Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Texas yollarında sürücülerin trafik kurallarına uyduklarını ama sanki otoyollardaki hız limiti konusunda bir istisna varmış gibi hareket ettiklerini gözlemledim. Genel olarak otoyollarda gerçekten oldukça hızlı araba kullanılıyor. Öyle ki yavaş gitmek çok tehlikeli olabiliyor, siz de ister istemez hızlı gitmek zorunda kalıyorsunuz. Hatta bazen ne kadar kurallara uymak isteseniz de tabeladaki hız limitine mi uysam, yoksa akan trafiğe mi uysam diye tereddüt edebiliyorsunuz.

    Bugün bu konuda aşağıdaki görsele rastladım...

    alt metni

    Bunun sebebini araştırınca Texas'da hız limitleriyle ilgili kuralların özellik taşıdığının (esnek olabildiğinin) belirtildiğini gördüm. Yani hız limitinin üstünde araç kullansanız bile, o hızın o yolda o gün ve saatteki trafik koşullarında güvenli ve makul olduğunu iddia edebiiyormuşsunuz, kimi avukatların yazdıklarına bakılırsa... - doğru mudur bilemiyorum, hukuki tavsiye vermiyorum : ) - Aklınızda bulunsun...

    Sürücüler böyle bir hukuki bilgiyle mi bu şekilde hareket ediyorlar, yoksa "hep beraber limiti aşarsak hiçbirimize ceza yazamazlar" gibi bir düşünceleri mi var, bilemiyorum. Bilen varsa aydınlatsın... : )

  • ⭐⭐⭐

    Aynı durum yaşadığım eyalettede mevcut.

    45mph ile 70mph arasında hız limitine sahip yolların hiçbirinde bu hızlarda gidildiğini görmedim. 45mph genellikle 55mph, 65mph ise 74-75mph gidiliyor.

    İlk sürüş yapmaya başladığım zamanlarda kızgın bir şekilde sollamalara maruz kalıyordum ve kısa bir süre ardından bende trafik akışına uymaya başladım.

    Trafik akışına uyulmasının daha güvenli olduğunu bir kaç yerde okumuştum fakat bunu yapmanın ceza yemeye engel olmadığınıda okumuştum. Tam bir çelişki 🙂


  • Burada yaşayanlar otoyollarda +10-15 ile genellikle ceza yazılmadığı ki en kötü warning verildiğini ve bununda kayda geçmediğini söylüyor ve o yuzden rahat davranıyorlar...

    Ara sokak yada cadde gibi yerlerde ise buna pek müsamaha gösterilmiyor..

    Ben bir yada iki kere +5 km fazla olduğuna emin olduğum bir hızla radara girdim ama durdurulmadim. Ama bir alt caddemde polis daha katı 🙂


  • normal sinirlarda gittiginiz zaman, sag seritte piyasa yapiyomus gibi oluyo. ancak ayni yollarda ard arda 2 gun +5 hiz siniri ile ceza yiyen de bir arkadasim var


  • O celiskiyi soyle asiyorlar. Trafigi tehlikeye atmak hizligitme riskinin onune geciyor. Akan trafikle ayni hizda gitmeli bence. Ama oturum ve is alanlarinda, hele okul bolgesinde mutlaka uymali kurala.


  • @saulgoodman, içinde söyledi: Texas yollarında hız limiti

    Texas yollarında sürücülerin trafik kurallarına uyduklarını ama sanki otoyollardaki hız limiti konusunda bir istisna varmış gibi hareket ettiklerini gözlemledim. Genel olarak otoyollarda gerçekten oldukça hızlı araba kullanılıyor. Öyle ki yavaş gitmek çok tehlikeli olabiliyor, siz de ister istemez hızlı gitmek zorunda kalıyorsunuz. Hatta bazen ne kadar kurallara uymak isteseniz de tabeladaki hız limitine mi uysam, yoksa akan trafiğe mi uysam diye tereddüt

    Texas'a ozgu bir sey degil, otoyollarda trafigin akis hizina uyunca sorun ciktigini gormedim, en ondeki araba siz olmadiginiz surece, ve ondeki arabayi cok yakindan takip etmediginiz surece sorun olacagini zannetmiyorum (15-20 yillik USA tecrubesi).
    Chatlotte'da I-485 da hiz limiti 70, sabah saatlerinde 4 seritli yolun en sol seridinde ortalama hiz istisnasiz 80-85. Haftada bir kac gun pusuya yatmis polis arabalari goruyorum, durdurmuyorlar. Bir gun onumde polis arabasi gidiyor, arkamda cok yakin takip eden bir SUV, hizim 85. Otoyolda yakin takip edilmeyi hic sevmedigimden, sag seride gecip yol verdim. Vatandas polis arabasina iyice yaklasip, beni rahatsiz ettigi gibi ayni seyi ona da yapti. En az 5-10 dakika o sekilde gitmeye devam ettiler. Belki polis arabasi oldugunu farketmedi (sherif yaziyordu ama beyaz arac, cok belirgin degildi polis oldugu) belki kafasi yerinde degildi bilmiyorum. Bir sure sonra, polis o arabayi durdurmustu, ben de zaten daha once durdurmadigina sasiyordum.
    Tabii sehir ici ara yollarda, okul bolgelerinde, yerlesimin yogun oldugu yerlerde asmamak lazim hiz sinirini.


  • Adamlar tecrubeli nerede polis var nerede limite inmek gerek biliyorlar bence 🙂 Ayrica hiz cezasinin maddi yaptirimi cok yuksek. 70 olan yerde 90la yakalandi benim hanim 280 dolar ceza odedik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Benim hız yapmayı seven birkaç arkadaşım var. Şu aletlerden takmışlar arabalarına:

    https://www.amazon.com/Radar-Detectors/b?ie=UTF8&node=172529


  • Dallas bölgesi için yukarıda yazanların hepsi harfi harfine doğru. Otoyollarda hız sınırlarına uymaktansa genelde akan trafik takip ediliyor. 65 hız sınırı olan yerde 80 ile akan trafikte ilerlediğim çok oldu. Burda yaşayan arkadaşlarıma durumu sorduğumda, otoyolda akan trafiğe uymamı, hız limitlerini dert etmememi söylediler.


  • @knnrn Yasal mi ama?


  • @knnrn, içinde söyledi: Texas yollarında hız limiti

    Benim hız yapmayı seven birkaç arkadaşım var. Şu aletlerden takmışlar arabalarına:

    https://www.amazon.com/Radar-Detectors/b?ie=UTF8&node=172529

    Bu aletler her eyalette yasal degil. Bu yuzden, ozellikle baska eyalete giderken, arastirmak ve dikkat etmek lazim.


  • Christmas haftasi, Delaware'den Florida'ya araba ile gittik, tum yolculuk, DC civari haric, I-95 uzerindendi. Cogunlukla arabayi ben kullandim ve trafik normal akarken, en dusuk 75 mph gittim, cogunlukla 80-85 mph yaptim. GPS zaten yolda polis arabasi varken uyariyor ve zaten ilerideki arabalar frene yuklenip, yavaslamaya baslayinca ileride ya kaza yada polis var diye anliyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Texas yollarında hız limiti

    @knnrn Yasal mi ama?

    Şurada yasal diye yazıyor, tabi özel araçlar için:


  • @knnrn simdi TX icin Lyft, Uber, Delivery araclari commercial sayiliyor mu?


  • @caglaror cunku benzer durum only commercial vehicle park tabelasinda da var.


  • Bir keresinde hiz limiti 75 olan bir yolda, 80 ile giderken durduruldum. Polis hiz limitinin 65 mph oldugunu ifade ederek ceza kesti, ki %20'den fazla asim oldugu icin ceza daha yuksekti. Bastrop'ta denk gelmistim. Kendisine tabelalarin ceyrek mil geride oldugunu, ispat edebilecegimi soylesemde cezayi kesti. Cezaya itiraz ettim, video kaydi olmadigi icin iptal ettiler, ama radar araclarina ozellikle otoban uzerinde olan hiz limitinin dusup arttigi kucuk yerlesim yerlerinde cokca rastlaniyor.


  • Ben %90 cruise control kullaniyorum ve %10 fazlasini asmamaya calisiyorum. cruise control'u 60 yaziyosa 66, 65 yaziyosa 71'e koyuyorum vs. hic cevrilmedim bu sekilde. fazlasina da gerek yok bence gunluk olarak. 1-2 kere allahin unuttugu yerlerde 65 yazan yerde 100 ile sollamaya da ciktim adrenalini atmak icin ama cok nadir yapiyorum onu.

  • ⭐⭐

    Ben de isim geregi surekli yollardayim. Yukarida bahsedildigi gibi limitin 55 oldugu yollarda 70-75 giden cok arac oluyor. Ben de cok kez limit asimi yapiyorum ancak bana soylenen 70 mph civari hizla gidildiginde sorun olmayacagi. Illinois icin gecerli tabi bu.


  • @saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse


Benzer Başlıklar

  • 125
  • 546
  • 76
  • 34
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum