Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Green Card çekilişine başvurmak için her hangi bir yaş sınırı yoktur. Fakat kazandıktan sonra vize alabilmek için en az lise mezunu olmak VEYA uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 2 yıl çalışmış olma koşulu vardır. Çekilişe ailece başvuru yapıyorsanız sadece başvuran asıl kişinin bu şartları sağlaması yeterlidir. Başvuran kişinin eşinin veya çocuklarının bu şartları sağlaması gerekmemektedir.

    Kura sonucunda vize alabilmek için DV programının eğitim VEYA meslek deneyimi koşullarına uygun olmalısınız:

    Vizeyi alabilmek için,

    • lise veya dengi bir eğitim görmüş olmalısınız (12 yıllık ilk, orta ve lise eğitimini veya denkliğini tamamlamış olmalısınız)

    VEYA

    • son 5 (beş) yıl içinde eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren bir işte en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip bulunmalısınız.

    Eğitim Durumu Şartı

    • Türkiye'de lise veya dengi eğitim kurumlarından mezun olmanız ve mülakat günü diploma sahibi olmanız, vize almanız için yeterlidir.

    • Eğer mülakat günü üniversite öğrencisiyseniz, okuldan alacağınız bir öğrenci belgesi ve transcript yeterlidir.

    • Eğer üniversite mezunuysanız, ya da master ve doktora gidi dereceleriniz varsa bu diplomaları da göstermeniz yeterli olacaktır.

    • Mülakat günü sadece en üst eğitim seviyesine ait diploma yeterlidir.

    • Ankara ABD Konsolosluğu'nda 'Açık Lise' diplomaları da lise dengi kabul edilmektedir. Dolayısıyla daha önce liseye başlamış ama bitirmemiş kişiler, açık liseyi bitirip bu diplomayla çekilişe katılabilirler.

    Mesleki Deneyim Şartı

    Meslek deneyimlerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı'nın O*Net veri tabanı kullanılacaktır. O*Net OnLine veri tabanı iş tecrübelerini beş iş alanına (job zone) bölmüştür. Çalışma Bakanlığı web sitesinde birçok meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekler kura programına katılım için uygundur. Mesleğinize dayanarak kura programına katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri tabanında iş alanı (job zone) 4 veya 5 olan, ve Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.

    Eğer eğitim durumu şartını sağlamıyorsanız yani lise veya daha üst bir eğitim seviyesinde diplomanız yoksa, yaptığınız mesleğin program şartlarına uygunluğundan emin olmalısınız. Bunu kontrol etmek için;

    adresinden kendi mesleğinizin sayfasını bulmalısınız. İngilizce seviyeniz yeterli değilse İngilizce bilen bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz veya sayfayı web browser'ınızdan Türkçe'ye çevirip arama yapabilirsiniz. Kendi yaptığınız işi en iyi anlatan mesleği bulduktan sonra meslek sayfasında aşağıdaki örnekte görüldüğü gibi 'Job Zone' başlıklı bölümü bulmalısınız. Bu bölümde bulunan Title kısmında Job Zone Four veya Job Zone Five yazıyor olmalı, ayrıca en alttaki SVP Range ise 7.0 veya daha yüksek bir sayı olmalı.

    Aşağıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi çiftlik yönetici ve işletmecileri iş alanı dört ve 7.0'dan yüksek SVP puanı ile Green Card Çekiliş Şartını yerine getirmektedir.

    Summary Report for: 11-9013.02 - Farm and Ranch Managers

    alt metni

    Eğer bu koşullara uygun değilseniz DV programına başvuru YAPMAMALISINIZ.

    Eğitim veya meslek deneyimi koşullarının yanında DV programına katılım için başvuruya uygun ülkelerden birinin yerlisi olmalısınız. Türkiye bu ülkelerden biridir bu nedenle Türk vatandaşıysanız DV programına katılabilirsiniz.

    Not:
    Uygun ülkelerden birinin yerlisi olmak: Çoğu hallerde bu, kişinin doğduğu ülke anlamına gelir. Ancak, kuraya uygun olmanız için iki değişik yöntem daha vardır. ilk olarak; eğer kuraya katılmaya uygun olmayan ülkelerden birinde doğmuş iseniz ve fakat eşiniz uygun olan ülkelerden birinde doğmuş ise, bu durumda eşinizin doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Ancak bu talep, her iki eşin de adlarının başvuru formunda belirtilmiş olması ve vizelerini aldıktan sonra aynı anda ABD’ne giriş yapmaları şartı ile geçerlidir. İkinci olarak; eğer kuraya katılmaya uygun olmayan ülkelerden birinde doğmuş iseniz ancak anne veya babanız o ülkede doğmamışlar veya doğduğunuz sırada o ülkede geçici olarak bulunuyorlarsa ve o ülke Green Card kurasına katılmaya uygun ülkeler arasındaysa, anne veya babanızın doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz.


  • pasaport zorunluluğu yokmu 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells DV2021 bekleme de yazdığın yeni katılma şartları daha açıklanmadı dediğin olay açıklandı mı bu sene ki güncel olan mı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadikcagan, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    pasaport zorunluluğu yokmu 😞

    bunu belirtmeye gerek yok, pasaport dediginiz belge birkac gun icinde basvuru yapilip alinabilecek bir belge, dolayisiyla bu kadar onemli iki kistasin yaninda oldukca onemsiz bir ayrinti olarak kaliyor 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    @crazycells DV2021 bekleme de yazdığın yeni katılma şartları daha açıklanmadı dediğin olay açıklandı mı bu sene ki güncel olan mı

    sorunuzu anlayamadim maalesef sayin @ayvalik10 , bu bilgiler zaten programin temel bilgileri ve su adreste duruyordu:
    https://yesilkartforum.com/basvuru-sartlari/

    Fakat bu sartlara yonelik sorularin artmasindan dolayi (ozellikle uygun meslek konusunda), bir ornekle konuyu foruma tasimak istedim. En azindan bundan sonra yeni baslik olusturmak yerine, egitim ve meslek sartlarini konusmak icin ayni basliktan yararlanabiliriz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crazycells Adsız.jpg

    verdiğiniz cevap buydu daha sonra bu başlığı açtınız ondan sordum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 ha ok, tamamen denk geldi 🙂 bu basliklari gecen haftadan olusturmayi dusunuyordum da ancak firsat buldum olusturmaya 🙂 ozellikle uygun meslek konusunda cok soru geliyor, insanlari onceki basliga yonlendirince ne yapacaklarini anlamadiklarini soyleyip duruyorlar (bence ne yapacaklari oldukca anlasilir 🙂 ), o nedenle daha net sekilde yonlendiren bir baslik olusturmak istedim. Ayrica bu konuda ayri baslik olusturmak yerine, tum sorular ayni baslik altinda sorulsun diye de dusundum...

    Forumdaki konu basliklari ve konularin cesitleri artmaya basladi, o nedenle bilgilere daha rahat ulasilabilsin diye ilgili konulari bir araya toplayip, yeni alt-kategoriler olusturuyorum sayin @ayvalik10 , bu sekilde Green Card Lotosuna ilk basvuruyla ilgili tum bilgi ve konular surada yer alacak:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/115/greencard-loto-başvurusu-soruları


  • @crazycells, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    pasaport zorunluluğu yokmu

    bunu belirtmeye gerek yok, pasaport dediginiz belge birkac gun icinde basvuru yapilip alinabilecek bir belge, dolayisiyla bu kadar onemli iki kistasin yaninda oldukca onemsiz bir ayrinti olarak kaliyor

    Pasaport çıkarttıkta boşamı çıkarttık acaba o anlamda😀

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadikcagan, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    @crazycells, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    pasaport zorunluluğu yokmu

    bunu belirtmeye gerek yok, pasaport dediginiz belge birkac gun icinde basvuru yapilip alinabilecek bir belge, dolayisiyla bu kadar onemli iki kistasin yaninda oldukca onemsiz bir ayrinti olarak kaliyor

    Pasaport çıkarttıkta boşamı çıkarttık acaba o anlamda😀

    yok, bosuna cikartmadiniz tabii ki 🙂 sadece bu konuda bahsedilen sartlardan daha farkli... 🙂 1 haftada 2 yillik meslek sahibi ya da lise diplomali olamazsiniz, ama isteyen herkes pasaportlu olabilir... Dolayisiyla pasaportunuz olmasi burada belirtilen sartlar kadar onemli bir nokta degil.


  • @crazycells Merhaba bir abim ortaokul terk galiba öyle birşeydi tam hatırlamıyorum Greencarda başvurmak istiyor https://www.onetonline.org'dan sağ üstteki arama çubuğunumu kullanacak araba işi yapıyor tam olarak ne yazması gerekir ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emir600RR, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    @crazycells Merhaba bir abim ortaokul terk galiba öyle birşeydi tam hatırlamıyorum Greencarda başvurmak istiyor https://www.onetonline.org'dan sağ üstteki arama çubuğunumu kullanacak araba işi yapıyor tam olarak ne yazması gerekir ?

    sozlukten yaptigi isin Turkcesini bulup onu arayabilir.

    Ya ingilizce bilen biriyle ya da sayfayi Turkce'ye cevirerek arama yapmasini tavsiye ederim.


  • öncelikle merhaba Başvuru Şartlarında bişey dikkatimi çekti liseyi 12 yıllık ilk, orta ve lise eğitimini veya denkliğini tamamlamış olmalısınız) diyo ben 11 yıllık benim zamanım da lise 3 yıldı herhangibir sorun olurmu


  • @eses26 problem olmaz


  • @Muhtaradana eyv kardeşim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eses26, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    öncelikle merhaba Başvuru Şartlarında bişey dikkatimi çekti liseyi 12 yıllık ilk, orta ve lise eğitimini veya denkliğini tamamlamış olmalısınız) diyo ben 11 yıllık benim zamanım da lise 3 yıldı herhangibir sorun olurmu

    denkligi de diyor zaten 🙂 o nedenle 12 yil olmasi sart degil.


  • Is alani 4 veya 5 olan meslekler, zaten okul tahsil gerektiren mesleklerdir.lise mezunu olmayan kisiler bu mesleklerde nasil olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyin, içinde söyledi: Green Card Çekilişi Başvuru Şartları

    Is alani 4 veya 5 olan meslekler, zaten okul tahsil gerektiren mesleklerdir.lise mezunu olmayan kisiler bu mesleklerde nasil olsun.

    hepsi degil, ilk iletide ornek bulabilirsiniz.

    Bu meslekler cekilise uygunluklari bakimindan siralanmiyorlar, burasi devletin resmi meslek sitesi ve Disisleri Bakanligi'nin yaptigi cekilisle bu sitenin bir alakasi yok. Cekilisi yapan kurum, sadece bu sitedeki bilgileri "odunc aliyor".


  • @crazycells Anladimda 4 le 5 te lise mezunu olmayan birisine uygun bi meslek yokki hepsi muhendis,doktor, yonetici,yazar vs.


  • @huseyin yani birakin lise mezunu olmamayı lise mezunu bile olsaniz bu meslekleri yapamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @huseyin cocukluktan beri calisiyorsaniz ve kendi is yeriniz varsa, bu gibi durumlarda normalde diploma gerektiren isleri, diploma olmadan da yapabilirsiniz. Konsolosluk gorevlileri bu gibi meslekleri kabul ediyorlar. Daha once su meslek grubuyla vize alan lise mezunu olmayan arkadaslar da oldu:


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum