Üyelik oluşturma, şifre hatırlatma veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!

Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)



  • Elinize saglik, tesekkürler :)



  • Merhabalar herkese iyi günler. Bir kaç sorum var şimdi hepsini bir arada soracağım yardımcı olursanız sevinirim. J1 ile Amerikaya geldim F1 yada B2 ye çevirerek kalmak istiyorum ve New jerseye yerleşmeyi planlıyorum. Vize tarihim 1 Ekimde son buluyor.
    Soru 1) Vize tarihim bittikten sonra ehliyet alabilir miyim Change of status sürecinde olacağım eğer alabilirsem nereden alabilirim? (Israrla seattle diyenler oldu New jerseyde Türk ehliyetimi değiştime gibi birşey duydum bilgim yok)
    Soru 2) Eğer b2 ye Çevirmeye başvursam o arafta bekleme sürecinde ehliyet alabiliyor muyum?
    Soru 3) Eğer F1 e başvurursam arafta bekleme sürecinde I20 formu ile ehliyet alabiliyormuyum?
    Herkese teşekkürler şimdiden..





  • new yorkda bır avukat var ayhan ogmen dedıgıne gore(youtube vıdeolarında) statu degıstırmenız vızenızı ıptal etmez sadece turıst ıken ogrencı olmus olursunuz vızeyle yenıden ulkeye gırmek ıstersenız kapıdakı polısın keyfıne kalmıs bır durum ısterse sızı turıst olarak yıne alabılır fakat statu degıstırdıgınızde artık kapıdakı polıs tarafından amacı belırsız ınsan olarak gorulursunuz ve muhtemelen kapıdan gerı donersınız.



  • Merhabalar. B-1 vizesinden F-1 vizesine change of statu ile basvuru surecindeyim. Henuz bir cevap gelmedi. Bu surecte I-20 ile ehliyet, ID alma durumu soz konusu mudur acaba? Tesekkürler..



  • @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar. B-1 vizesinden F-1 vizesine change of statu ile basvuru surecindeyim. Henuz bir cevap gelmedi. Bu surecte I-20 ile ehliyet, ID alma durumu soz konusu mudur acaba? Tesekkürler..

    Saniyorum henuz I-20 yasal bir statu kazanmadigi icin kullanmaniz sorun olabilir.



  • Merhabalar, eşimle beraber 10 mayıs 2018 tarihinde B1 vizesi ile Amerika ya geldik. Beş ayın sonunda i 94 süremiz dolmadan vize uzatma için başvurumuzu yaptık ve başvurumuz ellerine ulaştığına dair bir mektup aldık. Tekrar bir altı ay daha kalmak istiyoruz çünkü bir bebek bekliyoruz. Her şey yolunda giderse mart sonu bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Eğer nisana kadar cevap gelmezse biz bebeğimizin belgelerini halledip ülkeden çıkış yapabiliriz. Ama geçen hafta bir mektup aldık. Tüm detayları ile neden kalmak istediğimizi kaldığımız süre boyunca neler yaptığımızı anlatmamızı isteyen detaylı bir mektup istiyorlar. Biz elimizden geldiğince fotoğraflarla ve belgelerle burada turist olarak bulunduğumuzu kanıtlamaya çalıştık. İlk başvurumuzda bebeğimiz olacağından bahsetmemiştik. Acaba bir bebek beklediğimizden bahsetmemiz olumlu ve olumsuz nasıl bir dönüş sağlar? Sizce bahsetmek gerekir mi?
    Ayrıca eğer red alırsak çıkışımız, i -94 süremizin dolmasından, 150 gün sonra olacak. bu durumda 180+150 gün USA de kalmış olacağız. 3 yıl mı yoksa 10 yıl mı ban yemiş olacağız?
    Umarım derdimi anlatabildim :) Şimdiden teşekkürler.



  • @duygu-demirkaya Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar, eşimle beraber 10 mayıs 2018 tarihinde B1 vizesi ile Amerika ya geldik. Beş ayın sonunda i 94 süremiz dolmadan vize uzatma için başvurumuzu yaptık ve başvurumuz ellerine ulaştığına dair bir mektup aldık. Tekrar bir altı ay daha kalmak istiyoruz çünkü bir bebek bekliyoruz. Her şey yolunda giderse mart sonu bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Eğer nisana kadar cevap gelmezse biz bebeğimizin belgelerini halledip ülkeden çıkış yapabiliriz. Ama geçen hafta bir mektup aldık. Tüm detayları ile neden kalmak istediğimizi kaldığımız süre boyunca neler yaptığımızı anlatmamızı isteyen detaylı bir mektup istiyorlar. Biz elimizden geldiğince fotoğraflarla ve belgelerle burada turist olarak bulunduğumuzu kanıtlamaya çalıştık. İlk başvurumuzda bebeğimiz olacağından bahsetmemiştik. Acaba bir bebek beklediğimizden bahsetmemiz olumlu ve olumsuz nasıl bir dönüş sağlar? Sizce bahsetmek gerekir mi?
    Ayrıca eğer red alırsak çıkışımız, i -94 süremizin dolmasından, 150 gün sonra olacak. bu durumda 180+150 gün USA de kalmış olacağız. 3 yıl mı yoksa 10 yıl mı ban yemiş olacağız?
    Umarım derdimi anlatabildim :) Şimdiden teşekkürler.

    ilk 180 gun zaten yasal olarak ABD'de bulunmussunuz, dolayisiyla onlar bu hesaba katilmayacak. Red alana kadar beklediginiz surenin 120 gunu de bu hesaba katilmiyor, daha once bu konuda aktarmistim bilgileri, onlari okumayi unutmayin. O hesap sadece COS'yi degil EOS'yi de kapsiyor diye hatirliyorum.

    Sanirim gezi amacli girdiniz, o nedenle turist vizesini de ayni amacli uzatin. Nereleri gezemediniz vs. bunlar mektupta yer alsin. Bebekten bahsetmeniz bence olumlu olmaz, cunku turist vizesi o amaclarla kullanilmak icin verilmiyor.



  • Merhaba,
    6 yaşında olan çocuk içinde kindergarden yada ilkokul eğitiminde statü değişikliği gerekli midir?



  • @greetings Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhaba,
    6 yaşında olan çocuk içinde kindergarden yada ilkokul eğitiminde statü değişikliği gerekli midir?

    6 yasindaki cocuk derken kimden bahsediyorsunuz?
    Onemli olan statusu, vize ile mi ABD'de? Annesi/babasi hangi vizeye sahip?



  • Tekrar merhaba anne, baba ve çocukta turist vizesi ile giriş yapmış olup statüyü değiştirmeden anaokulu yada ilkokula başlatılması mümkün mü?



  • @greetings Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Tekrar merhaba anne, baba ve çocukta turist vizesi ile giriş yapmış olup statüyü değiştirmeden anaokulu yada ilkokula başlatılması mümkün mü?

    Anaokulundan tam emin degilim ama ilkokula turist vizesiyle kayit olmaniz uygun degildir. Anaokulu da ucretsiz mi?

    Su konuyu okumanizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler



  • @hmntskn peki Bu bekleme sure zarfinca ulkeye geri donmek zorundamiyiz yoksa statu degisikligi talebi onaylanana kadar kalabiliyor muyuz yasak olarak



  • @cgdm Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @hmntskn peki Bu bekleme sure zarfinca ulkeye geri donmek zorundamiyiz yoksa statu degisikligi talebi onaylanana kadar kalabiliyor muyuz yasak olarak

    Bu konudaki diger mesajlari da okuyun isterseniz, cunku degisiklik suresince ABD'de kalabiliyorsunuz ama tam olarak yasal bir statu sayilmaz. Ne siyah, ne beyaz.. gri bir bolge...



  • @crazycells Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    @duygu-demirkaya Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar, eşimle beraber 10 mayıs 2018 tarihinde B1 vizesi ile Amerika ya geldik. Beş ayın sonunda i 94 süremiz dolmadan vize uzatma için başvurumuzu yaptık ve başvurumuz ellerine ulaştığına dair bir mektup aldık. Tekrar bir altı ay daha kalmak istiyoruz çünkü bir bebek bekliyoruz. Her şey yolunda giderse mart sonu bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Eğer nisana kadar cevap gelmezse biz bebeğimizin belgelerini halledip ülkeden çıkış yapabiliriz. Ama geçen hafta bir mektup aldık. Tüm detayları ile neden kalmak istediğimizi kaldığımız süre boyunca neler yaptığımızı anlatmamızı isteyen detaylı bir mektup istiyorlar. Biz elimizden geldiğince fotoğraflarla ve belgelerle burada turist olarak bulunduğumuzu kanıtlamaya çalıştık. İlk başvurumuzda bebeğimiz olacağından bahsetmemiştik. Acaba bir bebek beklediğimizden bahsetmemiz olumlu ve olumsuz nasıl bir dönüş sağlar? Sizce bahsetmek gerekir mi?
    Ayrıca eğer red alırsak çıkışımız, i -94 süremizin dolmasından, 150 gün sonra olacak. bu durumda 180+150 gün USA de kalmış olacağız. 3 yıl mı yoksa 10 yıl mı ban yemiş olacağız?
    Umarım derdimi anlatabildim :) Şimdiden teşekkürler.

    ilk 180 gun zaten yasal olarak ABD'de bulunmussunuz, dolayisiyla onlar bu hesaba katilmayacak. Red alana kadar beklediginiz surenin 120 gunu de bu hesaba katilmiyor, daha once bu konuda aktarmistim bilgileri, onlari okumayi unutmayin. O hesap sadece COS'yi degil EOS'yi de kapsiyor diye hatirliyorum.

    Sanirim gezi amacli girdiniz, o nedenle turist vizesini de ayni amacli uzatin. Nereleri gezemediniz vs. bunlar mektupta yer alsin. Bebekten bahsetmeniz bence olumlu olmaz, cunku turist vizesi o amaclarla kullanilmak icin verilmiyor.

    Tekrar merhaba;
    Bugün vize uzatma talebimizin kabul edildiğine dair bir belge aldık. Toplamda başvurduktan 4 ay sonra sonuçlandı.
    İlk sorumda yazdığım gibi ikinci bir mektup aldık ve cevaben çok detaylı bir dosya hazırladık. Ay ay neler yaptığımızı gösteren fotoğraflar, 4 aylık amerikada yaptığımız alışverişi gösteren hesap dökümü, banka hesap dökümleri, dönüş uçak biletimizi ve detaylı bir mektup yazdık neden uzatmak istediğimize dair ve 10 gün önce postaya vermiştik. Bugün onayımız elimize ulaştı. @Crazycells dediği üzere hamileliğimden ve bebek beklediğimizden bahsetmedim.
    Bu forum benim başvuru sürecimde çok yardımcı oldu umarım benim vize uzatma sürecim de birilerine yardımcı olur:)



  • @duygu-demirkaya gozunuz aydin o halde :) dogumda ve sonrasinda bol sanslar :)



  • @duygu-demirkaya Gözünüz aydın...



  • @duygu-demirkaya tebrikler



  • Merhabalar. Ben de haziran ayinin son haftasinda basvurumun isleme basladigina dair mektup aldim. Bundan sonra uscis’ten aldigim ilk mektup subat ayinin 2. Haftasinda oldu. dosyamda iki eksik oldugunu ve bu eksikleri tamamlayip 1 ay icerisinde uscise gondermem gerektigini bildirdiler. Bu eksiklerden birisine dikkat cekmek istiyorum. Zira bu eksigin nisan 2017 de cikan bir yasa oldugunu belirttiler. Bu arada agustos 12 de 6 aylik vize oturumum sona eriyordu ve 12 subat’a kadar extansion talebinden bulundum. Bu talebimin de kabul edildigine dair bir mektup aldim Subat ayinda.
    Basvuru surecinde yanlis anlamadiysam 6 ayi asinca tekrar extansion basvurusu istiyorlar I-539 ile. Eksik buymus. Diger eksik ise okuldan almam gereken belge ile ilgiliymis. (Ders programi) Bu konuda daha deneyimli birisi var ise tecrubelerini paylasirsa sevinirim, tesekkurler :)



  • @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar. Ben de haziran ayinin son haftasinda basvurumun isleme basladigina dair mektup aldim. Bundan sonra uscis’ten aldigim ilk mektup subat ayinin 2. Haftasinda oldu. dosyamda iki eksik oldugunu ve bu eksikleri tamamlayip 1 ay icerisinde uscise gondermem gerektigini bildirdiler. Bu eksiklerden birisine dikkat cekmek istiyorum. Zira bu eksigin nisan 2017 de cikan bir yasa oldugunu belirttiler. Bu arada agustos 12 de 6 aylik vize oturumum sona eriyordu ve 12 subat’a kadar extansion talebinden bulundum. Bu talebimin de kabul edildigine dair bir mektup aldim Subat ayinda.
    Basvuru surecinde yanlis anlamadiysam 6 ayi asinca tekrar extansion basvurusu istiyorlar I-539 ile. Eksik buymus. Diger eksik ise okuldan almam gereken belge ile ilgiliymis. (Ders programi) Bu konuda daha deneyimli birisi var ise tecrubelerini paylasirsa sevinirim, tesekkurler :)

    "bridge application" diye arayin forumda ya da google'da, daha once bu konuda da bilgi paylasilmisti bu baslikta.



135
Çevrimiçi

3688
Kullanıcı

1386
Başlık

55544
İleti

Yeşilkart Forum ile bağlantınız koptu, yeniden bağlanmak için lütfen bekleyiniz.