@wanti sakın ne kadar eşyan varsa sat yeter ki Türkiye de ki poliçeyi devam ettirmelisin. Çünkü ömür boyu yenileme hakkı sakın kaybolmasın. Benim bahsettiğim tek başına Türkiyede ki poliçen amerikayı karşılamazdı
-
@Rabia-Çakır, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
@lumos çok güzel anlatmışsınız sağolun. Şu noktada soru işareti yarattı.
İşlem dog permit İşlem uçak bileti almak İşlem cdc rabies vaccination form
...
Ama ilk dog permitteki formda uçuş numarası soruluyor. O halde önce amerikaya uçak bileti alınıp sonra dog permite mi başvurulmalı ?Rica ederim, ben sureci aktardiktan sonra bir sey degimemis gordugum kadariyle: o nedenle sizin de bakmis oldugunuz grafiklerde de belirttigim uzere:
3b28802f-dd8a-45d9-97b8-0337408eec0a-image.png
Normalde bu kadar spesifik donus yapamiyorum ama sorunuz yanitsiz diye algilanmasin yeni forumdaslar tarafindan endisesiyle cevap vermeyi matikli buldum.Assagida bahsettilen 4. madde ile bir ilgim yoktur bu arada, sanirim o sizin sureciniz ile ilgili bir tercih, siz de paylasirsaniz seviniriz.
@Rabia-Çakır, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
@lumos çok güzel anlatmışsınız sağolun. Şu noktada soru işareti yarattı.
...
4. Amerikada ulaşılacak Kennel Club rezervasyonuEsenlikler dilerim.
-
-
-
-
NILGORKEM ile esya taşıyanlar tacrubelerini yazabilirler mi ? Ben iletişim kurmakta zorlanıyorum, ya telefonu açmıyor ya da açsa da bi sebepten tarih öteliyor. Son zamanlarda esya tasitanlar boyle bi problem yasadilar mi acaba ?
-
@ekdodo I-751 nedir bilmiyorum ben ama onceki mesajinizda I797 yazdiginiz icin sadece bir vize turunun onaylandigini anladim.
Ama sonucta kotu bir deneyim, sanssizlik olmus. Kanada bu konuda cok net, Elinizde gecerli bir green card olmasi gerekiyor maalesef. Bir sekilde green card almaya hak kazandiginizi gosteren hic bir belge (I-797 gibi) gecerli sayimiyor. Ya ABD pasaportu, ya elinizde gecerli green card, ya da pasaportunuzda gecerli I-551 damgasi gerekiyor. Bunlarin hic biri yoksa ve transit vizeniz yoksa ucaga bile almiyorlar.
Sizin durumunuz neydi? Evlilige bagli suresi bitmis green card sahibisiniz, ama i-751 onayi alarak 10 yil gecerli green cardinizi bekler durumda misiniz? Haliyle elinizde gecerli green card olmadigi icin magdur mu oldunuz? -
@Kartal-0, içinde söyledi: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar
@Sharm Vatandaslık Yolunda İlerleyeceksiniz 180 gün ABD kalmamak orayı ben tam anlamadım dahada detaylandırabilirmisiniz ?
Sn @lumos belirttigi gibi "180 gun veya daha fazla ABD disinda kalmamak" olmaliydi, yazim hatasini duzelttim.
@lumos
Tesekkurler! -
@smhcnr88, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
@emrebu89 1.5 saat yetersiz gelebilir diye korktum, ben de 4 saat beklemeli frankfurt-SFC bileti aldım
Aynı firmaya ait iki uçuş olduğu için Frankfurtta pasaport kontrole gitmiyormuşuz. Direkt olarak transit diğer uçuş alanına geçiyormuşuz. Bagaj ile de uğraşmıyoruz. 1 Saat 50 dakika yeterli olacaktır diye düşündüm. Yaşanacak aksaklık rötar vs durumlarında da bir sonraki müsait uçuşa aktarıyorlarmış. Umarım sorun yaşamayız diyeyim 🙂
-
-
Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum.
Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim.
Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi.
Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
-
@irmakbella bu farklılığın nedenini ispatlayabiliyorsanız Türk vatandaşlarının girdiği kapıdan TC kimliğinizle girebilirsiniz. ABD den çıkarken ve ABD ye girerken ABD pasaportu kullanmak zorundasınız. Ayrıca bu isim değişikliğini Türk konsolosluğuna bildirmiş olmalısınız. Oradan aldığınız belgeyi gösterebilirsiniz Türkiye tarafında soran olursa.
-
-
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.
-
-
oncelikle gecmis olsun.
Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz.
Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz.
Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
-
@dreamyy reklam değildir aşağıdaki paylaşım, bu ve bir çok bankanın bu şekilde fiziksel altın hesap ürünü mevcut. ABD’de bir düğünde hediye olarak takmayacaksınız çeyrekleri, bu hesap alternatifini değerlendirmeniz belki iyi olacaktır.
Çeyrek Altın Hesabı Çeyrek Altın Hesabı
Ziraat olarak; şubelerimiz, ATM'lerimiz, İnternet Şubemiz, Çağrı Merkezimiz ve diğer kanallarımızla müşterilerimizin tüm bankacılık işlemleri için yanındayız.
-
-
$100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
-
@mdSerhat Hocam benim de uçuşum var 4 Eylül-12 Eylül arası seyahatim. British airways Londra aktarmalı uçabiliriz Londra'da aktarmada sıkıntı yok ben de o şekilde uçacağım.
-
şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?

Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari)
-
Green card ile Türkiye'den Kanada ya vizesiz gidebilir miyiz?
-
-
Gc sahibi olarak daha önce Amerikadan Almanya için Schengen vizesine basvuran oldu mu?
-
Bu başlıktan ABD'de iken Schengen vizesi almak konu ile ilgili deneyimlerimi okuyabilirsiniz, arama butonu kullanmak serbest
-
Yeşil Kart ile Amerika'daki 3. veya 4. yılımız olsa gerek. TR aktarmalı Belarus ben ve ailem için 5k usd civarıydı, Polonya'dan karayolu ile Belarus'a girilebiliyor bu yüzden hem Polonyayı merak ederdim, hem kayak merkezi vesaire bakarım hem de Belarusa dört saat sürüş mesafesinde (varış noktama) diye Polonya konsolosluğundan Schengen'e başvurduk.
3 yaşında ve 2 aylık kızımız var. Eşim Belarus ben ise Türk vatandaşıyım.
gov.pl uzerinden Polonya Vaşinkton konsolosluğu için haftanın tek günü için randevu veriyordu ve hem kendim hem de eşim için (kendi formunuzu doldururken ikinci kişi ekliyorsunuz ve form bittikten sorna ikinci kişi formunu dolduruyorsunuz, iki ayrı başvuru gibi ama tek seferde alıyor) c tipi çoklu vize başvurusu formu doldurdum.
İki çocuğumuz Amerikan vatandaşı, bu yüzden 90 güne kadar seyahatte onlar için vize almamıza gerek yok.
Polonya için SAS firmasından gidiş dönüş uçak biletlerini aldim. (flex bilet aldim, iptal etmem gerekirse zarar etmeyeyim diye ve 2500 dolar tuttu) Biletleri ikişer adet olacak şekilde yazdırdım.
booking.com'dan otel rezervasyonlarını yaptırdım. Ve ikişer adet çıktılarını aldım.
Çalıştığım şirketten antetli kağıda işe başladığım tarihten bugüne kadar çalıştığım dönemi ve maaşımı yazmalarını rica ettim, şirket sağolsun "Mustafa bizim için önemli bir değerdir" gibi bir ibare eklemiş.
Bankama gidip bankadan onaylı hesap bilgisi istedim fakat bunu istediğimde 16 Aralık idi, banka app uzerinden talep oluşturmami ve bu evragin hazirlanmasinin zaman alacagini soyleyince ben de son alti ayin hesap ozetini istedim.
Telefonumdaki çevrimiçi banka uygulamalarından kredi kartlarımızın şuanki bakiyelerini gösteren çıktılar aldım. Rapor(statement) gibi.
Türkiye'den avrupa'da geçerli ve €30K kapsayacak şekilde tüm aile fertleri için sigorta yaptırdım. (54 dolara geldi, Amerika'da en ucuzunu 300 dolara bulabilmiştim) Konsolosluk sadece vize başvurusu yapanlar için istiyor ama tüm aileme sigorta yaptırmak istedim, dünya hali, ne olurr ne olmaz
Ve sigorta şirketinden poliçelerin ingilizcelerini istedim, çıktılarını aldım.
Yeşil kartlarımızın, pasaportlarımızın (resimli bilgi sayfası) , Amerikaya ait kimlik kartlarımızın arkalı önlü birer kopyalarını hazırladım.
Iki adet 3.5x4.5cm boyutlarında fotoğraf lazımdı, komşum fotoğraf işleri ile uğraşıyor, ona rica ettim, fotoğraflarimizi cekip arkaplani temizledi, fotograflari cvs internet sitesinden bastirip ertesi gün teslim aldım. (0.84 dolar)
18 Ara 2024 tarihi saat 12:35pm gibi eşim ile birlikte konsolosluğa gittik. Konsolosluk binasının dış kapısını güleryüzlü bir hanfendi açmaya geldi.
Amerika'ya ait ehliyet ve/veya kimlik kartlarımızı istedi. (Olmasaydı muhtemelen pasaport isteyecekti) ve bizi arka taraftan bir girişe yönlendirdi. (Engelli rampası mevcut ve kullanışlı duruyor)
Yaklaşık 3mt² bir odaya girdik. İçeride iki adet pencere vardı ve sadece birinin arkasında bir çalışan vardı. Çeşitli başvurular için bir sıra vardı. (Öyle numeratörmüş, randevu saatiymiş hak getire. Bizim randevu saatimiz 1pm idi bize 2pm gibi sıra geldi) Hanfendi eşimi görünce muhtemelen Polonya vatandaşı sandı (Eşimin bir kısım ataları Polonyalı) ve eşime hoşgeldin gülümsemesi yolladı... :))
Başvuruda ortayaşlı şeker mi şeker , eşime gülücük saçan hanfendi (ben de 40 olmuşum zaman Amerika'da çok daha hızlı akıyor) bizi pencereye çağırdı. Önce ingilizce konuşmaya başladı fakat gerek ses sisteminden gerekse heyecandan "bizim ingilizcemiz kötü" dedim, kadın eşime döndü ve Lehçe konuşmaya başladı. Eşim ona Lehçe cevap verince kadın Lehçe ve makinalı tüfek misali konuşmaya devam etti. Eşim "özür dilerim ama benim Lehçem bu kadarına yetmiyor" dedi ve yine ingilizceye döndük
Başvuru formu, pasaportlar tüm evraklar için eşime ayrı kendime ayrı klasör hazırlamıştım. Daha kadın sormadan sırası ile tüm evrakları verdim. İçeride hafif bir "vaow" oldular
Eşimin gelir kaynağını sordu. Eşimin gelir kaynağı olmadığı için bana boş bir A4 vererek "eşinize bu seyahatte sponsor olacağınızı beyan eder misiniz" dedi. Ben de bir kaç kelime yazıp tarih atıp imzalayıp verdim.
Amacımızı sordu ben de "Polonya'ya uçtuğumuzda 2 gece otelde konaklayıp Belarus'a geçeceğiz" dedim.
-Belarus uçak biletlerinizi aldınız mı? diye sordu
Polonya'dan Belarus'a uçuş olmadığı için sorunun şaşırtmaca olduğunu düşündüm. "Hayır, Polonya'dan Belarus'a uçuş yok, Belarustan bir arkadaşımız arabası ile gelip bizi alacak" dedim.
-Belarus'ta nereye gideceksiniz? sorusu geldi
Eşim "Ailem Belarusta, abc şehrindeler oraya gideceğiz"
Kadın bir kaç soru daha sorarak o şehrin tam olarak nerede olduğunu anlamaya çalıştı.Eşim ve benden parmak izi aldılar ve eşimden 39 dolar benden 100 dolar başvuru ücreti istediler. Tüm işlemler 2:35pm civarı bitti.
Fotoğrafların boyutları uygunmuş fakat yüzümüz toplam alanın %70 ila %80 ini kaplaması gerekiyormuş, bizim yüzlerimiz ufak kalmış. 3pm de konsolosluk kapanacakmış, hanfendi acilen fotoğraf çektirip yetiştirmemizi istedi, eşim ve bebişle yana döne cvs arayıp Amerika'nın çok sakin çalışma koşullarına alışmış cvs personelinin makinayı ısıtıp çekip bastırma merasimini kan ter içinde nefes nefese bekledikten sonra 2:55pm de konsolosluğa yetişip yeniden çekildiğmiz fotoğrafları teslim ettim.
"your visa issued in two weeks" dedi, aha dedim heralde şimdiden onaylandı. Eşim ise 27 Aralıkta pasaportlarımızı teslim alabileceğimiz ibaresini duymuş, ben fark etmedim.
Şuan olumlu veya olumsuz sonucu bekliyoruz.
Düzenleme : Dec 30 2024
Polonya konsolosluğundan ses çıkmadı. Tatillerden dolayı Ocak ayında iki haftalik vize işleme sürecini aşacaktı. bugün saat 9:10am gibi konsolosluğu arayıp(+12024991930) bilgi istedim. Telefondaki hanfendi vize işleme sürecinin bittiğini, bugün bizi bilgilendirmek için aramak üzereyken bizim aradığımızı, yarın sabah 9 ila 12 arasında pasaportlarımızı alabileceğimizi söyledi.
Özür dileyerek vize durumunu sordum, pozitif dedi Teşekkür edip kapattım. Yarın pasaportları elden teslim alacağız. -
Mustafa Bey detayli anlatim icin tesekkur ederim, sakincasi yoksa vizeniz basildiktan sonra ne kadar sure ile verildigini de yazar misiniz bende esime Polonyadan basvurmak istiyorum belki bir fikrimiz olmus olur tesekkurler.

Benzer Başlıklar
72
52.5k
Users
4.8k
Topics
479.4k