Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    H-1B Eleştirmenlerin İddialarına Rağmen Düşen Vize Onayları
    Nick Kolakowski
    20 Mayıs 2019

    H-1B programının eleştirmenleri, Trump yönetiminin reform girişimlerinin küçük ve etkisiz kaldığından şikayet ediyor. Ama bu gerçekten doğru mu?

    ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'nden (USCIS) gelen verilere baktığımızda, H-1B dilekçelerinin onaylama oranının 2016 sonundan bu yana önemli ölçüde azaldığını görebiliyoruz. (Bu verileri kullanışlı bir CSV biçiminde koymak için Quartz'a bakınız).

    Onaylama oranının düşürülmesine paralel olarak, H-1B başvurularının kanıt talepleriyle (RFE'ler) yüzdesi istikrarlı bir şekilde yukarı doğru kaymıştır ve Trump yönetiminin USCIS kapsamında daha fazla vize incelemesi talebinin takip edildiğini göstermektedir.

    Gerçekten de diğer raporlar, Trump yönetiminin tweaks'larının etkili olduğunu gösteriyor gibi görünüyor. Örneğin, en son HackerRank DevSkills raporunda kabaca ankete tabi tutulan teknoloji uzmanlarının dörtte biri, yönetimin göç politikalarının onları veya ABD'deki işlere başvurmaktan tanıdıklarını cesaretini kırdığını söyledi. Ayrıca, yaklaşık beşte birinin (yüzde 17.20) Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmak için vize alamıyor.

    H-1B programındaki değişikliklerin çoğu, Başkan Trump’ın iki yıl önce imzaladığı “Amerikanı Satın Al ve Amerikanı Kiralama” icra emrinden kaynaklanıyor. O zamandan beri, hükümet H-1B dilekçelerinin prim işlemlerini askıya aldı (devam etmeden önce), H-4 EAD'yi öldürme niyetini işaret etti ve H-1B piyangosunun çalışma şeklini tamamen değiştirmeyi planladı.

    Ancak Trump'ın kendisi de H-1B programının çalışmaya devam etmesine istekli olduğunu belirtti (bu da kampanya izini geri çekecek ve Amerikalı işçiler için vizenin “çok kötü” olduğu ve öldürülmesi gerektiği yönünde). Ocak ayında, programdaki “değişikliklerin” “kalışınıza hem sadeliği hem de kesinliği getirmesinin” yanı sıra “vatandaşlığa giden potansiyel bir yol” olacağını da tweetledi:

    H-1B programının, Trump’ın geri kalan süresi boyunca nasıl değişebileceği görülüyor, ancak bu arada vize onayları açıkça düşüyor ve bir süredir var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    H-1B Visa Approvals Declining, Despite Critics’ Claims
    Nick Kolakowski
    May 20, 2019

    Critics of the H-1B program have complained that the Trump administration’s attempts at reform have been minor and ineffective. But is that actually true?

    When we look at data from U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS), we can see that the approval rate of H-1B petitions has dipped significantly since late 2016. (Hat tip to Quartz for putting this data in a handy CSV format.)

    In tandem with the approval rate dipping, the percentage of H-1B applications hit with requests for evidence (RFEs) has crept steadily upwards, indicating that the Trump administration’s requests for greater scrutiny of visas are being followed within USCIS:

    Other reports indeed seem to indicate that the Trump administration’s tweaks are having an impact. In the most recent HackerRank DevSkills report, for instance, roughly a quarter of surveyed tech pros said the administration’s immigration policies had discouraged them or someone they know from applying to jobs in the U.S. Moreover, nearly one-fifth (17.20 percent) reported they were unable to get a visa to work in the United States.

    Many of the changes to the H-1B program stem from President Trump’s “Buy American and Hire American” executive order, which he signed two years ago. Since then, the government has suspended premium processing of H-1B petitions (before resuming it), signaled an intention to kill H-4 EAD, and planned to completely change how the H-1B lottery is run.

    But Trump himself has also suggested a willingness to keep the H-1B program running (which would reverse his campaign-trail position that the visa was “very bad” for American workers and should be killed). In January, he Tweeted that “changes” to program would “bring both simplicity and certainty to your stay,” as well as a “potential path to citizenship”:

    It remains to be seen how the H-1B program might change during the rest of Trump’s term, but in the meantime, visa approvals are clearly trending down—and have been for some time.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Trump H-1B Vize Reformuna Başlıyor
    Nick Kolakowski
    19 Nisan 2017

    Başkan Donald Trump, teknoloji endüstrisi tarafından diğer ülkelerden profesyonellerin getirilmesi için yoğun olarak kullanılan H-1B vize sisteminin reformu konusundaki uzun süredir beklenen zorunluluğunu başlatıyor.

    Trump, İç Güvenlik, Adalet, İşçi ve Devlet departmanlarına mevcut H-1B politikasını gözden geçirerek dolandırıcılık ve suiistimali ortadan kaldırmak için bir göz atmalarını emretti. Bu bölümler reform önerileri sunacak.

    “Amerika'da artık kimsenin geride kalmamasını sağlayan politika bu - sektörümüzü haksız rekabetten koruyoruz, vatandaşlarımız tarafından üretilen ürünleri tercih ediyoruz ve işler açıldığında bu işleri Amerikalı işçilere verdiklerinden emin olduk” dedi. Beyaz Saray, Trump'ın resmi 18 Nisan duyurusu öncesinde The Washington Post'a yaptığı açıklamada.

    Trump, H-1B vizelerine atıfta bulunarak, yürütme emrini imzalamadan hemen önce Wisconsin Kenosha'da bir izleyiciye, “En yetenekli ve en yüksek ücretli başvuru sahiplerine verilmeli ve asla Amerikalıları değiştirmek için kullanılmamalıdır” dedi.

    Bir H-1B incelemesine ek olarak, yürütme emri Ticaret Bakanlığı'ndan ABD firmalarının devlet sözleşmelerinde kullanımını vurgulamasını ister.

    Recode'a göre, Trump’ın kayınvalidesi ve etkili danışmanı Jared Kushner, Apple CEO'su Tim Cook ve Amazon CEO'su Jeff Bezos gibi teknoloji yöneticilerini halka açıklanmadan önce gelen emir konusunda uyarmaları için çağırdı.

    Asıl soru, bu departman incelemesinin sonucunda Trump’ın değişikliklere zorlanıp katlanmayacağı ve Kongre’nin de devam edip etmeyeceği. Trump, Başkanlık kampanyası sırasında H-1B vize programının ortadan kaldırılmayı hak ettiğini söylese de “Yapmamalıydık, işçiler için çok ama çok kötü” dedi. Bir noktada ünlülerin ihtiyaç duyduklarını iddia ettiklerini söyledi. uzmanlık becerisine sahip profesyonellere kaynak sağlamak için. Programın şiddetli bir şekilde kısılması, kaç tane teknoloji şirketinin iş yaptığını kökten etkileyebilir.

    Arttırmak
    Bu yılın başlarında, çeşitli federal ajanslar H-1B programında artan değişiklikler yapmaya başladı. 31 Mart’ta, bir politika notu ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) çalışanlarından H-1B adaylarının gerçekten uzmanlık gerektiren işleri yapıp yapmadıklarını belirlemelerini istedi. Her ne kadar bu not görünüşte sadece Nebraska Servis Merkezi (NSC) tarafından kullanılan on yedi yıllık bir el kitabında, H-1B'leri işleyen tesislerden biri olan bir direktifin güncellenmesi olarak tasarlansa da, bazı dış gözlemciler, vize programı.

    Howard Üniversitesi’nden Doçent ve H-1B’lerin uzmanı Ron Hira, “Bu, uygunluğun sıkılaştırılması yönünde doğru bir adım” dedi. “Bu kişiye neden ihtiyaç duyduğuna ilişkin argümanını güçlendirmek zorunda kalacaksın.”

    Birkaç gün sonra, 3 Nisan günü, USCIS tüm H-1B dilekçeleri için prim işlemlerini askıya aldı. “Bu geçici askıya alma, genel H-1B işleme sürelerini azaltmamıza yardımcı olacak” dedi. USCIS notta, zaman tasarruflarının “gelen yüksek dilekçelerin yüksek hacimli” işlemlerini gerçekleştirmesini sağlayacağını belirtti.

    Ancak bu hareketlerin hiçbiri kapsamlı bir reform gerçekleştirmedi. Bazı milletvekilleri, H-1B programını önemli ölçüde değiştirmek için tasarlanan ABD Temsilciler Meclisinin katına faturalarını zorlasalar da, Trump sessiz kaldı. Şimdi bu değişebilir ve bu yeni incelemenin sonucu beklenmelidir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Trump Begins Pushing for H-1B Visa Reform
    Nick Kolakowski
    April 19, 2017

    President Donald Trump is beginning his long-anticipated push to reform the H-1B visa system, which is heavily leveraged by the tech industry to bring in professionals from other countries.

    Trump has ordered the departments of Homeland Security, Justice, Labor, and State to review current H-1B policy with an eye toward eliminating fraud and abuse. Those departments will submit recommendations for reform.

    “This is the policy that ensures no one gets left behind in America anymore — that we protect our industry from unfair competition, favor the products produced by our fellow citizens and make certain that when jobs open those jobs are given to American workers first,” the White House said in a statement to The Washington Post ahead of Trump’s formal April 18 announcement.

    “They should be given to the most skilled and highest paid applicants, and they should never be used to replace Americans,” Trump told an audience in Kenosha, Wisconsin right before he signed the executive order, referring to H-1B visas.

    In addition to an H-1B review, the executive order asks the Department of Commerce to emphasize the use of U.S. firms in government contracting.

    According to Recode, Jared Kushner, Trump’s son-in-law and influential advisor, called tech executives such as Apple CEO Tim Cook and Amazon CEO Jeff Bezos to warn them of the impending order before it became public.

    The big question is whether, at the conclusion of that departmental review, Trump will actually push for changes—and whether Congress will go along with him. Although Trump suggested during his Presidential campaign that the H-1B visa program deserved elimination (“We shouldn’t have it, it’s very, very bad for workers,” he famously said at one point), a number of companies claim they need it in order to source professionals with highly specialized skills. Severe curtailing of the program could radically affect how many tech firms do business.

    Ramping Up
    Earlier this year, various federal agencies began making incremental changes to the H-1B program. On March 31, a policy memo asked U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) employees to determine whether H-1B applicants are actually doing jobs that require specialized knowledge. Although that memo was ostensibly intended only as an update to a directive in a seventeen-year-old handbook used by the Nebraska Service Center (NSC), one of the facilities processing H-1Bs, some outside observers thought it portended bigger shifts in the visa program.

    “This is a step in the right direction in terms of tightening up the eligibility,” Ron Hira, an associate professor at Howard University and expert in H-1Bs, told Bloomberg after the memo’s release. “You’re going to have to beef up your argument for why you need this person.”

    A few days later, on April 3, USCIS suspended premium processing for all H-1B petitions. “This temporary suspension will help us to reduce overall H-1B processing times,” USCIS claimed in a note while suggesting that the time savings would allow it to catch up on processing the “high volume of incoming petitions.”

    Neither of those moves, however, constituted sweeping reform. And although some lawmakers pushed bills to the floor of the U.S. House of Representatives designed to alter the H-1B program in significant ways, Trump himself stayed silent. Now that could change, pending the outcome of this new review.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    "kalifiye gocmen" istedigini iddia eden baskanin gercek yuzu bu sayilardan daha net gorulebiliyor. 🙂

    bence H1B'nin ne oldugunu bile bilmiyordu 2 yil once, butun sureci ve onaylamayi zorlastirdi, bu yil ise kalifiye gocmenlerin bu vizeyle geldigini daha yeni farketti ve yaptiklariyla soyledikleri celisiyormus gibi gorunmesin diye (baskanlik secim donemine giriyoruz) "sistemi iyilestirecegiz" soylemini ortaya atti.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells kesinlikle aynı fikirdeyim. H1B-sponsorluk , özellikle iş başvurularında en çok sorulan kısımlardan biri. Ancak İş veren H1B'yi geçen bu 2 yılda çok istememeye başladı. Yanlış politikalar sonucu sıkıntılı bir işleyiş olarak görüyor. Daha doğrusu Eğer YES diye bu bölümü işaretlerseniz. '' Regret '' alıyorsunuz. Yada peşinen baştan alamadığını söylüyor. Başka kod ile Yeni bir vize türü çıkacak ve sistem H1B yi yok edecek gibi gözüküyor.


  • H1B vizeleri ile ilgili yeni adimlar atilacak gibi.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 1
  • 24
  • 72
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum