Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @redsat2000 ellerinize sağlık abi. Harika bir yazı dizisi olmuş. Hani bazı yaşlar var. Uzaktan bakılınca çokmuş gibi görünüyor. Pek tabii öyle olmadığını adım adım yaklaştıkça daha iyi anlıyorsun. Her yaşa bir durum atfetmek değil söylemeye çalıştığım. Hayatın kendisi başlı başına bir illüzyon. Daha dün Susam Sokağı izlerken, bugün "yolun yarısı eder" diyor şair. Cesaretin ve bakış açın bizlere ilham oluyor. Umarım her şey planladığın gibi olur.


  • @redsat2000 Hayalimdi.
    Kendim icin dusunuyorum bazen, bu kadar farkli rotaya gecmisken zor diyorum icimden.
    Sonra rahmetli babannemin lafi aklima geliyor "olmeyene gun cok".
    Bu da basucu kitabimdi TR de, bitmesin diye azar azar okurdum. Bitiremeden geldim USAya. Kitap getiremedim fazla 😞

    Iki adam (insan) evrendeki yerini anlamaya en yakindir bence. Birisi acik denizdeki denizadami, digeri uzaydaki astronot.
    Acik denizde motorlar sustugunda (kucuk teknelerde) deniz cok hafif dalgaliyken basustunde ya da kicta, havuzlukta yildizlarin altinda yatarken hissettigim duygu essizdi. O gunlerime donmeyi cok isterdim. Zaman kavrami yok, sonsuzluk duygusu hakim. Yalniz olmanin en cok huzur verdigi anlar.


  • @sefa @caglaror çok teşekkürler Macera dolu Amerika devam ediyor.


  • Şimdi gelelim iş görüşmelerine . Görüşmeler çok haşin geçiyor. En son zamanlarda görüşme limitleri daha da sınır tanımaz hal aldı. Örneğin Yönetim üzerine Simulasyona tabi tutuldum. Algılama, sorun çözme ve senin verdiğin cevaplara göre şekillenen bir testdi. 2,5 saat sürdü. Çarşamba günü Unlü Avusturya firmasının USA daki ofisine Operasyon müdürlüğü için tele konferans şeklinde oldu. Katılanlar, Seattle , Avusturya , Canada ve Türkiyeden. 1,5 saat görüşme yapıldı. Bunun sonucunu bekliyorum.Olumlu olursa Anacortes diye bir yerde yaşamaya başlayacağım. Enteresan bir yer Balinalar var, doğal bir park alanı 17000 nüfuslu bir yer.

    Devlet işleri ilgili işlerden dönüşler oldu. Çoğunlukla Üniversite Navy veya City 'de Yetkili Survoyor gibi resmi görevler .Birçok projeler hazırladım gönderdim kabul gördü. Son aşamada US Citizen olanlar seçildi.

    Hep uçlarda yerler beni buluyor. Unalaska dan tutun Güney doğu sahillerine kadar iki uç arasında geziniyorum.

    Geçenlerde hayatımın en enteresan işini yaptım. Trump'a hitaben ( White house ) durumumu anlatan samimi bir yazı kaleme aldım. 50 yaş üzeri yüksek kalifiye göçmenler hakkında ne düşündüğü hakkında
    Beyaz saray dan nazik bir cevap geldi. Mektubumun incelendiğini ve Başkan iletileceğini yazıyordu.

    Bakalım Amerika beni nasıl kabul edecek. Ama bu gidişle Eğer vatandaşlığa geçebilirsem Senatoda görürseniz hiç şaşmayın. Göçmen iken bunu yapan birinin ilerideki durumu ne olur bilinmez.


  • dün Houston- st louis arasını united ile uçtum, erj-145 ile , host 70 inden az olmayan bir beydi, bizi uçağa alsınlar diye beklerken uçağın kapısında şınav çekti 🙂 uçakta su dağıttı çerez dağıttı devamlı kemerleri kontrol etti., yolcularla şakalaştı ...çok etkilendim...sokaklarda gezerken gördüm hem de birkaç kere , belediye otobüslerini anneanne formatında kadınlar sürüyor. İş tanımlarını gereğince yerine getirdiğin ölçüde sorun yok görünüyor... gibi bir izlenim edindim


  • Ne demis sair: Yas elli, yolun yarisi!


  • “83 yaşındaki genç delikanlının ilham verici başarı öyküsü...
    44 yaşında İngilizce öğreniyor..
    49 yaşında evsiz sokaklarda kalıyor hiç bir varlığı yok..
    50 yaşında yüzme öğreniyor...
    70 yaşında kaslarını güçlendiriyor.
    79 yaşında podyumda yürüyor...
    83 yaşındaki Deshun Wang, Çin’de oyunculuk ve modellik gibi işlerle uğraşıyor.
    Son derece aktif bir yaşam süren Wang yaşlılık konusundaki tüm tabuları yıkıyor..
    79 yaşında ise ilk kez podyuma çıkan Wang :
    -Herkes istediği kadar hayatını değiştirebilir. Önemli olan bir amacın olması.
    Kafa olarak sağlıklıysan,
    ne yaptığını biliyorsun demektir,
    dedi...
    İki çocuk ve bir torun sahibi olan
    83 yaşındaki Deshun Wang hala hayâlleri olduğunu ve gerçekleştirmek istediğini söylüyor.
    Wang ' a göre ;
    -Yaşınızı doğa belirler ancak kafa yapınızı siz.
    Sizden Başka Hiç Kimse Başarılı Olmanızı Engelleyemez.


  • @redsat2000 Merhaba, bahsettiğiniz işler için İngilizce bilinmesi zorunluluğu var mı acaba ? Burada güzel köşeye sıkıştırıldık. Ssn numaralarımız da gelmedi henüz. En azından eşim için acil iş bulmamız lazım ama ingilizcesi sıfır yaşı 50 değil 42 ama ne yapacağımızı bilmiyoruz kendimize güvenimiz gitti 3 haftada. Sizin konuyu görünce sormak istedim.


  • @BelmaSarvan SSN gelmeden fazla bir seceneginiz yok. Eger yakinlarda Turk veya Yunan isyerleri varsa, belki onlar size veya esinize is verebilirler. SSN gelinceye kadar idare edebilirsiniz bu sekilde. Tabii ki SSN olmadigi icin cash ucretle calisirsiniz bir sure.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan hangi eyalettesiniz facebook gruplarına yazdınız mı sonra ücretsiz dil kursları için ssn gerekmiyor ayrıca tüm amerika da bulunan sadece bayanların dayanışma grubu var zorda olana yardım ediyorlar zorda derken iş ev araba gibi https://www.instagram.com/turkishgirlsonly/


  • @ayvalik10 Tesekkur ederım, gruba dahıl olmak ısterım. New Jersey'deyiz.
    Guvendıgımız ınandıgımız bırı oldu ama ısteklerı fazlasıyla hem de fazlasıyla ağır. Bu yuzden yolları ayırdılar. Canları sağolsun bir şey diyemem. Teşekkur ederım grupla ırtıbata geceyım o zaman.


  • @MySea Tesekkur ederım. Kımler Turk kımler Yunan bılsek gıdıp konusacagız da :)) Tesekkur ederım yıne de


  • @BelmaSarvan NJ de cok Turk var. Ozellikle eger kuzey NJ deyseniz, Patterson ve Clifton bolgelerine yakinsaniz, oralarda cok Turk var. Girin bir restaurant veya markete sorun. Google da Turkish market veya restaurant diye aratin. Mutlaka birilerine denk gelirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan aşağıdaki bayanla irtibata geçerseniz sizlere yardımcı olur. Kendisini new jersey tanımayan yoktur. Hatta amerika muhtarı bile diyorlar. Ayrıca kendilerinin açtığı kurslar oluyor. İngilizce üzerine Bir de burada biz aileyiz tabiki de birbirimize yardımcı olacağız. 2. ve 3. sıradaki linkleri inceler misiniz. Sizler forumun new jersey kısmında yazan kişilere ulaştınız mı forumdan mesaj atın. New jersey yaşayan kişiler sizlere yardımcı olacaktır. Burada sadece amerikaya kadar gönderip arkasından mendil sallayıp su dökmüyoruz oraya gidince de yardımcı oluyoruz.

    https://www.facebook.com/groups/1593485834198321/user/542690208/

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1678/firin-urun-teslimati-ve-dagitimi-new-york-new-jersey?_=1638944637248

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/40/new-jersey?_=1638944637250

  • ⭐⭐⭐

    Mülakata girip vizemizi alabilirsek 51 yaşında giriş yaparak ben de 50+ yaşla gelenlerden biri olacağım.
    Ama nedense iş bulma endişesini hiç yaşamıyorum. Çünkü çalışmak istemiyorum 🙂


  • @smartcells Mandira Filozofu?

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    @smartcells Mandira Filozofu?

    Yeterince çalıştım. Bu dünyaya ölene kadar çalışmaya mı geldik? ABD'ye gelirsem mecburen belki 1 yıl çalışabilirim. En azından yeterince credit history oluşuncaya kadar. Düzenli bir gelir göstermeden bir çok şeyi yapmak çok zor, olduğundan çok daha pahallıya gelir.


  • @smartcells, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    @MySea, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    @smartcells Mandira Filozofu?

    Yeterince çalıştım. Bu dünyaya ölene kadar çalışmaya mı geldik? ABD'ye gelirsem mecburen belki 1 yıl çalışabilirim. En azından yeterince credit history oluşuncaya kadar. Düzenli bir gelir göstermeden bir çok şeyi yapmak çok zor, olduğundan çok daha pahallıya gelir.

    Bu sekilde bir dusunce bende de var. 3 yil sonra erken emekli hakkim basliyor isyerinden ve bazen esime emekli olsam da artik heryeri rahatca gezmeye baslasak diyorum.


  • @MySea, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    @smartcells, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    @MySea, içinde söyledi: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

    @smartcells Mandira Filozofu?

    Yeterince çalıştım. Bu dünyaya ölene kadar çalışmaya mı geldik? ABD'ye gelirsem mecburen belki 1 yıl çalışabilirim. En azından yeterince credit history oluşuncaya kadar. Düzenli bir gelir göstermeden bir çok şeyi yapmak çok zor, olduğundan çok daha pahallıya gelir.

    Bu sekilde bir dusunce bende de var. 3 yil sonra erken emekli hakkim basliyor isyerinden ve bazen esime emekli olsam da artik heryeri rahatca gezmeye baslasak diyorum.

    Dostum 50 yaş nedir ki? Daha gençsin işleyen demir ışıldar sözü doğrudur. Tavsiyem stresi az bir iş olsun .Yeterki bir iş olsun😁


  • J. Lo (Jennifer Lopez) “ Half Time” diye biyografik Netflix dizisini seyrettim. J. Lo 2019 yilinda 50. Doğum gününü kutlarken “ I really feel like my life is just beginning . “ diye bir sözü var. Bu söz tamda 50 yasindan sonra başlanan Abd macerami anlatiyor. Yorulmadan yılmadan tüm zorluklara rağmen ayakta kalarak gecen bu serüven sonunda “ This land is your land “ şarkısındaki ruhla umut ediyorum taçlanacak. Hayat devam ediyor burada Türkiye Savannahtan kucak dolusu selamlar .


Benzer Başlıklar

  • 67
  • 33
  • 7
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

118
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum