Merhabalar,
İlk kez abd’ye 2016 Temmuz ayında f1 vizesi ile 1 aylık bir program için gelmiştim. 1 ayin sonunda programı tamamlayıp ülkeden çıktım. 7 sene sonra 2023, 13 Eylülde ABD’ye turist vizesi ile girdim, 4.5 ay sonra 17 Şubatta, bir okula yazılıp f1 için change of status talebi yaptım şu an hala bir cevap gelmedi.
Bu sırada kaldığım küçük otelin otelin sahibi bana iş teklif etti ben de sponsor olup olamayacağını sordum ve olmayı kabul etti eb3 ile greencard düşündüm fakat araştırma yaptığımda şu an başvuru başlatsak 5-6 sene süreceğini öğrendim, konuştuğum herkes anlaşmalı evlilik vs öneriyor ama ben böyle bir şey yapmak istemiyorum.
Sonuç olarak sorum şu;
Şu an seçeneklerim neler beni yönlendirebilecek olan var mı? Örneğin öğrenci statüsu için yaptığım başvuruyu geri çekersem ve Turkiyeye gidersem bir süre sonra geri girmek istersem bu başvurum başıma bela olur ve kapıdan giremem mi ? ( turist vizemin bitmesine 8 sene daha var )
Yani nasıl bir risk altındayım. Açıkçası şu an sıkılmış ve burada anlamsızca vakit harciyor hissetmeye başladım. Onerilerinizi çok merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler