Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Değerli Yeşilkart Forum Üyeleri,

    Forumun bu bölümünde soracağınız sorular Muslu Hukuk Bürosu tarafından cevaplandırılacaktır.

    Amerikan vize ve göçmenlik süreçlerini ilgilendiren yasal konular hakkında bilgi almak amacıyla sorularınızı ayrı başlıklar oluşturarak bu bölümde sorabilirsiniz. Bu bölümde soru soran herkesin bu başlığı okuduğu ve yazılanları kabul ettiği farz edilir.

    • Forum kuralları bu bölümde de geçerlidir. Bütün üyelerimizin birbirlerine karşı saygılı olması ve yapıcı yorumlar yapması elzemdir. Gereksiz, provokatif söylemler hoş görülmez.

    • Bu bölümde soru sorup, cevap almanız Muslu Hukuk Bürosu avukatları ile aranızda avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz.

    • Bölümde sorulan sorular haftalık olarak Muslu Hukuk Bürosu'nda çalışan avukatlar tarafından cevaplandırılır. O nedenle sorunuzu sorduktan sonra sadece sabırla sorunuzun cevaplanmasını beklemelisiniz (Sorularınızın hemen cevaplanmasını beklememelisiniz!).

    • Bu bölümde oluşturacağınız başlıklar ve sayfa içerikleri gerekli görülmesi halinde moderasyon tarafından değiştirilebilir, kişisel olduğu düşünülen bilgiler silinebilir, başlıklar kilitlenebilir.

    • Bu bölümde sorulan sorular, göçmenlik veya vize süreçlerini ilgilendiren genel sorular olmalıdır.

    • Bölümde yasal olmayan sorular sorulması veya yasal olmayan konular hakkında yönlendirme istenmesi yasaktır.

    • Bölümde sorulan sorular diğer üyeler tarafından cevaplanmamalıdır. Fakat forumdaki diğer konularda sorulan sorunun cevabının olduğu düşünülüyorsa diğer başlıklara yönlendirme yapılabilir.

    • Forumda ayrıntılı bilgi içeren başlıklarla ilgili sorulan sorular, forumdaki başlığa yönlendirilerek veya yönlendirilmeyerek kilitlenebilir. Özellikle foruma yeni kayıt olmuş üyelerin öncelikle forumun diğer konularından bilgi alması beklenir.

    • Bu bölümde detaylı sorular sormak isteyen ya da Muslu Hukuk Bürosu'ndan kendi durumları için hukuki öneri veya danışmanlık almak isteyen uyelerimiz Muslu Hukuk Bürosu'na kendi siteleri üzerinden ulaşabilirler.

    • Foruma yeni kaydolup bu bölümde kural ihlali yaptığı düşünülen kişiler 15 veya 30 günlüğüne forumdan uzaklaştırılırlar.

    • Bu bölümün verimli kullanılması veya kötüye kullanılmaması amacıyla forum yönetimi veya Muslu Hukuk Bürosu tarafından kurallar daha sonra değiştirilebilir. Bu durumda kurallar değiştirildikten hemen sonra uygulamaya konulur.

    Bu bölümde soru soran herkesin bu başlığı okuduğu ve yazılanları kabul ettiği farz edilir. Forum düzenini bozan veya kurallara aykırı davranan üyelere bu faraziye ile müdahale edilir.

  • Muslu Law Firm

    Muslu Hukuk Burosu (Muslu Law Firm)

    Claudia Jocelyne Kokaz Muslu

    alt text

    ABD’de yaşamak ve çalışmak isteyen yabancılar kendi durumlarını anlayacak bir avukat isterler.

    Mersin doğumluyum. Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdim. Daha sonra New York’taki Cornell Üniversitesi’nde hukuk masterı yaptım. Sonra Boston’da Simmons College’da burslu işletme masterımı (MBA) tamamladım. Evli ve iki çocuk annesiyim. Türkçe, Fransızca ve İngilizce biliyorum. İspanyolca, Yunanca, ve İtalyanca anlıyorum.

    Hukuk mesleğime İstanbul’da White & Case’de şirketler ve ticaret hukuku alanında İstanbul barosuna kayıtlı ruhsatlı bir avukat olarak başladım. Amerikalı ve Avrupalı çokuluslu şirketlerin Türkiye içinde ve dışındaki yatırımlarını dört yıl boyunca yönettim. Boston’da teknoloji start-upında ve Morgan Stanley yatırım bankasında çalıştım.

    1999 yılında Boston’a taşındığımda ABD göçmenlik ve vatandaşlık sistemini tanımaya başladım. ABD vatandaşı olana kadar,14 yıl boyunca bir çok vize değiştirdim. Öncelikle, F1 öğrenci vizesinde iken eşim de iki yıl kendi ülkesine dönüş mecburiyeti olan J1 vizesinde idi. DV vize lotaryasını kazandığımız halde hukuki kurallardan dolayı alamadık. Sonra, Virginia’da bir hukuk fakültesi’nde H1B vizesi ile hukuk profesörü olarak çalıştım. Eşim AC21 kuralı aracılığı ile işyerini değiştirdi. En nihayet 2013 yılında kendi başvurumla ABD vatandaşı oldum. Bu uzun ve zorlu yol, beni Amerikan göçmenlik ve vatandaşlık sistemini detayı ile öğrenmeye teşvik etti. ABD göçmenlik bürosu ile irtibatta iken bir çok kez yanlış bilgilendirildim. Bu nedenle ABD göçmenlik ve vatandaşlık hukuku ile ilgili her konuyu ve her soruyu kendim araştırıp öğrendim ve bu konuda daha iyi hizmet vermenin mümkün olduğuna inandım.

    Öncelikle ABD göçmenlik ve vatandaşlık hukukunun teorisini calıştım ve bunu Virginia’da hukuk fakültesinde öğrettim. Ohio’ya taşınınca bir Ohio avukatlık firmasında göçmenlik hukuku hizmetlerini başlattım. İş vizeleri ve uluslararası iş hukuku konularında çalıştım. Atlanta’da yaşamaya başlayınca, Catholic Charities’ de göçmenlik ve vatandaşlık avukatlığı yaptım. Atlanta’da ABD vatandaşlık hukuku, göçmenlik aile hukuku, konsolosluk hukuku, ücretsiz başvuru yöntemleri konusunda ihtisaslaştım. Aynı zamanda değişik kurumlarda da gönüllü avukat olarak çalıştım. Jewish Family Service, Springfield, MA’de gönüllü ABD vatandaşlık avukatlığı yaptım. En son Connecticut Institute for Refugees and Immigrants’da gönüllü avukatlık yaptım.

    Meslek hayatım boyunca Avrupa, Ortadoğu, Asya, Afrika, ve Güney Amerika’dan sayısız müvekkilim oldu. Her yıl olduğu gibi 2016 yazında da Türkiye’yi ve ailemi ziyarete geldiğimde birçok kişiden ABD’de çalışmak ve yaşamak ile ilgili sorularla karşılaştım. Ben de Türkiye’de karşılaştığım bu talepi karşılamak ve önceki bilgi ve tecrübelerimi özellikle Türk müvekkillerimin hizmetine sunmak için hem Türkçe hem de İngilizce hizmet verecek olan kendi ofisimi açmaya karar verdim.

    Kazanılması çok zor olan ve temyiz mercii ile inceleme mercii aynı yer olan bir göçmenlik davası kazandım. Bunun sayesinde F-1 öğrenci vizesinde olan bir Türk öğrenci ve ailesini Türkiye’ye zorunlu gönderilmekten ve büyük bir mali külfetten kurtardım. Bütün aile burada kalıp okumaya ve çalışmaya devam edebildiler. Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku kuralları yüzünden ayrı düşmüş birçok aile üyesini birleştirmeyi başardım, insani yardım nedenleri ile göçmenlere yardım ettim. Yatırımcılara ve öğrencilere iş ve çalışma vizeleri aldım. ABD ve Avrupa’da göçmenlik hukuku alanında sunumlarda bulundum ve makaleler yayınladım. Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Avukatları Birliği üyesiyim ve ABD’nin Ohio eyaletinde ruhsatlı avukatım. ABD vatandaşlık ve göçmenlik hukuku federal hukuk olduğundan ABD’nin her yerinde, Türkiye’de ve her konsoloslukta vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleri verebilmekteyim.

    Yusuf Bilal Saraçoğlu

    alt text

    Erzurum doğumluyum. Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi’ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tam burslu kazandım. Cambridge IGCSE sertifikasına ve International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) diplomasına sahibim. Hali hazırda Ankara Barosu nezdinde avukatlık yapmaktayım. İleri seviyede İngilizce biliyorum. Birçok avukatlık ofisinde, Merkez Bankası gibi kamu kuruluşlarında farklı alanlarda staj yaptım. Göçmenlik Hukuku’na ilgim neticesinde sayın Claudia Jocelyne Kokaz Muslu ile tanıştım ve kendisine özellikle sosyal medya alanında ve hukuki dosya hazırlanmasında asistanlık yapıyorum.
    Detaylı özgeçmişime https://www.linkedin.com/in/yusufbilalsaracoglu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

  • Muslu Law Firm

    Muslu Hukuk Bürosu tarafından YEŞİLKARTFORUM (bundan sonra "bu web sitesi" olarak anılacaktır)'da verilen bilgiler genel bilgi olarak verilmiş olup sizin özel durumunuz veya işlem veya davanız için kullanılamaz. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amaçlı olup, reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez. Ne bu web sitesinden bilgi almanız ne de bu web sitesini Muslu Hukuk Bürosu veya avukatlarından biriyle temasa geçmek için kullanmanız, siz ve Muslu Hukuk Bürosu arasında bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Bu web sitesinde yayınlanan bilgiler her bir özel durumun detayları araştırılmadan genel okuyucu kitlesi için hazırlandığı için, yasal bir tavsiye değildir: Muslu Hukuk Bürosu’nun bu sayfadaki cevaplarını kullanmak bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Eğer sitedeki bu bilgilere ulaşıyorsanız sizin özel durumunuzun detaylarını bir avukata danışmadan işlem yapmamalısınız. Muslu Hukuk Bürosu federal hukuk olan ABD vatandaşlık ve göçmenlik hukuku hizmetleri vermektedir. Ruhsatlı olduğumuz eyalet Ohio’dur.

    Sitenin bu bölümünü ziyaret etmekle, bu bölümde soru sormakla, sorulan sorular neticesinde alınan bilgiyi okumakla, paylaşmakla veya kullanmakla, yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılırsınız.

    Önemli Uyarı!
    Lütfen kişisel verilerinizi herhangi bir sebeple dijital ortamlarda paylaşmayın!


    The information given by Muslu Law Firm on YEŞİLKARTFORUM (hereinafter referred to as "this website") is provided for general information purposes only and should not be relied upon for your case or specific situation. Information shared on this site is for general informational purposes only and does not constitute advertising, offers, legal advice or consultation. Neither your receipt of information from this website, nor your use of this website to contact Muslu Law Firm or one of its attorneys’ creates an attorney-client relationship between you and Muslu Law Firm. Because the information posted on this website is prepared for a general audience, without investigation into the facts of each particular case, it should not be used as legal advice: neither Muslu Law Firm nor any of its attorneys has an attorney-client relationship with you. Use of Muslu Law Firm’s replies on this website does not create an attorney-client relationship. If you have access to this information from the website you should not take action without consulting a lawyer and explaining the particular details about your situation. Muslu Law Firm provides US citizenship and immigration law services under federal law. The state where we are licensed is Ohio.

    By visiting this section of the site, asking questions in this section, reading, sharing or using the information received as a result of the questions, you agree to the above terms.

    Important warning!
    Please do not share your personal data in any digital environment for any reason!

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

Benzer Başlıklar

  • 2
  • 3
  • 2
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum