Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mücahit-Demirkoparan, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Arkadaşlar Merhaba ben 1 Haziranda Amerikaya giriş yaptım ve kalış süresi bitiminden önce uzatma başvurusu yapmıştım ve başvurum kabul oldu 6 Nisanda çıkış yapmam gerekiyor. Bu süreden önce çıkış yapmayı düşünüyorum ancak 1 veya 2 sene sonra tekrar gelmek istediğimde tekrar giriş yapabilir miyim? Buraya gezi amaçlı gelmiştim ancak e ticaret fırsatlarını görüp bunları değerlendirmek için şirket kurdum ve onun faaliyetleriyle ilgilendim ama süremin dolmasından dolayı geri dönüş yapmak durumundayım. Tavsiyeleriniz nelerdir ilerleyen zamanda tekrar gelmek istiyorum ama çok fazla olumsuz geri dönüşler alıyorum.

    1-2 yil sonra giris yapmak istediginizde bu konuyu sorabilirler. Vizenizi ve uzatilmis kalis surenizi amacina uygun kullandiysaniz, geri doneceginize de kanaat getirirlerse, herhangi bir sorun yasamazsiniz.


  • @Mücahit-Demirkoparan
    Turist olarak gelip sirket acip bu sirket uzerinden gelir sagladiysaniz yasadisi bir durum cikiyor sizin icin


  • @Batuhan-Catalkaya ITIN numarası ile bunun vergisini ödüyorum zaten. ITIN numrası bunun için var yani herhangi bir yasa dışı durum yok 🙂


  • @Ryback cevabınız için teşekkürler umarım gelmek istediğimde sorun yaşamam 🙂


  • @Mücahit-Demirkoparan, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    @Batuhan-Catalkaya ITIN numarası ile bunun vergisini ödüyorum zaten. ITIN numrası bunun için var yani herhangi bir yasa dışı durum yok 🙂

    Maalesef turist olarak gelip calisma izni olmadan sirket uzerinden gelir oduyorsaniz Yasal degil
    Sadece bilgilenmeniz icin uyariyorum ileride basiniz agrimasin diye. Calisma izni olmadan itin ile sirket acip vergi odemek Yasal olsaydi emin Olun hepimiz yapardik. Benim dediklerim yetersizse forumda sorun lutfen
    Tesekkurler kolay gelsin


  • @Duygu-Demirkaya Duygu hanım merhaba, Bizde eşimle sizin yaşamış olduğunuz sürece yakın zamanda başlayacağız. 🙂 Forumda tüm mesajları dikkatlice okurken sizin mesajınıza denk geldim. Sizin süreci atlatalı 4 yıl olmuş fakat yinede sizden birkaç şey öğrenmek bizi çok mutlu edecektir. Size mesaj yolu ile ulaşmaya çalışacağım.


  • Herkese merhaba ,Ben suan j1 statusuyle ABD de bulunmaktayim ,vizem 1 mart 2024 tarihinde son buluyor ,vizemin uzerinde 2 yil kurali var ,ama waiver islemini 19 mayista baslattim ,suan bir amerikan sirketinde trainee program amaciyla calismaktayim ,amacim bu sirkette H1B statusuyle kalabilmek eger basaramazsam vizemi F1 vizesine cevirip calismak istedigim sektorde is arayacagim,suan waiver surecindeyim ,sizce F1 a gecmem veya H1B ye gecmem ne kadar zaman alir ?

  • ⭐⭐⭐

    @EmirhanKurt en son 6 aylık sürelerden bahsediyorlardı eğer statü değişikliğiniz kabul edilmezse 30 gün içinde ABD’yi terk etmeniz gerekir.


  • Biliyorum, F1 vizesiyle is bulduktan sonra sirket beni ise alabilirmi ?


  • Herkese merhaba ben change of status yaptiktan sonra ve vize status onayim geldikten sonra Turkiyedeki elclikten tekrar vize alma sansim varmi


  • @crazycells
    Amerika'da turist olarak bulunuyorum. İşlemler sonbahar dönemine yetişmeyecek, direk ilkbahar dönemini seçmem daha mı makul olur?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Uzun donem staj programina katildim j1 vizem var ve program sonunda statmu degistirmek istiyorum. Once turist vizesine basvurup turist vizesi onayi aldiktan sonra ogrenci vizesine basvuru yapabilir miyim?


  • Selamlar Turist vizemin bitmesine 15 gun kaldı.(6 aylık).Uzatma islemi icin cok mu gec kaldim.Son gun bile online uzatma islemi yapabilirsiniz diyen avukatlar mevcut(youtube).Online nasıl yapıldıgını guncel haliyle acıklayabilen arkadaslar olursa sevinirim


  • @amarico 29.sayfadaki detaylı yazıma bakabilirsiniz.


  • Selamlar, B2-F1 change of status yaparken, dosya gönderildikten sonra ehliyet yenileme süreci hakkında tecrübesi olan var mı? Dosya sonuçlanmadan ehliyeti 797c formu ile yenileyebilir miyiz?


  • Selamlar, konu epey uzamış, epey sayfa geçtim ama tam yanıt bulamadım. Bir sorum olacaktı;
    Bildiğimiz üzere B1/B2'den F1 vizesine geçiş süreci ABD'de iken yapılır ve kabul görürse Türkiye'ye gidip-gelme durumu mümkün olmuyor. Türkiye'ye dönüp direk F1 başvurusu yapılması da şu anki yoğunluk ve diğer konular sebebiyle çok mantıklı değil.
    Sorum şu olacak, ABD'de iken örneğin dil okulu ile görüşüp, detayları belirleyip hatta gerekli evrakları hazırlatıp, daha sonra üçüncü bir ülke olan Kanada'ya geçip orada bir süre kalıp, bir Türk vatandaşı olarak F1 vizesi başvuru yapmak mantıklı ve mümkün olur mu? Kanada vizem olduğu için ve kolayca buradan geçebileceğimden (NY) bu ülke özelinde sordum, farklı bir üçüncü ülke de olabilir. Bu konuda benzer tecrübesi olan arkadaşlar var mı?
    Sorma sebebim şu, F1 vizesini bu şekilde üçüncü bir ülkeden TR'ye göre daha hızlı alabilir miyim ve bu şekilde alabilirsem öğrencilik süreci boyunca TR'ye gitme gelme konusunda serbestiyet olur mu? Ayrıca şans artırıcı ya da düşürücü bir faktör olur mu?
    Çok teşekkür ederim.


  • I-539 Formu ile Vize Uzatma (Online) Rehberi:
    Avukatlar komik rakamlar istedigi icin kendim yaptım . 455 dolar uscis'e vermeniz gereken rakam iken avukat kendisi icin 1500 dolares istedi sagolsun.Totalde 2000 dolar.O yuzden ne yapıyoruz do it yourself. Ayrıca belirtiyim islemleri kendiniz 1 gun icerisinde yapabilirsiniz . Lets ko

    1- https://www.uscis.gov/ adresinden kendimize bir hesap acıyoruz. Gerekli bilgileri girdikten sonra sign in yapıp MYUSCiS kısmına geliyoruz.
    2- Buradan My Account sekmesi altında ki "add a case to your account" seciyoruz ve gelen sayfadan I-539 Change/Extend ... seciyoruz
    3-Solda ana baslıklar altında doldurmanız gereken kısımlar aynı ı-539 fiziksel formu gibi devam ederek dolduruyoz
    4-Doldurma kısmı bittiken sonra bizden "written statement" yani mektup istiyor. İnternetten written statement b2 extension felan gibi aratırsanız orneklerini bulabilirsiniz.Uzatma sebebiniz ne ise duzgun bir formatta mektup kıvamında yazıyoruz.
    5-Bizden I94 formunu istiyor. https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search adresinde gerekli bilgileri girip I94 formumuzun pdf ini kaydedip bunu USCIS imiza upload ediyoruz.
    6-Supportive ve Financal olmak uzere vize uzatmanız icin destekleyeci ve finansal belgeleri istenen formatta yukluyoruz.Ornegin ben I-134 affidative ile azıcık varlıklı bi abimizden formu doldurarak ve imzalayarak bana kefil olmasını istedim.Bunun onemli bi belge olabililecegini dusunuyorum onaylayacak kisiler icin.
    7-Bank Statement icin bankanızın mobil app ına girip statements kısmında herhangi bir ayın statementini pdf olarak indirip uscise upload ediyoruz.
    8-Son olarak pasaportumuzu ve vizamızı taratıp pdf olarak onlarıda yukluyoruz ve evrak islerimiz sonra eriyor.
    9-Simdi odeme kısmı 455 doları yonergeleri takip ederek online bir sekilde oduyoruz ve bum.
    10-MyUscis sayfamızda Your Cases kısmında caseimizi gordugumuzde islem tamamlanıyor.
    Hadi gecmis olsun


  • @amarico Selamlar, çok güzel ve açıklayıcı bir şekilde ifade etmişsiniz tüm süreci. Baştan sonra sürecin tamamlanması ne kadar zamanınızı aldı ve kalış sürecinizin kaçıncı ayında başvurunuzu yaptınız?


  • Merhabalar ı 539 formunu online olarak dolduracağım son kısmında dijital imza istiyor yapan varmıdır?Dijital imzayı baktım ama yapamadım. Nasıl halledilir


  • @amarico Merhaba, sponsor olan kisinin ABD'de yerlesik biri mi olmasi gerekiyor? Benim sponsorum Turkiye'de sorun olmaz degil mi? I-134 ondan aldigim bilgilerle dolduracagim. Bir de bildigim kadariyla parmak izi ucreti kaldirildi sadece $370 odemek gerekiyor diye biliyorum. Visa veya Mastercard`a bagli bir Turk karti ile online odeme yapilabiliyor mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum