Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika da resesyon(ekonomik anlamda durağanlık) beklentisi


  • Arkadaşlar merhaba daha önce de bir kaç yazıda okumuştum.
    Geçenlerde de ülkemizin iyi bir ekonomisti ve iyi bir öğretim görevlisi olan Sadi hoca da paylaştı https://medium.com/makingofamillionaire/the-economy-is-soaring-so-why-are-people-struggling-f7edfc302659

    Amerika da resesyon ile ilgili bir yazı.Amerika da olup bu konu ile ilgili bilgi sahibi olan,ya da konuyu araştırmış arkadaşlar varsa bildiklerini paylaşabilir mi?


  • Gecen senenin ortalarinda dillenemeye basladi bu soylem. Teknik analizlere gore artan bir grafik ile, 2022 de amerikan ekonomisinde 100 de 100 resesyon beklentisi hakimdi. Tabi bu senaryolarda fed in 2019 da 4 faiz arttirimi, 2020 de ise 3 faiz arttirimi soz konusuydu. Amerikan ekonomisinin asiri isinmasi, buyumesi, enflasyonun istenen seviyeye gelmemesi yan etkenler, tetikleyici unsurlar olarak sunuluyor. Bu olay taa ki çin savaslarina kadar boyle geldi. Cin savaslarinin baslamasi, trump in asiri agresif tutumu ile ortalik karisti, avrupanin lokomotifi olan tr de, ispanyada isler iyi gitmedi.italya eu merkez bankasina diklesti, Brexit cozumluzlugu derken alman ve ingiliz ekonomisi de kisa sure ile resesyon riski ile karsi karsiya geldi.gelismekte olan piyasalarda olan yavaslama acikcasi her yeri vurdu.tabi butun bunlar olurken amerika butun istatistikleri alt ust etti ve 2018 de beklenenin uzerinde buyume yapti.tarim disi issizlik son 50 yilin dip noktasina geldi...cin savaslari bi ara duruldu, fed faiz kararlarindan vaz gecip guvercin posizyonuna gecti.gorunenin aksine amerika ekonomisi ve uretimi cok saglam ilerliyor istatiksel olarak.sahsi gorusum ise resesyon kacinilmaz bir surec ekonomilerde.isinan ekonominin sogumasi ve daha hizli bir ivme ile artmasi beklenir. Bu yakin surecte bir resesyon olacaksa bile amerika bunu en az negatif etki ile atlatir. Gecmis resesyonlara baktigimizda 6 ay ile 18 ay arasinda surmus amerika resesyonlari (29 buhrani haric) , bir de buradaki resesyon ile tr nin su an yasadigi resesyon arasinda fark olacagini, deyim yerinde ise, unlu bur dusunurun dedigi gibi bu resesyon bizi teget gecer 😁 cunku yetkililer gayette olanlarin ve olabilecek senaryolarin farkindalar. Bence pek endiselenecek bir sey yok. Kaldi ki olusacak olumsuz bir durumda gop ve bazi gelismis ulkeler amerikadan daha fazla etkilenecek bu surecten.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 4
  • 7
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum