@tufank Yani komple bir reform paketinin gelmesinin zamanı gelmiş de geçiyor. :)) Umalım da güzelliklerle gelsin 🙂
-
Güveninizi kıran yada sorun yaşadığınız konu nedir tam olarak? Açıklarsanız hem herkes bilgilensin hem de muhatabına srabiliriz bu şekilde. Ben sözleşmede rahatsızlık verecek bir nokta görmedim, BDV'ninkiyle aynı sayılır.
Bizler ve birçok insan bu işe hem para hem de önemli zaman harcamış olacağız. Aynısı BDV ile anlaşanlar için de geçerli. Kötü veya iyi, yaşadığınız tüm önemli tecrübeleri lütfen detaylıca yazın ki herkes bilgilensin ve konu herneyse açıklığa kavuşsun. Bu şekilde yüzeysel kalınca insanları şüpheye düşürüp endişelendirmekten başka bir şeye yaramıyor maalesef.
-
@tufank Yani komple bir reform paketinin gelmesinin zamanı gelmiş de geçiyor. :)) Umalım da güzelliklerle gelsin 🙂
-
-
@dpdemir çok teşekkürler inşallah hayırlısı olur
-
@nevadasfault evet haklisiniz, hem covid hem de mevcut acik sebebiyle sansli kategori olmus sizinkisi, super.
evet surecler gereksiz uzadi, bakalim hepimiz icin hayirlisi. -
@Şener hayırlı uğurlu olsun yeni hayatınız huzur getirsin inşallah
-
-
@Mehmetyanik, içinde söyledi: Parali Sponsorluk ile Green Card Almak
@crazycells, içinde söyledi: Parali Sponsorluk ile Green Card Almak
@Murad-Aliyev para odeyerek Green Card sponsoru bulmaniz yasal bir durum degil. O nedenle kesinlikle bu tur aktivitelerden uzak durmanizi tavsiye ederim.
Siz bir ise basvuru yapip alinmalisiniz, ve isveren size sponsor olmali... Green Card'i o isveren sponsorlugunda alacaginiz icin en az bir sure daha o isi devam ettirmelisiniz, yoksa daha sonra vatandaslik basvurusunda sorun yasayabilirsiniz.
Merhabalar. Burada para ödeyerek greencard sponsorluğu hakkında olumsuz değerlendirmelerde bulunmuşsunuz ancak eb3vize.com şu an da forum reklamlarında dolaşıyor çoğu kişi de kaydoldu ne düşünüyorsunuz?
sayin @Mehmetyanik eb3vize.com parali sponsorluk yapmiyor, kendileri isveren veya avukat degiller...
gocmenlik sureclerine biraz daha asina olmaniz ve hangi asamada hangi basvuru icin kimin cebinden para ciktigina bakmaniz lazim, cunku USCIS icin onemli durum bu... genelde kisiler kendilerini merkeze koyarak tum islemleri dusunuyorlar, o nedenle bu islemleri ve amaclari anlamalari zor oluyor. Ama tum basvurulari birbirlerinden ayri ayri dusunurseniz, sureci (ve neyin dogru oldugunu) anlamaniz kolaylasir.
siz araci firmalara sponsorluklari icin para odemiyorsunuz, cunku sizi ise alacak kurumlar kendileri degiller ve size sponsor olmuyorlar. Calisacaginiz araci kurumlara direkt kendiniz de sorabilirsiniz, eger isverene bu islemler icin para oduyorlarsa bu "parali sponsorluk" oluyor ve yukarida bahsettigim olumsuz gorusler hala gecerlidir. Bu sekilde calisan isverenlerden de, araci firmalardan da kesinle uzak durmanizi tavsiye ederim. Ama bu araci kurum isverene para odemiyorsa, buna 'parali sponsorluk' diyemezsiniz. En azindan bu baslikta anlatildigi haliyle diyemezsiniz... sizin cebinizden para cikmis olmasi, direkt sekilde sponsorlugun para ile saglandigi anlamina gelmiyor... Baslikta anlatilan yasal olmayan durum bu...
-
-
@charon aynen Türkçe yazdım cevap geldi
-
-
@Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek
Arkadaşlar Merhaba
Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ?
Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum.Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
-
2014-2020 Arası F1 vizesi ile üniversite ve şimdi Türkiye den EB-3 vize sürecine katılmak
Merhabalar,
2014-2020 yılları arasında ABD'de University of Oregon da lisans eğitimimi tamamladım mezuniyetim sonrası pandemi ve bazı sebeplerden ötürü dönüş yaptım. Şuan evliyim ve eşim ile dönmeyi planlıyorum. Kafamda tekrardan F1 vizesi ile PhD olarak gitmek vardı ancak EB-3 vizesi bana çok mantıklı geldi. Sizce 6 yıl yaşamış biri olarak EB-3 vize sürecim nasıl geçer ABD de bembeyaz bir geçmişim var SSN numaram var vergilerimi ödedim vs. Birde sürece buradan katılmak mı daha mantıklı olur benim için yoksa yine f1 yada turist vizesi alıp orada AOS yapmak mı ?
Teşekkürler
-
Merhabalar! Görüşmeyeli bir süre oldu.
Başlıkta belirtildiği üzere EB3 vizesi yada durumuma uygun bir vize türü ile ilgilenmekteyim. Lisede Elektrik-Elektronik teknolojisi bölümünden mezun oldum ve bu alanla ilgili yeterli eğitim ve bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Okuldan mezun olduğumuzda, tarafımıza ustalık belgesi olarak da geçerli olan bir İşyeri Açma Belgesi düzenleniyor.
Tarafınıza yönlendirmek istediğim sorular şu şekilde:
1-) Herhangi bir aracı firmaya gerek kalmadan bir iş nasıl bulabiliriz?
2-) Alanım ile ilgili elde ettiğim işyeri açma belgesinin ABD'deki işverenlerin başvurumda beni öne çıkarmalarını sağlayabilir mi?
3-) Hangi vize türü durumuma daha uygundur?Deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve düşüncelerinizi paylaşarak bu konuda tartışalım. Kıymetli görüşlerinizi merakla beklemekteyim efendim.
-
@Jackhead, içinde söyledi: ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)
Merhaba EB5 minimum yatırım miktarları ne oldu acaba? bazı yerlerde TEA için 500.000$ bazı yerlerde 900.000 dolar yazıyor
Guncel miktarlar su sekilde:
Screen Shot 2023-01-12 at 14.45.04.png
Tem 28, 2022About the EB-5 Visa Classification | USCIS About the EB-5 Visa Classification | USCIS
This page in Simplified Chinese.
-
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
-
Sanirim baslik adminler tarafindan guncellenmis. Sunau b aciklik getirmek istiyorum, "Supervisor Review" surecini NVC ile yasiyorum, konsoloslukla degil.
-
Merhabalar, ben gecen sene turist olarak gezmeye geldigim abd de, Aralik ayinda donus yapacakken, bir firma ulasip sana sponsor olalim cv gayet iyi diyerek, yana yakila avukatlari ile gorusturuyor ve avukat bu surec uzun bir surec Turkiye'ye green kart gelene kadar gidemezsin o sirkette de uc kisiye green kart aldim diyor. Tamam diyoruz, bana once bi okul bul dedi buldum parasinin i kismini odedim statu kaybi yasamamak icin, baya uzun bir sure avukat islemler icin bekletti. En son gectigimiz mayis ayinda evet basladim sirket on odeme yapti dedi ve biz Aralik ayin sirket ben ve avukat olarak green kart surec ve faydalanacak seklinde bir sozlesme imzaladik. Icerisinde avukat tutarlari vb yaziyor.
Simdi sorularim sunlar, ben B2 vize yani turist vize hakkimi kayip mi ettim bu sirket yuzunden?
Ikincisi de bu sozlesme varken beni ise baslattilar subat ayinda yana yakila aradilar geldim basladim kimse ilgilenmiyor is vermiyorlar, ya bir muhendis managerine de der mi bu isler kesmiyor beni yeni is yollar misiniz yapalim, ogrenelim.. Ben cabaladikca bahaneler devam etti sirket maillerim vs hersey duruyor. Simdide sanirim eleman ihtiyaclari kalmadi gerekli assistleri yaptim ve yol vermeye calisiyorlar diye anladim. Ama bir soz verdiler ve ben eski isimi biraktim vizemi degistirdim vs vs. Onerileriniz bilgilerinize acigim. Herseyden once bir genc ve deneyimli muhendisin hayatiyla oynuyorlar.. Sevgiyle kalin..
-
@avfatih, içinde söyledi: EB3 Vizesine Başvurmadan Önce B1/B2 Vizesiyle Ehliyet Almak
Merhabalar,
Aranızda yeniyim. Elimden geldiğince önceki konulardan bilgi ediniyorum. Yazan herkese çok teşekkürler. Yararı çok büyük.
Öncelikle sormak istediğim Texas eyaletinde B1/B2 vizesiyle ehliyet alınabileceğini hem goverment yazılarından hemde sizin yazılarınızdan biliyorum. Benim bulamadığım ilerleyen aylarda eşimin hemşirelik dolasıyla başvuracağımız eb3 sürecinde bize olumsuz etkisi olur mu ? Bu durumu banka hesabı açma durumu içinde düşünüyoruz. Şuanda Houstondayız turist vizemizle. Gerekli işlemlere başlamayı düşünüyorum. Tam olarak doğru bir tanım olur mu bilmem ama "siz turist vizesiyle out of status durumlar yapmıssınız" diyip incelemede olumsuz durum yaşatırmı ? Düşünceniz Nedir ? Şimdiden okuyan, yardımcı olan herkese teşekkürler. SelamlarNe ABD'de ehliyet almis olmaniz, ne de banka hesabi acmis olmaniz EB-3 gocmen vizesi almanizi etkilemez.
Ama eger out-of-status kalirsaniz, yani turist olarak girmenize ragmen I-94 formunuzda belirtilen sureyi astiysaniz bu durumda sorun olma ihtimali var. Eger 6 aydan fazla I-94 suresini gecirirseniz, ABD'den ciktiktan sonra 3 yillik ban; eger 1 yildan fazla I-94 suresini gecirirseniz, ABD'den ciktiktan sonra 10 yillik ban aliyorsunuz.
Bu "ban"lar, gocmen vize basvurunuzun reddedilmesine neden olabilir ve bu bani kaldirmanin yolu I-601 waiver'ini almaniz olur. Fakat bu bana tabi olup olmadiginiza, eger tabiyseniz I-601 waiver alip almayacaginiza dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek.
Benim size tavsiyem bu durumu konsolosun inisiyatifine birakmayip, out-of-status kalmamaniz yonunde...
-
@ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.

EB-3C (EW) Green Card süreci danışmanlığı konusunda sorular ve uyarılar!
-
h1b vizesi ilgili olarak videodaki bilgiler ne kadar doğru?
-
@ayvalik10 h1b vizesi ilgili olarak videodaki bilgiler ne kadar doğru içinde söyledi:
sayin @ayvalik10 , hemen araya gireyim...
Andrew P. Johnson adli kisinin sitesine de baktim, maalesef burada bahsedilen yontem H1B degil, EB-3 hatta EB-3C yani vasifsiz isler icin verilen EB-3 kategorisi; fakat EB-3C yeni bir program kesinlikle degil. Bunu "yeni bir yasal yontem" diye lanse etmek maalesef sadece sarlatanliktir, bunu insanlara baska avukatlarin ya da kurumlarin bilmedigi ya da haberdar olmadigi bir program gibi sunmaya calismislar.
EB-3C'de full time bir is bulmaniz lazim ve bu is icin isverenin ABD'de isci bulamamasi lazim, video'da bahsedilen janitor/cleaning isler EB-3C'ye uygun islerdir, normalde is sponsorlu Green Card'lari aldiktan bir sure sonra is degisikligi yapmaniz sorun olmuyor, 1 yil oldukca kabul edilebilir bir sure; fakat bunu yeni bir program ve bu 1 yili da sanki programin bir parcasi gibi gostermek insanlari kandirmak oluyor.
Sizin de tahmin edebileceginiz gibi, egitim ve tecrube istemeyen bir is icin Green Card verilmesi, hele de ABD disindaki kisilere Green Card verilmesi cok "populer" bir yontem degil. Zorluklar malumunuz... Hem ABD'de isci bulmakta zorlandiginiz bir is, hem de uzun sureli insanlarin calismak istemeyecegi bir is... Ben de o nedenle Immigration Yearbook'tan istatistiklere bakmak istedim, tum dunyada 2017 yilinda EB-3C alan 1369 kisi varmis, bunlarin sadece 367 tanesi ABD disindan basvuru yapip ABD'ye gelmis...
ABD disi ABD ici Needed unskilled workers (EW3) 367 - Needed unskilled workers (EW8) - 1002 Yani bu video'da ve Andrew Johnson'in sitesinde "Greencard elde etmenin en güvenilir ve avantajlı yolu şu an için bu program." diye lanse edilen program tum dunyada sadece 367 kisiyi ABD'ye getirebiliyor.
Bu yontem, benim nazarimda yuzlerce insanin basvuru yapabilecegi, danismanlik alabilecegi ama -eger sanslilarsa- sadece birkac kisinin basarili olabilecegi ama sonra ABD'ye cok da iyi baslangic yapmayacagi bir program... ama tabii ki bu video'da bahsedilen avukatlar geri kalan yuzlerce insana daha sonra fatura gonderip binlerce dolarini almaktan cekinmeyecektir. Sonra da 'zaten garanti olmadigini soylemistik, neyse gecmis olsun, bize borcunuz X.000 dolar' cumlesini duyarsaniz sasirmayin.
Herhalde kendileri bu isten yeteri kadar para kazanmis olacaklar ki, video'nun altinda "belirttiğiniz ietişim yollarından kimse dönüş yapmıyor. lütfen mail ile dönüş yaparmısınız" diye bir yorum da var...
Bu arada bu soru bu kategori icin genel belirledigimiz standartlara da uygun olmadigindan Claudia Hanim veya Yusuf Bey'in cevap vermemesi daha uygun olur. Sorularinizi sormadan once su bolumu okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız
Ben konuyu basligi degistirerek uygun bolume aktariyorum, bu konuda forumdaki herkesin bilincli hareket etmesi lazim...
-
crazycells
-
Arkadaşlar internette bir firmaya rastladım, Türkiyede ve Kanada'da ofisleri var. Şirket ismi Kaplan tarzı bişey. Burak Kaplan adında biri ilgileniyor sanırım. EB3 vizesi ile iş arayan insanları ve oradaki şirketleri birleştiriyor. Tabii ki ücretle. Acaba bu durum ile eb3 vizesi alan arkadaşlar var mı? Onların da referanslarını sordum. Ancak buraya da sormak istedim. Bu şekilde gidiş mümkün mü? Yoksa kesin dolandırıcılık mıdır? Bir yandan inanmak istiyorum bir yandan korkuyorum. Eğer ki bu yolu denemiş biri varsa lütfen bana yazsın. Teşekkürler
-
Sayın Mehmet bey bence böyle işlere hiç bulaşma sonu hüsran olmasın ama siz bilirsiniz gene de
-
Merhabalar arkadaşlar bugün itibariyle hakkında genel olarak araştırmalarda bulunup, görüşler okuduğum EB-3 vizesi için işlemlere başlama kararını aldım. Yurtdışı seyahatim oldu fakat Yeşil Pasaport sahibi olduğum için vize vb. gibi şeylerle hiç uğraşmadım. Bu yüzden aracı firmalar, danışmanlar, avukatlar konusunda sıfırım. Size iki adet sorum var;
1-)En iyi ve güvenilir danışmanlık nasıl bulunur ?
2-)Danışman firmalar konusunda nelere dikkat etmeliyiz
-
@fativnoq, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!
Merhabalar arkadaşlar bugün itibariyle hakkında genel olarak araştırmalarda bulunup, görüşler okuduğum EB-3 vizesi için işlemlere başlama kararını aldım. Yurtdışı seyahatim oldu fakat Yeşil Pasaport sahibi olduğum için vize vb. gibi şeylerle hiç uğraşmadım. Bu yüzden aracı firmalar, danışmanlar, avukatlar konusunda sıfırım. Size iki adet sorum var;
1-)En iyi ve güvenilir danışmanlık nasıl bulunur ?
2-)Danışman firmalar konusunda nelere dikkat etmeliyiz
Bu tur firmalar ve kurumlar yerine isverenlere ulasmanizi tavsiye ederim. EB-3C (ya da EW diye kisaltilan) vizeyi basariyla alabilenlerden gorebildigim kadariyla bu kisilerin cogu isverenlere kendisi ulasip, is teklifi alip daha sonra avukat ile yola devam etmis kisiler. Zaten avukati da sizin degil isvereninizin veya araci olan baska birinin bulmasi (daha dogrusu ucretini odemesi gerekli) yani vize alan kisinin avukat ucretini odemesi normal bir durum gibi algilanmiyor, bilginize.
-
@crazycells Anladım, teşekkürler.
-
-
@crazycells merhaba, biz de eşim ile birlikte eb3 yoluna girmeyi planlıyoruz. B1/B2 turist vizemiz de var,Danışmanlık için bütçemiz de var. Sizin önereceğiniz ve gittiğimizde görüşebileceğimiz firmalar var mı? Bir de eb3 için eyalet bilginiz var mı?
-
@İsa-Lunkaya danışmanlık vs ile olmaz önce sana sponsor olacak bir işveren bulacaksınız sonra da bu süreci yürütecek bir avukat firması bir de turist vizesi ile olmaz ya Türkiye’den yürüteceksiniz ya da bu süreçte Amerika’da statünüzü bozmadan kalabileceğiniz yeni bir visa alacaksınız
-
-
Merhabalar bdvsolutions.com ile daha önce çalışmış arkadaşlar gördüm kendileri Türk vatandaşı ve süreç hakkında az buçuk bahsettiler. Firma ile de haberleşme gerçekleştiriyorum fakat yine de sormak istedim sizlere. Daha öncesinde çalışmış olan birileri var mı bu forumda ve hani varsa bilgi almak isterim. Ayrıca bu firma hakkında görüşlerinizi de değerlendirmek isterim. Teşekkürlerimi sunarım şimdiden.
-
@Mehmetyanik, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!
Arkadaşlar internette bir firmaya rastladım, Türkiyede ve Kanada'da ofisleri var. Şirket ismi Kaplan tarzı bişey. Burak Kaplan adında biri ilgileniyor sanırım. EB3 vizesi ile iş arayan insanları ve oradaki şirketleri birleştiriyor. Tabii ki ücretle. Acaba bu durum ile eb3 vizesi alan arkadaşlar var mı? Onların da referanslarını sordum. Ancak buraya da sormak istedim. Bu şekilde gidiş mümkün mü? Yoksa kesin dolandırıcılık mıdır? Bir yandan inanmak istiyorum bir yandan korkuyorum. Eğer ki bu yolu denemiş biri varsa lütfen bana yazsın. Teşekkürler
Boyle bir yontem var, ama magdur olmamak icin bu konuda olumlu deneyimlere sahip sirketlerle calismanizi tavsiye ederim. Eger EB-3C'yi ilk iletilerde bahsedilen avukat gibi "yeni bir yontem", "1 yillik program" gibi dogru olmayan formatta size taniyorsa size tavsiyem uzak durmaniz yonunde...
-
@burakinayer, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!
Merhabalar bdvsolutions.com ile daha önce çalışmış arkadaşlar gördüm kendileri Türk vatandaşı ve süreç hakkında az buçuk bahsettiler. Firma ile de haberleşme gerçekleştiriyorum fakat yine de sormak istedim sizlere. Daha öncesinde çalışmış olan birileri var mı bu forumda ve hani varsa bilgi almak isterim. Ayrıca bu firma hakkında görüşlerinizi de değerlendirmek isterim. Teşekkürlerimi sunarım şimdiden.
Evet, ben de https://www.bdvsolutions.com/ hakkinda oldukca olumlu seyler duydum. Sanirim dunya capinda bu isi hakkiyla yapan az yerden biri...
Forumda sanirim tum sureci burasiyla halleden henuz yok, ama yakin gecmiste burasi araciligiyla EB-3C surecini baslatanlar var.
-
@İsa-Lunkaya, içinde söyledi: EB-3 Green Card süreci danışmanlığı konusunda uyarılar!
@crazycells merhaba, biz de eşim ile birlikte eb3 yoluna girmeyi planlıyoruz. B1/B2 turist vizemiz de var,Danışmanlık için bütçemiz de var. Sizin önereceğiniz ve gittiğimizde görüşebileceğimiz firmalar var mı? Bir de eb3 için eyalet bilginiz var mı?
Hemen yukarida bahsedilen BDV solution firmasini inceleyebilirsiniz.
Sayin @Mustafa-Kemal-Atay-0 'in dedigi gibi EB-3C'ye uygun is ilanlari bulursaniz zaten isveren gocmenlik sureci icin birileriyle calisiyor veya sonraki asama icin bir hukuk burosu ile iletisime geciyorsunuz.
-
@denizci10 abi merhaba ben 2 yıldır forumdayım, seni de sık sık takip ediyorum, bu eb3vize.com adresini instagramda falan da karşıma çıktı fakat pek güvenememiştim açıkçası ama senin imzanda gördüm ve sormak istedim. senden detay alabilir miyim, konu benim için acil ve önemli. ayrıca bu konuda benden bilgi bekleyen ailemden ve çevremden aday arkadaşlarımda var.
-
@emre-c-kara ABD'nin en büyük iki fast food zincir restoran markaları olan McDonald's ve Wendy's ile anlaşmalıyız şu an. Bu firmalarda 1 yıl haftada 40 saat çalışacağınızı taahhüt ediyorsunuz sözleşme ile firmada bunun karşılığında size sponsor oluyor ve yaklaşık 2 yıl sonra EB3 vizesi alıp ABD'ye geliyorsunuz. ABD'ye gelince de 3-4 hafta içinde Green Card elinize geçiyor ve SSN'inizi alıp firmada çalışmaya başlıyorsunuz. Elinizde 10 yıllık Green Card olduğu için kalan 9 yılda istediğiniz yerde çalışıp yaşayabilirsiniz. 5 yıl sonra da vatandaşlık için başvuru yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için eb3vize.com üzerinden kayıt olabilir daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ben yine buradayım her zaman sorularınıza yanıt vermeye çalışırım.
-
@denizci10 Orçun bey eb3 vizesinde çalışanın eşi ve çocuğunun statüsü ne oluyor eşinin çalışma izni oluyor mu
-
@Zelene EB3 isveren sponsorlu gocmen vizesinden bahsediyorsunuz sanirim. Gocmen vizesi sahiplerinin esleri ve 21 yas alti cocuklari da green card sahibi oluyor.
-
@denizci10 10-15 gün önce instagramda denk gelip form doldurmuştum, daha sonra aradınız konuştuk , siz olduğunuzu bilmiyordum Orçun Bey
-
@denizci10 biz de 2 yil diye baslamistik. Ekim 2019’da islemlere baslandi. Mayis 25’e konsolosluk gorusmemiz verildi. Yani artik 3,5-4 yil.
-
@dpdemir siz hangi firma ile çalıştınız, ve hangi eyalet iş segmenti için oldu bilgi verebilir misiniz ? bir de konu neden uzadı, süreç türkiyede olduğunuz için mi böyle, yoksa iş bulunma süreci mi oluyor bu
Benzer Başlıklar
112
34.5k
Users
5.3k
Topics
385.8k