Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

• @Kaws rica ederim. umarim isinize yarar. iyi gunler.

• Arkadaşlar ben j1 vizesi ile bulunuyorum burada. Amacım üniversite yada dil okuluna başvuruda bulunmak. Şöyle ki benim pasaportta exp. date 30 eylül fakat travel ile birlikte 30 ekime kadar kalabiliyorum. Yani geçerlilik süresi yazana göre 30 eylülde bitiyor. Başvuruyu bu tarihten önce mi yapmam gerekli yoksa 1 ekim 30 ekim arası da yapabilir miyim?

• Arkadaşlar , herkese merhaba, benim aylardır kafamı kurcalayan bir konu var, Ben Amerikaya J1 traniee(18 aylık) vize ile geldim, Programımı başarı ile tamamlayıp, ülkeme dönme şartı olan 2 years rule kuralını , waiver alarak kaldırdım, Yaklaşık 6 aydır Abdeyim, 3 aydırda dil okuluna kayıtlıyım, Seneye mart - nisan gibi Türkiyeye dönmeyi hedefliyorum, F-1 statümü vize haline getirmeyi düşünmüyorum, Hale hazırda 2026 ya kadar geçerli bir turist vizem var, şimdi asıl sorum şu sizlere, Ben ileride tekrar J1 vizesi ike trainee programına gelmeyi düşünüyorum, Ve 2026 da dolan turist vizemide uzaktan yenilemeyi planlıyorum, Öncelikle turist vize i yenileceğim, Bu yaptığım change of status işlemi ileride ki diğer vizeleri almak için yapıcağım işlemlerde karşıma çıkarmı? çıkarsa nasıl çıkabilir, benim düşündüğüm şekilde daha önce vize alanlar oldumu, yani benim yaptığım şeyleri yaparak,Lütfen beni aydınlatın, teşekkür ederim.

• rkadaşlar , herkese merhaba, benim aylardır kafamı kurcalayan bir konu var, Ben Amerikaya J1 traniee(18 aylık) vize ile geldim, Programımı başarı ile tamamlayıp, ülkeme dönme şartı olan 2 years rule kuralını , waiver alarak kaldırdım, Yaklaşık 6 aydır Abdeyim, 3 aydırda dil okuluna kayıtlıyım, Seneye mart - nisan gibi Türkiyeye dönmeyi hedefliyorum, F-1 statümü vize haline getirmeyi düşünmüyorum, Hale hazırda 2026 ya kadar geçerli bir turist vizem var, şimdi asıl sorum şu sizlere, Ben ileride tekrar J1 vizesi ike trainee programına gelmeyi düşünüyorum, Ve 2026 da dolan turist vizemide uzaktan yenilemeyi planlıyorum, Öncelikle turist vize i yenileceğim, Bu yaptığım change of status işlemi ileride ki diğer vizeleri almak için yapıcağım işlemlerde karşıma çıkarmı? çıkarsa nasıl çıkabilir, benim düşündüğüm şekilde daha önce vize alanlar oldumu, yani benim yaptığım şeyleri yaparak,Lütfen beni aydınlatın, teşekkür ederim.

• Slm arkadaslar
    Biz 1 yil once green kart ile amerikaya geldik.Burada okul kaydi yaptirmak istedik ve okul bize 1 yili askin suredir burada yasiyorsaniz yuzde 50 indirim yapariz dediler super dedik ve fakat bizden I797C formu istediler bizde sadece green kartimiz oldugunu ve Dv lottery ile geldigimizi soyledik.boyle bir formumuz elimizde yok ve nasil ulasabilecegimizi bilemiyoruz.acaba icinizde bizimle ayni durumda olan yada bu formu bilen varmidir?simdiden tesekkur ederiz.

• @uraz-mert Merhaba, sizde o form olmaz diye biliyorum ancak yanlışım da olabilir. Kardeşim sizin gibi geldi ve city college in kredisiz ingilizce derslerini ücretsiz alabiliyor. Kredili dersler için ise permanent resident kategorisinden gayet ucuza verebiliyorlar. Sizin nasıl bir okul olduğunu bilmiyorum ancak city kolej ise tekrardan gidip görüşün muhakkak yanlışlık vardır.

• Merhabalar,amerikada turist vizesiyle bulunuyoruz , eşim change of status yaparak f1 statüsüne geçmek istiyor, I-539 formunda PART-3

1 ince sekmede Kalış sürenizi uzatmayı istediğiniz tarihi ay gün yıl şeklinde yazın diyor buraya hangi tarihi yazmamız gerekiyor. tam olarak anlayamadımda. bilen arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim. teşekkürler.

• Merhabalar,amerikada turist vizesiyle bulunuyoruz , eşim change of status yaparak f1 statüsüne geçmek istiyor, I-539 formunda PART-3

1 ince sekmede Kalış sürenizi uzatmayı istediğiniz tarihi ay gün yıl şeklinde yazın diyor ,
    hangi tarihi yazmamız gerekiyor. tam olarak anlayamadımda. bilen arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim. teşekkürler.

• @uraz-mert, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

Slm arkadaslar
    Biz 1 yil once green kart ile amerikaya geldik.Burada okul kaydi yaptirmak istedik ve okul bize 1 yili askin suredir burada yasiyorsaniz yuzde 50 indirim yapariz dediler super dedik ve fakat bizden I797C formu istediler bizde sadece green kartimiz oldugunu ve Dv lottery ile geldigimizi soyledik.boyle bir formumuz elimizde yok ve nasil ulasabilecegimizi bilemiyoruz.acaba icinizde bizimle ayni durumda olan yada bu formu bilen varmidir?simdiden tesekkur ederiz.

Eyalete ait ehliyet (Yoksa Eyalet ID Card), pasaport, Green Card ve SSN karti yeterli kayıt icin. Bunlari goturup, bizde baska bir form yok demelisiniz. Ihtiyaciniz olmaması lazım baska bir forma.

• @leony3553 Merhaba, eger dogru anladi isem su soru olmali : I/We request that my/our current or requested status be extended until Mm/Dd/Yy.
    Buraya okuldan aldiginiz I-20 belgesindeki bitis tarihini yazmaniz gerekli.

• Bilgi için çok teşekkür ederim.çok yararlı oldu. Eğer cevaplayabilirseniz 2 sorum daha olucaktı aklıma takılan, Part 8 i doldurmamız gerekiyor mu ? ek belge eklediğimiz zaman mı dolduruyoruz , örnek banka hesap özeti,niyet mektubu,sponsor mektubu gibi bilgileri buraya yazmamız gerekiyor mu?
    ikinci sorum ise eğer eşime ben sponsor olusam I-134 formunu doldurmam gerekiyor mu ? ( bazı yerlerde sadece usa vatandaşı veya green card sahibi kişiler doldurmalıdır diyor)

• @leony3553 Rica ederim. Part 8 e eklemiyorsunuz o belgeleri. Yalnizca part 4 deki sorulardan herhangi birine YES yanitini verir iseniz onun aciklamasini Part 8 de yapmanizi istiyor. Sponsorluk icin greencardli yada vatandas olmasi gibi bir durum yok, yurtdisindan gelen ogrencilerin cogunun sponsoru aileleri oluyor, bunlarin amerika ile baglantisi olmasi gerekmiyor. Ancak siz es durumundan dolayi F2 olacaksaniz sponsor olamayabilirsiniz bu konuda tam emin degilim ve size tavsiyem sponsor hic karistirmayin esinizin hesabina yeterli miktarda para aktarip direk kendi hesabini ekleyin basvuru dosyaniza. Yeterli miktar kismini I-20 aldiginiz okuldan ogrenmeniz gerekir.

• @Ahmet-0 Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Ben F2 ye geçmicem. Türkiye ye geri dönücem. çocuklarım f2 ye geçicek.14. Have you EVER been employed in the United States since last admitted or granted an extension or change of status? If you answered "No" to Item Number 14., fully describe how you are supporting yourself in Part 8. Additional Information. Include documentary evidence of the source, amount, and basis for any income.
    Part 8 e , anladığım kadarıyla eşimin gelir kayanağını, banka hesabını yazmamı istiyor. Ben sponsor olmasam bile gelir kaynağı olarak benim maaş hesap banka detayım, family account olarak , çalıştığım yerden yazı gibi bilgileri eklersem sorun olurmu acaba. teşekkürler.

• Part 8 e belge eklemenizi degil de aciklamanizi istiyor. Birikimlerimi kullanacagim dediniz mesela, basvuru yaparken sisteme bu birikim hesabinizi pdf ekliyorsunuz bankadan alip. Esimin turkiyeden geliri diyecekseniz ozaman sponsor olarak yazmaniz ve sizin geliri ispatlayan belgeyi sisteme yuklemeniz gerekir. Mesela son 6 aylik maas yatan hesap dokumunuz ve yaninda dolar birikim hesabiniz gibi. Ancak bu konuda sponsorluk yapacak iseniz ve kafaniz karisik ise isterseniz hukuki bir danismanlik da alabilirsiniz durumu netlestirmek icin. Acikcasi ben kendim yaparken o kisma self savings yazdim ve Abd deki dolar hesabimin son 3 ay hesap ozetini yukledim ve yaninda TR bankamdaki dolar hesabimin ozetini alip yukledim. Okul size Bir kisi 2 cocukla beraber 6 aylik program gideri minumum10k dolar diyorsa sizin minumum 10k dolari gostermeniz ve kaynagini aciklamaniz buradaki istedikleri.

• çok teşekkür ederim bilgiler için

• Merhaba;
    Ben normalde work and travel ile amerikaya geldim ve çok beğenerek ülkeme geri döndüm. Şu an da üniversite öğrencisiyim ama amerikada öğrenimime devam etmek istiyorum. Türkiye'de f1 vizesi red alanlar arttığı ve dil konusunda çok fazla yeterliliğim olmadığı için bu durum beni korkutuyor. Yine j1 ile gelip f1 statüsüne geçtiğimiz zaman amerika konsolosluğundan pasaportuma vize basılıyor mu, bu mümkün mü? Yani ülkeye giriş çıkışımda bir sorun oluyor mu? Çünkü üniversitemi bitirip amacım yine kendi ülkeme dönmek. Legal olmayan bir şeyi de yapmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

• @ryonlovead Merhaba, buraya j1 ile gelip F1 a gecerseniz Turkiyeye gidip gelemezsiniz tatillerde. Eger gidip gelmek istiyorsaniz ogrenci vizesi almaniz lazim. Abd icinde degistirdiginizde vize degil statu aliyorsunuz ve pasaporta basilmiyor. Bu iki durumda legal bu arada ortada illegal birsey olmuyor. Ancak su kismi anlamadim universiteye Abd de devam etmek istiyorum dediniz eger Abd icindeki bir universiteden kabul alirsaniz ogrenci vizesini cok buyuk ihtimal ile alirsiniz. Bu konuda endisenlenmeye gerek olmaz.

• @Ahmet-0 Merhaba ben J-1 traniee vizesi ile gelip daha sonra f-1 vizesine gectim .Fakat bunu dil okulu araciligi ile gerceklestirdim.Sizce daha sonra Turkiyeye dondukten sonra tekrar J-1 vizesine basvursam bu statu degisikligi sikinti yaratirmi bana ?
    Tessekkurler.

• @EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

55.9k
Users

4.8k
Topics

484.7k

| | | |