Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Esim Tip 1 Diyabet hastasi ve insulin pompasi kullaniyor. Turkiye'de ne yazik ki kullandigi medikal urunlerin cok buyuk bir kismi sigorta tarafindan karsilanmiyor.

    Amerikaya ilk girisimizde sabit bir gelirimiz ve (buyuk ihtimalle) iyi bir sigortamiz olmayacagi icin 2 aylik ilac ve malzemeyi yanimizda getirmeyi dusunuyoruz.

    Sigortalar ilac masraflarinin ne kadarlik bir kismini karsiliyor, hangi sigorta planina girecegiz, ilk giriste nasil bir yol izlemek orada kime danismak gerekir gibi sorularin cevabini ariyoruz.

    Amerika'da bu hastalik ile yasayan, yasayan birini taniyan veya bu konularda bilgi sahibi olan var midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sonat-karan Amerika'da Tip 1 Diyabet ile Yasamak içinde söyledi:

    Merhaba,

    Esim Tip 1 Diyabet hastasi ve insulin pompasi kullaniyor. Turkiye'de ne yazik ki kullandigi medikal urunlerin cok buyuk bir kismi sigorta tarafindan karsilanmiyor.

    Amerikaya ilk girisimizde sabit bir gelirimiz ve (buyuk ihtimalle) iyi bir sigortamiz olmayacagi icin 2 aylik ilac ve malzemeyi yanimizda getirmeyi dusunuyoruz.

    Sigortalar ilac masraflarinin ne kadarlik bir kismini karsiliyor, hangi sigorta planina girecegiz, ilk giriste nasil bir yol izlemek orada kime danismak gerekir gibi sorularin cevabini ariyoruz.

    Amerika'da bu hastalik ile yasayan, yasayan birini taniyan veya bu konularda bilgi sahibi olan var midir?

    Konuyla ilgili cok guzel bir kaynak: https://www.jdrf.org/t1d-resources/living-with-t1d/insurance/

    Benim onerim: Gelir gelmez Healthcare.gov uzerinden "silver" ve benzeri kapsamda bir police satin almak mantikli olur. Eger hemen ise baslayacaksaniz bunu isveren userinden de yapabilirsiniz. Daha sonra bir PCP (birinci basamak hekim, aile hekimi) secip muayene olursaniz onlar gerekli tum islemleri organize ederler.


  • Teşekkürler cevabınız için gerçekten oldukça detaylı bir kaynak. İlk fırsatta inceleyeceğim.


  • Selamlar,

    Konuyu hortlatmış oldum fakat yaşıdığınız durum benim için de geçerli. DV-2022 için yeni başvuru yaptım belirsiz haliyle fakat bu konu göç öncesinde kafamı çok kurcalayan bir konu olduğu için direkt tecrübenizi dinlemek isterim mümkünse @Sonat-Karan . İmzanızdan anladığım kadarıyla 1 yılı geçmiş ABD'deki ikametiniz. Yukarıdaki linklere göz attım fakat sisteme yabancı olduğumuz için tam olarak taşlar yerine oturmadı diyebilirim. T1D olan eşim için en uygun sağlık şartlarının sağlanabilmesi benim de önceliğim. Bu konuda ilk aksiyonunuz ne oldu? T1D açısından sigortalarla ilgili ne tür zorluklar yaşadınız? Türkiye'deki gibi devletin ilaç ve tıbbi araç gereçler konusunda bir desteği var mı? Yani bu rahatsızlık tam anlamıyla destek gerektiren bir hastalık olduğu için açıkcası kendi halimize bırakılmaktan çekiniyorum diyebilirim. Sizlere vakit kaybettirmek istemem fakat bu konuda dediğim gibi biraz sohbet etme imkanımız varsa çok mutlu olurum. İyi günler dilerim.


  • Ben de tip1 dm hastasıyım. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


  • Marketplace'de bulacağınız sigorta paketlerinin detaylarında, reçeteli ilaçlar için bu tarz açıklamaları görebilirsiniz.
    "Deductible" a kadar siz ödüyorsunuz, ondan sonra sigorta tarafından karşılanıyor.

    717f9ce5-0c1a-4c51-9782-8542a56aad06-image.png


  • Apidra Solostar 5li 1 kutu : 512 dolar
    Lantus 5li kutu : 336 dolar

    2şer kutu ancak bana yetiyor Türkiyede bunları ücretsiz alabiliyorum. ABD de nasıl bir yol izleyebilirim?


  • Tek yolu uygun bir saglik sigortasina sahip olmak. O halde bile belli bir oranini co-payment seklinde siz yine de her ilac aldiginizda odemek zorunda kalacaksiniz. Ornegin, bizde Aetna insurance var ve ilaclarda 10% oduyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @denizaker, içinde söyledi: Amerika'da Tip 1 Diyabet ile Yasamak

    Apidra Solostar 5li 1 kutu : 512 dolar
    Lantus 5li kutu : 336 dolar

    2şer kutu ancak bana yetiyor Türkiyede bunları ücretsiz alabiliyorum. ABD de nasıl bir yol izleyebilirim?

    Pek cok kisi isveren uzerinden sigortali, once is yerinizin size saglayacagi sigortanin policesini degerlendirin, eger bu police size uygun degilse kisisel olarak sigortalanabilirsiniz de...


  • Abd de yaşayan ve tip 1 diabet olup insulin veya pompa kullananlar ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz ?

    İnsulin ücretleri size çok masraflı oluyor mu ?
    Çalışma hayatında eksileri nedir zorluk yaşıyor musunuz ?


  • Uzun zamandir foruma girmiyordum bu sebeple bildirimleri ve sorulari kacirmisim, kusuruma bakmayin.

    Elimden geldigince yasadigimiz durumu size ozetlemek isterim.

    Oncelikle Amerikaya ilk giris yaptigimizda esim de bende calismiyorduk ve SSN gibi yasal islemleri hallettikten sonra hemen saglik sigortasi islemlerini arastirip sureci baslattik. Herhangi bir gelire sahip olmadigimiz icin bize New York eyaleti Essential Plan 4 adi altinda olabilecek en iyi sigortayi verdi. Aylik hicbir ucret odemedik ilaclar (insulin, pompa, recetelenmis herhangi bir ilac) dahil hicbir saglik hizmetine para vermeden yararlandik. Pandemi surecinde de bu surec bu sekilde devam etti.

    Su an ben isverenim uzerinden sigortaliyim. Is yerim benim sigorta primim icin (monthly premium) %80, esim icin ise %50 destek oluyor. Sirketin anlasmali oldugu (United Healthcare) sigorta saglayicinin sundugu en pahali paketi sectik ($1000 deductible, $2000 out of pocket) ve maasimdan ayda $600 sigortaya gidiyor(Bu kadar yuksek bir paket secmek zorunda degilsiniz, ek olarak iki kiside ayri ayri calisir ve sirketleri uzerinden sigorta yaptirirsa cok daha ucuza halledebilirsiniz ben en yuksek pakete ihtiyac duymama ragmen aile paketi oldugu icin esimle ayni paketi secmek zorunda kaldim.) Su an esim tip 1 diyabet takibi icin gittigi Endokrin Uzmanina $50/per visit co-pay oduyor(yapilan tahliller vs dahil). Medtronic 770G insulin pompasi ve CGM kullaniyor. Pompa sigorta sirketi tarafindan tamamen karsilandigi icin hic birsey odemedik. Pompa nin sarf malzemeleri 3 aylik $2000 civari tutuyor (bu malzemeler sigorta tarafindan karsilaniyor ancak sigortanin sizin adiniza odeme yapmasi icin deductible miktarini odemis olamaniz gerekiyor). Deductible in 0 oldugunu varsayarsak $2000lik pompa malzemeleri icin $1000 deductible oduyoruz yilin geri kalani pompa malzemeleri icin bir ucret odemiyoruz.

    Insulin cok degisik bir konu $25 da var $200 da. Biz Fiasp isimli bir insuline gectik, esim icin su ana kadar kullandigimiz en iyi calisan insulin bu. Bunun da indirim kuponlari oluyor uretici sirketten onun icinde kutusuna $100 civari bisey oduyoruz.

    Bu yaptigimiz odemeler yil icinde $2000 a ulastiginda esim herhangi bir saglik hizmeti icin herhangi bir ucret odemiyor (ilaclar, doktor muayeneleri, pompa malzemeleri vs).

    Hizlica yasadiklarimizi ozetlemeye calistim, biraz karisik bir dille anlatmis olabilirim. Akliniza takilan birseyler olursa diye bu basligi elimden geldigince kontrol etmeye calisicam, cevaplamaya calisirim. Acil ise lutfen facebook uzerinden ulasin.

    OZET: Merak etmeyin isler Turkiye de oldugundan cok daha guzel isliyor burada, tonlarca alternatif var sigortaniz oldugu illegal bir gocmen olmadiginiz surece burada tip 1 diyabet i yonetmek turkiye de oldugundan cok daha kolay.


  • @Sonat-Karan teşekür ederim bilgi için.


  • @Sonat-Karan Gecmis olsun!


  • Cevabiniz icin cok tesekkurler. Türkiyede tip 1 diabetli olup çalismak zaten cok zor umarim abd de tip 1 diabetli olarak çalisma hayatinda zorluk yasamayiz


  • @sonat-karan geçmiş olsun bizim 10 yaşında tip 1 diyabetli oğlumuz var amerikaya gitmeyi düşünüyoruz türkiyede çözger raporunuda aldık amerikada buna benzer bi rapor çıkartabiliyor muyuz?tip 1 diyabetin amerikada çocuklar için sağladığı kolaylıklar var mı acaba? Eğitim vizesiyle başvuru yapacağım. Sonrasında eşim ve. çocuklarımı aldırmayı düşünüyorum .Tek şüphemiz oğlumun ilaçlarıyla ilgili sıkıntı olurmuydu. Yazınızı okuduktan sonra içimiz rahatladı


  • Herkese acil sifalar dilerim. Tip2 diabet hastasiyim, insulin bagimliligim yok. Sadece metformin kullaniyorum. Duzgun bir sigortam olmasina ragmen ilaclarimi Turkiye’de kullandiklarimdan getiriyorum ve duzenli kullaniyorum.

    Gereken ilaclarin karsilanmasi sigorta planiniza gore degismektedir. Sigorta detaylarini incelemenizi tavsiye ederim. Deductible kavrami onemlidir, inceleyiniz.


  • Sizede geçmiş olsun.yeşil kartforumda gezerken okuduğum bi yazı vardı eşi tip 1 diyabet yıllık 1000dolar sigartayla herşeyini karşılıyorlarmış pompa dahil


  • @Sonat-Karan Verdiğiniz harika bilgiler için çok teşekkür ederim. Son güncel durumla ilgili de bilgi vermenizi rica edeceğim.


  • Eşim tip 1 diabet hastası Türkiyede günde 4 insülin yapıyor ve ayrıca Şeker ölçüm stribi kullanıyor. şimdi ben USA yerleşirsem Yunan restorantında işe başlayacagım. Benim sağlık siğortası OBAMACARE, MEDİCARE bunlar kafamı çok karıştırıyor. ilk gittiğimde nereye başvurmalıyım, Nasıl bir siğorta yaptırmalıyım, ortalama ne kadar ücretli bir siğorta yaptırmalıyım?


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 5
  • 10
  • 44
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum