Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amacım Sizin Moralinizi Falan Gitme Hevesinizi Kaçırmak Değil Sadece Hani Bilmeyenleriniz Varsa Terör Sadece Türkiye'de Değil Her Yerde Bundan Kaçınılmaz

    Durum
    Hayatını Kaybeden Kişi Sayısı : 20
    Yaralanan Kişi Sayısı İse : 26

    alt metni

    Kısaca Özet
    Abbott, yaptığı basın açıklamasında, Cielo Vista alışveriş merkezi içindeki Walmart mağazasında düzenlenen saldırıyı "iğrenç ve anlamsız bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi ve olaya ilişkin tüm güvenlik ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirtti.

    Elde edilen en son bilgilere göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'e ulaştığını aktaran Abbott, yaralanan 26 kişinin de çevre hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.

    TRUMP'TAN AÇIKLAMA

    Beyaz Saraydan da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılarak, Başkan Donald Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği belirtildi.

    Trump ise, kısa bir süre sonra Twitter'dan, "Teksas, El Paso'da korkunç saldırı. Raporlar çok kötü. Çok kişi öldü." değerlendirmesinde bulundu.

    Yerel ve eyalet yetkilileri ile iletişimde olduğunu belirten Trump, Teksas ve bölge yetkililerine her türlü desteği sunduklarını ifade etti.

    Saldırıyla ilgili yerel polis ile Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) başlattığı soruşturma devam ediyor.

    Detaylı Bilgi

    Hürriyet
    NTV
    CNN Türk

    Dilerim ki Hiç Bir Zaman Böyle Şeylerle Karşılaşmayalım


  • Tabiki de her yerde olabilecek birşey silah kullanımının özellikle taktiksel silah olarak geçen silahların satım alımının diğer ülkelere nazaran daha kolay olduğu bir yer zaten bir yerin olumlu olan yönlerini bilmek yanında olumsuz durumları bilerek haraket etmek önemli.

  • ⭐⭐

    Merak ediyorum genelde bu saldırılar kırmızı renkli eyalet ve sehir lerde mi meydana geliyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @M-Turk oldukca uzucu bir haber. Maalesef bundan saatler sonra Dayton OHIO'da baska bir saldiri daha olmus ve en az 9 oluden bahsediliyor.


  • Ya insan hayret ediyo bu kadar olay yaşanırken bireysel silahlanma kalkmıyor en azından bir sınırlandırma bile getirilmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'De AVM ye Silahlı Saldırı

    Merak ediyorum genelde bu saldırılar kırmızı renkli eyalet ve sehir lerde mi meydana geliyor?

    Sanirim boyle bir genelleme yapmak yanlis olur, 2019 yilinda, bugune kadar gerceklesen (1 Ocak - 4 Agustos) en az 4 kisinin oldugu olaylari soyle haritalandirmislar:

    alt metni

    Gordugunuz gibi haritada demokrat eyaletler de var (gerci sehirleri ayri ayri bilmiyorum)


  • @Mansfield1, içinde söyledi: ABD'de AVM'ye Silahlı Saldırı

    Ya insan hayret ediyo bu kadar olay yaşanırken bireysel silahlanma kalkmıyor en azından bir sınırlandırma bile getirilmiyor.

    Yanlıs hatırlamıyorsam usa vatandaşı iş arkadasım demişti silahlanma amerikan anayasasında gecen bir hak kaldırılamaz


  • @TheNameless Maalesef pompalı tüfek satmayı almayı yasallaştırmak nedir anlam veremiyorum.


  • @Mansfield1, içinde söyledi: ABD'de AVM'ye Silahlı Saldırı

    @TheNameless Maalesef pompalı tüfek satmayı almayı yasallaştırmak nedir anlam veremiyorum.

    Haklısın tabi ama usa kurulurken adamlar vermiş bu hakkı ayrım yapmıyor ister shoutgun ister pistol olsun hepsini belirli prosedürleri yerine getirdikten sonra alabiliyorsun hatta youtube ilkay zamanın bir videosunda poligon gibi bir yere video çekimi için gitmişti arka tarafta bir usa vatandaşı tactical silahla atış yapmaya gelmişti yanlıs hatırlamıyorsan bu videoda görmüştüm


  • @TheNameless İnsanlara özgür bir hak vermek güzel ama bu iş çığrından çıktı artık psikolojisi bozuk olan çıkıyor etrafı tarıyor.Hiç demiyorlar mı acaba neden diğer ülkelerden 10-15 kat daha fazla bizim ülkemizde olaylar oluyor ilginç gerçekten.


  • @Mansfield1, içinde söyledi: ABD'de AVM'ye Silahlı Saldırı

    @TheNameless İnsanlara özgür bir hak vermek güzel ama bu iş çığrından çıktı artık psikolojisi bozuk olan çıkıyor etrafı tarıyor.Hiç demiyorlar mı acaba neden diğer ülkelerden 10-15 kat daha fazla bizim ülkemizde olaylar oluyor ilginç gerçekten.

    Kısıtlama gerekli bu bir gercek ama hala neden yapılmadığıda bir muamma dünyadaki silahlanma konusunda suan bayrak tutan önde giden bir ülke oldular dediğin gibi psikolojisi bozuk adamda abd de silah alıyor sağlıklı adam da çünkü adamların yasaları izin vermekte umarım daha fazla insan ölmeden değiştirebilirler yasalarını.


  • @Mansfield1 Korkak Bir Millet Amerikalılar Silahlanma Başladıkdan Sonra Korkudan Kendilerini (Aynı Irkdan Olanları ) Bile Öldürüyorlardı


  • Telegram grup yorumumu buraya da yapayım:
    Amerika' da dikkat çeken son saldırı olaylarından sonra belki karamsarlığa düşen olabilir. Olumlu ya da olumsuz etkisi olur mu bilemem ama şu siteyi incelemenizi tavsiye ederim. Ölümcül sonuç içeren saldırıları raporluyorlar. Sonuçta Amerika koskoca kıta, terör, saldırı, manyaklık vs. orda da olacaktır.
    https://www.gunviolencearchive.org/
    VPNle açılıyor, normal şekilde açılmıyor.
    Son bir ay içerisinde ABD’deki silahlı saldırılar. Artık ölü sayısı belli bir rakama ulaşmıyorsa haber yerel basından ulusal basına yansımıyormuş.
    bağlantı metni


  • Türkiyedeki trafik terörü bana göre çok daha dikkate alınması gerekir.her bayram 100 kişi ölüyor.diğer günler ortalama 1-2 kişi ya makas atan sığırlardan ışık ihlali yapanlardan yaya geçidinde durmayanlardan kaynaklanıyor.yaralandı diye haber yapıldığında kulak asmıyoruz ama bilmiyoruz ki yaralandı demek uzuvları nı kaybeden ömür boyu felç kalan vb.kişilerden bahsediliyor.amerika avrupa insan hayatına verilen önemden dolayı türkiye den 100 kat daha güvenlidir.

  • Yasaklı

    Bu tip olayların birkaç manyak tarafından yapılan hareketler olduğuna inanıyorum. Zira o kadar büyük silahlanma var deyince herkes cebinde 14'lüyle geziyor gibi algılanıyor. (Mutlaka silahlanma var ama herkes sıka sıka dolaşmıyor onu demeye çalışıyorum bu hareketi yapacak adam zaten yasak da olsa o silahı bulacak) Muhtemelen herkes geziyor olsa bu manyakları da onlardan birileri vurur diye düşünüyorum.

    Benzerleri her ülkede yaşanıyor. Mesela son günlerde Türkiye'de yaşanan otobüs yangınları, bu yangınlarda ölen insanlar olayı daha da acıklı geliyor bana.

    Bu tarz hareketler tarih boyunca olmuş, olmaya da devam edecek tek bir nedene bağlanamayacak eylemler ne yazık ki ve tekrar ediyorum dünyanın her yerinde var...



  • Geçen gün aşağıya bağlantısını eklediğim habere rastladım. Acı her yerde acı... Bir yandan da şunu düşündüm, örneğin Afganistan'da da bir saldırı oluyor ama ona o kadar alışmışım ki o saldırıyı hissiz ve tepkisiz karşılıyorum. Savaşla ilgili ilk hatırladıklarım arasında örneğin çocukluğumda ABD'nin Irak'a girmesi var. Bende sürekli bir yerlerde hep saldırı olur; bir yerler hep geri kalmıştır, çöl gibidir toz toprak içindedir algısı oluştu zamanla. Savaşın olmadığı bir dünyaya henüz tanık olamadım maalesef. Umarım bundan yüz elli yıl sonra forumu okuyanlar insanlar ne biçim dertlerle uğraşmışlar ne saçma deyip dururlar.

    Bahsettiğim haber: https://www.nydailynews.com/news/crime/ny-husband-wife-protected-baby-el-paso-gunman-20190805-2n2l44hbljezve6zjmabpgrf3m-story.html?fbclid=IwAR3p8q3SURGs9m23E8HETTYquFG7Mx5XtTsTbsCOwhZd3JGFZMKcV2_xPUk

  • ⭐⭐

    bugünde meksikada olmuş ne alaka derseniz ölen amerikalılar varmış 😞


  • Birisi amerikalilar korkak millet demis 🙂 bir baskasi psikolojisi bozuk insanlar silah aliyor demis.
    Son zamanlarda gelen Red Flag Laws gibi draconian kanunlari savunanlar mi dersiniz.Liberal medya sagolsun milletin beynini yikiyor sabah aksam ondan sonrada millet amerikada AR15 le olumlerin sabah aksam olan bir sey oldugunu dusunuyor.
    En sevdigim ise buraya geldigi gibi First Amendment yasaklansin Second amendment yasaklansin diyenler.Fourth amendment zaten hak getire Red Flag Laws sagolsun.Madem bu kadar diktatoryel yonetimi savunuyorsunuz insanlarin devlet tarafindan sindirilmesi hosunuza gidiyor Turkiye' cok guzel buralara gelmeye hic gerek yok.
    Silah konusunda artik herkesle tartismiyorum zamanimi bosuna harcamak istemiyorum.Amerikada bile halkin %90 i AR15 in adindaki AR nin Assault Rifle oldugunu dusunurken ( cahillik basa bela ve veba gibi heryerde ) beyni yok ama fikri var derler ya o hikaye.Nerde duydun? Haberlerde ve internette he o zaman kesin dogrudur.
    Gecen yine amerikali liberal ( en nefret ettigim ) gelmis iste sadece semi auto silahlar yasaklansin neymis saniyede 1000 tane bullet atiyormus.Yahu senin Semi Auto dedigin sey tabanca tufek hepsi.Semi Auto yasaklansin millet namludan doldurmali barutlu tufek ya da toplu silah mi kullansin sadece? He bide sey cesitleri var second amendment yazilirken barutlu silahlari dusunmusler o yuzden sadece second amendment o silahlari kapsamali falan.Amerikanin cahili cok nufus fazla olunca her yerde karsiniza cikiyor malesef.He bide California malum libtard state.Hani su PKK YPG yi savunupta Turkiye nerede diyince Arjantinin hemen yaninda diyen liberaller.

    Ortalarda bir arkadas bireysel silahlanma kalkmıyor neden kalkmiyor aklim almiyor demis 😃 beni cok guldurdun aksam aksam klavyene saglik.


  • @TheNameless, içinde söyledi: ABD'de AVM'ye Silahlı Saldırı

    Kısıtlama gerekli bu bir gercek ama hala neden yapılmadığıda bir muamma dünyadaki silahlanma konusunda suan bayrak tutan önde giden bir ülke oldular dediğin gibi psikolojisi bozuk adamda abd de silah alıyor sağlıklı adam da çünkü adamların yasaları izin vermekte umarım daha fazla insan ölmeden değiştirebilirler yasalarını.

    Psikolojik sorun nedir? Mesela benim esim dogum yaptiktan sonra kendini koruma hakkini kaybetsin mi? Cunku dogum yapan kadinlarin %80 i Postpartum depresyonuna maruz kaliyor ve bu bir psikolojik hastalik.Esim dogum yaptigi icin Red Flag Laws adi altinda silahina el konulsun ya da silah alamasin kendini savunamasin bumudur?
    Ayni sekilde California ve diger eyaletlerde recreational marijuana kullanimi legal olmadan once herkes doktor izniyle aliyordu medikal olarak.Simdi bu insanlar hayatlarinda ot icti diye silah alamasin mi ? Silahlarina el mi konulsun??
    Devam etmemi istermisin yoksa yeter mi ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum