Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ** ABD İş yaratma Haziran ayında yeniden işe alındı, işsizlik oranı yüzde 3.7'ye yükseldi.**

    ABD ekonomisinin başlangıçta yalnızca 75.000 iş eklediğinin bildirildiği Mayıs ayında, şaşırtıcı derecede zayıf bir gösteriden sonra Haziran sayısı yakından izlenecek. Bu sayı Cuma günü daha da düşük, sadece 72.000'e revize edildi. Nisan ayının sayısı 224.000'den 216.000'e düşürüldü.

    Econoday tarafından ankete katılan ekonomistler, Haziran için 165.000 kazanç ve işsizliğin yüzde 3,6'da sabit kalmasını bekliyorlardı.

    Haziran sayısı, Federal Reserve’in para politikası için bir barometre olarak da değerlendirilecek. Geçen ay, Fed, ekonomi yavaşlama belirtileri göstermeye devam ettiğinde ve enflasyonun düşük kalmaya devam etmesi durumunda oranları düşürmeye hazır olduğunu işaret etti. Beklenenden daha güçlü bir rakam, oranları düşürmek için biraz tereddüt yaratabilir.

    Ekonomi ikinci çeyrekte büyümeye devam ederken, yılın ilk üç ayında hızlı yüzde 3,1'lik büyüme oranından yavaşlama işareti aldığını göstermiştir. Tüketici harcamaları ve işgücü piyasası güçlü iken üretim zayıf bir nokta olmuştur. Dünya çapındaki ekonomik zayıflık, ABD ihracatına olan talebi azaltarak ABD ekonomisine de ağırlık verebilir. Ticaretteki belirsizlik aynı zamanda işletmeleri yatırım ve kiralama konusunda tereddüt ediyor olabilir.

    50 yılın en düşük seviyesindeki işsizlik oranlarında iş büyümesi yavaşladı. İstihdam artışı, bu yıl şu ana dek ayda ortalama 172.000, 2018’de ortalama 223.000’lik aylık kazançla karşılaştırıldı. Ancak ücret artışları tersine gitti. Haziran ayında ortalama saatlik ücretler, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 oranında gerçekleşti.

    Üretim işleri, güçlenerek dört ayın sonunda düz kaldıktan sonra 17.000 iş kattığını gösterdi. İnşaat işleri 21.000 arttı. Taşımacılık ve depolama 24.000 iş kattı. Sağlık hizmetlerinde istihdam 35.000 arttı. Profesyonel ve ticari hizmetler 51.000 iş ekledi.

    Boom! America Created 224,000 Jobs in June!

    Job creation reignited in June, with nonfarm payrolls rising 224,000 and unemployment ticking up to 3.7 percent.
    The June number will be closely watched after a surprisingly poor showing in May when the U.S. economy was initially reported to have added just 75,000 jobs. That number was revised even lower on Friday, to just 72,000. April’s number was revised down to 216,000 from 224,000.

    Economists surveyed by Econoday had been looking for a gain of 165,000 for June and for unemployment to remain steady at 3.6 percent.

    The June number will also be looked to as a barometer for the Federal Reserve’s monetary policy. Last month, the Fed signaled that it was ready to cut rates if the economy continued to show signs of slowing and inflation remained low. The stronger than expected number may create some hesitancy to cut rates.

    While the economy has continued to grow in the second quarter, it has shown signs of slowing from the rapid 3.1 percent rate of growth in the first three months of the year. Manufacturing has been a weak spot while consumer spending and the labor market have been strong. Economic weakness around the globe may also be weighing on the U.S. economy by reducing demand for U.S. exports. And uncertainty around trade may also be making businesses hesitant to invest and hire.


  • ABD Ekonomisi, Ücret Artışları Kalarak Gittikçe Haziran Ayına 224.000 Yeni İş Ekledi
    5 Temmuz 2019

    White House Ekonomik Danışmanlar Konseyi

    İşgücü İstatistikleri Bürosu (BLS) tarafından yayınlanan Haziran Ayındaki İstihdam Durum Raporuna göre, ABD ekonomisi büyümeye devam ediyor. Haziran ayında toplam tarım dışı bordro istihdamı 224.000 kişi artmış ve bu da piyasa beklentilerinin çok üzerindedir (162.000). Temmuz ayında rekordaki en uzun ekonomik genişlemeyi işaretleyerek, ekonominin bu büyüklükten aylık iş kazancı elde etmeye devam ettiği İdarenin ekonomik politikalarının gücünün bir kanıtıdır.

    Nisan ve Mayıs ayları için yapılan revizyonları da içeren, iş büyüme hızındaki ortalama artış, geçtiğimiz yılki ayda aylık 192.000 işti. Genel olarak, ekonomi, Başkan Donald J. Trump'ın seçilmesinden bu yana 6 milyondan fazla iş ekledi . Haziran ayındaki iş raporu ayrıca, Mayıs ayındaki revize edilen sonucun (+ 72K) bir eğilim olmadığını öne sürerek, iş büyümesindeki toparlanmayı da yansıtıyor (bkz. Şekil).

    https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2019/07/June-Job-Creation-Chart-CEA.png

    61.000 iş ekleyen eğitim ve sağlık hizmetleri sektörü, Haziran ayında en büyük iş büyümesini yaşadı. İmalat işleri de arttı ve geçen ay 17.000 iş kazandı. Başkanlık seçiminden bu yana, imalat sanayi 500.000'den fazla iş ekledi.

    Haziran ayında yayınlanan raporda, sağlam istihdam artışının sürekli olarak güçlü bir ücret artışı ile bağlantılı olduğunu gösteriyor. Nominal ortalama saatlik kazanç, geçtiğimiz 12 aylık dönemde yüzde 3,1 oranında artarak, yıllık ücret artışlarının yüzde 3 veya üzerinde olduğunu gösteren 11. ayını işaret etti. 2018'den önce, Nisan 2009'dan beri nominal ortalama saatlik ücret kazançları yüzde 3'e ulaşmamıştı.

    Enflasyon dikkate alındığında reel ücretlerin de arttığına dair kanıtlar var. Mayıs ayına ait en son Kişisel Tüketim Harcamaları (PKE) fiyat endeksi verilerine göre, geçtiğimiz yıl enflasyonu yüzde 1,5, Mayıs ayındaki en son Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE-U) fiyat verilerine göre, geçen yılki enflasyona göre yüzde 1.8 idi. (Haziran ayı enflasyon verileri henüz hiçbir seri için mevcut değildir.)

    BLS tarafından yayımlanan ayrı bir hane halkı anketi, işsizlik oranının Haziran ayında yüzde 3,7'ye çıktığını, yani önemli olmayan bir değişikliğin - Haziran ayındaki 16 ayını yüzde 4 veya altında yaptığını gösteriyor. Asya-Amerikan işsizlik oranı, şu anki serinin başladığı 2003’ten bu yana en düşük oran olan en düşük oranı olan yüzde 2.1’e düştü. Afrika kökenli Amerikalı işsizlik oranı, Mayıs 2018 serisinin hemen üstünde,% 5.9 gibi düşük bir rakamla, 0.2 puan artarak yüzde 6.0 olarak kaydedildi. (Tutarlı ölçüm 1972'de başladı.)

    Ayrıca çalışanların ve iş arayanların da dahil olduğu işgücüne katılım oranı hakkında iyi bir haber vardı - 0,1 puan artarak yüzde 62,9'a yükseldi ve Cumhurbaşkanı Kasım 2016'da seçildiğinde oranın 0,2 puan üzerine çıktı. Yaşlanan nüfusun demografik etkilerini büyük ölçüde önleyen asırlık yetişkinler (25-54 yaş arası) için işgücüne katılım oranı, yüzde 0.1 puan artarak yüzde 82.2'ye, yani Başkan seçildiği Kasım 2016'daki oranının 0.8 puan üzerine çıkmıştır. .

    İşçi yanlısı politikalar tarafından teşvik edilen müreffeh bir ekonomi, çalışanları kenarlarından uzaklaştırıyor. Geçtiğimiz yıl boyunca devam eden düşük işsizlik oranlarına rağmen, bazı işçiler hala sınırda olabilir, ekonomistlerin “emek duruşu” olarak adlandırdığı bir durum var. İşgücü piyasası durgunluğu hala mevcut olduğundan, istihdam artmaya devam edebilir ve ekonomi büyümeye devam edebilir işçiler işgücüne yeniden girerken. 2019 yılının ikinci çeyreğinde, istihdama giren çalışanların yüzde 73,7'si işsiz olmaktan ziyade iş gücünden çıktı.

    Haziran ayındaki istihdam verileri, işsizlik oranının düşük olması, iş büyümesindeki tarihi eğilimler ve artan ücretlerle hızlı bir şekilde mırıldanan bir Amerikan ekonomisini göstermektedir.

    U.S. Economy Adds Another 224,000 New Jobs in June As Wage Increases Remain Strong
    July 5, 2019, Council of Economic Advisers

    The United States economy continues to flourish, according to the June Employment Situation Report released today by the Bureau of Labor Statistics (BLS). Total nonfarm payroll employment in June rose by 224,000 jobs, far exceeding market expectations (162,000). With July marking the longest economic expansion on record, it is a testament to the strength of the Administration’s economic policies that the economy continues to generate monthly job gains of this magnitude.

    Including revisions for the months of April and May, the average pace of job growth has been a vigorous 192,000 jobs per month over the past year. In total, the economy has added more than 6 million jobs since President Donald J. Trump was elected. The June jobs report also reflects a rebound in job growth, suggesting that May’s revised outcome (+72K) was not a trend (see figure).

    The education and health services industry, which added 61,000 jobs, experienced the largest job growth in June. Manufacturing jobs increased as well, gaining 17,000 jobs last month. Since the President’s election, the manufacturing industry has added more than 500,000 jobs.

    The June report indicates that robust jobs growth is coupled with consistently strong wage growth. Nominal average hourly earnings rose by 3.1 percent over the past 12 months, marking the 11th straight month that that year-over-year wage gains were at or above 3 percent. Prior to 2018, nominal average hourly wage gains had not reached 3 percent since April 2009.

    There is evidence that real wages are also growing when taking inflation into account. Based on the most recent Personal Consumption Expenditures (PCE) price index data from May, inflation in the past year was 1.5 percent, and based on the most recent Consumer Price Index (CPI-U) price data from May, inflation in the past year was 1.8 percent. (June inflation data is not yet available for either series.)

    A separate household survey released by BLS shows that the unemployment rate ticked up to 3.7 percent in June—a change that is not significant—making June the 16th consecutive month at or below 4 percent. The Asian-American unemployment rate dropped to 2.1 percent, its lowest rate since at least 2003 when the current series began. The African-American unemployment rate ticked down by 0.2 percentage point to 6.0 percent, just above the May 2018 series low of 5.9 percent. (Consistent measurement began in 1972.)

    There was also good news on the labor force participation rate—which includes people who are working and those looking for work—edged up by 0.1 percentage point to 62.9 percent and is 0.2 percentage point above the rate when the President was elected in November 2016. The labor force participation rate for prime-age adults (ages 25-54) which largely avoids the demographic effects of the aging population increased by 0.1 percentage point to at 82.2 percent—0.8 percentage points above its rate in November 2016 when the President was elected.

    A prosperous economy stimulated by pro-worker policies is pulling workers off the sidelines. Despite the continued low unemployment rates over the past year, some workers may still be on the sidelines, a situation economists refer to as “labor slack.” Because labor market slack still exists, employment can continue to rise and the economy can continue to grow as workers reenter the labor force. In the second quarter of 2019, 73.7 percent of workers entering employment came from out of the labor force rather than from unemployment.

    The June employment data portray an American economy that is humming along briskly, with a continued low unemployment rate, historic trends in job growth, and rising wages.


  • Güçlü iş artışı geri döndü: Bordrolar haziran ayında beklentilerin oldukça üstüne yükseldi
    5 TEM 2019 8:30 AM Jeff Cox ( @JEFFCOXCNBCCOM)

    ANAHTAR NOKTALARI

    • Çalışma Dairesine göre, tarım dışı bordrolar Haziran ayında, 165.000′in beklentilerin oldukça üzerinde 224.000 arttı.

    • İşsizlik oranı% 3,7′ye yükseldi, ancak 50 yılın en düşük seviyesiydi.

    • Ücret artışı, yıllık bazda% 3,1 seviyesinde olup, piyasa beklentilerinin onda biri kadardır.

    • Hisseler daha düşük açıldı ve devlet tahvili getirileri yükseldi.

    ABD ekonomisi, Ocak ayından bu yana en iyi kazanç sağlayan 224.000 iş eklediğinde ve hem istihdam hem de genel büyüme tablosunun zayıflamaya başlaması endişesiyle karşı karşıya kalırken, bordro büyümesi Haziran ayında hızla toparlandı. İşsizlik Dairesi’ne göre, işsizlik oranı işgücüne katılım arttıkça% 3,7′ye yükseldi.

    Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistler, tarım dışı bordroların 165.000 oranında artmasını ve işsizlik oranının% 3.6′da sabit kalmasını bekliyorlardı. Mayıs ayındaki 75.000′lik büyümenin, on yıl önce başlayan rekor kıran genişlemenin dayanıklılığı konusunda şüpheler doğurduğu bildirildi. Mayıs sayısı 72.000 seviyesine düşürüldü.

    Federal Reserve politika yapıcılar iş numaralarını yakından izliyorlar.

    Piyasalar , Haziran ayındaki maaş bordrosunun gösterdiğine bakılmaksızın merkez bankasının gösterge faiz oranını bu ayın sonunda keseceğini öngörüyor .

    Borsa alt açılan yatırımcılar raporu Fed yıl boyunca yaygın olarak beklenen ekonomik yavaşlama savmak için bir çaba bu ay faiz indirimine olacak beklentiler için ne anlama geldiğini düşünürken. Devlet tahvili getirileri arttı, 10 yıllık gösterge 10 ile yaklaşık 10 baz puan artarak% 2,05 seviyesine ulaştı.

    Capital Economics’in kıdemli ABD ekonomisti Andrew Hunter, 30-31 Temmuz tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında çeyrek ya da yarım puan kesmek için “piyasa beklentilerini alay ediyor gibi görünüyor” raporunda bulundu. “Büyüme seviyesinin, Fed’in geçmişte faiz oranlarını düşürmesine neden olan seviyelerden çok daha güçlü olduğunu ve zayıflatan ekonominin Fed’in politikasını gevşetmesini beklememize rağmen, ilk oranın kesinti muhtemelen eylül ayına kadar ertelenecek. ”

    Piyasa tepkisi İşgücü İstatistikleri Bürosu’nun serbest bırakılmasından sonra aniden değişti. Yatırımcıların 50 baz puanlık bir kesim yapma olasılığı% 30′dan% 8′e yükselirken, çeyrek puanlık kesim için% 100 beklentileri yerinde kaldı.

    Başkan Donald Trump, Fed’i sert bir şekilde eleştirdi ve sabahın erken saatlerinde önceki duygularını tekrarladı.

    “Ne yaptıklarını bilen bir Fed’imiz yok,” dedi Trump, geçmişte olduğu gibi, ekonominin düşük faiz oranlarına sahip bir “roket gemisi” gibi kalkacağını söyledi.

    Profesyonel ve ticari hizmetler işin 51.000 ile kazanmasına neden olurken, sağlık hizmeti 35.000, sağlık ve depolama ise 24.000′e katkıda bulundu. İnşaat da 21.000′i ekledi ve son zamanlarda daralmaya devam etmesine rağmen üretim, 2019′da aylık ortalama 8.000′in üzerinde ve 2018′de aylık 22.000′e yaklaşırken 17.000 iş daha ekledi.

    Yakından izlenen ortalama saatlik kazanç sayısı,% 0.3′lük büyüme beklentilerine karşı aylık bazda% 0.2 artışla hayal kırıklığına uğradı. Geçtiğimiz 12 ay boyunca, ücretler% 3,1 arttı, aynı zamanda% 3,2′lik piyasa tahminlerinin altında bir çentik vardı ve önemli enflasyon baskısının düşük olduğunu gösteriyor. Ortalama iş haftası 34.4 saatte değişmedi.

    İşsizlik oranı arttıkça, 2001 yılının başından bu yana en düşük seviyesine rağmen, işsiz çalışanların yanı sıra işsiz çalışanların% 7,2′ye düştüğü daha kapsamlı bir önlem alındı. İşgücüne katılım oranı% onda bir artışla% 62,9′a yükseldi. Mart ayından bu yana manşet ve “gerçek” işsizlik oranlarını artırıyor. Toplam işgücü 335.000 artarak 163 milyonun altına yükselirken, işgücünde sayılmayanların sayısı 158.000′den 96.1 milyona düştü.

    Genel olarak, iş raporunda, işgücü piyasasının önemli ölçüde zayıfladığına dair korkular dile getirildi; Bu haftanın başlarında ADP ve Moody’s Analytics’ten yapılan bir tahliye , hükümetin 191.000 sayısının oldukça altında olan ve sadece 102.000 olan özel bordro büyümesini göstermiştir . Devletin 33 bin dolarlık iş kazancı Haziran ayındaki yükselişin dengesini oluşturuyordu.

    Geç üretim faaliyeti, şirket yöneticileri, ABD’nin ticaret ortaklarına karşı uyguladığı tarifeler nedeniyle artan fiyatlardan şikayetçi olduklarından dolayı sözleşmelerin işaretlerini gösteriyor.

    Citizens Bank’taki küresel piyasalar başkanı Tony Bedikian, “Bugünün iş raporu, ABD ekonomisinin rekor bir ekonomik uzama dönemine girerken bile hızlı bir şekilde iş yaratmaya devam ettiğini gösteriyor” dedi. “Haziran ayındaki iş sayısındaki artış, yakın bir FED faiz indirimi kavramı üzerine soğuk su sıçratabilir. Hisse senedi piyasalarının, Çin ticaret ateşkesinin ümidi gibi diğer makroekonomik faktörlerle dengelendiğinde bunu silip silemeyeceğini görmemiz gerekecek. ”

    Mayıs raporunun aşağı yönlü revizyonuna ek olarak, Nisan sayısı 224.000′den 216.000′e düştü.

    Bir St. Louis Fed ekonomisti yakın zamanda, konut eğilimlerinin belirsiz bir durgunlukla uyumlu olduğunu ve aylardır tahvil piyasası önünde bir yavaşlama işareti gönderdiğini öne süren bir rapor yazdı . Ancak borsa, ABD ve Çin’in ek tarife sözü vermediği son hafta G-20 müzakerelerinin sonuçlarıyla desteklendi.

    Kaçırmayın: 18.000 Dolar ile 85.000 Dolar arasında, bu kar amacı gütmeyen, sadece bir yıllık eğitim ile insanların hayatlarını değiştiriyor.

    Strong job growth is back: Payrolls jump in June well above expectations
    PUBLISHED FRI, JUL 5 2019 8:30 AMJeff Cox@JEFFCOXCNBCCOM

    KEY POINTS

    • Nonfarm payrolls rose 224,000 in June, well above market expectations of 165,000, according to the Labor Department.

    • The unemployment rate edged higher to 3.7% but was still near 50-year lows.

    • Wage growth was 3.1% year over year, one-tenth of a point below market expectations.

    • Stocks opened lower on the news and government bond yields surged.

    Payroll growth rebounded sharply in June as the U.S. economy added 224,000 jobs, the best gain since January and running contrary to worries that both the employment picture and overall growth picture were beginning to weaken. The unemployment rate edged up to 3.7% as labor force participation rose, according to the Labor Department.

    Economists surveyed by Dow Jones had expected nonfarm payrolls to rise by 165,000 and the unemployment rate to hold steady at 3.6%. May’s initially reported the growth of 75,000 had raised doubts about the durability of the record-setting expansion that began a decade ago. The May count was revised lower to 72,000.

    Federal Reserve policymakers have been watching the jobs numbers closely.

    The US adds 224,000 jobs in June, vs 165,000 expected
    Markets have been widely anticipating that the central bank will cut its benchmark interest rate later this month, regardless of what the June payrolls count showed.

    The stock market opened lower as investors contemplated what the report might mean for expectations that the Fed will be cutting interest rates later this month in an effort to stave off a widely expected economic slowdown through the year. Government bond yields surged, with the benchmark 10-year note up nearly 10 basis points to about 2.05%.
    Employment report: payrolls
    Monthly change, seasonally adjusted, in thousands

    The report “would seem to make a mockery of market expectations” for a quarter- or half-point cut at the July 30-31 meeting of the Federal Open Market Committee, said Andrew Hunter, the senior U.S. economist at Capital Economics. The level of job growth, he added, “is still much stronger than the levels that have usually prompted the Fed to cut rates in the past and, although we do still expect the weakening economy to prompt the Fed to loosen policy, the first rate cut will probably be delayed until September.”

    Market reaction shifted abruptly after the Bureau of Labor Statistics release. Traders moved the possibility of a 50-basis point cut to 8% from nearly 30% through 100% expectations for a quarter-point cut remained firmly in place.

    President Donald Trump has been sharply critical of the Fed and repeated his previous sentiments later in the morning.

    “We don’t have a Fed who knows what they’re doing,” Trump said, adding, as he has in the past, that the economy would take off like a “rocket ship” with lower interest rates.

    Professional and business services led the job gains with 51,000, while health care added 35,000 and transportation and warehousing contributed another 24,000. Construction also added 21,000 and manufacturing, despite teetering on contraction recently, saw another 17,000 jobs added, above the 8,000 per month average in 2019 and getting closer to the 22,000 a month in 2018.

    If the Fed cuts rates, it could extend the economic cycle, says director of global macro
    The closely watched average hourly earnings number disappointed, rising 0.2% on a monthly basis against expectations for 0.3% growth. Over the past 12 months, wages were up 3.1%, also a notch below market estimates of 3.2% and indicative that significant inflation pressures remain at bay. The average work week was unchanged at 34.4 hours.

    As the unemployment rate edged higher, a more encompassing measure that counts discouraged workers as well as the underemployed nudged up to 7.2%, still around its lowest level since early 2001. The labor force participation rate increased one-tenth to 62.9%, its best since March, pushing up the headline and “real” unemployment rates. The total labor force increased by 335,000 to just under 163 million while those counted as not in the labor force fell by 158,000 to 96.1 million.

    Overall, the jobs report allayed fears that the labor market was weakening significantly; a release earlier this week from ADP and Moody’s Analytics had indicated private payroll growth of just 102,000, which was well below the government’s count of 191,000. Government job gains of 33,000 accounted for the balance of June’s rise.

    Manufacturing activity of late has been showing signs of contracting as corporate executives complain of increased prices due to tariffs the U.S. has imposed against its trading partners.

    “Today’s jobs report shows the U.S. economy continues to create jobs at a strong pace even as we enter the longest period of economic expansion on record,” said Tony Bedikian, head of global markets at Citizens Bank. “The bounce back in the June jobs number may splash cold water on the notion of an imminent Fed rate cut. We will have to see whether the equity markets can shrug that off when balanced against other macroeconomic factors, such as the hope of a China trade truce.”

    In addition to the downward revision for the May report, April’s count fell to 216,000 from 224,000.

    A St. Louis Fed economist recently wrote a report suggesting that housing trends are consistent with a looming recession, and the bond market for months has been sending signs of a slowdown ahead. The stock market, though, was encouraged by results from G-20 negotiations last week that ended with the U.S. and China promising no additional tariffs.

    Don’t miss: From $18,000 to $85,000, this nonprofit is changing people’s lives with just a year of training


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum