Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @GökdereliUSA kardeş dur hele ya. Current olan yıllar öyle çok ki


  • Üniversite mezunu diplomasıyla alanında iş bulan nasıl yapmıştır?ek sertifikayı genelde Amerika’da isteniyo yazmışlar yada tecrübe ise diplomayla eş değer sayılıyor.bn rekreasyon mezunu olcam(spor bilimleri).amerikanın isteği sertifikayıda almayı düşünüyorum.burada personel training tecrübem var göstericem diyelim.ama genel olarak hiç bişeyden emin olamıyorum.bnm b arkadaşım turizm okuyum otelde işe girmiş sadece biliyorum.irtibat kuramadım oyüzden pek b yazıda yok.ha tamam gidersek lifeguar falan yapmıştım(yaparım) ama şimdi farklı bi durum var adam gibi işe girebilecekmiyiz?

  • ⭐⭐

    @mahmutenis istediğin iş konusunda kendinizi iyi bir şekilde geliştirirseniz bir şekilde iş bulursunuz. Benim meslekte 23 sene tecrübe var. İlk sene için TR de olduğum için iş aramadım. Geçen senenin sonunda 3 mülakata girip 2 sinden elendim. Hem de çok iyi bildiğim dediğim bir konuda. Ama tam konsantre bir şekilde mülakata hazırlanınca dünya devi bir firmanın IT mülakatını geçip teklif aldım. Diploma geçmiyor falan demediler.
    Siz istekli olun bir şekilde iş bulursunuz.


  • @arnblt senin adına çok sevindim. Beden eğitimi öğretmeni yada başka öğretmenler iş buluyolar hatta maaşlarıda “bekara” iyi. Söyle fitness eğitmeni olan bi arkadaş anlatsa fena olmaz.(en azından ben daha iyi yapardım) diyecek kadar😂 yani Amerika’da iş zor hizmet sektörü vasıfsız(alım-satım,restoran,eğlence,)alıyor ama şirketin içinde proje planlama AR-GE falan işleri yapanlar şirket hizmet sektöründe olsa dahi vasıflı kişiler.(hizmet sunumu,yani vasıfsız işi yapmıyor demek isteğimi anlatabiliyor muyum???(bu tüm dünyada böyle). İşe girerken ne kadar çabalarsam çabalayım maymunluk bizim işin tecrübesi.istersen okulu bitir ama biri geliyo kaslı falan senin emeğine konuyo olcak iş değil.


  • @mahmutenis, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    yani Amerika’da iş zor hizmet sektörü vasıfsız alıyor ama şirketin içinde proje planlama AR-GE falan işleri yapanlar şirket hizmet sektöründe olsa vasıflı kişiler vasıfsız işi yapmıyor demek isteğimi anlatabiliyor muyum???(bu tüm dünyada böyle)

    Merhaba,

    Su cumlede ne demek istediginizi tam olarak anlayamadim:

    "yani Amerika’da iş zor hizmet sektörü vasıfsız alıyor ama şirketin içinde proje planlama AR-GE falan işleri yapanlar şirket hizmet sektöründe olsa vasıflı kişiler vasıfsız işi yapmıyor demek isteğimi anlatabiliyor muyum???(bu tüm dünyada böyle) ".

    Ne demek istediginizi ya da sorunuzu biraz daha detayli aciklayabilirseniz, konu hakkindaki dusunduklerimi paylasabilirim.


  • Salgin durumu olmasina ragmen hala ise alimlar devam ediyor. Bazi hizmet sektorundeki isler zora girdi ve diger birkac meslek gruplari (okullar kapali oldugundan ogretmentlik gibi) zora girdi ama diger alanlarda isler devam ediyor.

    Ornegin indeed.com adresinde benim yasadigim yer icin (25 miles icerisinde) genel is aramasi yaptigimda, 11 bine yakin is ilani cikiyor.

    https://www.indeed.com/jobs?q=&l=Newark%2C+DE

    Bunun yaninda, kendi alanima, yani finans/muhasebe alanina indirgedigimde ise 303 is ilani cikiyor.

    https://www.indeed.com/jobs?q=finance+accounting&l=Newark%2C+DE

    Burasi cevre yerlesim yerleriyle beraber yaklasik 100 bin nufuslu bir bolge. Yani burada boyleyse, daha buyuk sehirlerde cok daha fazla is ilanlari vardir.


  • @mahmutenis, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    @arnblt senin adına çok sevindim. Beden eğitimi öğretmeni yada başka öğretmenler iş buluyolar hatta maaşlarıda “bekara” iyi. Söyle fitness eğitmeni olan bi arkadaş anlatsa fena olmaz.(en azından ben daha iyi yapardım) diyecek kadar😂 yani Amerika’da iş zor hizmet sektörü vasıfsız alıyor ama şirketin içinde proje planlama AR-GE falan işleri yapanlar şirket hizmet sektöründe olsa vasıflı kişiler vasıfsız işi yapmıyor demek isteğimi anlatabiliyor muyum???(bu tüm dünyada böyle)

    Birkac kez daha dikkatli okuyunca anladim ne demek istediginizi:) Beden egitimi ogretmenligi ya da fitness sektorunu bilmiyorum, ama Amerika'da kendi mesleginizde is bulma konusunda genel olarak fikirlerimi paylasmak istiyorum.

    Oncelikle sayin @arnblt’in son cumlesine 100% katiliyorum “Siz istekli olun bir şekilde iş bulursunuz.”

    1- En onemli konu o alanda bir bilgi ve beceriniz oldugunu ispatlayabilmek. Bu diploma olur, is tecrubesi olur, ya da mulakatta o isi yapabileceginiz konusunda ikna ederek olabilir, vs. ( Genelde bunlarin birkac tanesinin birlikte olmasini beklemek daha dogru.)

    2- Diger onemli konu alaninizla ilgili gerekli iletisim becerilerine sahip olmak. Bazi istisnalar olmakla birlikte, bu bircok is icin Ingilizce seviyesi olarak dusunulebilir. Ama iyi bir Ingilizce seviyesi de yetmeyebilir. Ornegin yazdiginiz bir emailin ya da notun anlasilabiliyor olmasi, iyi konusup kendinizi dinletebiliyor olmaniz vs beklenebilir. Malesef bircok insan (ozellikle Turkiye'de) kendi ana dilinde bile bu tur problemler yasiyor. Ornegin ogretmenlik konusunda Ingilizce disinda bu tur iletisim becerilerine de bakiyorlardir.

    3- Amerika’nin Turkiye’den farkli olan guzel yani is konusunda kati kurallarin Turkiye’dekine gore cok daha az olmasi. Turkiye’de diploma, yas, cinsiyet, mezun oldugunuz okul (X universitesinden mezun olmak tercih nedenidir ilanlarini zamaninda cok gordum), askerliginizi yapmis olmaniz, vs. ise girme surecinde cok etkili olabiliyor. Bu konularda Amerika'da problemler daha az. Ornegin ABD'de felsefe okumus biri isterse birgun global bir bankada ust duzey yonetici olabilir (Bizzat tanidigim kisiler var) Bu tur birsey Turkiye'de neredeyse imkansiz.

    4- Gocmen olmak, hatta ABD vatandasi dahi olsaniz Ingilizce’nin anadiliniz olmamasi vs. ABD’ye sonradan gelenlerin karsilastigi dezavantaslar. Ama bu dezavantaslari yenmek mumkun. Belki biraz zaman aliyor ama kariyerinize istediginiz sekilde yon vermek mumkun ABD’de.

    5- Sayin @arnblt 23 yillik is tecrubesi oldugunu ve burada uc mulakata girdini ve bunlardan ikisinden elendigini ve sonra dunya devi bir firmada ise girdigini soyluyor (Tebrikler bu arada!) Bu ornege bakarak su sonucu cikarmayin “23 yillik tecrubesi olan biri bile cok zor is bulmus, Amerika’da gocmen olarak iyi is bulmak neredeyse imkansiz” (Sayin @arnblt boyle birsey tabii ki ima etmiyor, ben sadece ornek vermek istiyorum.) Aslinda onun hikayesi is bulma konusunda bir basari ornegi. @arnblt’nin durumunda bir ABD’li olsa yine benzer tecrubeleri yasayabilirdi. Is bulma sureci vakit alan uzun ve zorlu bir surec. Hemen hemen her seviyede is icin bu boyle.

    6- Bir mulakattan elenmek, ya da is teklifi almamak, kotu oldugunuz ya da sizi begenmedikleri anlamina gelmiyor (bazen gelir tabi:)). Belki o is icin sizden daha uygun (daha iyi demiyorum) bir aday olabilir, siz o is icin “overqualified” olabilirsiniz, sizden daha iyi olmadigi halde hali hazirda ayni yerde calisan baska bir aday olabilir, vs. Kisaca sizin bilmediginiz ve sizin disinizda olan baska bir cok faktor bu sureci etkileyebilir.

    7- Daha once bircok ise basvurup bu sureclerden gecmis, ayni zamanda kendisi de ise basvuran adaylari mulakata alip degerlendirmeler yapmis olan biri olarak, @mahmutenis gibi DV talihlisi genc arkadaslara tavsiyem, is konusunda pozitif olmalari, ABD’de kariyerlerine devam edip bir hayat kurma hayalleri varsa, baslarina gelebilecek en guzel sey olan DV firsatini iyi degerlendirmeleri olacaktir. Buyuk dusunun, amaciniz icin cok calisin, eninde sonunda o amaca zor da olsa ulasirsiniz.

  • ⭐⭐

    Bu arada ben resmi teklifi aldıktan sonra covid den dolayı gelemeyeceğimi belirttim. Yani at-will dedikleri şeyi yaptım. Tek taraflı anlaşmayı bozdum. Adamlar geldiğinizde uygun pozisyona yerleştirelim tarzı resmi bir cevap döndüler. Gidince belki yine çalışma imkanı olur. Bu arada firma UPS di. Bu benim içinde bir kırılma noktasıydı.Acaba iş bulmak çokmu zor diye düşünüyordum ama artık pek korku kalmadı.Tek korku covid


  • @GökdereliUSA bende sizin gibi bu siteyi okuyunca olumsuzluklarla dolu bir sayfa olduğunu gördüm ve sizin gibi takip etmeyi durduruyorum. Olumsuz görüşlere kapatıyorum. Bu olumsuz düşünenlerin derdi ne onu da anlamış değilim. Çünkü hiç kimse bilemez kimin gidip gitmeyeceğini. Bildiğim birşey varsa bir tek ABD'nin bu konuyla bilgisi vardır. Hatta bu süreci etkileyen Corona o da belki olumlu olarak dönebilir kim bilir? Takip ettikçe moral bozuyorsunuz. Bir de gitmeyenler bile yorum yazar olmuş.


  • ABD'de Mart ve Nisan aylarinda isini kaybedenlerin sadece %10'nu geri is'e donebildi. Hala cok buyuk bir issizlik devam etmekte. Indeed.com gibi sitelere bakarak "job market" anlasilamaz. Orada ki bircok ilan piyasada hazir bekleyen is gucunu gormek ve cv toplamak icin verilen "fake" ilanlar. Ayrica, ornegin, IT alaninda 300 ilan gozukuyorsa bu muhtemelen gercekte 30 ayri is icindir cunku herbir ilan en az 8-10 headhunter tarafindan verilmekte. Ilave olarak ayni ilanlar monster.com, glassdoor.com gibi diger sitelerde de yayinlanmakta.
    Su bir gercek ki Covid oncesi ekonomiye donmek uzun yillar alacak, belki de hic donulemeyecek. Sadece ABD degil butun Dunya'da devlet tesvikleri bittikten sonra cok buyuk sayida isten cikarmalar bekleniyor. Herkes ayagini yorganina gore uzatsin ve elinde ki is'in kiymetini bilsin derim.


  • qazandiq

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • herkese merhaba;
    KCC evrak isteği herkese farklı zamanlardamı geliyo bazı arkadaşlara mail gelmiş fakat ben henüz herhangi bir mail almadım

    Dosya Numarasi: 2021EU21XXX
    DS-260 Gonderimi: 26.06.2020
    KCC Evrak Istegi:
    KCC Evrak Onayi:
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:
    ABD ye ilk giriş:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eray, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    herkese merhaba;
    KCC evrak isteği herkese farklı zamanlardamı geliyo bazı arkadaşlara mail gelmiş fakat ben henüz herhangi bir mail almadım

    Dosya Numarasi: 2021EU21XXX
    DS-260 Gonderimi: 26.06.2020
    KCC Evrak Istegi:
    KCC Evrak Onayi:
    Saglik Muayenesi:
    Vize Mulakati:
    Vize Onayi:
    Pasaport Teslimi:
    ABD ye ilk giriş:

    Evet, sadece beklemelisiniz. Bu bilgileri suradan imzaniza tasimaniz daha dogru olur: https://yesilkartforum.com/forum/user/eray/edit


  • selamlar herkese, ds260 formuna aile bireyi ekleteceğim. kccden evrak onayı geldikten sonra bile bu işlemi yaptırtabiliyor muyum?


  • Arkadaşlar merhaba,
    DV 2021 de iptal mi olacak acaba? KCC dönüş mailinde Eylül 31 2021 e kadar sanırım herkes vize alması gerekiyor gibi bir mail aldım. Sizin görüşleriniz nedir? Yalan mı oldu her şey acaba.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jaywestfl merhaba. oradaki ifade yasal süreçin; DV2021 talihlileri için 30 eylül 2021 tarihinde biticek olmasından kaynaklı. yani talihlilerinin hepsi için (olumlu/olumsuz) 30 eylül'e kadar değerlendirilecek şeklinde anlamak lazım. örneğin DV2020 talihlileri için de süreç ne yazık ki 30 eylül 2020'de bitecek. malum pandemi süreci devam ettiği için de onların işlemleri konsolosluklardan yapılamıyor.

    kısaca, DV2021'den sonra DV iptal olacak şeklinde anlaşılmamalı. bu sadece talihlilerin işlemleri için belirlenen son tarih. dua edelim de konsolosluklar açılsın ve işlemler hızlı bir şekilde ilerlesin.

    unutmadan sn. @jaywestfl, sürecinizi profilinize eklemenizi rica ederim.
    link: https://yesilkartforum.com/forum/user/jaywestfl

    teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    selamlar herkese, ds260 formuna aile bireyi ekleteceğim. kccden evrak onayı geldikten sonra bile bu işlemi yaptırtabiliyor muyum?

    Formla ilgili sorulariniz icin su basligi kullanabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3422/dv2021-2021-green-card-lotosu-asamalari


  • Merhaba
    Bana bu sene 2020 haziran ayi green card cekilisinde secilenlerdenim . Siralamam 37 binlerde. 25 bin dolaylarinda mulakatlar bitiyormus diye okudum ama tüm numaralar current oldugunda herkes cagiriliyormus galiba. Tum eu mesela current olmasi tum adaylari mulakata cagirip aralarindan eleme mi yapmak oluyor ozelliklerine gore

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oguzcannnn, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası

    Merhaba
    Bana bu sene 2020 haziran ayi green card cekilisinde secilenlerdenim . Siralamam 37 binlerde. 25 bin dolaylarinda mulakatlar bitiyormus diye okudum ama tüm numaralar current oldugunda herkes cagiriliyormus galiba. Tum eu mesela current olmasi tum adaylari mulakata cagirip aralarindan eleme mi yapmak oluyor ozelliklerine gore

    Su an da butun numaralar current ama gordugunuz gibi hickimse cagrilmiyor 🙂 Demek ki o anlama gelmiyor...

    Bulten "Current" olunca dosya numaraniz ne olursa olsun mulakat tarihi alma ihtimaliniz var demek... Forumdaki istatistik konulari okumanizi tavsiye ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum