Aradan uzun zaman geçmiş ancak başkalarının işine yaraması açısından 2024 için güncel bilgi vereyim. Bizim de başımıza aynı durum geldi, eğer konsolosluğa mail atarak uygun bir dil ile ifade ederseniz yeni randevuya izin veriyorlar ancak randevuyu sizin bulmanız lazım günlerce uğraşarak bir boşluğu zor bulduk
-
@indica İnsanlar zaten farkında aslında kardeşim. Sadece hayal kuruyor, yaşama gücü alıyor çoğu kişi bundan. Tabii ki aşırı kaptırmamak gerekiyor. Herkes bir kere bile olsa aşırıya kaptırma hatasına düşüyor fakat benim 8. Başvurum olmasına rağmen hâlâ hayal kurar, kazanırsam ne yapacağımı düşünürüm. Boş verin insanlar hayal kursun, kazanmış da gidecek gibi planlar yapsın. Her sene bu muhabbet olur zaten. Kimileri hayal kurar, kimileri düşük şans hayal kurmayın der. Benim her zaman söylediğim şey "Hayal kurun fakat mutluluk kavramını bulmanın tek şansının ABD olduğuna kendinizi inandırıp, yaşadığınız anı da kaçırmayın. Çünkü ileride şu zamanlara dönebilmek çok daha büyük zenginlik olacak". Mesela son zamanlarda ABD"ye gidenlerin deneyimlerini ve 10 yıl önce gidenlerin ilk deneyimlerini okuyun farkı anlayacaksınız. Hayat mücadelesi hiçbir zaman hiçbir yerde bitmiyor. Mutluluk kavramı tamamen anlık şeylerdir. Anın değerini bilmek gerekiyor. Herkese hayallerinde, hedeflerinde başarılar dostlar🗽🗽
-
@ozlemus, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@ATS16 teşekkür ederim bilgi için. Evet Ankara'dan bekliyorum kişisel sebeplerden dolayı dosya taşıma fırsatımız olmadı o yüzden mülakat gelirse Ankara'dan gideriz diye bir karar aldık eşimle. Zaten artık dosya taşıma şansımız kalmadı diye düşünüyorum.
Sizin için hayırlısı olsun, üzülerek söyleyeceğim ki sizin numaraniza Ankara’dan mülakat verilme ihtimali çok çok az bir ihtimal. Hayatta hiç bir şey imkansız değil ama o kadar düşük ihtimaliniz var Ankara için, DV2025 süreci siz ve eşiniz için olumsuz bitmesi söz konusu.
Dosya taşımak için geç değil. Dosya taşıyarak da vizenizi alacağınızın garantisi yok ama Ankara’dan mülakat beklemek yerine taşıyarak vizenize kavuşma ihtimaliniz kat ve kat daha yüksek.
Current olduğunuz için KCC aracılığıyla değil, forumdaki mülakat deneyimleri ve bu basliktaki bilgiler doğrultusunda kişisel profiliniz (seyahat durumu, vize vb) ve ekonomik durumunuz doğrultusunda belirleyeceginiz konsolosluk ile direkt irtibata geçerek dosyanızı taşıyabilirsiniz. Dosya taşımanin nasıl yapılacağı @Serapp Hanim bu mesajında anlaşılır şekilde aktarmıştı.
Gerisi sizin kararınız, alacağınız karar ve geri kalan süreçte bol şans
-
@T-C-Kubilay-Dikici Çok teşekkür ederim hocam, sağ olun.
-
-
@ATS16, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Kazanan olursanız ve mülakat tarihi alabilirseniz, Ankara konsolosluk veya dosya taşıyacak olsanız bile mülakata gireceğiniz yurtdışı konsolosluk adli geçmişinizi sorgulamak için sizden Türkiye’deki (e-devlet sistemi) veya yurtdışı ilgili makamdan (1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkenin resmi makamlarından, ilgili ülke için başvurulan makam farklı oluyor) sadece Arşiv Kayitli Adli Sicil Kaydinizi isteyecek/talep edebilecek. Bu kayıtta gozukmeyen herhangi bir kararı DS260’da belirtmemeniz sürecinize faydası olacaktır kişisel tavsiyem. Aksi görüşü olan, bu konuda tecrübesi olan başka bir forum kullanıcısi/yöneticisi de görüşünu iletecektir ihtiyaç duyarlarsa. Bol şans
Cevaplarınız için teşekkürler.
Birde şu sorum olacak 2 yıl Kıbrısta görev yaptım ama askeri personel olarak. Ordan adli sicil belgesi almama gerek var mı devletin görevi atamasıyla gittim. -
@NewyorkNewyork COVID-19 Gereksinimleri
COVID-19 Aşılama
CDC duyurusuna göre, 11 Mart 2025'ten itibaren, COVID-19 aşısı artık ABD göçmenlerinin yurtdışındaki tıbbi muayenesinin bir parçası olarak gerekli olmayacak. 2025 ile bu şart kalkmış Merak eden arkadaşlara güncel bilgi -
Bu SSN işi niye bu kadar sorunlu arkadaş 😞 Forumda da bir çok kişinin SSN i ulaşmamış. 20 Martta giriş yaptık. Eşimin SSN'i 25 Mart gibi elimize ulaştı benim SSN yok. Save.ucsis.gov adresine bakıyorum sanki hiç ülkeye girmemişim gibi bir durum var 🙂 SSA dan randevu bulamıyoruz. Online başvuru yapsam yine SSA dan randevu al diyorlar. Nasıl yapıcaz bu işleri?
-
@deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..
-
@DenizMaths Çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 Teşekkürler. 18 yaşındayım. Buradaki masraflar 1000 usd tutuyor sanırım, uçak masrafı vb. hazırlıklar masraf olarak 2 bin doları gözden çıkarıyorum. Masraf hariç 15 bin dolar diyorsunuz . Peki evi üzerime alsam, taşınamaz varlık olarak ek bir katkısı olur mu?
Ek olarak internetten kazanç sağlıyorum. Türk Lirası olarak. Şahıs şirketim var. bunları gösterebilir miyim maddi durum olarak?
Ve son sorum, case number çok geç sıraya verilirse yurtdışından, hangi ülkeden katılınmalı?
Her şey için tekrardan teşekkürler <3.
-
-
@yoz merhaba,
1- eğer asıl başvuru sahibi sizseniz evet, vizeniz basıldıktan sonra abd'ye giriş yapabilirsiniz.
2- mülakata gitiğinizde eğer vizeniz onaylanırsa konsolosluk memuru eşinizin sağlık raporu gelene kadar eşinizin vizesini print etmeyecektir.
bu yüzden dosyanızı AP statüsüne çekip raporunuzun gelmesini bekler.
siz mülakatta, bebeğinizin olacağını ve onun için de vize talebiniz olduğunu belirtmelisiniz.
doğum olduktan sonra konsoloslukla iletişime geçip bebeğinizin için bir DS260 formu doldurmalısınız.
sonrasında onun için de bir sağlık raporu alıp, annenin raporu ile birlikte konsolosluğa gönderip vizelerini alacaksınız.
bu adımda benimle özelden iletişime geçin lütfen.3- hayır. bu durum için mülakata bile gitmenize gerek kalmayacak.
4- evet yapabilirler. birlikte giriş yapmak zorunda değilsiniz.
şimdiden sağlıklı bir doğum süreci ve başarılı bir mülakat diliyorum.
-
Bu yıl 7. başvurum, ilk başvurduğumdan beri hayatımda çok şey değişti. Şuan da Almanya’ya taşınma sürecindeyim ama ABD’nin bendeki yeri her zaman ayrı. Umarım bu sene o senedir.
-
Muhtemelen bu konuda en fazla söz hakkına sahip kişi olabilirim. 18. başvurumu yaptım ben başvuru yaptığım zamanlarda posta ile gönderiliyordu. bu zamana kadar 5 farklı aileye çıkmasına vesile oldum, 3 aile şuanda orada :), kendime hayrım yok.
-
-
Merhaba, 20 k üstü case numberların fikir ve düşüncelerini paylaştığı başlık oluşturmak istedim
Biliyorsunuz ki bu yılın farkı fam yasasının yürürlüğe girmesi olmuştur, gecen sene yüksek numaraların yalvardığı konsolosluklar bu yıl kcc aracığıyla rahatlıkla dosya taşıma yapılmıştır, öyle ki bu süreçten haberi olmayan kişiler sürece yeniden başlayarak vize alma umuduyla foruma katılıp dosya taşımaya karar vermişler, bizim için en korkunç senaryo current olduğumuzda konsoloslukta, “ üzgünüz vizeler bitti” demesi 🤨 herkes için iyi bir süreç olmasını dilerim -
@EmreCan Valla ne nokta koymussun ne virgul. Yazdiklarindan anlayabildigim kadariyla ABD'de kalsaydin ve mahkemede kendini temize cikartsaydin cok daha iyi olurdu. Basit bir 'unutkanlik' konusundan oteye gecmis oldu su an. Zira isyerinle iletisimi nasil yuruttugun de onemli. Su an sana kucuk gibi gorunsede bir hirsizlik kaydin var ve hirsizligi da kabul etmis durumdasin. Peki o 2 gunluk hapisten sonra seni ucaga kendileri mi bindirdi, yoksa saldilar mi seni? Biletini kendin alip kendin mi gittin havalimanina? Birincisi ise sinirdisi edilmissin demektir, isin zor. Ama ikincisi ise umut var demektir.
-
-
















LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci
-
LGBTQ+ bireylerinin Amerika’ya yerleşmesi nasıl oluyor?
-
Bildigim kadarıyla federal düzeyde yasalar önünde herkes eşit, herhangi bir pozitif ya da negatif ayrımcılık sunulmuyor.
Green card, vatandaşlık ya da oturma izni alabilmek icin partnerinizle Amerikan yasalarında kabul edildiği gibi birlikteliği tanıyan bir ulkede (ya da Amerika’da) evlenmis olmanız lazım ki evliliğinizi tanısın. Yani sivil birliktelikleri tam anlamıyla evlilik olarak kabul etmiyor. Tabi tum bunlar icin taraflardan birinin Amerika’da yasal statüsü olmasi lazim.
Not: iltica ise tum bunlarin dışında apayrı bir konu. -
bu da haksızlık ama.. dünyada lgbti bireylerin evliliğini tanıyan kaç ülke var ki zaten.. evliliğe izin vermeyen ülkelerde bu konuda istisnai uygulama yapılmalı..
-
iltica deneyebilirler bildiğim kadarıyla.
-
@rodin ben bu konuda Kanada’nin Yaklaşımını olumlu buluyorum. Cinsiyete bakmaksızın eşler arasında resmî evlilik gibi bir şart koşmuyor. Sadece yasaları suistimal edenleri ayıklamak icin gerçekten sevgiliniz/esiniz/partneriniz oldugunu kanıtlamanız yetiyor.
-
@sorroo evet bu daha adil bir yaklaşım...
-
@sorroo Katılıyorum daha adil bir yaklaşım. Bende ingilizce kursuna yazıldım. Ordanda Tesol kursuna başlıcam. Öğretmenlik alanında belki iş bulurda kurtulurum diye ümit ediyorum. Erkek arkadaşım Bulgaristan lı ama Bulgaristan ın durumuda türkiye den farksız. Ne kadar sevsekte birbirimizi evlenmemiz ancak bulgaristan dışında bir avrupa ülkesinde gerçekleşecek. Ama yerleşme konusunda bulgaristan pek sıcak bakmıyor bize ve bizim gibi olanlara .
-
@the-spectator lgbt içinde söyledi:
LGBT bireylerinin Amerika’ya yerleşmesi nasıl oluyor?
Ayni cinsiyetle evlilikler ABD'de federal duzeyde taniniyor. O nedenle resmi bir evlilik belgesi varsa elinizde, esiniz adina da gocmenlik basvurusu yapabiliyorsunuz.
Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. Embassies and Consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. For further information, please see our FAQ’s.
Arkadaslarin belirttigi gibi esinize gocmenlik basvurusu yapabilmek icin resmi bir evlilik belgesi gerekiyor. Turkiye'de ayni cinsiyetli bireyler arasinda evlilik mumkun olmadigi icin, bu belgeyi baska bir ulkede evlilik yaparak kanitlamaniz mumkun.
Su an itibariyle, asagida koyu mavi renkle belirtilen ulkelerde bu evliligi yapmaniz mumkun. Ornegin; Arjantin gibi Turkiye icin vize gerektirmeyen ve turistlerin de ulkede evlenmelerine izin veren bir ulkede bu evliligi resmi olarak gerceklestirebilirsiniz. (Diger arkadaslar da bildikleri ulkeleri ve uygulamalari bu konuya aktarmaktan cekinmesinler lutfen)
kaynak:
-
Dünyada ayni cinsiyetten evliliklere izin veren yığınla ülke olsa da o ülkelerin vatandaşı ya da yasal oturum sahibi olmadığınız sürece pek bir anlam ifade etmiyor. Vaktim olmadığı icin hepsini tek tek araştıramadım ama bakinabildigim ülkelerden örneğin gay evliliklerin öncüsü olarak bilinen Hollanda’da yasal statüde oturmuyorsanız ya da vatandaşı değilseniz Türkiye vatandaşı olarak malesef gidip evlenemiyorsunuz. Avusturya ve Avrupadaki baska ülkelerde de ayni sekilde.
İngiltere’de daha farklı bir uygulama var; “evlilik ziyaretçi vizesi” alarak İngiltere’de evlenebiliyorsunuz ya da sivil ortaklık icin basvurabiliyorsunuz. Eger baska bir ulkede (yasal olarak alınmış) var olan bir sivil birlikteliğiniz varsa evlilik vizesine ihtiyaç duymadan normal ziyaretçi vizesine başvurup sivil birlikteliğinizi evliliğe donusturebiliyorsunuz.
Amerika Birleşik devletleri vatandaş olmayan yabancıların evlenebilmesine olanak sağlıyor, bu konuda var olan bir kısıtlama bulamadım.
Sayın crazycells’in de işaret ettiği Arjantin ise özellikle yabancı gay çiftlerin evlenmek icin tercih ettiği bir yer. Hatta internette biraz araştırma ile bunun icin hizmet veren ajanslara dahi rastladım. Vizesiz olmasi tabi ki Türkiye vatandaşları icin cok buyuk bir artı.
Son olarak tum bu ülkelerde genel ve yerel yasalarla belirlenmiş bir takım bekleme süreleri var, bunların iyi arastirilip yola öyle çıkılmasında fayda var. -
Arjantin bilgisi için çok teşekkürler
-
Merhaba,
Sadece evlilik değil, Amerikan vatandaşı partneriniz ile nişanlılık durumunuzda da K1 vizesi alabilirsiniz.
-
@gokce-taskiran Bilgi için teşekkürler
-
@crazycells isteğiyle bilgilerin derlenmiş hali;
LGBTQ bireylerin green card ya da başka bir şekilde Amerika'da yasal statüde
göçmen olabilmesi için izlemeleri gereken yollar şunlardır;
Amerika Birleşik Devletleri'nde yasalar önünde herkes eşit, o yüzden başvuru sırasında sizin cinsel kimliğiniz kimseyi ilgilendirmediği için herkes gibi siz de rutin prosedürleri takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz.-
Eğer bekar/yalnız bir bireyseniz ihtiyaçlarınız ve donanımlarınız doğrultusunda size en uygun olan göçmenlik statüsüne başvurunuzu tekil olarak yapabilir, tüm işlemlerinizi pozitif ya da negatif bir ayrımcılığa maruz kalmadan yürütebilir, sürecin sonunda yasal satatü kazanabilirsiniz.
-
Evli olmanız durumunda ise;
Öncelikle "evli" olduğunuzu belgeleyebilmeniz gerekiyor, ayrıca " same-sex marriage" yaptığınız ülkenin kanunlarının birleşik devletler kanunlarıyla aynı olması gibi bir şart aranıyor. Yani ABD sivil birliktelik yasası olan ülkelerdeki resmi birlikteliği kendi evlilik statüsünde kabul etmediğini, escinsel evlilik kanunlarını kendi yasalarıyla aynı statüde olan ülkelerde yapılan birliktelikleri teyit ediyor ve sizi eş olarak kabul ettiğini bildiriyor. İlgili kaynak
Peki hangi ülkelerde tam evlilik hangi ülkelerde sivil birliktelik yasaları uygulanıyor şöyle bir bakalım ;
- Eşcinsel evlilik Arjantin , Avustralya , Avusturya , Belçika , Brezilya , Kanada , Kolombiya , Danimarka , Ekvador , Finlandiya , Fransa , Almanya , İzlanda , İrlanda , Lüksemburg , Malta , Meksika, Hollanda , Yeni Zelanda , Norveç , Portekiz , Güney Afrika , İspanya , İsveç , Tayvan , Birleşik Krallık , Amerika Birleşik Devletleri ,ve Uruguay'da yasal olarak yapılır ve tanınır (ülke çapında veya bazı bölgelerde)
- Sivil birliktelik ise Andorra, Avustralya, Şili, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, Estonya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Japonya**, Lihtenştayn, Slovenya, İsviçre, Venezuela
** Bazı eyaletlerde / bölgelerde
Peki bu ülkelerde evlenip Amerika'da göçmenlik için başvuru yapılabilir mi ?
Tam olarak değil, şöyle ki bu ülkelerde evlilik yasal olsa da listelerdeki ülkelerde vatandaş değilseniz ya da yasal statüde oturmuyorsanız ben evlenmek istiyorum diyerek gidip başvuruda bulunamazsınız. Çünkü çoğu ülkenin yürürlükteki kanunları ve mevzuatları buna izin vermez. Örneğin Hollanda'da vatandaş ya da yasal oturum sahibi değilseniz evlilik için herhangi bir başvuruda bulunamıyorsunuz. İngiltere gibi ülkeler ise bu hakkı başka ülke vatandaşlarına sağlasa da evlilik başvurusu için bekleme süresi şart koşuyor. Yani belli bir süre orada yasal olarak ikamet ettikten sonra başvuru yapılmasını uygun buluyor. Türkiye cumhuriyeti vatandaşları için en uygun görünen ülke ise Arjantin. Turkiye vatandaşlarına vize uygulamadığı gibi yabancı ülke vatandaşlarının Arjantin'de same-sex marriage yapmalarına imkan veriyor, üstelik ülkede bu hizmeti yabancılara sağlamak için çalışan bir sektör bile türemiş.
Evliliğinizi belgeledikten sonra yasal statüde oturum ya da göçmenlik elde edebilmek için Green card, yatırımcı vizeleri, çalışma izni gerektiren vizeler ya da vatandaşlık için başvurulabilir.
Özetle en önemli husus evlenip evliliğinizi belgeleyebilmek. Evliliği belgeledikten sonra gay bir çift ile heteroseksüel bir çift arasında ABD kanunları nezdinde fark olmadığı için işlemlerinizi kolayca yürütebilirsiniz.
Bu konudaki bilgilerin her an değişebilme ihtimaline karşı yapılacak herhangi bir başvurudan önce ilgili ülkenin kanunlarının en güncel hali araştırılmalı ve gerekli prosedürler titizlikle incelenmelidir. -
-
-
@crazycells mesajı editledim
-
@sorroo merhaba. Uruguay da yabancı ülke vatandaşları evlenebiliyor. Bilginize... Bizzat şahit oldum. Bence burası geyler için dünyanın en özgür ülkesi...
-
@fuatkaya
Merhaba, urugay ve arjantin(baska bir mesajinizda arjantinde oturdugunuzu yazmissiniz) icin süreç ve islemler hakkında bilginiz var mi ? -
iki ulke arasinda 1 saatlik yolculuk mesafesi var. iki ulkede de yasadim. Arjantinde de gay evliligi var. ama yabancilar icin nasil onu net bilmiyorum. Uruguay da yabancilar evlenebiliyor. Burda 2 ay icinde buranin kimligine sahip oluyorlar ve daha sonra evlenebiliyorlar. Lazim olan belgeler: sabika kaydi, dogum belgesi ve pasaport. Bunlar ile kimlik aliyorsun. kimlik aldiktan sonra burdaki evlenme dairesine evlilik icin basvuru yapiyorsun ve sana gun veriyorlar. 4 sahit ile gidip imzalari atiyorsun.
-
@fuatkaya
2 ay mi ? Oranin kimligi mi ?
Kastettiginiz sey vatandaslik alip evlenmek mi ?
İslemler icin bekleme suresi bir kac gunu gecmeyecek ve yabancilar icin gay evlilik yapilabilmesi mumkun olmali.
İnternetten biraz bakinca arjantinde yabancilar icin gay evliligi yapilabildigi gorunuyor. -
kimliksiz evlilik ile ilgili bilgim yok. burda evlrnrnlerin kimliği vardı.






Benzer Başlıklar
93
Online
55.7k
Users
4.8k
Topics
484.4k
Posts
Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum