Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kiralik olarak oturdugunuz evden guvenli sekilde ayrilmak


  • @MySea Çok teşekkür ederim bilgi için. Umarım kullanmaya gerek kalmadan halledebilirim.


  • @mydream Umarim sorunsuz halledersiniz!


  • @MySea Tekrar verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Leasing ofise yazdığım emaillere cevap alamayınca bugün son bir görüşme yapmak adına uğradım. Neyseki geçte olsa iadeyi yaptılar. Sorun büyümedi. Tabi sadece late fee iadesi. RealPage e de telefon ederek hatayı öğrendim. Hatalı routing number girmişim. Normalde sistem geçersiz routing numberlarla yaplılan kayıtları otomatik olarak sorgulayıp kabul etmiyor. Ama benim ki şans ya geçerli olan ama geçersiz bir numara kullanmışım. echeck için kullanılması gereken yerine wires için olanını yazmışım. Dolayısıyla 75 dolarlık returned fee yi paşa paşa ödemiş oldum. E hak ettim de bunu, bu yüzden sıkıntı yok.


  • Yakın zamanda biz de neredeyse 4 senedir oturduğumuz apartmandan çıkıcaz. Fikir vermesi açısından çıkışta yapılacaklar için bize gönderilen ekteki checkliste bir göz atin.
    Move Out Checklist for Resident.pdf


  • Ilk ve en onemli madde notice zamanini kacirmayin. Daireyi bosaltacaginizi zamaninda ve yazili-imzali olarak belirtin. Bu sebepten fazladan bir kac ay yuksek kira odemek zorunda kalanlar var. Daireye girerken kontrolleri iyi yapin ve belgeleyin ki cikarken sizden once bulunan arizalar isize yuklemeye calismasinlar. Ayrica ikametiniz sirasinda olusan arizalari zamainda bildirin ki cikarken tekrar bir sorunla karsilasmayin. Bunun disinda, yerler hali kapli degilse temizlemesi kolay ve muhtemelen ek temizlik ucreti odemeden kurtulabilirsiniz ama yerler hali kapli ve evcil hayvaniniz varsa muhtemelen bir hali temizleme bedeli sizi bekliyor olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sigmoidalmammal kiralık ev konusunda paylaşmıştım belki görmemişsinizdir diye burada da paylaşıyorum zip code göre detaylı bilgi veren bir site

    https://www.apartmenthomeliving.com/


  • Merhabalar, New Jersey'den taşınmak istiyoruz. Evimizi 11. ayda kiralamıştık ve erken çıkacağımız için doğal olarak cezası olacağını söylüyor Leasing ofisi. Her ay düzenli ödemelerimizi yaptık gidip rica da da bulunduk ama yapabilecek bir şeyimiz yok diyor. Evi tertemiz baktık duvarda hiçbir yerde bir çizik bile yok. 2 Kira fazladan ödemek depozitomuzu yakmak bizim için büyük kayıp olacak. Ama başlangıcı yanlış yerde yapmakta bizim psikolojimizi bayağı sarstıda. Bu durumda yapabileceğim neler var bana yardımcı olabilirmisiniz fikir açısından


  • @BelmaSarvan Sözleşmenizde doğrudan erken çıkmanın cezası olarak bu şartlar var ise karşı tarafın iyi niyetine kalmışsınız denilebilir sanırım. Karşı tarafta bu şartların yerine getirilmesini istiyorsa, kiralama aşamasında sözleşmeyi kabul ettiğinizden dolayı yapılabilecek çok bir şey yokmuş gibi duruyor. 😞

    Bu şartları geçersiz kılan erken çıkış için bildirim yapmanız vs. gibi ek bir madde gibi bir şey olmadığından emin olun sözleşmenizde -ki bu varsa da erken bildirim yapıp yine beklemeniz gerektiğinden benzer kayıp yaşayacaksınız.

    Ancak, hukukçu olmasam da hayatın doğallığı içinde kimse 1 yıl sonrasını ön göremeyeceğinden dolayı yapılan sözleşmenin hayatın doğal akışına çokta uygun olmadığı. Zorla en az 1 yıl oturacaksın kardeşim diye bir maddenin geçerli olmayacağı kanısındayım. Bir avukat sizi bu bağlamda daha net aydınlatacaktır. Ama tabi bu da size avukat masrafı ve mahkeme sürüncemesi doğuracaktır.

    Yani öyle bir noktadasınız ki her türlü; Benzer bir gider ile karşı karşıyasınız. 😞


  • @JackFoxy Teşekkür ederim.


  • @BelmaSarvan

    Merhaba hocam, durumunuzda bir gelişme oldu mu? Çünkü ben de aşağı yukarı aynı vaziyetteyim.

    Yakın zamanda başka bir eyaletten iş teklifi aldım ve dairemden çıkmam gerekiyor. Fakat 60 gün öncesinden haber vermediğim için hem 60 günün kirası, hem de sözleşmeyi bozma tazminatı istiyorlar (muhtemelen gidecek olan bir aylık depozitoyu saymıyorum bile).

    Bu çok mantıksız bir hüküm bence çünkü 60 gün sonra ne olacağını nasıl bilebiliriz ki? Evet mecburen bu sözleşmeyi imzaladık, aksi halde evi vermiyorlardı ve muhtemelen tüm evler böyle.


  • @mydream Google review de 1 puan verirsen ve kotu yorumu yaparsan detayli sayende en az bi 100 potansiyel musteri kaybederler. Buda onlara buyuk bir ceza olur.


  • @nicely

    Evet review verilebilecek en büyük ders belki ama maalesef çok bir etkileri yok. Kiracılar istemeye istemeye giriyorlar eve çünkü başka seçenek yok. Nerdeyse hepsi kötü ve sen ev bulmak zorundasın


  • @ICu Belma hanımın durumu ile sizinki çok kıyaslanabilir değil aslında. Oradaki madde 1 yıldan evvel çıkamazsın, çıkarsan ceza şeklindeydi ve pek adil gelmiyordu kulağa. Çünkü 1. ayında çıkması gerekse x bir sebepten yaptırımı büyük ve tek taraflı.

    Sizinki TR'de dahi var olan klasik çıkmadan önce bildirim yapın ki mal sahibi de insan evladı, evi boş kalmasın, kiracı arasın bulsun sizin yerinize ve zarar etmesin önlemi ve çok mantıklı.

    Evet kiracı olarak sizi şu an zor duruma sokmuş olabilir ancak ben yarın çıkıyorum diyecek kimseye de ev kiralamak istemezsiniz ev sahibi olsaydınız.

    Adınıza üzüldüm, umarım ortak bir noktada buluşabilirsiniz.


  • @JackFoxy

    İyi dilekleriniz için teşekkürler..

    @ICu, içinde söyledi: Kiralik olarak oturdugunuz evden guvenli sekilde ayrilmak

    hem de sözleşmeyi bozma tazminatı istiyorlar

    Benim durumumda da 'sözleşmeden evvel çıkamazsın, çıkarsan ceza ödersin' vardı aslında.

    Ben yarın çıkıyorum demek mantıksız tabi ama 60 günün de mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Üstelik keyfi bır durum da değil. 60 gün öncesinden başka yerde iş bulup gideceğimi bilmiyordum. Bilsem 60 gün evvelden söylerdim tabi ki.


  • @ICu Sizi anlıyorum, kimse haybeye para ödemek istemiyor tabi ama bu sürpriz bir durum değil dediğim gibi. (Sözleşmeyi yaparken okuyarak kabul etmiş olduğunuzu varsayıyorum.) Sürpriz olan, sizin iş bulup gitmeniz. 😞 60 gün çok standart aslında. Hatta geneli 3 ay yapar.

    Şunu önerebilirsiniz; Ben beyanda bulunduktan sonra kiracı talip olursa hemen boşaltırım falan diyebilirsiniz. (Tabi hazırsanız.) Yeni kiracı gireceği için zararı olmazsa kabul edebilir belki. 60 gün beklemek ya da kirasını ödemek zorunda kalmayabilirsiniz.


  • @ICu 60 gunluk ihbar suresi oldukca standard ve kanunlara uugun bir durum. Gene de bulundugunuz eyaletin kanunlarina bir bakin. Buldugunuz is relocation masraflarini karsiliyorsa lease break fee yi odeyebilir. Bunun disinda inatlasmak size pek birsey kazandirmaz. Lease i devir etme hakkiniz varsa, baska bir kiraci bulup daha az masrafla kurtulabilirsiniz. Unutmayin, rental history de ABD de takip edilen birseydir. Eger daha onceki landlordlarinizla sorun yasadi iseniz, ev tutmakta zorlanabilirsiniz.


  • @ICu, içinde söyledi: Kiralik olarak oturdugunuz evden guvenli sekilde ayrilmak

    @JackFoxy

    İyi dilekleriniz için teşekkürler..

    @ICu, içinde söyledi: Kiralik olarak oturdugunuz evden guvenli sekilde ayrilmak

    hem de sözleşmeyi bozma tazminatı istiyorlar

    Benim durumumda da 'sözleşmeden evvel çıkamazsın, çıkarsan ceza ödersin' vardı aslında.

    Ben yarın çıkıyorum demek mantıksız tabi ama 60 günün de mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Üstelik keyfi bır durum da değil. 60 gün öncesinden başka yerde iş bulup gideceğimi bilmiyordum. Bilsem 60 gün evvelden söylerdim tabi ki.

    Yeni isyerinizden resmi bir yazi alin. Yazida isyerinin resmi header kismi ve muhuru falan olsun. Kisaca, sizin isyeri degistirmenizden dolayi, yeni isyerinize cok daha yakin bir bolgeye tasinmanizin ciddi sekilde onemli oldugunu, aksi takdirde, isi kaybedeceginizi falan yazsinlar. Yetkili birisi de imzalasin ve contact bilgilerini yazida belirtsin.

    Bazi eylatlerde bu sekilde bir yazi ile kira sozlestirmesini sonlandirabilirsiniz. Ama yine de 1 aylik kirayi fazladan odemek zorunda kalabilirsiniz. Tabii ki yeni isyerinin su anda yasadiginiz yere biraz uzak olmasi lazim.


  • Herkese merhaba, Bizim ev ile ilgili su sekilde gelişme oldu. Buradan paylaşmak istedim.
    Biz Kasım 2021 de kiraladık dairemizi Lease ofisinden ve 1 yillikti sözleşmemiz. Yanliz New Jersey`de devam etmek istemediğimize kesin karar verdikten sonra ofis ile konuşup su sekilde ortak bir karar aldık. Yerimize birini bulacaktık ve bulan kiside direk evin bakimini onayını beklemeden anahtar teslim alacaktı. Daha sonra biz yine gruplarda paylaşım yaparak bir aile ile iletişime geçtik. Gelip evi gördüler temizliği tadilatı vs herhangi bir sorun olmadıgı icin direk anahtar teslimi kabul ettiler daha sonra ofise gidip incelemeden gectiler sen kredi skoru vs gibi. Sonra ofisle sözleşmeyi yaptılar ve biz ay sonunda anahtarı teslim ettik. Suan ofisin belirttiğimiz adrese depozitoumuzu yollamasını bekliyoruz. Bu sekilde olmasaydı ve biz erken cikasaydik depozitomuz verilmeyecekti ve iki kira bedeli odeyecektik. Çünkü biz ciktiktan sonra dairenin yeniden temizlenmesi boyanması tadilat vs varsa yapıldıktan sonra bilir kisiler tarafından gelip onaylanması ve sonrasında yeni kisilere kiralanması gibi bir süreçten geçeceği icin hakli olarak erken çıkma prosedürünü uygulayacaklardı bize de. Ama bu sekilde isi tatlıya bağlamak bizim icin güzel bir moral oldu. Umarım faydası olur. Görüşmekte uzere


  • @BelmaSarvan

    Ben de kendi durumumu bildireyim.

    Ben de tüm cezalardan kurtulabilmek için yerime birini bulmak üzere daireyi farklı platformlarda ilana koydum.

    Sonra ofisle görüşüp daha basit bir çözüm yolu bulabilir miyiz diye düşündük. Görüşmeye gittiğimizde yerime birini bulmadan, ceza da ödemeden çıkabileceğimi söylediler.

    Haftasonuna kadar bana yazılı bildirim yapacaklarını belirtmelerine rağmen, haftasonunun üzerine bir beş gün daha falan geçince döndüler. Böylece anlaşmayı resmi olarak sonlandırmış olduk.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum