Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @oguzhankızılkaya hocam okul benden sadece kayit parasini ve ilk ay okul ucretini aldi sizden de fazlasini talep etmezler umarim


  • Arkadaşlar okulun aslında sizden kayıt parası haricinde ilk ay ücreti almaması lazım


  • @bjkamil3365 hangi okul hocam


  • @oguzhankızılkaya orlando da bi okul hocam. Vize onay alirsa ilk ay ucretini tekrar talep etmiyorlar ayrica onay gelmezse parayi iade edeceklerini soylediler


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    I539 Basvurusu icin mektup ornegi

    Genel bir mektup yazip, en altta farkli amaclar icin nasil bu mektubun degistirilebilecegine dair ornekler verecegim, bu mektup ornegini kendinize (bilgilerinize ve nedenlerinize) gore duzenleyerek hem EOS uzatmasi (Extension of Status) icin hem de COS degisimi (Change of Status) icin kullanabilirsiniz.

    En cok B1 statusunden, F1 statusune gecis icin sorular geldiginden, ben de bu ornegi kullanacagim. Diyelim ki, Turkiye'deki isinizden ayrilip ABD'ye turist vizesiyle geldiniz ve ingilizcenizin kotu oldugunu farkedip bunu gelistirmek icin dil okuluna yazildiniz, sonrasinda da Turkiye'ye yeni bir ise baslamak icin doneceksiniz. (Turkiye'ye doneceginize dair ne kadar cok nedeniniz ve belgeniz varsa isinizi kolaylasir). Genel yonlendirmeler icin su konunun ilk post'unu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri


    EOS ve COS icin mektup ornegi:

    Dear USCIS Officer,

    I am enclosing an application and writing this letter to change my current status (B1/B2 - Tourist status) to F1 - Student status.

    ilk paragrafa statumuzu degistirmek icin basvurdugumuzu yazdim. Eger statunuzu uzatmak istiyorsaniz ona gore degistirebilirsiniz.

    I have entered US on ________ (tarih) with my B1/B2 visa in order to ________________ (ABD'ye ne amacla girdiginizi yazmalisiniz), and currently living at ________________ (address). I am asking you give me permission to change my visa to F-1 student status. After entering US, visiting places and interacting with people, I have realized that my English level is not as good as I expected, and while I am in US I should improve my English (especially listening and speaking) by going a language school. Therefore, I decided to apply for admission to the ________________ (okulun ismi) on ________________ (tarih) was admitted to study________________ (ne okuyacaksaniz o bolumu, eger dil okuluysa "English" yazabilirsiniz) starting from ________________ (tarih). I want to take advantage of being in the US and get lots of opportunity to make practice and also get short education.

    Yukaridaki paragrafa, ABD'ye ne amacla ne zaman girdigimi ve nerede yasadigimi yazdim. Sonrasinda ise statumu F1'e cevirmek istedigimi, cunku ABD'ye turist olarak girdikten sonra ingilizcemin kotu oldugunu farkettigimi ve hazir ABD'deyken Turkiye'ye geri donmeden ingilizcemi gelistirmek istedigimi o nedenle bir okula basvurdugumu yazdim. (Eger daha guclu nedenleriniz varsa, kesinlikle hepsinden bahsetmeniz sizin icin iyi olur). Ayrica ben burada sadece bir ornek verdim ama siz asama asama neden bu karari verdiniz, onu belirtebilirsiniz bu mektupta. Eger ABD'ye dil okuluna basvuru icin geldiyseniz, neden B1/B2 vizesiyle girdiginiz sorgulanabilir, o nedenle bu fikre nasil karar verdiginizi adim adim yazmalisiniz.

    Since, I am currently in the U.S., I do not wish to leave at the present time to change my status because that would delay my new job start date back in Turkey. Although I would like to stay in the US to improve my English, I do not want to spend more than 6 months here since I need to go to Turkey to start my new job.

    Bu paragrafta neden ABD'yi terk etmek istemedigimi kabaca belirttim. Ben yeni bir ise baslayacagimi soyledim, eger boyle bir olasilik varsa kesinlikle siz de kendi nedenlerinizi ayrintili bir sekilde belirtebilirsiniz. Eger mumkunse destekleyici mektuplar da gonderin (eger ise baslayacaksaniz, onunla ilgili belgeler) Ingilizce egitim sonrasinda Turkiye'ye kesin donus yapmak istediginizi nedenleriyle belirtmelisiniz.

    I am planning to support my education with the funds available on my bank account. You can see the bank statement attached.

    Buraya da bu egitimi nasil finanse edecegimi belirttim. Basvurunuza bankadaki para miktarini gosteren hesap bilgilerinizi eklemeyi unutmayin!

    Please find my I-539 application, copies of I-20 and I-94 forms, and supporting materials in the package.

    Your assistance and prompt attention to this matter is appreciated.

    Sincerely,

    (Signature)


    Bu mektupta statunuzu degistirmek ya da uzatmak icin gecerli butun nedenlerinizi siralamalisiniz, bu surecte hangi maddi kaynaklari kullanacaginizi da belirtmelisiniz ve destekleyici butun belgeleri de eklemeyi unutmamalisiniz.

    Akliniza fikirler getirmesi amaciyla bazi vize uzatma veya vize degisikligi yapma nedenleri siralayayim:

    Ornegin turist statunuzu uzatmak icin:

    • Eger ABD'nin diger yakasini ya da baska sehirlerini gormek istiyorsaniz
    • Akraba ve ailenizin is yogunlugundan dolayi gezi planlarinizi ertelemek zorunda kaldiysaniz ya da ziyaret ettiginiz kisiler yasli kisilerse onlari bir daha ziyaret etme firsati bulamayacaksaniz
    • Seyahatinizi uzatmaniz gereken kutlama, dugun, nikah, solen , toplanti vs. gibi nedenler ortaya ciktiysa
    • Eger seyahat eden kisinin acil saglik sorunlari olustuysa
    • Eger is nedenleriyle girdiyseniz ve isleriniz uzadiysa

    turist statunuzu uzatabilirsiniz....

    Vizenizi ogrenci statusune cevirmek icin:

    • (dil okulu) Eger ingilizcenizi gelistirmek sizin icin onemliyse ve hayatinizin sonraki asamalarinda size yararli olacaksa,
    • (dil okulu) Kariyerinizde onemli bir avantaj olusturacaksa,
    • (diger okullar) uzmanlik alaninizda egitim almak icin,
    • (diger okullar) profesyonel anlamda beceri ve yeteneklerinizi gelistirmek icin,

    herhangi bir vizenizi, ogrenci statusune cevirebilirsiniz...

    Tabii bunlar aklima gelen bir kac neden, bunun disinda makul nedenleriniz varsa, onlar da USCIS tarafindan kabul edilecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Gap Bridging hakkinda aciklama:

    Daha once turist vizesinden , ogrenci vizesine ceviri yaparken neden ayni zamanda turist vizeleri uzatma basvurusu yapilmasi gerektigini tartismistik. Linkte bunun neden yapilmasi gerektigi (onlem olarak) anlatiliyor.

    California Service Center, I-539 basvurularini onaylamakta gec kaldigindan ve USCIS F1 statusunde okula baslayabilmek icin en az 30 gun oncesine kadar B1/B2 stanuzu korumaniz gerektigini dusundugunden, B1/B2 vizesinden F1 statusu degisikligi yaparken, karar vermenin gecikmesi durumunda hala B1/B2 statusunde olmaniz icin ayrica B1/B2 extension yapmaniz tavsiye ediliyor.

    Eger B1/B2 'den F1'e degisim onaylamakta gec kalirsa, onay gelene kadar, uzatma zamani bittigi surece ayri bir I-539 basvurusu yapip ucret odemeniz gerekiyor. Bu uzatmayi, F1'e degisim onaylanana kadar yapmaniz gerekiyor, boylelikle, USCIS'in B1/B2 statunuzun gecmis olmasini bahane ederek basvurunuzu reddetme ihtimalini ortadan kaldirmis oluyorsunuz.


  • Elinize saglik, tesekkürler 🙂


  • Merhabalar herkese iyi günler. Bir kaç sorum var şimdi hepsini bir arada soracağım yardımcı olursanız sevinirim. J1 ile Amerikaya geldim F1 yada B2 ye çevirerek kalmak istiyorum ve New jerseye yerleşmeyi planlıyorum. Vize tarihim 1 Ekimde son buluyor.
    Soru 1) Vize tarihim bittikten sonra ehliyet alabilir miyim Change of status sürecinde olacağım eğer alabilirsem nereden alabilirim? (Israrla seattle diyenler oldu New jerseyde Türk ehliyetimi değiştime gibi birşey duydum bilgim yok)
    Soru 2) Eğer b2 ye Çevirmeye başvursam o arafta bekleme sürecinde ehliyet alabiliyor muyum?
    Soru 3) Eğer F1 e başvurursam arafta bekleme sürecinde I20 formu ile ehliyet alabiliyormuyum?
    Herkese teşekkürler şimdiden..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • new yorkda bır avukat var ayhan ogmen dedıgıne gore(youtube vıdeolarında) statu degıstırmenız vızenızı ıptal etmez sadece turıst ıken ogrencı olmus olursunuz vızeyle yenıden ulkeye gırmek ıstersenız kapıdakı polısın keyfıne kalmıs bır durum ısterse sızı turıst olarak yıne alabılır fakat statu degıstırdıgınızde artık kapıdakı polıs tarafından amacı belırsız ınsan olarak gorulursunuz ve muhtemelen kapıdan gerı donersınız.


  • Merhabalar. B-1 vizesinden F-1 vizesine change of statu ile basvuru surecindeyim. Henuz bir cevap gelmedi. Bu surecte I-20 ile ehliyet, ID alma durumu soz konusu mudur acaba? Tesekkürler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bjkamil3365 Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar. B-1 vizesinden F-1 vizesine change of statu ile basvuru surecindeyim. Henuz bir cevap gelmedi. Bu surecte I-20 ile ehliyet, ID alma durumu soz konusu mudur acaba? Tesekkürler..

    Saniyorum henuz I-20 yasal bir statu kazanmadigi icin kullanmaniz sorun olabilir.


  • Merhabalar,

    Ben turist vizesiyle Amerika'ya geldim. Burada bir universite icin basvuru yaptim. Turist vize surem bitmeden F1 icin USCIS e evrak gonderdim. Ilkinde red yedim. Uzerine itirazda bulundum. Hala su anda beklemedeyim. Neredeyse 16 aydir burada ikamet ediyorum. Bu durumda yasal olarak ihlalde bulunmus oluyor muyum? Hala evraklarim icin bir cevap gelmedi. Eger itiraz mektubuma olumlu olmayan bir cevap gelirse baska yollardan baska vizeler deneyebilir miyim?

    Bu sure zarfinda saglik sebeplerinden dolayi SSN basvurusu yapabilir miyim?
    Araba kullanabilir miyim?
    Elim kolum bagli durmadan bir seyler yapmak istiyorum.
    Bunlar icin avantajlar var midir?
    Tesekkurler


  • Tüm konularda bilgim yok ama sadece başvuru sonuçlanana kadar legal olduğunuzu duymuştum. Bir de F1 vizesinde sınırlı saat ve genelde kampüs içerisinde çalışmaya izin verilebiliyor diye duymuştum.
    Not: Şu konuyu takip etmenizde fayda var: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme


  • Merhabalar, eşimle beraber 10 mayıs 2018 tarihinde B1 vizesi ile Amerika ya geldik. Beş ayın sonunda i 94 süremiz dolmadan vize uzatma için başvurumuzu yaptık ve başvurumuz ellerine ulaştığına dair bir mektup aldık. Tekrar bir altı ay daha kalmak istiyoruz çünkü bir bebek bekliyoruz. Her şey yolunda giderse mart sonu bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Eğer nisana kadar cevap gelmezse biz bebeğimizin belgelerini halledip ülkeden çıkış yapabiliriz. Ama geçen hafta bir mektup aldık. Tüm detayları ile neden kalmak istediğimizi kaldığımız süre boyunca neler yaptığımızı anlatmamızı isteyen detaylı bir mektup istiyorlar. Biz elimizden geldiğince fotoğraflarla ve belgelerle burada turist olarak bulunduğumuzu kanıtlamaya çalıştık. İlk başvurumuzda bebeğimiz olacağından bahsetmemiştik. Acaba bir bebek beklediğimizden bahsetmemiz olumlu ve olumsuz nasıl bir dönüş sağlar? Sizce bahsetmek gerekir mi?
    Ayrıca eğer red alırsak çıkışımız, i -94 süremizin dolmasından, 150 gün sonra olacak. bu durumda 180+150 gün USA de kalmış olacağız. 3 yıl mı yoksa 10 yıl mı ban yemiş olacağız?
    Umarım derdimi anlatabildim 🙂 Şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @duygu-demirkaya Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhabalar, eşimle beraber 10 mayıs 2018 tarihinde B1 vizesi ile Amerika ya geldik. Beş ayın sonunda i 94 süremiz dolmadan vize uzatma için başvurumuzu yaptık ve başvurumuz ellerine ulaştığına dair bir mektup aldık. Tekrar bir altı ay daha kalmak istiyoruz çünkü bir bebek bekliyoruz. Her şey yolunda giderse mart sonu bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Eğer nisana kadar cevap gelmezse biz bebeğimizin belgelerini halledip ülkeden çıkış yapabiliriz. Ama geçen hafta bir mektup aldık. Tüm detayları ile neden kalmak istediğimizi kaldığımız süre boyunca neler yaptığımızı anlatmamızı isteyen detaylı bir mektup istiyorlar. Biz elimizden geldiğince fotoğraflarla ve belgelerle burada turist olarak bulunduğumuzu kanıtlamaya çalıştık. İlk başvurumuzda bebeğimiz olacağından bahsetmemiştik. Acaba bir bebek beklediğimizden bahsetmemiz olumlu ve olumsuz nasıl bir dönüş sağlar? Sizce bahsetmek gerekir mi?
    Ayrıca eğer red alırsak çıkışımız, i -94 süremizin dolmasından, 150 gün sonra olacak. bu durumda 180+150 gün USA de kalmış olacağız. 3 yıl mı yoksa 10 yıl mı ban yemiş olacağız?
    Umarım derdimi anlatabildim 🙂 Şimdiden teşekkürler.

    ilk 180 gun zaten yasal olarak ABD'de bulunmussunuz, dolayisiyla onlar bu hesaba katilmayacak. Red alana kadar beklediginiz surenin 120 gunu de bu hesaba katilmiyor, daha once bu konuda aktarmistim bilgileri, onlari okumayi unutmayin. O hesap sadece COS'yi degil EOS'yi de kapsiyor diye hatirliyorum.

    Sanirim gezi amacli girdiniz, o nedenle turist vizesini de ayni amacli uzatin. Nereleri gezemediniz vs. bunlar mektupta yer alsin. Bebekten bahsetmeniz bence olumlu olmaz, cunku turist vizesi o amaclarla kullanilmak icin verilmiyor.


  • Merhaba,
    6 yaşında olan çocuk içinde kindergarden yada ilkokul eğitiminde statü değişikliği gerekli midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greetings Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme) içinde söyledi:

    Merhaba,
    6 yaşında olan çocuk içinde kindergarden yada ilkokul eğitiminde statü değişikliği gerekli midir?

    6 yasindaki cocuk derken kimden bahsediyorsunuz?
    Onemli olan statusu, vize ile mi ABD'de? Annesi/babasi hangi vizeye sahip?


  • Tekrar merhaba anne, baba ve çocukta turist vizesi ile giriş yapmış olup statüyü değiştirmeden anaokulu yada ilkokula başlatılması mümkün mü?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum