Japonya-İngiltere(Harry Potter Stüdyoları)-Norveç-Polonya ve Almanya(2.Dünya savaşı bölgeleri)
Amerika'da ise
New York (Özellikle helikopter turu)
California
veeeeee
Route 66!!!!!!
-
Bana cevap geldi, şimdi bir sorum olacak taşıma çantası var ya çok ağır bir şey tabi, onun altına tekerlek almak lazım mı, onu nasıl taşıyacağız, atlas 70 modeli. Bir de başlı başına çanta ağırlık zaten, çanta ağırlığı dahil ediliyor mu, çünlü sağlam ödeme çıkar o zaman
-
Amerika’ya ilk giriş yapacak kişilerin işine yarayacak bir bilgi
-
@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.
-
@patriot, içinde söyledi: Eski Türk Kimliği İle Türkiye'ye Seyahat Etmek
@gucarslan cok tesekkur ederim. Simdi baktim, uzerinde tc kimlik no yaziyor. 11 sayidan olusan bir numara, dogru mu?
Oldukca eski birsey. Bu resimdeki gibi.Bunu kabul ederler mi?
Ucaga binerken sorun olur mu?üzerinde TC kimlik numaranız varsa kabul edileceğini düşünüyorum.
yerinizde olsam vizemi hazır eder, bununla girmeyi dener, olmazsa hemen abd pasaportu ve vize ile giriş yapardım. -
@Allochthonous; yaklaşık 3 ay önce bir ve üç yaşında iki çocukla ist-dfw uçusunu gerçekleştirdik. En arka sağ köşeden aldık. Fazladan 1 koltuk satın aldık, yani 4 koltuk aldık. Anne ve çocuklar için her ihtimale karşı 3 koltuğun yerini satın aldık. Dördüncü koltuğu check-in günü yan sıradan alamadım yanın bir önünü alabildim. Yan yana sayılır. Organik uyku yapıcı damlalar var. Eczacınıza danışabilirsiniz. Onu normal uyku vaktinde verdik. Rahat uyudular. Buzullara yakın geçerken uçak soğuyor ona dikkat ettik. Uyanınca büyük çocukla baştan aşağı uçağı bir kaç tur gezdik. O yürüdü peşinden ben. En arkada olduğumuzdan büfe ve tuvalet ile kapının ordaki koltukta da baya vakit geçirdik. Uçak içi eğlence sistemi de yardımcı oluyor. Uçakta mama bile veriyorlar. Koltuklar yatsa da çocuklardan küçük olanı kucağımızda sırayla uyudu. Büyük olan yattı iki koltuğa. Korktuğumuz gibi ağlama filan olmadı. Antepten aktarmalı gelmemize rağmen kötü değildi yolculuğumuz. Gelince normal uyku düzenlerini almaları 1 hafta kadar sürdü. Saat saat kaydıra kaydıra yerel saate uyum sağladık. İlave sorunuz olursa sorun lütfen.
-
TR<>ABD seyahatini anladım.
Gümrük polisi değil de
check in yani havayolu görevlisi bileti kontrol ederken Türkiye’ye giriş için vizeniz var mı diye soracaktır.
O noktada TC kimliğini gösterirsem kabul etmeyebilirler, Türk kimliği sonuçta ABD’de geçerli bir evrak değil diye aklıma takıldı. Türk vatandaşı olduğumu ve vizeye ihtiyaç duymadığımı ispatlamak için pasaport görmek isteyebilirler.
Bir de Türkiye’ye giriş çıkış yaparken pasaporta damga vuruluyor. Amerika’ya döndüğümde Amerikan pasaportunda Türkiye’den çıkış damgası görmek isterler o nedenle hem Türkiye’ye girerken hem de çıkarken iki pasaporta da giriş çıkış damgası gerekecektir (en azından ABD pasaportunda olması gerek).
Bunlar ince detaylar ama ailemle seyahat ederken yanlış anlamaya neden olup işlemleri uzatma riskini almak istemiyorum.
Ccells sanıyorum sizin önerinizi takip edeceğim. Her iki yanıt için de teşekkürler. -
@charon daha önce bende hollanda ve ingiltere üzerinden aktarmalı uçtum. Fakat 2022'de bir çok ülke transit vize şartı getirdi yazıyordu haberlerde. İçerisinde belli şartlar var tabi. Abd vizesi olanlar muaf falan yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Yine de kontrol etmekte fayda var. Şu an fransa, hollanda ve ingiltere transit vize istiyor mu abd için, bilginiz var mı?
-
@ayvalik10 Biliyorum Kardeş bende aynı linkten bilet alacağım. Atlantaya uçak var.
-
Dünyanın hangi ülkesine ev eşyalarınızı ve şahsi aracınızı göndermek isterseniz info@orimexlojistik.com mail adresine sormak istediğiniz tüm soruları, gümrük evraklarını, prosedürleri, vergi ödemelerini, transit sürelerini, gümrük muafiyetlerini vs. kısacası aklınıza takılan her şeyi sorup güncel fiyatlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da +90 216 335 35 35 numaralı telefon numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz.
-
-
Domestik seyehatlerde TSA real ID zorunlulugunu iki sene daha erteledi. Mayis 7 2025
DHS announces extension of REAL ID full enforcement deadline | Transportation Security Administration
-
Merhaba ben Azerbaycana gitmek istyorum turistik amacli, ama prooflu COVID 19 vaccination kagidi istiyor.Ben daha once CVC pharmacyden yaptigim kucuk bir belge var.Hangi asilari yaptigima dair.Yeterli mi bu belge anlayamadim.
-
@Buse-0, içinde söyledi: Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
@waterman bir soru daha sormak isttyrm 🙈Ben green card li oldugum icin azerbayacana vize almama gerek Yok degil mi?
Zaten Türk pasaportunuz varsa Azerbaycan’a vizesiz girebilirsiniz sorun yok
-
@muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim.
evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
-
@gamefry mesaj attım sizlere
-
tamamdır teşekkürler @gucarslan
-
-
@gul_bencee, içinde söyledi: ABD yolcuğunda ilaç götürmek
arkadaslar amerikadan turkiyeye kargo ile vitamin gonderebilir miyiz?
Amerika'dan göndermekte sıkıntı yok, ama Türkiye'de gümrüğe takılıyor.
Sehirler ve Eyaletler arasi otobus yolculugu
-
Amerika'da sehirlerarasi ya da eyaletler arasi yolculuk yapmak icin en cok kullanilan yontem insanlarin kendi araclarini kullanmasi...
Anayollar bu ihtiyaci karsilayacak sekilde insa edilmis, fakat bir nedenden dolayi otobus kullanmaniz gerekiyorsa, o durumda su populer otobus sirketlerinden uygun bilet arayabilirsiniz:-
Megabus
-
Greyhound
-
Peter Pan
https://peterpanbus.com/ -
Jefferson Lines
-
Bolt Bus
-
Red Coach Bus
-
Best Bus
-
Express Arrow
-
Our Bus
-
Go to Bus
-
Go Buses
-
-
Bu yöntem pek popüler olmadığı için genelde maddi durumu çok kötü olanlar tercih ediyor. Houston Downtown otogarından birkaç defa arkadaşları aldım. Şimdiye kadar gördüğüm en rezil yerdi. Houston’un hiçbir yerinde kendimi bu kadar tehlikede hissetmemiştim.
-
Ben de Philadelphia'dan New York'a giderken kullanmıştım. Greyhound idi, ilk ve sondu
. Güvenlik sıkıntısı falan yoktu ancak otobüsler çok rahatsızdı. Türkiyenin aksine trenler daha mantıklı ve daha gelişmiş. Daha uzun mesafeye zaten uğraşma bin uçağa
.
-
Aynen, katiliyorum... Bu nedenle en populer yontem degil diye giris yaptim konuya
ama boyle bir alternatifin forumda da konusu olmali diye dusunuyorum.
ABD'de ucak bilet fiyatlarinda suni bir pahalilik var, fakat tabii ki ABD'nin bir ucundan diger ucuna gitmek icin en iyi yol ucak olacaktir. Bunun disinda daha kisa mesafeler icin en cok talep goren yontem insanlarin kendi araclarini kullanmasi.
Herhalde otobuslerin en yogun kullanildigi yer Northeast Corridor olarak bilinen, Washington DC ve kuzeyine dogru Boston'a kadar olan bolgedir diye dusunuyorum (WashingtonDC - Baltimore - Philadelphia - New York - New Haven - Boston istikameti). Zaten ABD'nin geri kalaninda sehirler birbirine uzak oldugundan ve toplu tasima cok da gelismis olmadigindan nerdeyse herkesin araci var, o nedenle A noktasindan B noktasina en rahat gidis yolu insanlarin kendi araclarini kullanmasi.
Fakat Washington DC (hem kucuk, hem ulasim gelismis), New York, Boston gibi sehirlerde aracsiz rahat bir sekilde yasamaniz da mumkun, o nedenle bu sehirlerden yakindaki sehirlere giderken "otobus" hala makul bir secenek, ayrica bu sehirler de oldukca kalabalik ve is yogunlugunun da yuksek oldugu sehirler oldugundan bu sehirler arasindaki ulasim yollari oldukca cesitli.
Fakat sayin @The-Black-Eagle 'in belirttigi gibi, otobuslerde kesinlikle konfor aramayin
Ozellikle de Turkiye'den ABD'ye yeni geldiyseniz, Turkiye'deki otobus konforunu aramayin. Gerci Turkiye'deki otobus sektoru de bir suredir krizde, sirketler artik eskisi gibi kar edemiyor ve batiyor, sanirim gelecekte hizli trenler ve ucuslar ulasimi domine edecek (hyperloop tarzi ulasim yollari da umarim basarili olur ve yayginlasir). Her neyse, konumuza geri donersek zaten bu bahsettigim NorthEast Corridor'da seyahat suresi uzun olmadigindan genelde insanlar otobus bileti alirken otobuste wi-fi var mi yok mu diye bakiyor, cok da konfor aramiyor.
Bu asagidaki harita da NorthEast Corridor'u gosteren Acela Express (Amtrak'in hizli treni) haritasi, aklinizda bir fikir olussun diye yaziyorum Acela Express hizli tren ile bir uctan diger uca yani Washington DC'den Boston'a 7 saatte ~200 dolar civarina gitmek mumkun, hem trenlerin konforu otobuslere gore oldukca iyi (gerci bu Turkiye'de de oyleydi). Ucaklara gore trenlerin tercih edilme nedeni ise, ucaklar icin genelde sehir disinda olan havalimanina gitme zorunlulugu, ama tren istasyonlari genelde sizi sehir merkezine birakiyor.
-
Ben Montreal'den Boston'a Greyhound kullanmıştım 2017 de. Kötü bir yolculuk değildi ama bizim otobüslerin konforu yok tabii ki. Yolcular genelde öğrenciydi o yüzden güvenlik sıkıntısı hissetmemiştim.
-
2 kere deneyimleme fırsatım oldu . Gerçekten daha çok alt gelir düzeyinde insanlar biniyor ve insan gözünü kapatmaya bile çekiniyor . 50$ fazla verip uçağı tercih etmek en iyisi
-
Otobüs yolculuğu Kısa Mesafe için seçilebilir. Ancak Uzun durumlar için en iyi yol kesinlikle uçak yolculuğu.
-
Allah bu başlığı açanlardan , yorum yapanlardan razı olsun...St louis Chicago arasını greyhound ile yapayım mı diye düşünüyordum, uç uç bir yere kadar diye..şimdi trene döndüm...tren başlığı arayayım sitede şimdi
-
@arkben, içinde söyledi: Sehirler ve Eyaletler arasi otobus yolculugu
Allah bu başlığı açanlardan , yorum yapanlardan razı olsun...St louis Chicago arasını greyhound ile yapayım mı diye düşünüyordum, uç uç bir yere kadar diye..şimdi trene döndüm...tren başlığı arayayım sitede şimdi
cok yerinde bir oneri
ucak konusu var, otobus konusu var, neden tren konusu yok
Ben trenlerle ilgili bir konu olusturacagim, notumu aliyorum.
-
st louis ten Chicago ya Amtrak tren bileti aldım internetten , istasyona geldim, bir terminal oldukça sıradan, bir tarafta Amtrak gişesi var , diğer tarafta greyhound gişesi var. Otobüs tercih etmediğime birkez daha şükrettim , yolcu profili yukarıda anlatılanlara uygun , bariz olarak tren seyahati yapayım şöyle manzara seyrederek gideyim diyen bir kesim değil, Belli ki ucuzluğundan dolayı ve belki de ara duraklarda inebilmek için tercih edilmiş. Trenim 7:50 de idi , 45 dakika erken gelin falan diyordu bilette, ama öyle bir terminal ki 1 dakika geç gelmek için ekstra ücret ödersin...Neyse tren 1 satte rötarlı mıymış? Zaten nasıl kaçsam diye mazeret arıyordum hemen internetten biletimi iade ettim (bu konuyu da takdir ettim) ve havaalanına doğru yola koyuldum... Amtrakın değişik bilet kategorileri var , economy , business , hatta premium gibi yataklı olanları var , yemek dahil, bu seçenek gerçekten çok cazip olabilir , hatta Chicago/san fransisko treni var 3 günlük , ama koltukta seyahat için bir göz açık uyumak gerekir sanırım. ya da biriyle gidip nöbetleşe uyumak falan lazım olabilir. Ama yine de belli güzergahlarda yataklı servis almak çok güzel bir deneyim olabilir, umarım fırsdat olur da denerim.sevgiyle
-
@crazycells tren özellikle Doğu Yakasında çok yoğun. Hoş Batı Yakasını bilmediğimden öyle diyorum
Dolayısıyla New Yorkta yaşayan biri olarak tren konusunu hemen ele almalısın bence
Long Island ve Philadelphia ile New Jersey üzerinden New Yorka birçok tren var
Malum konsolosluk New Yorkta ve bu bahsettiğim bölgeler oraya bağlı. Muhakkak herkesin en az bir kere işi düşer oraya.
-
Otobüse binmedim ama yanımızdakine bizim klasik muhabbet başlatma sorusunu sorduğumuzu , "bro memleket neresi" diye
Benzer Başlıklar
48
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.2k