Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @freeworld Kuzey eyaletlerinde de silahli gezeneler yok degil hani 🙂


  • @knnrn ben Turkiyede 24 yil yasadim sadece askeriyede DUR levhasi gordum, Amerikada hemen hemen her kavsakta vardir


  • Arkadaslar Long Island, NY'ta bu noktadan https://www.google.com/maps/@40.8114836,-73.1253582,3a,15y,81.82h,83.32t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5HP_8oM3MxpLLl7a5FTX_g!2e0!7i13312!8i6656 kirmizi isik yanarken saga donus yaptim. Yol musaitti ve "no turn on red" sign i yoktu. Eve mail ile ticket gondermisler. Fotograflarla ve video ile de belgelemisler. New York eyaletinde kirmizi yanarken saga donebilme kurali gecerli degil mi? ben anlamadim bu isten bisey 😞


  • Sayin @hasbelkader Long Island ta yasiyorum. Her kirmizi isikta stop sign varmis gibi beklemeniz gerekiyor. Direk donus yasak. No turn on road yazmiyorsa bile mutlak surette once durmaniz gerekli sonra donebilirsiniz.


  • @sedef tesekkurler bilgi icin. benim gibi farkli eyaletten olan suruculer bu ufak detayi bilmedikleri icin es geciyor.


  • @hasbelkader buyuk gecmis olsun.


  • @sedef tesekkur ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @hasbelkader bildiğim kadarıyla New York ve New jersey denu kural yok. Florida, Texas ve California da vardı. Çok da güzel kullandım. New York tan sonra oralara gidince en başta zorlandım sürekli birileri arkama gelip korna çalınca uyandım ben de. New York trafiği pişmanlıktır


  • @hasbelkader Arabayi ismail ayaz kullaniyordu o gun cezayi ona gonderin de devam et

  • ⭐⭐⭐

    @mehmett, içinde söyledi: ABD'de farklı olan trafik kuralları

    Benzer sekilde Itfaiye, polis, ambulans araclari isiklari acip geliyorsa yolu kapatmadan uygun bir sekilde durmaniz gerekiyor.

    2C9C94E4-38DE-4053-9280-6DE7994447C9.jpeg

    Bu konuyla ilgili yaşadığımız olayı anlatıp soru sormak istiyorum.
    Yaşadığımız yer olan Georgia Cumming’te neredeyse bütün yollar fotoğrafta göründüğü gibi. Biri gidiş biri geliş olmak üzere 2 şeritli ve yanlarda emniyet şeridi olayı yok. Bazı yerlerde yol kenarları yeşillik alan olmasına rağmen bazı yerlerde durulabilecek hiç bir yer olmuyor. Birgün eşimle eve dönerken epey uzaktan itfaiyenin ışıkları açık arkamızdan geldiğini gördük eşim hemen durabilecek bir yer aradı ama bulamadı. Öyle olunca gaza basmaya başladı derken epey hızlandık yolun sağında yer aramaya devam ettik ama panikledik de, neyse sonunda sağda küçük bir evin giriş yolunu bulduk biraz tehlikeli şekilde de olsa durduk. İtfaiye geçerken epey bir kornaya bastı o zaman anladık bunun başka bir çözümü olması gerektiğini. İtfaiye önümüzden giderken farkettik ki o geçerken yolun solundaki yani diğer şeritteki arabalar da durdular, aynı school busta olduğu gibi. Demek ki itfaiye vb gelince sağda yer yoksa sola diğer şeride durmalıyız diye düşündük ama emin olamadık yine de. Bir kaç kişiye de sorduk ama tam cevap alamadık. Başımıza yine gelirse doğru olanı yapalım diye siz deneyimli arkadaşlara sormak istedim. Şimdiden teşekkürler 🙏🏻


  • @dytmelek Mumkun oldugu kadar saga yaklasip, durmaniz gerekir. Itfaiye yan tarafinizdan gecip gider. Zaten karsi seritten gelen araclarda ayni sekilde en saga yanasip durmak zorundalar.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea anladım durabilecek yer olmasa sağa doğru sıfır duralım ve karşı şerit de durduğu için itfaiye solumuzdan bir şekilde geçer diyorsunuz yani. Çok teşekkür ederim bundan sonra öyle yapalım 🙏🏻

  • ⭐⭐

    Merhaba Arkadaşlar,

    Turist vizesiyle Temmuz ayında ABD'ye seyahat edeceğiz. Araba kiralamayı düşünüyoruz. En çok endişelendiğim durum park alanları ve kullanımı. Nelere dikkat etmeliyiz? Genelde ücretli mi park alanları? Her park alanında kiosk mu var yoksa fiziksel olarak görevli mi duruyor? Nasıl kullanıyoruz , önden bir süre mi belirliyoruz ve plakaya göre mi ödüyoruz? Süremiz dolunca araba başına gelmeden bunu uzatabiliyor muyuz ya da süre geçse bile araba başına gelince ekstra ödeme yaparak bunu çözebiliyor muyuz?


  • @tufank Kapali veya acik parking alanlarinda genelde girisde makineden ticket alirsiniz ve cikista ise yine makineye bileti okutup, kredi karti ile odersiniz. Bazilari cash de kabul ediyorlar. Bazi yerlerde gisede gorevli de olabiliyor.

    Sehir icindeki cadde kenarlarina park yaptiginiz zaman, her caddede belli araliklarla park cihazlari vardir. Yine ya kredi karti ile veya coin madeni para ile odeyebilirsiniz. Bazi yerlerde mobile app uzerinden odeyebilirsiniz.

    Bazi yerlerde zaman sinirlamasi vardir. Yani mesela her iki saatte bir parking ucretini yenilemeniz gerekebilir.

    Her durumda odediginiz park ucretinin kapsadigi sure doldugunda, ceza yersiniz. O yuzden, ne kadar sureligine odediginize dikkat etmeniz gerekir.

    Bunlarin haricindeki, buyuk sehirlerin downtownlari disinda, bircok isyerlerinin parking lotlari freedir.

  • ⭐⭐

    @MySea verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim 🙏


  • Ve evet ABD'de gecirdigim yaklasik 2 yilin sonunda ilk defa trafikte polis tarafindan durdurulup trafik cezasi yedim. Gayet olaysiz ama ilk sefer oldugu icin heyecanli bir deneyimdi benim icin.

    Oncelikle yukarida belirttigim durumu tekrarlayayim ABD'de 2 yil icinde toplam 25 bin mil yapmisim, hic polis cevirmesine girmemistim cunku gercekten de is trafige geldiginde insani olarak kurallara cok uyan birisiyim. Bence hepimizin de odevi bu. Trafikte nolur kendimizi dusunmeyelim, acele etmeyelim, kurallarin herkes icin oldugunu bir an icin bile unutmayalim. Neyse bu iki yillik seruvenimi omzumda bir badge gibi tasirken ve kendimle gurur duyarken nasil olduysa, ben de trafik kurali ihlal ettim dun.

    Kayinpeder ve esimle NJ'de Point Pleasant'a gittik dun sahile. Donuste dondurma yemek icin bir yerde durmustuk. Cikisi yaptim minor yola, ana yola baglanacagim. minor yolda kavsakta durdum, stop isareti oldugunu dusunuyorum. ana yol da tek yon akiyor sadece, donus sadece sola.

    Durduktan sonra sagima baktim gelen giden yok, ciktim yola. Ilerlemeye basladim ama sag seritte siyah bir SUV yolun ortasinda durmus onunde araba olmamasina ragmen hareket etmiyor. Allah allah dedim ne bekliyor bu, tam gectim bunu arkama yanasti isiklari acti. Ha dedim, milli olduk.

    Ben en sol seritteydim. Yol tek yok oldugu icin sola sinyal verip emniyet seridine park ettim. Polis bey de arkama park etti.

    Ilk is camimi indirdim (bunun dogru olup olmadigini su an bile bilmiyorum ama oyle yaptim o anda). Arabayi stop ettim. Hemen cuzdanimi, Registration'i ve Insurance'i onume koydum. Ellerimi direksiyona koydum ve beklemeye basladim.

    Yaklasik bir dakika sonra arabasindan indi arkadas. Benim arabanin arkasinda iken telsizden plakamin ilk 3 basamayini soyledi arkadaslarina. Sonra yanima geldi. Iyi gunler Sir dedim.

    Cok kibarca ilk soyledigi sey "iyi gunler, kamera da kayit aliyorum gorusmemizi" gibi bir sey soyleyip gogsundeki kamerayi gosterdi. Ok dedim.

    "Sizi durdurmamin sebebi kirmizi isikta gectiniz" dedi. Ben uzuldum cok, kirmizi isikta gecmek buyuk suc, puani buyuk. Zaten olmamasi da gereken birsey. Ben gece saat 3'te bombos yolda kirmizi yansa bir allahin kulu olmasa yesili bekleyen adamim.

    "Memur bey cok uzgunum, ben gercekten de farketmedim, o yolun stop sign yolu oldugunu dusunmustum" dedim.

    "Hayir trafik lambali yol. Ben tam geciyordum ve sizin kirmizi isik cizgisinden daha ilerde durdugunuzu farkettim. Daha sonra durup bekledim ne yapacaksiniz diye ve sizde isik kirmizi iken sola dondunuz. Anliyorum o yolu stop sign olarak karistirmis olabilirsiniz ama trafikte cok dikkatli olmalisiniz" dedi.

    Benim tabi hic itiraz edecegim bir pozisyon yok. Yapmisim bir eseklik, yasa ne soyluyorsa o. Peki memur bey cok uzgunum boyle bir hata oldugu icin dedim. Bana bir 3 dakika verin geri gelecegim dedi ve arabasina gitti bana cezayi yazmaya basladi.

    Ben tabi o arada hemen google maps'e girdim street view'den caddeye baktim ve evet adam hakli orda trafik lambasi varmis. Bilenler bilir burda bazi lambalar gercekten de cok kotu bir sekilde yerlestiriliyor bazen farketmiyorsun bile. Neyse olan oldu, kirmizi isikta gecmisim.

    Daha sonra polis bey geri geldi.

    "Ideal bir driving record'un var. Belli ki bilerek degil hata ile gecmissin. Kirmizi isik cezasi yazmiyorum, "restricting passage" cezasi yaziyorum, bunun puani 0 ehliyete. Bir daha lutfen daha dikkatli ol" dedi. Sari ceza kagidini verdi.

    Ben cok tesekkur ettim. Dikkatli sur dedi gitti.

    Yani ben istemeden sanirim iyi hale dayanarak bejim cezami daha ufak bir ceza olarak gosterdi. Sanirim su kavsakta boyali alan ihlali ya da driveway'i kapama gibi birsey. Hic olmasza ehliyete puan cezasi olmayacak.

    Boyle stressiz bir deneyim yasadim dun.


  • @eire cok gecmis olsun. Allah baska ceza ve kazalardan korusun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    aşağıdaki videonun sadece 1:40 - 3:15 arasını seyretmeniz yeterli olacaktır. Türkiye de bahaneni yerler ama Amerika da salak yerine düşersin.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Tutuklamadigina DUA et


  • Trafik güvenliğini tehlikeye sokmanın ABD de ceza karşılığı nedir acaba ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum