Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • H.E.B marketteki makineleri Turk kahvesi icin denedim. Türk kahvesi un gibi olmalı ama bu sayılabilen taneler veriyor. Yardim istedim, mağaza müdürünü çağırdılar onunla da tüm makineleri denedik, 2. Kez kahveyi çektik ama olmadı. Ben de kahveyi geri verip H.E.B genel merkezine durumu bildirmelerini rica ettim. Ben de kendim merkeze yazıp durumu bildireceğim. Deneyip durumu goeen herkese de tüketiciyi yanlış yonlendirdiklerine dair H.E.B'e şikayette bulunmaya davet ediyorum. Ne kadar çok kişi durumu bildirirse o kadar makinelerin düzelme ihtimali yüksek olur.

    Akşam ev arkadasima durumu anlattım Phoenicia Speciality Foods dükkanına baksana dedi. Houston şehir merkezinde tramvaya yürüme mesafesinde bir yer. 5.99$ fiyattan 454gr grandprix marka turk kahvesi aldım (www.grandprixtrading.com) .

    Dukkanda Mehmet efendi de var ama mehmet efendi kötü kahve çekirdeğini ve bayatlama tadını gizlemek için kahve çekirdeklerini çok pişiriyor. Yanmış ve kötü olduğunu bildiğim bir seçeneğe daha fazla para vermeyi istemedigim icin ben Grandprixi tercih ettim. H.E.B'deki sorunu çözebilirsek oradaki kahveleri denemeyi umuyorum ya da kendime değirmen alacağım. Bakalım.

    Herhalde bu dükkanı ve markayı herkes biliyordur ama ben forumu defalarca inceleyip bulamamıştım.o yuzden paylaşmak istedim. Afiyet olsun 😊


  • Türkiye'deyken sade filtre kahvemi Mc Donald's tan alırdım , genellikle 1 tl idi, evet yanlış görmediniz 1 tl. Starbucks ın sade kahvesi genellikle sert ve acı olurdu, içemezdim. Buraya geldiğimde Mc Donald's ı hemen denedim ve Türkiye'deki tadıyla aynıydı. Gerçi buradaki Starbucksları da deniyorum Türkiye'dekilere göre sade kahveleri daha içilebilir. Tabi evde hazırlanan kahvenin yerini tutmaz ama benim işimi görüyor.
    Mc da küçük boy kahve $1.08, tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @israfil şu anda starbucks sadece isim yazarak kazıkladığını gösteren reklamlar var mcdonalds hala 1 TL kahve diyor. Fiyat değişmedi.


  • ........

  • ⭐⭐⭐

    Ben evde içmediğim kahveden nedense hiç tat alamıyorum😁 Fethiyede butik bir Kahve dükkanı var bir oranın kahvelerini seviyorum. Arada kızlar starbuckstan içinde ne olduğunu bilmediğim kahveler getiriyorlar halloween de balkabaklı gibi onlarda hiç zevkli değil😝Şimdilik en iyisi yine evde içmek . Ama Amerika'ya gidersem her gün yeni bir kahve tatmak planlarım arasında. Zaten bulunduğum yerde çokta seçenek yok😌

  • ⭐⭐

    Pek kahve kültürüm yoktur ancak çalıştığım dönemde her sabah bi filtre kahve + French vanilla + irish cream + hazelnut karışımını içmeden kendime gelemiyordum 😛 sabah 8 gibi içiyordum ve öğle yemeğine kadar tutuyordu beni


  • Filtre kahvenin cahiliyim aslında, yani dışarıda veya misafir gittiğim yerlerde çok içmişliğim var ama gurme değilim. Daha önce kayınvalidemden aldığım eski bir bosch makina vardı, hatta tchibonun kağıt filtreleriyle birlikte, çok eski ama 😂 onun için de üzerinde filtre kahve yazan bir paket alıp koymuştum dolaba, arada içiyorduk. Şimdi yeni makina aldık, ilk denemeyi guatemala ile yaptık, tchiboda çektirdim aldım denemelik. 2.yi aynı şekilde brazil aldım, daha yumuşak seviyorum diye sanırım bu daha iyi geldi. Bakalım 3.ye hangisini deneyeceğim. Bu başlığı birkaç hafta önce sanırım okumuştum. Şimdi tekrar kahve almadan önce yine okuyacağım.👍🏻


  • @Edelweiss sen kahve değil bildiğin kahveli şeker içiyormuşsun 😁


  • Evde hazelnut kahve iciyorum genelde, sade sutsuz, cremasiz, sekersiz. Disarida ya hazelnut yada normal sade kahve.


  • @Rhonster Evde Delonghi 'nin iyi bir öğütücüsünü kullanıyorum, ama ofisteki ucuz Arzum marka daha iyi öğütüyor. Çekirdek alıp öğütmek en iyisi. Kahve çekirdek olarak beklerse daha uzun süre taze kalıyor. Taze çekilmiş kahve gibisi yok. Bir detay daha; ister öğütülmüş ister çekirdek. Hava almayan bir kapta, nemden (buhardan), ısıdan ve mutfaktaki yemek kokularından uzak bir yerde saklayın kahveyi, çok koku çekiyor ve siz koklayınca hissetmeseniz bile kahvenin aromasını bozuyor.
    Arzum öğütücü:

    Not: sadece filtre için çekeceklere öneriyorum, Türk kahvesi için evde çekmeyin, ev tipi makinelerde Türk kahvesi kadar ince çekmek pek mümkün olmuyor.


  • Ben de 21 yaşındayım. Daha hiç çay ve kahve tüketmedim hayatımda 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Güngör, içinde söyledi: Kahve içmeye yeni başladım tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂

    Ben de 21 yaşındayım. Daha hiç çay ve kahve tüketmedim hayatımda 😃

    hayatımda kahveyi geç çay içmeyen biriydim arasıra sabah kahvaltılarında çay içiyordum ama 25 yaşından sonra çay kahve içme genlerimi aktif oluyor ne bildiğin sabahları çaycı akşamları kahveci oldum 😃


  • Eger kahveyi sade ,sekersiz (black)sevenlerdenseniz, Canada mensei li Tim Hortons i denemenizi tavsiye ederim. Kahvesi DD 'a ve Mc D. a gore daha icilebilir kivamda. Tabiki aksini dusunenler olabilir bu benim damak tadima gore kisisel tavsiyem.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @balcinerb, içinde söyledi: Kahve içmeye yeni başladım tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂

    Eger kahveyi sade ,sekersiz (black)sevenlerdenseniz, Canada mensei li Tim Hortons i denemenizi tavsiye ederim. Kahvesi DD 'a ve Mc D. a gore daha icilebilir kivamda. Tabiki aksini dusunenler olabilir bu benim damak tadima gore kisisel tavsiyem.

    hayatta içemem bal gibi olacak 😃 starbucks a girdiğimde white mocha alıyorum soft şeker atıyorum 1 tane 😃


  • Dark coffee, sekersiz ve kremasiz... Black Black Black


  • @Rhonster inşallah bende öyle bir şey olmaz ya 😃 çok ekonomik yaşayabiliyorum kahvesiz


  • @Rhonster sizin damak tadiniz 🙂 Afiyet olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @balcinerb, içinde söyledi: Kahve içmeye yeni başladım tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂

    @Rhonster sizin damak tadiniz 🙂 Afiyet olsun.

    teşekkürler 🙂 size de afiyet olsun arada bir deniyorum acaba alışılabilir mi diye black e yok ne kadar denesem de henüz başarabilmiş değilim 😃

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Güngör, içinde söyledi: Kahve içmeye yeni başladım tavsiyelerinizi bekliyorum 🙂

    @Rhonster inşallah bende öyle bir şey olmaz ya 😃 çok ekonomik yaşayabiliyorum kahvesiz

    gerekli bir ihtiyaç değil ki ya arada canın istediğin de içiyorsun o kadar


  • Ben tiryakisiyim. Her sabah hatta gun boyu iciyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum