Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Cok kabaca asagidaki bilgileri ogrenmek istiyorum, kitabi bilgileri degil de ozellikle arkasi tecrubeye dayanan pratige donuk bilgiler daha makbule gecer. Simdiden cok tesekkur ederim 🙂

    • LLC nasil kurulur? Gereklilikler nelerdir?
    • Ne kadar surede kurulur?
    • En az ne kadar masraf gerekir?
    • LLC neleri yapabilir, hangi islem hacimlerinde hareket edebilir, ne tur alim satimlar yapabilir veya genel olarak faaliyet tipleri neler olabilir?
    • Vergi ayricaliklari var midir? Diger Company turlerine gore vergide farkliliklari nelerdir?
      Simdilik bunlar 🙂
      Daha sonra detaylandirabilirim, isteyen ek de yapabilir sorulara.

  • Biliyorsundur, bizdeki limited sirkete tekabul ediyor. Limited liability company. Esas amaci liability issues'dan korunmak. Malum burada insanlarin en korktugu sey su ya da bu sebeple dava edilmek. LLC olunca hukuken koruma altina giriyorsun ve isleri batirirsan sadece sirketin varliklariyla sorumlusun, kisisel varliklarina dokunamazlar. Limited sirketin ozunde bu var zaten. Evrensel bir olay. Zaten bildiklerini anlatiyorsam ozur dilerim bu arada. Burada batirmaktan kastetttigim zarar edip borclanmaktan ziyade kendi tasarruflarinin musterilerini ugrattacagi zarardan bahsediyorum. Ben danismanlik yaptigim musterilerimin bana geri donup bana yanlis tavsiye verdin, maddi zarara ugradim, ode bakalim verdigin zarari diye uzerime gelmesinden korkmustum. O yuzden LLCyi bir ara degerlendirdim ama sonra gerek olmadigina kanaat getirdim.

    Kesinlikle bir muhasebeciye yaptirmani oneririm. Kisa surede acilmasi lazim ve 500-1000$ arasi bir maliyeti olacagini tahmin ediyorum.
    Islem hacminde bir limit oldugunu sanmiyorum. Ben sole proprietor'um bende bile limit yok 🙂
    LLC acarsan sirket icin ayri ve sahsin icin ayri vergi beyani yapacaksin. Sirket kar ettiginin vergisini odeyecek. Sirket sahibi olarak parayi cekeceksin sirketten. Bu sefer personal income tax olarak vergi vereceksin. Cifte vergilendirmenin onune gecmislerdeir diye tahmin ediyorum.
    Sadece tek basina olup llc'nin hukuki kalkanindan yararlananlar Single member LLC aciyorlar bildigim kadariyla. Surada cifte vergilendirmenin onune single member llc ile gecilebilecginden bahsedilmis: https://quickbooks.intuit.com/r/structuring/the-single-member-llc-an-ideal-choice-for-solopreneurs/

    Belki bahsetmisimdir, business coach olan Arizona'daki bir musterimle barter yapmistik. Talebim uzerine benim operasyonumu inceleyip hukuki kalkan icin LLC acmama falan gerek olmadigini soylemisti. Ben de vazgectim. NY'daki milyon dolarlik sitketlerini satip Arizona'da manyak gibi gayrimenkul yatirim yapmis saglam bir abimizdir kendisi.


  • @sadriabi Cok guzel bilgiler. TRde bu isin evinde ya da bu is evimizde buyudugum halde (anne vergici baba mali musavir), balik hafizam ve belkide travmatik tecrube eslenmesi nedeniyle hepsini unutmusum. Vakti zamaninda eczanem varken vergi nedeniyle oyle ezildim oyle bittim ki vergi kelimesi bile midemi bulandiriyor.
    US de fikirlerin paraya donusebilmesi onundeki kolayliklari seviyorum.
    Kazan kayniyor...
    😉


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum