Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

U-Haul, Budget gibi kiralik kamyonlarla eyaletler arasi tasinmak


  • U-Box ile Eyaletler arasi tasinmak

    Tasinma islemim tamamlanmadi. Esyalarim geldiginde fotograf ve video destekli olarak bilgileri aktaracagim. Konuyu unutmamak ve unutturulmamak icin ekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ABD'de tasinmanin en populer ve ucuz yollarindan biri u-Haul veya Budget gibi "rental moving car" sirketleridir... Bu sirketlerden ihtiyaciniza gore kamyonet, kamyon, minibus, karavan vs. kiralayip kendiniz surebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, gececeginiz tunel, kopru vs. gibi yerlerin boyut kisitlamalarina uygun bir arac kiralamaniz...

    Siz sureceginiz icin diger tasinma yollarina gore oldukca ucuza geliyor maliyeti. Tabii eger ihtiyaciniz varsa ayni sirketten is gucu ya da surucu de kiralayabilirsiniz. Oyle olunca masraf biraz artacaktir.

    Bunun disinda tasinmak icin kutular vs. de satilmaktadir. Tabii, unutmadan ehliyet kismindan da bahsetmek gerekir, eger ehliyetiniz yoksa ehliyeti olan bir arkadasinizdan rica da edebilirsiniz. En populer tasinma araci kiralayan sirketler:


  • NOT: Duzenlemeye ve ekleme yapmaya devam ediyorum.
    Tasinma macerasini aklimda kaldigi kadariyla aktarayim. Tasinma planlari yapanlarin bir parca da olsa isine yarayabilir.
    CA'da Santa Clara'da bir sure kaldiktan sonra pahalilik ve rekabetci is ortamlari nedeniyle gorece daha uygun ve yine yazilim islerinin oldugu bir sehire tasinmak istedik. Texas Austin'i sectik. Tasinmak US'de her zaman bir opsiyon. Vatandaslar arasinda da son derece yaygin. Daha iyi sartlar, biraz daha iyi maas veya dusuk giderler, mevsim, mavi-kirmizi eyalet/sehir, kulturel/entellektuel ortam, suc oranlari, iyi okullar gibi cok fazla nedenle tasinmak isteyebilirsiniz. Tasinmalisiniz da. Sevmediginiz ya da gecinmekte zorlandiginiz eyaletlerde/sehirlerde kalmayin.
    Tasinma takvimine karar verdiginizde eyleme en az 2 ay kalmis olmali. Abonelik tarzi islemler hizli hallediliyor ama 1 aydan daha once bitirmis olmaniz gereken haber verme, kontratlarin gunleri vb. gibi islemler maks 2 ay suruyor.
    Amerikada gorebildigim kadariyla tasinma islemi esyalar acisindan 2ye ayrilabilir. Esyali tasinma ve esyasiz tasinma. Biz esyalarla tasindik. Buna karar verirken kisisel esyalarimizin bir arabaya sigmamasi ve Ikea'dan aldigimiz esyalarin tasinma masrafina denk fiyati olmasiydi. Esyalari satip elde edeceginiz paranin uzerine para ekleyip gittiginiz yerden de esya alabilir/bulabilirsiniz. Biz tasimayi sectik (kisisel esyamiz da coktu ve aracimiz kucuktu).
    Araba genc ve km si dusuk oldugundan yakin eyalete gidecegimiz icin satmadik. Esyalari konteynira verdik biz aracla seyahat ederek gittik. Diger yontemde tum esyalari ve araclari satip ucakla ucup orada sifirdan herseyi derleyebilirsiniz. Ama USA da ucuslarda ek bavullara da para alindigini unutmayin.
    Maddi durumlara gore aileyi onden goturup yerlestirip sonra tasinma islemlerine yalniz da devam edilebilir.

    Tasinma karari verince esyali tasinmada yapilacak islemler onemsirasiz olarak soyle:

    • Abonelikleri kapatma (elektrik, su, dogalgaz) Not: Ileri tarihli kapatma yapilabiliyor
    • Kira kontratinda yer alan sure onceden emlakciya/evsahibine haber verme
    • Ev sigortasi ve arac sigortasini tasinacaginiz gun itibariyle iptal ettirin derim. Arac sigortalari komsu eyaletlerin anlasmasina gore gecerli olabilir ama uzak eyaletlerde gecerli degil. Sigortacilarla sonradan tonla epostalasmayi goze almamak icin onceden iptal ettirin gitsin.
    • UHaul benzeri bir sirketten hizmet randevusu alma
    • Esyalarin yukleme (gerekliliklerine gore yaniniza alma) provasi/plani yapma
    • Esyalarla sizin seyahat takviminizi oturtma (esyalar ne zaman gelecek siz kac gunde gideceksiniz)
    • Yolculuk planini yapma, durak noktalarini belirleme, otelleri ayarlama.
    • Gidilecek yerde hemen kalinacaksa kiralanacak yer ile baglantiya gecilip gerekiyorsa abonelikleri baslatma (bazi apt.lar onden istiyor)
    • Araciniz eyaletten cikacagi icin DMV veya esdegeri yere adres degisikligi ve eyaletten cikisinizi bildirme. Yeni eyalete kaydini yaptirinca da burada yeniden dusus icin bildirimde bulunma (cezasi var).
    • Elektrik, su ve dogalgaz aboneliklerine yeni adresi bildirme (teminat ceklerini gonderiyorlar)
    • Gidilecek yerde 1-2 ay oncesinden is aramalarina baslamak.

    Esyalari goturmek icin U-HAUL sirketinin UBOX diye bir hizmeti var. Kucuk bir container. Web sayfalarindan randevu alip hizmeti baslatiyorsunuz. Odemeleri kredi kartindan parca parca -islemler ilerledikce- kesecekler . Once container ne zaman gelsin onu seciyorsunuz. Containeri gidip sizde alabilirsiniz ama aracin guclu olmasi gerek ve bir de container icin cekici kiraliyorsunuz (tekerleklitasiyici). Container kirasi aylik o yuzden rahat davranabiliyorsunuz. Ama iklim sartlarina gore icerideki esyalar 100F ustune dayanmali, container yagmur haric koruma garantisi vermiyor. Depolama ve tasima sartlarinda bitkiler olur, korumasiz esyalar renk atabilir, yumusak nesneler eriyebilir.

    Containeri getirip uygun bir yere birakiyorlar. Birakilan yer icin izin gerekebilir, apartman yonetimi ile konusmak gerekiyor. Sehir ya da county yasalari da belirleyici. Alinacagi gunu de secmis olmalisiniz. Container kirasi 1 aylik o yuzden rahat rahat yayabiliyorsunuz. Ben 2 gunde yukledim kasmadan. biraktiktan 2 gun sonra almalarini istedim. Containeri birakmak ve almak 15dk suren islemler. Biraktiklari yerin de ayni sekilde uygun olmasi gerekiyor. Biz her iki durumda da apartmanin park yerine koydurduk. Onceden konusunca 2 gun icin izin veriyorlar. Birakinca da 2 gunde bosalttim icini. Cogu esyayi demonte ettik. Kucuk gibi gorunuyor ama tum ev sigdi. 1quinn yatak, 1 cocuk yatagi, 1 L koltuk (bi tarafi 3lu), yemek masasi 4 sandalye, 2 sallanan sandalye (ikea) , 2 calisma masasi, 2 doner koltuk, mutfak esyalari, giysiler (4 bavul), mangal, elektrikli supurge, TV, cocugun oyuncaklari ve bir iki karton kutuda elektrikli mutfak esyalari. Containeri aldiklarinda depolarinda bir sure daha tasinabilir oluyor.
    Kilit sistemi var ve sizden 2 asma kilit almanizi istiyorlar. Homedepottakiler is goruyor. 2 asma kilit 2 anahtar aldim. (1 tane de alabilirsiniz ama 2 oneriliyor). Anahtarlar sizde oldugundan acilmadigina emin oluyorsunuz. Esyalari sarmak icin esnek film rulo ve esyalari iceride sabitlemek icin de ip aldim homedepottan. Tum esyalari strec film ile (ruloyu dev gibi aldim) sardim. Kirlenmesinin de onune gectik kaymayi da engelledik. Containerin icinde bolca sabitlenmis halka var. Iplerle bu halkalar arasinda gezdirerek esyalari simsiki sabitledik.

    Mesafeye gore container kirasi degil (kira aylik) ama tasima ucreti degisiyor. Vergi haric tutarlar ve bir miktar ekstra olabiliyor. Tum kalemleri tek tek belirtiyorlar.
    UBOX a rakip bir de PODS var. Boyle bir iki firma daha var ama en yaygin ag UHAUL oldugundan UBOX sectik.
    Bizim esyalar orta boy kamyonete de sigardi. Arkasina araba cekicisi de eklenip arabayi da birlikte goturebilirsiniz ama bebek koltugu icin arka koltuk yok bunlarda. Bu da cocuklu olanlar icin ekstra bir kriter.

    Esya sarma battaniyeleri 20+ kadar containerin icinde geliyor. Cizilecek esyalari icin son derece yeterli bir sayi.

    UBOX tarzi container da tasinma uzun suruyor. 15 gunde geldi CA dan TX a.
    ubox-takip.JPG IMG-20190725-WA0000.jpg
    IMG-20190728-WA0016.jpg IMG-20190728-WA0012.jpg 20190728_135900.jpg 20190725_121410.jpg


  • Ubox için fiyat + delivery yazıyor. Delivery ne ve kadar oluyor ki ona fiyat yazmamış. Bana trailler mantıklı geldi yarısından az ubox’un arabaya hitch taktırıp trailler kiralarım, ömürlük kullanırım hemde hitch’i.


  • @gkhanfeez Delivery icin mesafeleri secersen yaklasik fiyat veriyor. Cekici demiri takmak bana pahali gelmisti aracimin da cekme kapasitesi dusuktu. O yontem de denenebilir. Esya miktari ve cekici aracin gucu ile ilgili. ama konakladiginiz yerlerdeki olasi sorunlari da gozonunde bulundurmak gerek. Ayrica yollarda ciddi yokuslar var ve benzinlik sayisi da yer yer cok azaliyor (Amerikada hemde).
    Bizim biraz trip seklinde oldugundan rahatca saga sola gittik. Arkada cekici ve romork olsaydi onlari yapamazdik.


  • Eyaletler arası taşınan var mı güncel

  • ⭐⭐⭐

    Uzun bir aradan sonra herkese tekrar merhaba, anlatacak cok sey var ama sira ile gitmek istiyorum.

    Ma’ da baslayan Abd macerasi Tx da 6 ay devam etti. Daha sonra nedenlerini 1 yillik deneyimlerde anlatacagim. Tx deneyiminden sonra Co’ ya tasinma karari aldik.

    Biliyorsunuz en buyuk sorun ev tutmak ve aramak bu sureci kolay atlatmak icin oturdugumuz site Co icin bir cok seceneklerinin oldugunu soyledi. Kira sozlesmemiz henuz bitmemisti ve evden cikmak icin bir aylik kira bedeli odemek zorundaydik, bunun yerine Co’ da ayni fimanin baska bir kompleksine transfer olabilicegimizi soylediler, transfer ucreti yarim kira bedeliydi. Biz de ev arama sureclerini gecip daha hizli bir baslangic icin transfer surecini sectik.

    Yarim kira bedelini odedik, tutacagimiz evi Co’ da yasayan dostum Onur Yoruk gidip bakti, sagolsun hakki odenmez. Evi begendik cevre olarak da iyi bir konumdaydi ve gerekli imzalari attik.

    Eger sizde eyalet desigistirmeyi dusunurseniz yasadiginiz site ile gorusup subeleri varsa bu yintemi deneyebilirsiniz.

    Gelelim esyalarin tasinmasina, Tx ile Co arasi yaklasik 800 mile, kamyon ile gitmek biraz eziyet diye dusunduk, arkaya arabayida takmak gerekecekti ve yollari hic bilmiyoruz. Bizde u-haul den U-box kiraladik ve esyalarimizi sokup bu kutuya koyduk, u-haul cok organize calisiyor. Kutuyu getirmeden once bilgi veriyorlar, yasadiniz sitenin kac gun izin verdigini onceden konusmakta fayda var, bizim site 24 saat izin verdi sacma ama yapacak pek bir sey yok. Esyalarin gidecegi adrese varmasi yaklasik 1 hafta suruyor. Yukleme yaptiktan sonra resim cekmekte fayda var. Esyalarin konacagi kutulari Walmart dan temin edebilirsiniz, tv kutusunu biz u-haul den aldik, ayrica box icin bir asma kilitde almaniz gerekiyor, onu da u-haul den alabilirsiniz.

    Fikir olmasi acisindan box kucuk gozuksede cok esya aliyor, tabi sizin istifleme yeteneginize de kalmis olay. Biz bir king yatak bir quen yatak iki koltuk 65 inch tv, calisma masasi, mutfak esyalari ve daha bir cok seyi sigdirdik, son olarak kalan esyalarida arabanin ustune bagaj alip ona yukledik. Sabaha karsi yola ciktik, yollar guzel fakat New Mexico tam bir col garip bir yerdi, 12 saatlik bir yolculuktan sonra yeni evimize vardik.

    Eger siz de bizim gibi yataklari onceden yuklerseniz walmartdan sisme yatak alabilirsiniz daha sonra iade edersiniz. Soru sormadan geri aliyorlar, kutularini atmayin. Geri almazlar ise degisim talep edin ayni yataklar ile eskilerini degistirin, degisim yaptiginiz yataklari 1 hafta sonra iade edin. Bu kadar basit.

    Tasinma sureci bu sekildeydi.

    Eger mutlu degilseniz yer degistirmekten korkmayin, bu Abd de daha kolay, sizin icin olumsuz konusan insanlardan ve enerjinizi dusuren insanlardan uzaklasmak iyidir. Agac degiliz sabit kalalim.

    Tx da guzel insanlar tanidim, hayat bu insani baska yerlere surukleyebiliyor, her zaman cesur olmak lazim.

    Diger konumuz okul trasnferi olacak. Yakinda gelir o yazim.

    Gorusmek uzere, yol yururseniz yol olur. Sevgiler.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Erkan Gürsoy Erkan Gürsoy 

Benzer Başlıklar

  • 9
  • 36
  • 36
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum