Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhabalar,

    Biz 2017 yazında balayımız için orlando-miami-key west planı yapmıştık. Ben daha önce 2008 de work and travel la orlando'da bulunmuştum. fakat eşimle birlikte ayrı ayrı vize görüşmemizde 2mizde red yedik. benim abd haricinde yurtdışı çıkışım yoktu. eşim de daha önce yurtdışında bulunmamıştı. ikimizde üniversite mezunu ve benim uzun süredir devam eden yüksek lisans eğitimim bulunmakta. Düzenli (en az 5 yıl) işimiz, ortalama maaşımız ve banka hesabında yaklaşık 15 gün yeteceğini düşündüğümüz kadar paramız, kendimize ait arabamız vardı. aynı zamanda dosyaya da gidiş dönüş uçak biletlerimizi, gezeceğimiz 3 yerde de otel rezervasyonlarımızı eklemiştik. bunlara rağmen ''geri dönmek için yeterli sebebimiz olmadığı'' gerekçesiyle reddedildik.

    eylül ayında tekrardan abd vizesine başvurmak istiyoruz. açıkçası tam olarak hangi sebepten dolayı reddedildiğimizi bilmiyoruz.. ds160 formunda da orlando da tanıdığımız olduğu için bilgilerini yazmıştık.
    konsolosluktan red yiyince balayını roma'da geçirdik. 2 senelik sürede 2 shengen ile roma, yunan adaları, paris ve amsterdam'a gittik. evlendikten sonra işlerimizi değiştirdik. terfi aldık, maaşlarımız arttı.

    2 .denememizde tekrardan red yemek istemiyoruz. bunun için bir danışmandan mı yardım almamız gerekiyor? banka hesabındaki para yetersiz gelmiş olabilir mi? (sizce ne kadar para olmalı 15 gün 2 kişi için?) orlando'da tanıdık olması mı yoksa daha önce orada çalışmam mı dezavantaj olmuş olabilir? önceden tanıdık var dediğimiz soruya bu sefer yok mu desek? (tanıdığımız kişi 17-18 senedir vatandaslık alıp yaşayan arkadaşım) ya da bu sefer memura başka bir şehri mi belirtsek? uçak biletlerimizi, otel rezervasyonlarımızı yapmalı miyiz?

    yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..


  • Turkiyeye geri döneceğinize dair guclu bir bag göstermediğinizi düşünerek red almışsınız. Orada kacak olarak kalıp, ülkenize geri dönmeyeceğinizi dusunmusler. Calıstıgınız işyerlerinden konsolosluğa vermek uzere belge alın, varsa ev tapusu gösterin . Mulakat zamanı ülkeyi gezmek ve tanımak isteğinizi belirtin. Ucak ve otel rezervasyonlarınız gösterin tabiki, para mevzu konusunda tatil için yetecek para göstermeniz yeterli . Caliştiginiz yerden alacağınız evraklar önemli .


  • @cnpist, içinde söyledi: Red Yedikten Sonra 2. Vize Başvurumuz

    merhabalar,

    cevabınız için teşekkürler. dosyamızda geri dönceğimize dair şirketten aldığımız imzalı mektuplar, düğün davetiyesi, araba ruhsatı, evimiz maalesef yok:)) , rezervasyonlar, ucak biletleri hepsi mevcuttu. fakat hiçbirine bakılmadı. orlando'daki universal studios, disney ve outletlerden alışveriş yapma planlarımızı anlatamadık bile :))

    sadece 3 soru soruldu.

    görüşme şubat ayında oldu.

    ne zaman evleneceksiniz?
    +mayısta
    nereye gideceksiniz?
    +orlando
    daha önce yurtdışında bulundunuz mu?
    +hayır

    ve en son banka hesap bakiyesinin son sayfasına baktı. ardından red yedik.

    2.görüşmemizde de evraklarımızı gösteremeden red yeme ihtimalimiz var. bizim merak ettiğimiz ds160 formunda ne yapmamız gerektiği.. tanıdık olayı.. hesabımızdaki para miktarı.. ve tekrardan orlando'ya gitmek istemek dezavantaj mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkaraca talihsizlik olmus. Ama su anki durumunuz cok daha iyi sanki... Yurtdisina cikip cikip gelmissiniz, eger Turkiye'den kacma planlariniz olsaydi bunu daha once yapardiniz.

    Orlando'da 3 yildizli oteller ortalama 120 , 4 yildizli oteller ortalama 190 dolarmis... Siz her seyi en uygun fiyatiyla hesaplamamalisiniz, her seyin en ucuzuna yonelirseniz sonuc olumsuz gorunecektir. Acil durumlar icin de paraya ihtiyaciniz olacagini unutmayin... ve tahmin edebileceginiz sekilde acil durumlar, beklenmedik sekillerde gelir...

    Her neyse... Su an evlisiniz ve yurtdisina cikip gelmissiniz. 15 gun'u 200 ile carparsak otellere en az 3000 dolar veriyorsunuz, barinma genelde harcamalarin %50'si oluyor, dolayisiyla diger harcamalar (yiyecek/icecek vs.) 3000 diye hesaplayinca, 6000 dolar etti. Bir de dediginiz parklara girisler , alisverisleriniz vs. diye hesaplarsaniz, bu hesap 10.000 dolari bulur...

    Sezon ici bilet fiyatlarini 1000'den hesaplarsaniz , 12.000 dolar ediyor... Dolayisiyla mumkunse en az 12-15 bin dolar arasi bir meblag gostermenizi tavsiye ederim. Bu sekilde konsolosu maddi konuda hicbir sikinti yasamayacaginiz konusunda ikna etmis olursunuz.

    Orlando'da tanidiginiz sizi gezdirecek mi? Ben planda nereye oturdugunu cok anlayamadim, eger sadece gorusecekseniz ve onun disinda bir yardimi olmayacaksa bence bahsetmeniz gereksiz olacak.

    Tekrar Orlando'ya gitme isteginiz dezavantaj degil tabii ki.


  • @gkaraca geçmiş olsun ama her şer'de bir hayır vardır , roma bence balayı için çok daha iyi bir seçim , umarım güzel anılar biriktirmişsinizdir. Aslında ev araba tarla çift çubuk hepsi boş, anahtar kelime başvurduğunuz vize ve eğer turistik vize başvurusu yapıyorsanız , Türkiye ile ilgili güçlü bağlar göstermelisiniz, sizi Türkiyeye döndürecek bir sebep olmalı. Gösterdiğiniz tapular şunlar bunlar hepsi uzaktan anında paraya çevrilebilecek şeyler. Ayrıca özür dileyerek belirteyim profiliniz tam da gidip kalacakmışsınız gibi görünüyor .Turistik vize talebiniz konusunda samimi olduğunuzu düşünerek (kusura bakmayın) daha organize bir başvuru yapmanızı önerebilirim. Güzel bir seyahat planı yapın ama çok çok da detaylı olmasın. Sadece gitmeyi düşündüğünüz yerleri aktarabilirsiniz. Gidiş dönüş tam refund olarak iptal edebileceğiniz bilet varsa alabilirsiniz de...tanıdık olayına birşey diyemem ama akrabanız değilse yazmanıza gerek yok bence. Şirketinizden SGK kayıtları falan götürmüştünüz değil mi geçen sefer, ayrıca seyahatiniz süresince çalıştığınız yerlerden izinli sayılacağınıza ve seyahat sonrası işbaşı yapacağınıza dair bir yazı da yedekte bulunabilir, her ikiniz için (imza sirküsü olmalı muhakkak) önceki reddiniz konusu açılırsa o dönem için kendinizi tam ifade edemediğinizi söyleyebilirsiniz. ancak sayın crazycells'in dediği gibi oradaki harcamaları rahatlıkla karşılayabilecek bir miktar göstermek iyi olabilir. Aybaşında oradaydım, oldukça masraflı bir güzergah ve ülke turistler için...şansınızı bol olsun...


  • @crazycells çok teşekkür ederiz bilgilendirmeniz için.. vize görüşmesinden önce uçak ve otelleri ödemeye başlayacağız. geriye oradaki harcamamız kadar hesabımızda para bıraksak yeterli oluyor mu? ya da hiçbirini almadan direkt hesabımızda parayı göstersek daha mı iyi olur?

    birde diğer aklımızdaki soru dolar hesabımızı mı gösterelim yoksa tl hesabımızı mı? (tl hesabımız maaşlardan dolayı daha hareketli)

    amerikadalki tanıdığım ds160da sorulduğu için cevaplamıştım. yanlış ya da eksik bilgi vermek istemedim.. orlando'ya gittiğimizde gezmemiz için arabasını verecek ve görüşcez sadece.


  • @arkben yardımlarınız için çok teşekkür ederiz. evet roma, napoli tatili güzeldi. güzel anılar biriktirdik.

    türkiye ile güçlü bağdan tam olarak kastınız nedir? mazur görün bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyoruz. ailemiz istanbulda yaşıyor ve başvurduğumuz yıl 2 mizde en az 5 yıldır aynı yerde çalışıyorduk. çalıştığımız yerler kurumsaldı ve bahsettiğiniz işbaşı dilekçesi, sgk dökümleri, imza sirküleri, maaş bordroları tüm belgeler eksiksizdi. iadesiz gidiş dönüş uçak biletini almıştık. otelleri de aynı şekilde. hatta tatil planımız bile gün gün belliydi.. fakat bu konuşma hiç yapılamadı..

    tanıdğımız akrabamız değil. fakat ilk başvuruda var diyip şimdi yok dersek bu da bi nevi konsolosluğun gözünde tutarsız davranış sayılmaz mı?

    şuan ben kurumsal bir bankada, eşim ise yakın zamanda abd merkezli bir bankadan yatırım alan kurumsal bir şirkette çalışıyor.

    sevgiler


  • @gkaraca güçlü bağ , örneğin aile bağı , siz gidiyorsunuz eşiniz burada kalıyor , bu dönmeniz için güçlü bir nedendir, aynı şey eşiniz için de geçerli...Bu elbette ikiniz birden seyahat edemezsiniz anlamında değil, örnek istediğiniz için verdim,(ki artık evli olmanız bu kısmı netleştirmiştir, burada bir ailevi/ekonomik düzene sahipsiniz) ya da iyi maaşlı bir işleriniz (ki bu konu da hallolmuş görünüyor)... ama diğer mesajınızı da okuduktan sonra , sanki o zamanki talebiniz , ABD de yeni bir hayata başlamak şeklinde görülmüş olabilir, zira ABD bugün dünya üzerinde en çok vize talebi alan ülkelerden , belli kıstaslar/profiller geliştirmeleri çok kabul edilebilir ama elbette koşulsuz haklılar anlamına da gelmiyor. Tanıdık konusunu tekrarlayayım , eğer yakın akrabanız değilse belirtmenize gerek yok bence, çelişki konusuna takılmayın, zaman geçmiş , artık görüşmüyor olabilirsiniz. Burada göstereceğiniz yeterli para olan (tercihen USD) banka ekstresi belirleyici olacak gözüküyor. Ama her durumda her kişi kendi deneyimlerini aktarabiliyor ancak. Bol şanslar, gönlünüze göre olsun herşey..


  • @arkben tanıdığımız orada wat yaparken arkadaş edindiğim bir Türk aile. Bazı yerlerde, DS-160 forumunda daha önce belirttiysen tanıdık, yine bildirmelisin yazdıkları için konusunu açtım. Bu sefer tanıdık yok demek, kandırmaya girer diye düşündük.
    Hesap konusuna gelirsek, TL olan maaş hesabımız olduğu için hareket daha çok doğal olarak. Dolar hesabımızda aylık 1-2 hareket oluyor ( kenara para atma duru malum ). O yüzden TL hesap gösterelim mi diye kararsız kaldık.


  • @gkaraca aslında o soruyu da tam net hatırlamıyorum formdaki (ds-160) tanıdık mı yoksa akraba mı diyordu? siz bilirsiniz , önemli olan sizin mülakat esnasında kendinizi rahat hissediyor olmanız, ilgili personel vücut dili de dahil pek çok şeyin eğitiminden geçirilmektedir mutlaka. Konumunuz , önceki başvurunuzdan daha iyi görünmekte bana. Yani eliniz daha güçlü , rahat olun bunu yansıtın 🙂 bol şans.


  • bu konuda ne kadar yazsak , tam kriterle sudur diyemeyiz. Sirket tarafından verilecek yazı, buradaki mal varlığınız, mülakattaki davranışlarınız … sonucu etkileyen doneler hakkında kimse tam ne olacağı konusunda size yol gösteremez maalesef, her vaka kendine ozgudur. Kimi mülakat görevlisi daha şüphecidir, kimisi daha rahattır . Sizden istenen evrakları goturun, durust olun, gerisine fazla cevap vermek maalesef hicibirimiz elinde olmuyor. Ben ilk vizemi 10 senelik olarak 23 yasımda bekar olarak aldım. Calısıyordum. İş yerinden evraklarımı goturdum o kadar ama o zaman 90lardı. Her doneme gore farklı kriterler oluşabiliyor, fazla takılmayın. Niyetiniz tatil yapmak ise rahat olun. gerisi gelir


  • Merhaba. Sans eseri gezinirken bulduğum forum gayet donanımlı ve bilgili insanları barındırıyor. Bu beni ziyadesiyle sevindirdi. Fırsat bulmuşken aklıma takılanları sormak isterim ve umarım yardımcı olursunuz. Bundan 2 sene önce bir arkadaşimin etkisiyle çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için b1-b2 vizesine başvurdum. Evli ve iki çocuğumun olmasına evimin ve bankada 20.000tl olmasına rağmen red aldım. 10 yıllık pasaportum var ve hiç yurtdışına çıkmamıştım. Doğruyu söylemek gerekirse şaşırdım ve çok da önemsemedim. Geçen süre zarfında 2019 basi isleri buyutup sirket kurdum. Duzenli fatura kesiyorum ve 2 maasli elemanim var. ukrayna, gürcistana 2,3 defa gittim. Schengen vizem var italya dan girip fransa almanya dolaşıp döndüm. Nisan ayında meslegim geregi nevada da fuar davetiyesi geldi. Bu bende tekrar aynı hisleri canlandırdı. 3 gunluk fuar sonrası hayalini gerçekleştirmek için max.1 hafta ny. Gitmek istiyorum. Çok kalamam eşim kanser atlattı, takipteyiz dünyayı önüne serseler geri dönmek zorundayım. Sizce vize alabilirmiyim. Fuar benim buradaki işlerimde prestij sağlayacağı için gitmek istiyorum. Çok uzattım kusura bakmayın lutfen fikir verin.

  • ⭐⭐

    @ozkan8158 işiniz gücünüz yerinde zaten davetiye var diyorsunuz sonuçta ama iş gezisi bir nevi sorun edeceklerini sanmam gerekli belgeleri verdikten sonra


  • @haymatlos_ teşekkür ederim. Umarım olur.


  • Eğer kurumsal bir şirkette çalışıyorsanız büyük ihtimal kabul oluyor diye düşünüyorum. Ben tek vize başvurusundan ziyade ailecek vize başvurularının da onay almanın daha kolay olduğunu düşünüyorum. Düşününki 3 kişilik bir aile. Baba çocuğunu ve eşini bırakıyor ve gezmeye gidiyor. Bana mantıklı gelmiyor. Konsolos da çok mantıklı bulmayacaktır.

    Kimse buradaki iyi işini bırakıp Amerika'da kaçak olarak yaşamaya kolay kolay gitmez. Ben ve eşim uzun süredir Bankada çalışıyoruz. Bizden hiç bir belge talep etmediler. Sadece niye gidiyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz gibi sorular soruldu. Zaten DS160'ta iş bilgilerini yazıyorsunuz. Aldığınız maaşı da belirtiyorsunuz. Üç aşağı beş yukarı sizin mali durumunuzu oradan anlayabilirler.

    İş için vize ayrı bir konu. İngilizce bilginiz yeterli değilse sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

    Umarım vizeniz onaylanır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozkan8158, içinde söyledi: Red Yedikten Sonra 2. Vize Başvurumuz

    Merhaba. Sans eseri gezinirken bulduğum forum gayet donanımlı ve bilgili insanları barındırıyor. Bu beni ziyadesiyle sevindirdi. Fırsat bulmuşken aklıma takılanları sormak isterim ve umarım yardımcı olursunuz. Bundan 2 sene önce bir arkadaşimin etkisiyle çocukluk hayalimi gerçekleştirmek için b1-b2 vizesine başvurdum. Evli ve iki çocuğumun olmasına evimin ve bankada 20.000tl olmasına rağmen red aldım. 10 yıllık pasaportum var ve hiç yurtdışına çıkmamıştım. Doğruyu söylemek gerekirse şaşırdım ve çok da önemsemedim. Geçen süre zarfında 2019 basi isleri buyutup sirket kurdum. Duzenli fatura kesiyorum ve 2 maasli elemanim var. ukrayna, gürcistana 2,3 defa gittim. Schengen vizem var italya dan girip fransa almanya dolaşıp döndüm. Nisan ayında meslegim geregi nevada da fuar davetiyesi geldi. Bu bende tekrar aynı hisleri canlandırdı. 3 gunluk fuar sonrası hayalini gerçekleştirmek için max.1 hafta ny. Gitmek istiyorum. Çok kalamam eşim kanser atlattı, takipteyiz dünyayı önüne serseler geri dönmek zorundayım. Sizce vize alabilirmiyim. Fuar benim buradaki işlerimde prestij sağlayacağı için gitmek istiyorum. Çok uzattım kusura bakmayın lutfen fikir verin.

    bence su an cok daha iyi durumdasiniz basvuru icin, bankada da yuksek bir miktar birikim gosterebilirseniz bence vizeyi alma ihtimaliniz oldukca yuksek. Bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyoruz.


  • @crazycells teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.


  • Randevu alırken yanlışlıkla red almadım diye işaretledim.9 Temmuz'da Abd'ye gitmem gerek.Randevumu iptal edemem.Bu durumda ne yapabilirim?Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.


  • Randevu alırken yanlışlıkla red almadım diye işaretledim.9 Temmuz'da Abd'ye gitmem gerek.Randevumu iptal edemem.Bu durumda ne yapabilirim?Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esadesa, içinde söyledi: Red Yedikten Sonra 2. Vize Başvurusundan Nasıl Onay Alabilirim?

    Randevu alırken yanlışlıkla red almadım diye işaretledim.9 Temmuz'da Abd'ye gitmem gerek.Randevumu iptal edemem.Bu durumda ne yapabilirim?Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

    Bu dediginiz durum size mulakat sirasinda sorun cikarabilir, AIS'ten musteri hizmetlerine ulasip durumunuzu anlatir misiniz? O verdiginiz bilgiyi guncellemelerini isteyin; ama randevu degisikliginden siz hic bahsetmeyin. Belki randevu tarihinizi degistirmeye gerek olmadan o bilgiyi guncelleyebilirler. Zaten sizi yonlendireceklerdir...

    Iletisim yollari su sayfada mevcut:

    https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/niv/information/contact_us

    email: [email protected]


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum