Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

• @smhcnr88 sadece whatsapptan küfür ve oraya gelirsem seni şöyle yaparım böyle yaparım, güvendiğin mekan sahipleri bile elimden alamaz vsvs tarzında mesajlar attığım için dava açıldı bana yüzyüze gelmedik ya da taciz tecavüz gibi bir durum söz konusu değil olamazda zaten. İyice kafam karıştı.

• @Refiks İyi açıklamak lazım, benim sicil kaydımda 85\1 taksirle adam öldürmek var. 2.5 yıl hapis cezası. Ben de onun için uğraşıyorum, bir şekilde açıklamak lazım

• @Mustafa-Bayram Mustafa bey sonuç ne oldu ?

• @Refiks Selamlar, arşivinizde bu konu suç görünüyorsa bunu açıklamanız gerekiyor.

Mahkeme evraklarınızı tercüme ettirip yanınızda getirin ve yaşanılanları tek tek anlatın. Cezanın az olması bir avantaj ama yine de son kararı konsolos verecektir. Umarım herşey istediğiniz gibi olur, bol şans.

• @Weltraum Teşekkür ederim. Evet bu sekilde yapacağım.

• @klmn-klmn Benim arsivli sicil kaydimda da 32 sene once aldigim uyari cezasi duruyor hala. E devletten silinmesi talebinde bulundum. Ne kadar surede silindigi konusunda bir fikriniz var mi acaba? mulakat tarihim 11 Aralik .

• @sebo en yakınındaki Cumhuriyet Başsavcılığı infaz bürosu ve infaz savcısı ile görüşür ve durumunuzu anlatırsanız yardımcı olacaktırlar

• @klmn-klmn, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

@sebo en yakınındaki Cumhuriyet Başsavcılığı infaz bürosu ve infaz savcısı ile görüşür ve durumunuzu anlatırsanız yardımcı olacaktırlar

Kesinlikle. Edevlette düzelmesi aylar sürüyor Beklerseniz yetişmez.

• Bilgi icin cok tesekkur ederim

• @sebo bence Ankara ya gidip elden dilekce verin.

• This post is deleted!

• This post is deleted!

• @begumm dediginiz gibi Ankara ya gidip elden diekce verdim birkac gune silindi. tsk

• @sebo rica ederim peki silinse affolsa bile suç işlediniz mi sorusu var DS 260 formunda o soruya evet mi dediniz sildirdiniz diye hayır mı yazdınız.. arşivde olmayan suçun mahkeme kayıtlarını mülakata götürmeyi düşünüyor msunuz

• Benimki sabika teskil edecek birsey degildi. Calistigim matbaa mustehcen yayin yaptigi icin yargilanmistim. Once para cezasi dendi arkasindan erteleme verdi hakim. ve bu 30 sene onceydi. Dolayisyla ben bu hic yasanmamis gibi davranmayi sectim 🙂

• Oncelikle herkese merhabalar,
    Amerikan vatandasi olan esimden green card alma surecindeyim. Arsiv kaydim bulunmakta. 11 aralik 2024 tarihinde Ankara baskonsoloslugunda interview e girdim, officer nihai kararimi incelemek icin zamana ihtiyaci oldugunu soyledi, yeminli tercumesi de bulunan mahkeme kararlari disinda butun evraklarimi pasaportumla birlikte bana geri verdi ve AP durumuna kaldim. Bugun (6 ocak) konsolosluktan bir posta aldim, icinde benden almis olduklari tum mahkeme evraklari ve sari bir kagit vardi. Kagitta pasaportum isaretlenmis ve ''iletmis oldugunuz kararda sari ile vurgulanan, yargilandiginiz yasa maddelerine dair resmi bir yazi gerekmektedir'' notu yaziyordu. Nihai kararin tum sayfalarinda, yasa maddelerinin soz konusu oldugu tum satirlari isaretlemisler. Pasaportumu istediklerini gordugumuzde vize basacaklarini dusunup sevindik acikcasi cok zorlu ve stresli bir donem geciriyoruz cunku. Amerika'da ki dosyamizi yuruten avukatimiz notta yazili olan kisimla ilk kez karsilastigini, yasa maddelerinin ne anlama geldigini aciklayan resmi bir evragin alinacagi herhangi bir kurumun olmadigini, ancak Turk hukuku avukati olmadigi icin bir Goc hukuk avukatiyla gorusebilecegimizi, onun bilir kisi olarak yasalarin ne anlama geldigini aciklayan bir mektup hazirlayip konsolosluga bunu iletebilecegimizi dusundugunu soyledi. Arastirma yaparken bu iletiye denk geldim ve 35 sayfanin hepsini okudum. Sayin @gucarslan in yapmis oldugu bir kac yorumda sunu gordum bulanan arsiv kaydinin, iddianame ve ilgili suça ait kanun maddesini cevirip yaninizda bulundurun yorumunu yapmis. Avukatimin tecrube etmedigi bir durum sanirim, yalnis bir sey yapmak istemiyoruz. Sicil kaydim yoktur, fakat arsiv kaydim 11 sene once islenen ''kacak sigara satmak''tan bulunuyor. Durumu cok vaktinizi almadan aciklamaya calistim, yanlis bir yol izliyoruz sanirim, soruma gelirsek;

-Konusu gecen yasa maddelerinin resmi evrakini nereden alabiliriz?

-Sari kagida yazdiklari notta yargilandiginiz yasa maddelerinin diyor, mahkeme karari dosyasinda verilen son karar 2 yil boyunca uzman kisi gorevlendirilmeden denetimli surenin gecirilmesi idi. Fakat karar dosyasinda kacakcilik ile ilgili bir suru yasa maddesinden soz ediliyor ve bazi hapis cezalarinin yasalarida mevcut, bunlarin hepsinin cevirisi mi gerekli yoksa yalnizca son verilen karar yeterli olur mu? Eger tum yasa maddelerini aciklamamiz gerekiyor ise, kacakcilik konusu olan yasa maddeleri durumu daha kotu gosterip olumsuz etkiler mi?

Simdiden ayirdiginiz vakit ve emeginiz icin cok tesekkur ederim..

• Oncelikle herkese merhabalar,
    Amerikan vatandasi esimden green card alma surecindeyim. Arsiv kaydim bulunmakta. Ankara baskonsoloslugunda 11 aralik 2024 gunu interview e katildim ve arsiv kaydim bulunan mahkeme karariyla alakali AP ye kaldim. Mahkeme karari ve yeminli tercumesi disinda butun evraklarimi pasaportumda dahil bana geri vermislerdi. Bugun (6 ocak 2025) konsolosluktan bir posta aldim. Icerisinde benden aldiklari mahkeme karari, tercumesi ve sari bir kagit vardi. Mahkeme kararinin tum sayfalarinda bulunan yasa maddeleri sari renk bir kalem ile isaretlenmisti. Sari kagitta pasaportum isaretlenmis ve kagidin ust kismina ILETMIS OLDUGUNUZ KARARDA SARIYLA VURGULANAN, YARGILANDIGINIZ YASA MADDELERINIE DAIR RESMI BIR YAZI GEREKMEKTEDIR notunu dusmusler. Acikcasi pasaportumu istediklerini gordugumde sevindim, vize basacaklarini dusundum. Amerikada dosyami yuruten avukatim bu konuyla daha once hic karislasmadigini, ve yasa maddelerine dair resmi bir yazinin alinacagi herhangi bir kurum bilmedigini soyledi. Baska bir Turk Hukuku avukatina danismami, belki onun bilir kisi olarak kanunlari aciklayan bir yazi yazabilecegini dusundugunu soyledi. Arastirma yaparken bu iletiye denk geldim ve 35 sayfanin hepsini okudum. Sayin @gucarslan in bir kac yorumuna denk geldim gorusmeye giderken karar metni, iddianame ve ilgili suça ait kanun maddesini cevirip yaninizda bulundurun diyor. Cok vaktinizi almadan konuyu anlatmaya calistim sorularima gelirsek;

• Yasa maddelerinin resmi yazilarini nereden alabilirim?

• 14 yil once kacak sigara satmak sucu ile kacakciliktan yargilandim. Notta -Yargilandiginiz yasa maddeleri- diyor, karar metninde birden fazla yasa maddesinden soz ediliyor, ve konsolosluk memuru tum maddeleri isaretlemis. fakat sonda bana verilen karar 2 yil boyunca uzman kisi gorevlendirilmeden denetimli surenin gecirilmesi idi. Tedirgin oldugum durum yasa maddelerinde para cezasi, hapis cezasi gibi agir cezalardan da bahsediliyor, bana verilen sadece uzman kisi olmadan denetimli serbestlik. Yalnizca karar yasasini gondermem yeterli olur mu? Yoksa tum bahsi gecen ve ozellikle memurun isaretledigi maddeler sunulmali midir? Cunku diger maddeler isin icine girince durum daha ciddi gozukuyor, bu sonucumu olumsuz etkiler mi?

• Sizce bu durumda yasa maddeleri ile birlikte pasaportumu istemeleri prosedur geregi mi yoksa sevinmem gereken olumlu bir durum mudur?

Simdiden vakit ayirdiginiz ve emeginiz icin tesekkur ediyorum. Herkese bol sans! 🤞🏻

• @erayemre mahkeme kararında yargılandığınız yasa maddeleri yazılı olması lazım. mesela TCK 453995... nolu yasa... hangi TCK X Y Z ya göre ceza aldıysanız onları TCK da yazılı olduğu gibi ingilizceye çevireceksiniz. Mahkeme kararını çevirisinin yanında falanca nolu kanun mesela kaçak sigara satmak TCKda bu kanuna göre şu kadar yıla kadar ceza veriliyor bana şu verildi vs gibi bir kağıt bence istedikleri.. tüm maddeler değil sSİZİN yargılanıp ceza ladığnız maddelerin açıklaması bence

• @erayemre AP ye kalınca prosedüre gereği isterler red mi onay mı onu vereceğiniz açıklamaya göre değerlendirirler. mesela hangi suçtan ne kadar ceza TCKda var bunu kendi yasaları ile kıyas edip ağır bir suç ise belki olumsuz olacak veya hafif bulurlarsa onay verecekler AP sonunda.. siz madde madde onlaro açıklamanız lazım... Yalnizca karar yasasini gondermem yeterli olur mu? Yoksa tum bahsi gecen ve ozellikle memurun isaretledigi maddeler sunulmali midir? Cunku diger maddeler isin icine girince durum daha ciddi gozukuyor, bu sonucumu olumsuz etkiler mi? DİYEW YAZMIŞSINIZ** BENCE İSTEDİKLERİNİ YAPIP GÖDERİN ANCAK SİZİN CEZANIZIN AZ OLDUĞUNU VURGULAYIN BELKİ İLK suçunuz veya iyi hal vs bunu vurgulayın... olumlu da olabilir inşh olumlu olur onayı alırsınız

Benzer Başlıklar

• 80
  • 9
  • 4
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

50.1k
Users

4.7k
Topics

471.8k

| | | |