Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.

Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mrtcrlu aşağıdaki iki tane siteye resmini yükle eğer bir sorun yoksa gönder gitsin başvuruya

• @ayvalik10, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@mrtcrlu aşağıdaki iki tane siteye resmini yükle eğer bir sorun yoksa gönder gitsin başvuruya

Bi problem gözükmüyor. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar DV Lottery'nin resmi sitesinde "photo tool" aracına tam 600x600 fotoğraf yolluyorum, kabul etmiyor, ardından 640x640 yolladım ve kabul etti. Sonra bu fotoğrafı indirdim ardından sitenin bana 600x600 olarak indirdiğini fark ettim. Bu sefer de indirdiğim fotoğrafı yeniden yüklemeyi denedim yine kabul etmedi. Peki Green Card'a başvururken bu resmi sitenin bana indirttiği fotoğrafı çekilişte kullanırsam sorun olur mu?

Not: fotoğraf 601x601 bile olsa kabul ediyor, ama tam en az 600x600 istediği boyutu kabul etmiyor. Bu yüzden kafam karıştı. ☺

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Alonna-Brain hemen bir üstte 2 adet link var oralardan resimleri kontrol edebilirsin.

• @ayvalik10 Çok teşekkür ederim. İkisinde de başarıyla sonuçlandı diyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Alonna-Brain, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Arkadaşlar DV Lottery'nin resmi sitesinde "photo tool" aracına tam 600x600 fotoğraf yolluyorum, kabul etmiyor, ardından 640x640 yolladım ve kabul etti. Sonra bu fotoğrafı indirdim ardından sitenin bana 600x600 olarak indirdiğini fark ettim. Bu sefer de indirdiğim fotoğrafı yeniden yüklemeyi denedim yine kabul etmedi. Peki Green Card'a başvururken bu resmi sitenin bana indirttiği fotoğrafı çekilişte kullanırsam sorun olur mu?

Not: fotoğraf 601x601 bile olsa kabul ediyor, ama tam en az 600x600 istediği boyutu kabul etmiyor. Bu yüzden kafam karıştı. ☺

sorun degil, fotografin boyutlari 600 x 600 piksel ile 1200 x 1200 piksel arasinda olabilir...

• Green card için çekindiğim fotonun bilgi kısmında

Software: Adobe Photoshop CC 2015.5 (Windows)

yazıyor. Geçen sene de aynı yerde çekinmiştim onda da aynısı yazıyor (green card photo check testlerinde herşeyiyle testi geçiyor fotoğraflar) . Bir sıkıntı oluyor mudur acaba. Bir de zaten fotoğrafı 600x600 yapması için illaki fotoşop uygulaması kullanması gerekmiyor mu? Bilmiyorum o tür işleri. Yani fotoşop olmadığına nasıl inandırıcaz.

• @crazycells @ayvalik10 sizin bilginiz var mı bir önceki iletide yazdığım hakkında

• @Bekoray, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Green card için çekindiğim fotonun bilgi kısmında

yazıyor. Geçen sene de aynı yerde çekinmiştim onda da aynısı yazıyor (green card photo check testlerinde herşeyiyle testi geçiyor fotoğraflar) . Bir sıkıntı oluyor mudur acaba. Bir de zaten fotoğrafı 600x600 yapması için illaki fotoşop uygulaması kullanması gerekmiyor mu? Bilmiyorum o tür işleri. Yani fotoşop olmadığına nasıl inandırıcaz.

Bilgi kısmında Photoshop veya başka bir program ismi yazmasında bir sorun yok.

Kesme biçme işleri için illa ki bir program kullanacaksınız ve çoğu program kendi ismini ekler bilgi kısmına.

Ülkemizde fotoşoplama diye tabir edilen şey aslında fotomanipülasyon dediğimiz resim üzerinde oynama olayı. Gözleri büyüt, ten rengini aç, yara izini sil gibi şeyler. Yoksa Photoshop adlı programı kesme biçme işleri için kullanmak gayet normal şeyler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bekoray ölçülere getirmek için en kolay yolu aşağıdaki siteye biometrik değil vesikalık resmi yüklüyorsun o program otomatik olarak boyutlandırıyor. Bu kadar programlara gerek yok yani

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bekoray, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

Green card için çekindiğim fotonun bilgi kısmında

sorun yok 🙂 onemli olan fotonun kendisi...

• This post is deleted!
  • ⭐⭐⭐

@nicky, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

kendim evde yaptım. ilgili sitelerden de kontrol ettim uygun gördü. fakat sadece çenenin alt kısmına denk gelmedi

Kafa foto içinde çok küçük kalmış. Bu şekilde diskalifiye olur. Aşağıdaki gibi olması lazım

b3709761-ea5f-4976-94bf-30a69da73df1-image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@smartcells sizin dediginiz biyometrik fotograf oluyor sayin @smartcells . Green Card islemleri veya ABD pasaportu, vizesi icin gerekli olan fotograf biyometrik degil, normal kalipla cekilen fotograflar. Sayin @nicky 'nin kendi yuklemis oldugu foto cekilise daha uygun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@nicky , ozelden gonderdiginiz fotograflari da eger en az 300 dpi olarak tarayabilirseniz kullanabilirsiniz, yuzler net olarak seciliyor; o nedenle kullanmanizda bir sakinca olmaz. Ama sizin ozelden gonderdiginiz fotolar da biyometrik cekilmis, yuz normalden cok yer kapliyor, daha sonraki cekimlerde standart kalip (vesikalik cekimlerde kullanilan) ile cekin... Bol sanslar.

• ⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@smartcells sizin dediginiz biyometrik fotograf oluyor sayin @smartcells . Green Card islemleri veya ABD pasaportu, vizesi icin gerekli olan fotograf biyometrik degil, normal kalipla cekilen fotograflar. Sayin @nicky 'nin kendi yuklemis oldugu foto cekilise daha uygun.

Arkadaşın koyduğu fotoğraf travel.state.gov'daki şu örnek fotoğraftaki gibiydi, sağ altta kızıl saçlı bayan kadın birey gibi kabul edilmeyecek kadar küçüktü. Ben sol üstteki kabul edilebilir örneğe benzer hale getirdim.

3268aac0-9429-4f7e-9963-286d125b4ead-image.png

• @crazycells Merhaba, tarama nedir nasıl yapılıyor?

• ⭐⭐⭐

@ibrahimk, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@crazycells Merhaba, tarama nedir nasıl yapılıyor?

Scanner (tarayıcı) ile yapılan işleme deniyor.
    Kağıt, kağıda basılmış fotoğrafları ve belgeleri dijital formata çevirmek için kullanılıyor. Modern ev printer'larının hepsinde bu özellik de oluyor genelde.

a436ade2-e308-4735-8d2c-f243dbcf20eb-image.png

• @smartcells Teşekkürler, peki tarayıcı kullanmasak bile fotoğrafı 300 dpi özelliğine getirmemiz lazım mı?

• ⭐⭐⭐

@ibrahimk, içinde söyledi: Green Card Çekilişi için evde nasıl fotoğraf çekilir?

@smartcells Teşekkürler, peki tarayıcı kullanmasak bile fotoğrafı 300 dpi özelliğine getirmemiz lazım mı?

Evet. Eğer cep telefonu ile fotoğraf çekerseniz bunu bilgisayarınıza aktarıp istenilen teknik özelliklere getirmeniz lazım. Bu konu başlığında bunu ücretsiz ve kolayca yapabileceğiniz web adresleri var. Siz fotoğrafınızı yükleyip doğru biçimde konumlandırdığınızda CROP (kesme) işlemi yaptığınızda fotoğraf istenilen teknik özelliklerde otomatik hazırlanıyor.

600x600 pixel
    300 dpi
    24-bit

Fotoğrafın doğru teknik özelliklere sahip olduğundan emin olmak istiyorsanız hazırladığınız fotoğrafın üzerine sağ tıklayın, properties (özellikler) tıklayın., üst sekmeden details (detaylar)'ı seçin. orada görürsünüz.

8e215ec5-c242-4784-95f5-84304edee42a-image.png

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

50

28.6k
Users

4.8k
Topics

341.2k

| | | |