Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
-
@dreamer32 rica ederim 😇
-
Eşimin yıllık geliri 23.000 usd minimum gelirin ne kadar olması gerekiyor ve eksik kalan kısmı için hesabında para gösterebilir mi ?
Eğer hesapta para gösterimi kabul ediliyorsa NVC hesap dökümü istiyor mu ve hesaba bir anda örnek veriyorum 20.000 usd para yatırsak işlem hareketi, hesap geçmişi olmayacağı için NVC bunu sorun eder mi ?
-
Merhaba,
Evlilik yoluyla edindigim Green Card ile bir suredir ABD de yasal olarak ikamet ediyorum. Oglum 21 yasina basmadan GC surecini baslattim. 2 seneye kadar sonuclanmasini bekliyorum. Ancak kizim 21 yasindan buyuk oldugu icin surecin 7 seneye kadar surdugunu biliyorun.
Sorum su;
Cocuklarimin surecleri tamamlanana kadar oturma iznimi muhafaza etmek zorunda miyim?
Bir sekilde oturma iznim iptal olursa basvurular da otomatik olarak iptal olur mu?
Bilgisi olan varsa yazabilirse memnun olurum
Tesekkurler -
11/3/2025 unganlar sağlık muayene tecrübemiz sabah 09.15 de kayıt ve rontgen çekimi ile devam etti ve bu çekimler için eşim ve benim için 2552 TL ödeme yaptık , daha sonra muayene işlemi için 11.20 de gelmemiz istendi yaşımız gereği bize kan tahlilleri yapılmadı doktor muayenesi için doktor hanım beni ve eşimi muayeneye aldı bana 3 eşime 4 aşı yapıldı yapılan aşıların dökümanı mailimize gönderileceği ve bu bilginin abd ye girişte gerekli olacağı , ve rapor sonuçlarımızın elektronik ortamda elçiliğe gönderileceği bilgisi veridi yani bize elden teslimat yapılmayacağı doğruca mülakat için elçiliğe gideceğimiz bilgisi verildi ve rontgen ödememize ilaveten eşim ve benim için 800 dolar ödememiz istendi ve ödemeyi yaptık .Tekrar unganlara belge alımı için gelmeyeceğimiz bizim için önemli bir gelişmeydi artık 3 Nisan tarihini beklemek üzere izmire döneceğiz süreç yaşayanlara tecrübemizi aktarmak isterim .
-
@ekdodo evet başvurdum akabinde de vatandaşlık için başvurmuştum . Her şey düşündüğüm gibi olumlu şekilde ilerledi darısı sizlerin başınıza ☺️
-
-
Merhabalar,
Amerikada green card sahibiyim 3 senedir, yaklasik iki yil sonra vatandas olacagim. Yakin zamanda nisanlandim ve bu yaz evlenecegim. Esimin su an icin herhangi bir amerika vizesi yok. Oncellikle hangi sureci takip etmek daha hizli bir sekilde onu amerikaya getirmeme yardim edecektir? Onemli olan eylul ayindan sonra onu yanima alabilmem. Sizce turist vizesine basvurup orada evlilik yapip ve surece amerikada baslatmak mi yoksa turkieyeden sureci baslatmak mi ?
Simdiden cok tesekkur ederim🙏
-
@Edaeda gun gelecek O 1 gunde ilerleyecek !!!!!!!!!
-
@buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?
-
Merhaba green cardli iken esim icin I-130 basvurusu yapmistim. Simdi vatandas oldum acaba guncelleme yapmam gerekir mi ve nereden yapabilirim ?
-
-
Selam herkese. Daha önce apostilli formül A gönderip green card alan oldu mu? Ya da sorun yaşayan? Doğum belgeme ulaşamıyorum. Kimisi almış kartını, kimisi RFE almış, kimisi formül A Avrupa için diyor kafam çok karıştı.
-
-
@cesurcaner
Her deneyim birilerinin işine yarar. Bu benim için çok yararlı oldu😉
Bu örneği yazdığınız için çok teşekkürler.
Oğlum vatandaş olunca (olmasına daha çok var ama kısmetse 2028'de) GC alacağım ve Türkiye'ye gidip geleceğim. Benzer bir durum yaşamam olası. -
@luchadora çok teşekkür ederim.
-
Merhaba turist vizem var daha önce iki defa seyahat etmiştim, erkek arkadaşım amerika vatandaşı evlenmek istiyoruz ama benim ilk evliliğimden bir kızım var ve onun vizesi yok ben turist vizesiyle gelip 3 ay süreci bekleyip evlensem kızım için seyahat iznine başvurduğumda izin verirler mi? Ya da kızımı yanıma getirmek için başka bir vize türü var mıdır? Böyle bir durum yaşayan varsa bilgi verebilir misiniz çok teşekkür ederim
-
Merhaba herkese öncelikle cok faydalı bilgiler okudum tesekkur edıyorum bıyle faydalı bir site acıldığı için .ankara konsolosluğuna mail atmama ragmen hiçbir donuş olmamıştı ama yapmam gerekenleri bu siteyi okuduktan sonra öğrendim emeği gecenlere cok tesekkurler ..
Benim sorum amerikada dogdum vatandasım cocuklarımı ır-2 ile vatandas yapmak .ı-130 doldurup usica gonderditen sonra nvc bize randevu oluşturcak sanırım dogru anladım ..biz ankarada mulakata gırmek istiyoruz .ds260 formunuda nvc bize randevu verdıkten sonra doldurcaz ..eger demeyimi ankaradan olan varsa paylaşabilirmi .

ABD vatandasi ile Turkiye'de evlilik sonrasi cocuklar icin IR2 / CR2 vizesi
-
Merhaba ben ABD vatandaşı eşim ile Trde evlendim.9 yaşında bir kızım var.Avukat aracılığıyla basvurumuz yapıldı green card için şuan dosyam viza center de kızım için ayrı green card başvurusu yapılması gerektiğini yeni öğrendik tamamıyla avukat hatası şimdi yeniden başvuru yapılacak kızım için bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşım yaparlarsa sevinirim
-
@zey23 dediginiz gibi dogmus olan cocuklar otomatik olarak Green Card sahibi olmuyorlar, basvuru yapmaniz gerekiyor. IR2/CR2 vizesi basvurusu yapacaksiniz. bunun icin IR1/CR1'de yaptiginiz gibi I-130 formunu ve iliskiyi destekleyici belgeleri USCIS'e gondermeniz gerekiyor. CR1 basvurusunu ne zaman yaptiniz?
Bu formu daha sonra gonderdiginiz icin cocugunuza daha sonra bir randevu tarihi verilecektir, eger iki basvuru arasinda 6 aydan daha kisa bir sure varsa, siz vizenizi aldiktan sonra cocugunuzun da vize almasini bekleyip ABD'ye ilk girisinizi yapabilirsiniz.
IR2 vizesi de ayni IR1 vizesi gibi isliyor, surec konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almakTek fark I-130 formunu gonderirken esinizle olan iliskinizi gosteren belgeler yerine, sizin ve cocugunuzun aile bagini resmi olarak gosteren belgeleri gondereceksiniz. Burada onemli olan sponsor ile cocuk arasindaki iliskiyi gostermek oldugundan; eger sponsor cocugun uvey anne/babasi olacaksa bu durumda hem cocuk ile anne/baba arasindaki iliski, hem de uvey anne/baba ile oz anne/baba arasindaki evliligi gosteren belgeleri gondermek gerekiyor.
Daha once baska konuda belirtmistim, buraya da I-130 ile ilgili listeyi cocuk icin degistirerek tasiyorum...
Not: Eger ABD'de basvuru yapiyorsaniz ve sureci ABD'de tamamlayacaksaniz bu konuda bahsedilen surecleri esiniz yerine cocugun icin yapmalisiniz. Gondereceginiz I-130 formu icin:
Form I-130 Petition for Alien Relative
- Form I-130 - ABD vatandasi uvey anne/baba tarafindan doldurulup imzalanacak
- online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
(bu formlar hakkindaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular) - $535 form ucreti (check ya da money order)
(guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees ) - ABD vatandasi olan anne/babanin ABD vatandasliginin kaniti (dogum belgesinin, pasaport biyografi sayfasinin ya da vatandasligini gosteren diger belgelerinin fotokopisi)
- GC alacak cocugun pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
- GC alacak cocugun en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search) (Eger ABD'deyse)
- Sponsorun su anki ve onceki evliliklere ait dokumanlarin fotokopileri (eger daha once bosandiysaniz, ilgili bosanma kararlari ya da olum ilanlari)
- Cocukla olan resmi iliskinizi gosteren belgeler (dogum belgeleri, nufus kayit ornegi, cocugun oz anne/babasinin bosandigina ve yeniden evlilik yaptigina dair belgeler)
Diger bilgiler icin: https://www.uscis.gov/system/files_force/files/form/i-130instr.pdf
-
Eşim bu hatayı viza center para yatırırken fark etti avukatı arayıp kız için neden ödeme görünmüyor dedi o zaman ortaya çıktı evrakları yeni doldurdu bugün postaya verecek 8 ay önce ilk başvuru yapılmıştı uscis e ben şimdi kızımın süreci benimkiyle aynimi olacak diye merak ediyorum yani bir yıl en az cevap için teşekkürler
-
@zey23 evet, su aralar IR vizelerinin sureci 1 yila kadar surebiliyor.
-
çok üzüldüm bu süreçte yapabilecek başka biseyim yokmu? Bilgi için çok teşekkürler
-
@zey23 Eger isterseniz konsolosluk ile gorusup kendi mulakat tarihinizi ertelemeyi deneyebilirsiniz. Ya da mulakat sirasinda durumunuzu belirtip, vizeyi daha sonra basabilmelerinin mumkun olup olmadigini sorabilirsiniz.
-
Cevap için teşekkür ederim
-
@crazycells Merhaba benim green card mülakatim 25 ocakta kızımın süreci biraz uzayacak diye ustlerde yazmıştım. Kızıma turist vizesi olmazmi acaba bilginiz varmı bu konuda ben green card surecindeyken turist vizesi alarak eşimin yanına gittim 1 ay kalıp döndüm
-
@zey23 Eger Turkiye'ye geri donebilecegini gosterebilecekse turist vizesi alma sansi var ama aksi takdirde oldukca zor (okudugu okul vs. belki yardimci olabilir). Eger sure sizin icin cok uzunsa, belki deneyebilirsiniz sansinizi.
-
@crazycells mulakat zamanı geri gelecegime ikna edeceğime inanıyorum bakalım hayırlisi buradan paylaşacağım gelişmeleri herkese bol şans diliyorum
-
@zey23 merhabalar,uscıs ten gelen I-797 kağıdıyla ,nvc den gelen intervie tarihi arasında ne kadar zaman geçti söylebilirmisin ? birde ds-260 doldurdunmu ? teşekkürler
-
@aydın merhaba evet ds 260 doldurduk sabıka kaydı , nüfus sureti,bunlar ingilizce olarak resimler beraber çekilmiş,gelir belgeniz tabi bu yetersizse sponsor olması lazım 1 ay olmadan NVC den haber gelir size hepsi konsolosluk aşaması ile 3 ay oldu benim 25 ocaktan sonra mülakat sonrasını burada paylasirim
-
@zey23 Abd vatandasi ile turkiyede evlendiğimde ne kadar surede abd ye getirebilirim? içinde söyledi:
@aydin1150 teşekkürler tabiki mulakat sonrasınıda paylaşacağım benim gibi olan arkadaşlara bilgi olsun(Bu arada green card süreci devam ederken turist vizesi aldım eşimin yanına gidip 1 ay kaldım)
Turist vizesi alirken ne gibi bir neden sundunuz acaba?
-
@aydın Abd vatandasi ile turkiyede evlendiğimde ne kadar surede abd ye getirebilirim? içinde söyledi:
@zey23 merhabalar,mülakatını paylaşmanı bekliyorum.benim durumumda senin gibi .ben uscıs e 15 haziran 2017 de başvurdum ,11 aralık 2017 de cevap aldım (ı-797) başvurun onaylandı biz dosyanı nvc ye gönderiyoruz diye .merak ettiğim bundan sonrası ne kadar zamanda hangi işlemlerin gerçekleştiği ? teşekkürler...
Mart-Nisan'a kadar mulakatla ilgili bilgi almis olmaniz lazim.
Bundan sonra, DS260 formunu doldurup mulakata hazirlanacaksiniz.
-
@crazycells işten yeni ayrildigimi green card sürecinde olduğumu ve eşimi 1 ay ziyaret etmek istediğimi belirttim.30 sn düşündükten sonra onay verdi çok kalmamalisin dedi :)Başka sitede okumuştum green card sürecinde olup turist vizesine basvuran bir kaç kişi red almıştı.Biz öylesine başvurduk gidip geldim ama benim kızım var onu burada bırakıp gittim belki o yüzden vize verildi
-
@zey23 evet, dediginiz gibi bu tur durumlarda hep red veriliyordu. Kizinizi geride birakinca geleceginize emin olmuslar buyuk ihtimalle. Bilgi paylasimi icin tesekkurler
-
@crazycells Şimdi kızım için turist vizesi alabilecekmiyim bakalım gelişmeleri buradan paylaşırım:)
-
@crazycells merhabalar. benim de sonunda mülakat tarihim belli oldu. 26 ocakta
size sormak istediğim, eşim 2017 yılına ait olan 1040 formunu ancak martta alabiliyormuş muhasebecisinden. sizce mülakatta bu formu isterler mi? ayrıca konsolosluktan istenen belgeler maili ne zaman gelir acaba?
çok teşekkür ederim.. -
@cnn35 ABD vatandaşı ile Türkiye'de evlilik sureci içinde söyledi:
@crazycells merhabalar. benim de sonunda mülakat tarihim belli oldu. 26 ocakta
size sormak istediğim, eşim 2017 yılına ait olan 1040 formunu ancak martta alabiliyormuş muhasebecisinden. sizce mülakatta bu formu isterler mi? ayrıca konsolosluktan istenen belgeler maili ne zaman gelir acaba?
çok teşekkür ederim..gozunuz aydin
O email mulakata birkac hafta kala geliyor genelde ama beklemenize gerek yok, Ankara Konsoloslugu gerekli belgeleri sitelerinde de yayimliyor. Sizin takip etmeniz gereken yonerge surada: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
Buradaki belgeleri takip edin. 2015 ve 2016'ya ait 1040 formlarini gondersin size ayrica I-864 sponsorluk belgesini gondermeyi de unutmasin.
-
@crazycells çok ama çok teşekkür ediyorum. Sevgiler
️

Benzer Başlıklar
73
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.5k