Herkese merhaba.
Aradan uzun bir süre geçmiş. Ben de unutmuştum bile kullanıcı adımı. Sanırım bu süreçten sonra daha aktif olacağım.
Tekrardan belirtmek isterim ki ben sevgilim ile 2018 yılında Danimarkada evlendim. Apostilli ve qr kodu ile sorgulanabilen bir evlilik evrağı aldık.
Her ne ise sıramız geldi. ABD Ankara Elçiliğinde 1 Ağustos 2024 tarihinde görüşmemizi yaptık. Son banko görevlisine kadar hep Türk personel ile görüştük. Aynı dosyada olduğumuzda bağımızı sorduklarında evliyiz dedik. Beklediğim şaşkınlıkları görmedim açıkçası. Sadece para bankosundaki personel kardeş misiniz dedi. Yok evliyiz deyince özür diledi.
Konuyu uzatmayım. Mülakat denilen ve aklımızdakinden çok daha kısa ve basit geçen süreçte ise basit birkaç sorudan sonra nerede evlendiğimizi sordu. sonra da bunu teyit etmeliyim her gün danimarkada evlenen insanlar ile karşılaşmıyorum dedi (gülerek). Bir sistemden kontrol etti ki bence bu sistem Türkiye tarafından da girilebilen bir sistem. Öyle qr kod falan okutmadı. 30 saniye sonra ok dedi. Tebrikler dedi.
Yanisi evliliğimiz tamamen işe yaradı.