Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells Sadece Kanada turist vizesine başvurmak, olursa almak istiyorum ileride gezeyim diye. Belli bir tarih yok, sadece durumuma etki eder mi bu başvuru ve ABD den başvurmak onay alımında daha mı etkili onu merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hüseyin-Huseyın, içinde söyledi: Amerika'dayken Kanada Vizesine Başvurmak

    @crazycells Sadece Kanada turist vizesine başvurmak, olursa almak istiyorum ileride gezeyim diye. Belli bir tarih yok, sadece durumuma etki eder mi bu başvuru ve ABD den başvurmak onay alımında daha mı etkili onu merak ettim.

    Buna siz karar vermelisiniz.

    Eger ABD'de bir isiniz, yasaminiz varsa ya da sonrasinda Turkiye'ye doneceginiz kesinse o durumda Kanada konsoloslugu da sizi bir turist olarak gorup ona gore basvuruyu onaylayacaktir. Ama ABD'de ne yaptiginiz ya da ne kadar kalacaginiz belli degilse, ya da Kanada'da kalmaya calistiginizi dusunuyorlarsa o durumda basvurunuzu da olumsuz olarak dusuneceklerdir. Sonucta konsolosluk amacinizin gercekten turist olup olmamak oldugunu degerlendirecek.

    Bu bilgilere dayanarak kendi durumunuzu gozden gecirebilirsiniz.


  • Arkadaşlar merhaba
    Bende şuan H2B vize türünde ABD" deyim ve buradayken kanada turist vizesine başvurmak istiyorum. Başvurupta alanınız var mı acaba? Birde alan var ise ne kadar sürelik onaylandı?
    Bilgilendirirsniz çok memnun olurum.
    Teşekkürler


  • Arkadaşlar merhaba. J1 vizem onayladı, yaklaşık 1 ay sonra Amerika'da olacağım. Amerika'da olduğum süre zarfında Kanada'ya da gitmek istiyorum. Amerika'da Kanada Konsolosluğuna turist vizesi için başvurabilir miyim, güncel durumları bilen var mı?


  • @addr Basvuabilirsiniz tabikide. Hersey online zaten.


  • Merhaba, 24 temmuz biometri verdim hala bekliyorum, geçerli abd vizem var daha önce 6 ay- 6 ay şeklinde kalmıştım amerika'da biri j1 biri turistti.
    Vakit çok daraldığı için amerika'ya gidip oradan kanada'ya tekrardan başvuru yapma olasılığımı merak ediyorum.
    1)Bu başvurumdan bi onay red gelmeden, gidip Amerika'dan başvruu yapabilir miyim?
    2)İlk başvurumu iptal mi etmem gerekir, öyleyse parmak izi tekrar mı vermem gerekir, ya da bu başvurum duracak ama 2. bir ırcc hesabı açarak en baştan mı başvırmm gerekir?
    Deneyimli olanlar varsa çok sevinirim.
    3)kanada'dayken biometri yeniden vermem veya uscis e gitmem gerekiyorsa randevulr ne durumda hemen gidiliyor mu


  • @dlnsr Merhaba,
    oncelikle ABD' de biometri vermek icin erkene randevu bulabiliyorsunuz. sorun olmuyor ama buna gerek yok cunku son 10 yilda parmak izi verdiyseniz bir sonraki basvurunuzda tekrar vermenize gerek yok. 10 yil gecerliligi vardir.
    Halihazirda basvuru sonucunuzu bekliyorsaniz yanlis degilsem gckey sitesinden mevcut durumuzu update yapabiliryorsunuz diye hatirliyorum.

    diger bir konu ise cozum uretmek adina soyluyorum, sureciniz devam ederken yine abd ye gelebilirsiniz aslinda. kanada vizeniz onaylandigi takdirde pasaportunuzu TR ye gonderip dilekce ile belirtmis oldugunuz kisi sizin adiniza pasaportunuzu verebilir.

    Simdiden bol sans


  • @orhanozbekk merhaba, açıklamanız için öncelikle çok teşekkür ederim!
    pasaportumu türkiye'ye göndermek biraz riskli bir işlem gibi geliyor bana. abd'de vize basvuru sonrası pasaport basımı için nereye gidiliyor direkt kanada konsolosluğu mu yoksa orada da vfs mi var


  • @dlnsr Rica ederim. Hizli gonderim ile mumkun. Sorun olacagini sanmam ama siz bilirsiniz. Normal sartlarda onay aldiginizda sisteme letter duser ve o letter da yer alan adrese gonderirsiniz. Bir kac lokasyon var diye biliyorum.


  • arkadaslar, benim pending bir asylum case var. yakacagim onu. kadanaya turist olarak vize almak sansim nedir. kimse yok soramiyorum. kanada daki bu vize ve calisma izninden faydalanmak istiryourm da. Simdi f1 ile geldim ama ilticaya basvurdum. statu asylum seeker, ilticaya basvurmayacagim ama turist olarak gidip orada calisacagim. tavsiyeleri bekliyourm.


  • bir soru daha ben bugun vizeye basvurdum sukur ama parmak izi 14 sonraya verdiler. bunu kisaltma sansimiz yok mu acaba ya da soyle sorayim: ben uscis den aldim parmak izi tarihini baska yer var mi?


  • @Mehmet-8 Tam lokasyonunuzu bilmiyorum ama genelde USCIS application center lar erkene veriyor. 14 gunde fena bir sure degil aslinda
    Simdiden bol sans


  • @Mehmet-8

    @Mehmet-8, içinde söyledi: Amerika'dayken Kanada Vizesine Başvurmak

    bir soru daha ben bugun vizeye basvurdum sukur ama parmak izi 14 sonraya verdiler. bunu kisaltma sansimiz yok mu acaba ya da soyle sorayim: ben uscis den aldim parmak izi tarihini baska yer var mi?

    vsf global merkezlerine bakiniz derim. 1 gunde isiniz tamam, biometric isleri cok hizli


  • Kanada vizesine amerikadan başvuran birileri var mı?


  • Arkadaşlar Türkiye’den Kanada’ya TS2023 vize başvurusu yaptım şuan ABD deyim buradan tekrar vize başvurusu yapabiliyor muyum bilgisi olan var mı?


  • @dlnsr Vizeniz oradayken çıkarsa pasaportunuzu Türkiye'ye göndermenize gerek yok. Los Angeles veya New York'tan bastırabiliyorsunuz pasaporta. Kaynak

    Elden götürmeyecekseniz ABD'nin işlem ücretini yatırmanız gerekiyor sanırım. Elden götürecekseniz de bir ücret çıkabilir emin değilim, ama Türkiye'ye göndermekten daha mantıklı bir seçenek.

    Ben ikinci başvuru için Türkiye'den ABD'deymişim gibi bir hesap daha açtım ve başvuruya izin verdiğini gördüm. Ama oradaki karşılığı ne olur bilemiyorum. Çarşamba gününe biletim var ve Kanada başvurum sonuçlanmadığı için gidip gitmemekte tereddütteyim. Önümde şu seçenekler var;

    1- 22 sine kadar bekleyip, eğer vize çıkarsa gidip New York'ta bastırmak.

    2- Red gelir ise gidip Abd'den tekrar başvurup 20 günde sonuçlanmasını beklemek.

    3- Sonuç gelmeden ABD'ye gidip 2. bir başvuru yapmak ve 20 günde çıkmasını beklemek.

    4- Bileti yakıp sürecin Türkiye'de sonuçlanmasını beklemek, duruma göre ABD ziyaretini yeniden planlamak.

    Tabi ABD'den vize başvurusu yapıp yapamayacağımıza dair resmi bir kaynaktan cevap bulamadım. Foruma üye olup yazma sebebim de bu oldu.

    Bilgi sahibi olan olursa acil haber verirse çok makbule geçecek.


  • Bu konuyu defalarca kez araştırdım Kanada’dan ırcc onaylı iki danışmana sordum cevap şu şekilde. 6 aydan daha uzun bir süreyle ABD de bulunan kişiler Kanada vize başvurusu yaparsa değerlendirme ABD de yapılıyor. Eğer turist vizesi ile yeni geldiyseniz başvuru Ankara’ya gönderiliyor. Ben şuan ABD ye geldim ilk başvurumu Türkiye’de yapmıştım sonucu bekliyorum hemen red gelirse 2. Yi buradan yapacağım


  • @Archangel vizeniz sonuçlandı mı merak ettim:) bizde de benzer bir durum var. Abd’den bastırabildiğimizi öğrenmemiz çok iyi oldu. Teşekkür ederiz bu bilgi için🙏 Abd’de bastırınca pasaportu kaç günde geri alabiliyoruz bununla ilgili bir bilgi alabildiniz mi?


  • @humbal Evet sonuçlandı, onay geldi biletten 1 gün önce. Bileti yaktım mecburen. 2 günde yapıştırdılar, dün teslim aldım pasaportu.


  • @Archangel çok sevindim hayırlı olsun vizeniz. Darısı başımıza:) ne zaman başvurmuştunuz peki?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum