@Atlantis00 paylaştığım şeyler genellikle umutsuz insanlar umut olması için motive edici şeyler olduğu düşünüyorum... Cuma günü çalıştığım şirkete sık sık gelen firma yetkilimin arkadaşı hiç birşey yok şunu dedi sen isteyerek bilerek kimseye zarar vermezsin senin yüzünde bu var herkese yardım etmek istiyorsun bunu hiç bir zaman kaybetme ne istersen başarırsın sen dedi herkese yardımcı olmaya çalışıyorum motive etmek için umut olmak için başarılarımı paylaşıyorum insanların güzel şeyler duymayı hak ettiklerini düşünüyorum
-
@Atlantis00 paylaştığım şeyler genellikle umutsuz insanlar umut olması için motive edici şeyler olduğu düşünüyorum... Cuma günü çalıştığım şirkete sık sık gelen firma yetkilimin arkadaşı hiç birşey yok şunu dedi sen isteyerek bilerek kimseye zarar vermezsin senin yüzünde bu var herkese yardım etmek istiyorsun bunu hiç bir zaman kaybetme ne istersen başarırsın sen dedi herkese yardımcı olmaya çalışıyorum motive etmek için umut olmak için başarılarımı paylaşıyorum insanların güzel şeyler duymayı hak ettiklerini düşünüyorum
-
Merhaba,
Eşim H-1B vizesi aldı. Bende H-4 vizesine başvuracağım.
Arkadaşımla kavga ettik.
“Silahtan sayılan cisimle kasten yaralama, neticesi sebebiyle yüzde sabit iz kalması” maddelerinden yargılandım. Şikayetten vazgeçme ve silah yoktu dememize rağmen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.İstinafa başvurmadan Yeni Adli Tıp Raporu aldık. Yüzde iz geçtiği/kalmadığı belirtiliyor.
Dilekçemize silah yoktu, yüzde sabit iz geçti diye itiraz edeceğiz.
Muhtemelen HAGB e düşürecekler.
“Silah kullanarak kasten yaralama” suçundan HAGB almış birisi H-4 vizesi alabilir mi ?Süreçte ne önerirsiniz, vizeye istinaf sonucu gelince mi başvurmak gerekir? Daha önceden adli sicil kaydım yok.
Bu ceza kesinleşmeden vize alma ihtimalim var mı ?Bilgili veya deneyimli olanlar yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
Merhabalar daha önce 02/07/2024 tarihinde sağlık muayenesi olmuştuk ancak vize görüşmesinde AP ye kaldığımız için şuan muayene tekrarı yapmamız gerekiyor. Tekrar konsolosluk mülakatı olmadan sadece eksik evrakları talep ettiler. Temmuz 2025 tarihinde ABD ye giriş yapmayı düşünüyoruz. Daha öncesinde tüberküloz tanımız vs. olmadığı için yeni alacağımız sağlık raporunun geçerlik süresi 6 ay mı olur ve bir sorun yaşar mıyız?
-
@mehmetizmirli kesinlikle katılıyorum bu kadar uğraş verip beklemeye gerek yok en azından hakkı kazanmak lazım. Ticarette öğrendiğim laf pek tam oturmasada "en iyi para, cepteki paradır" kuralından en iyi vize, hak kazanılmış vizedir.
-
22 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere USCIS, yasal daimi mukim statüsüne geçiş için başvuruda bulunanların Form I-693, Göçmenlik Tıbbi Muayene Raporu ve Aşı Kaydı üzerinde COVID-19 aşısı olduklarına dair belge sunmalarına ilişkin her türlü gereklilikten feragat etmektedir. USCIS, COVID-19 aşısının kanıtlanmasıyla ilgili herhangi bir Kanıt Talebi veya Reddetme Niyeti Bildirimi yayınlamayacaktır. USCIS, başvuru sahibinin COVID-19 aşısı olduğuna dair belge sunmamasına dayanarak herhangi bir statü düzeltme başvurusunu reddetmeyecektir.
Göçmen vize mülakatı öncesi sağlık muayenesi kontrolüne girecek kişilerin, mülakata girecekleri ülkedeki konsolosluğun veya kurumun yetkilendirdiği sağlık kuruluşu ile konuyu teyit etmesi süreçleri açısından faydalı olacaktır. Bol şans 🍀
-
@nevermore AP ye kaldım dedin ne demek istedin anlamadım psikolog mu eğer öyleyse bir problem yaşasın mı bendede çok sövme var 😕
-
@Vie, içinde söyledi: LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci
Merhabalar.
Kız arkadaşımla evlenmek istiyoruz da çok araştırma yaptık. Danimarka’dan vize reddi alma olasılığımız var. Bugün araştırmalarımız sonucunda Karadağ’da da böyle bir imkanımız olabileceğini öğrendik. Acaba Karadağ’da evlilik yapsak apostil onaylı belge alsak bu Amerika’da geçerli olur mu? Şöyle greencard aracılığı ile birlikte gitmeyi düşünüyoruz. Yani DS-260 formunu açtıracağız evlilik sonrasında. Acaba Karadağ’da yaptığımız evlilik yeterli olur mu yoksa illa Danimarka ya da Arjantin gibi ülkeleri mi tercih etmeliyiz? Bu konuda bilgisi olan yanıt verebilir mi acaba?Karadag'da henuz bu evlilik mumkun degil ama diger AB ulkeleri sadece toreni bir hizmet verimi olarak burada yapabilir, ama Karadag ulkesinde dedigim gibi sadece domestic/civil patrenership kabulu var yasal olarak. Bunu da ABD kabul etmiyor baska Common Law ulkeleri kabul etse de... Hatta soyle soyleyeyim Yunanistan bile Subat 2024 itibariyle kabul etti ayni cinsiyet evliliklerini yasal olarak.
Turist olarak nikah yapabildiginiz ve medeni olarak bu hakkin oldugu her ulkeden aldiginiz belge benzer ulkelerde gecerli. Mesela Danimarka'da evlendiniz, bu butun diger benzer ulkelerde gecerli. Bu arada Danimarka'da bu hizmeti sunan yerler UK tabanli avukatlik burolaridir genelde, hatta Cebelitarik'ta da yapilir nikah, kayitlar Danimarka'nin siteminde olur. Bu arada herkes kendisi de ilgili belgeleri doldurup, belediyelerden randevu alip nikah yapabilir, neredeyse ucretsizdir hatta bu yok normal seyahat masrafi disinda.
Vize sorununuz yoksa en yakin ulkede islem baslatin, varsa Arjantin ve Uruguay iyi bir secenek, sadece kan tahlili gerekebiliyor diger ulkelerden farkli olarak. Bana ulasabilirsiniz.
Bol sanslar. -
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.
-
@2000ruhu yalnız değilmişim aynı soruyu soran birini bulmak iyi hissettirdi 😄 sağlık, eğitim, iş özellikle yıl sonu gibi karışık durumlar içerisindeyiz, forum yöneticimizin fikrini ben de merak ediyorum, bir kaç çıkış yolu var aslında, mülakata girip sağlık raporunu sonradan da alabiliriz, sağlık randevusundan sonra Tr dönüş yapıp bir hafta sonra tekrar da Hk da gidebiliriz (maliyetli olan)
DV2021 Bekleme Odası
-
Dünyanın en şanssız varlığıyım heralde . Sonuçlarıma bile 3.gün bakabildim. Varın siz düşünün.
-
Yolumuz açık olsun (:
-
Mutlu akşamlar herkese! iki gün uzaktan uzağa okurken düşünceler ve yazılar arasında kaybolsam da forumdakiler toparlanmaya başladık sanırım...
-
@nicomedian4135 hayat boş, yeşilkart forumu oku hemen coşşş
-
@topraxxx DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
@nicomedian4135 hayat boş, yeşilkart forumu oku hemen coşşş
kesinlikle @topraxxx sana sonuna kadar katılıyorum.
-
Maalesef çok fazla kaptırmamak gerekiyormuş onu anladım , farklı yollarla gitmeye çalışmak gerek, yine başvurmaya devam tabiki, sanki kesin çıkacak gibi minimumda yaşadım resmen ; ancak farkına varıyorum diyebilirim ,bayağı kaptırmışım yahu, evi boyatmakla işe başlamalıyım ,başka türlü vizeyede ilerlesek önümüzü kış tutalım yaz yine gelsin ... o pasaporta o vize basılmadan buradaki hayattan kopmamak gerekmiş ..
-
@annecik DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
Maalesef çok fazla kaptırmamak gerekiyormuş onu anladım , farklı yollarla gitmeye çalışmak gerek, yine başvurmaya devam tabiki, sanki kesin çıkacak gibi minimumda yaşadım resmen ; ancak farkına varıyorum diyebilirim ,bayağı kaptırmışım yahu, evi boyatmakla işe başlamalıyım ,başka türlü vizeyede ilerlesek önümüzü kış tutalım yaz yine gelsin ... o pasaporta o vize basılmadan buradaki hayattan kopmamak gerekmiş ..
Valla gerçekten öyle. Sonra çıkmayınca insanın dünyası başına yıkılıyor.
-
Komedi dizileri izleyin iyi geliyor mesela unbreakable kimmy dizisindeki titus tiplemesi felaket komik
-
@azize33 DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
@bidünya teşekkürler günlerdir uykusuz herşeyi incelemeye çalışıyorum bir de AIS kayıt yaparken hangi seçeneği seçmem gerekiyor bu konuda birşey göremedim seçenek seçmem konusunda . Bana telefonda yardımcı olacak kimse yok mu ya da Mersin’de yaşayan aksi takdirde yılıp başvuru yapamayacağım
Dv2020 kazananıysanız yine paylaştığım linkte sorularınızı sorarak daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz. Mutlaka tecrübeli arkadaşlar ve sayın @crazycells yardımcı olacaktır. İmzanızıda güncellemeniz gerek
-
Ne yaparsam yapayım keyif aldığım hiçbir şey yok 2021 bekliyoruz da günler geçmiyor şurada 2020 de göbeğimiz çatladı gelene kadar
Bir uyusam sonuç açıklansa GC çıkmış olsa uyanınca. Sonra birdaha uyusam mülakat tarihim gelmiş olsa kalktığım sabah. 4 5 gün pasaport gelmesini beklerim artık o kadar da değil -
@azize33 DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
Arkadaşlar merhaba ben green card kazandım fakat danışmanlık şirketlerine güvenemiyorum kendim formu doldurmak istiyorum ancak hata yapmaktan ve sonrasından evraklar ile ilgili yanlışlık yaparımdye korkularım var bir de bu sene hangi evrakların çevirisini istiyorlar bilgisi olan var mı lütfen bana yardımcı olun
Forumda zaten gereken tum bilgiler var. Su konuyu sureci anlayana kadar okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalariIlk okuyusta anlamayi beklemeyin, terimlere asina olmadiginiz icin ilk okumada her seyi hazmetmemeniz normal. Ikinci, ucuncu kez okudugunuzda surec netlesmis olur.
Formlarin Turkceleri icin forum kaynaklarini kullanabilirsiniz:
bit.ly/GCpaketi -
@crazycells ben kazanmadığım halde okuyup hala birkaç kez üzerinden geçtiğim cümleler var maalesef. Hele ki o ds260 formu aynı soruyu dakikalarca okuyup cevabı evet mi hayır mı ben olsam ne yazardım diye çalışıyorum sınava çalışır gibi.
heyecan yapmadan acele etmeden sabırlı olmak en güzeli ...
-
Amerikaya ait youtube videoları izlemiyorum artık, zira hayaller ve sonuçlar can yakıyor. Sürekli kasıtlı olarak farklı konularda videolar izliyorum ki, youtube a her girdiğimde Amerika ile alakalı videolar çıkmasın tavsiye olarak karşıma. Yemek videoları izliyorum mesela oruçlu oruçlu, her ne kadar açlık duygumu tavan yaptırsa da, çekilişleri kazanamamış olmam nedeniyle Amerikaya dair videolar kadar acıtmıyor canımı
-
@dreams_usa Acı yok da bu sevda bitmiyor içimizde
-
@oradaki 13 kişiden demirler ve sopalarla dayak yemiştim, canım bunun 10 da 1 i kadar yandıysa adam değilim
-
İlk kez çekilişe katılıp kazanamayanlar bence hayatın anlamını farkediyor. Bir uykudan uyanıyor. Bilinç o rüyadan uyanıyor. Etrafı, gerçekleri, ihmal ettikleri şeyleri görüyor. Boş verdiği şeyler için üzülüyor. Hayatı bir uç noktaya taşımış da död üstü geri düşmüş gibi, hani rüyada bir boşluğa düşeriz anlık uyanırız ya... Onun gibi oluyor...
Ama insanoğlu akıllanırmı? Tadını aldığı hiçbirşeyi bırakmaz... Hele aradığı tat o ise tadından yenmez.....
O rüyanın hayalin tadını aldık bir kere.. Artık bize dur durak yok....
Üstelik inatta var içimizde... Bize nasıl çıkmazın o dayanılmaz cezbedici haliii.
Çıkarttana kadar aynı rüyayı görmeye, aynı hayalleri kurmaya, devamlılığı bağımlılığa çevirmeye devamm....
Kısacası bizden adam olmaz...
Taki hayallerimizin ülkesi amerikaya varana kadar...
-
@dreams_usa aynı durumdayım bende izlemiyorum artık.çok kaptırmışız kendimizi .
-
youtube videolarını abonelikleri kaldırabiliyorsun bir daha seyredemiyorsun tamam da forumda açılan başlığa bakar mısın ailemizde birden fazla kişiye çıktı acaba nasıl gidebiliriz bu kadar da nispet olmaz ki bu başlığı ne yapıcaz
-
@ayvalik10 DV2021 Bekleme Odası içinde söyledi:
youtube videolarını abonelikleri kaldırabiliyorsun bir daha seyredemiyorsun tamam da forumda açılan başlığa bakar mısın ailemizde birden fazla kişiye çıktı acaba nasıl gidebiliriz bu kadar da nispet olmaz ki bu başlığı ne yapıcaz
sesli güldüm ama sinirden mi kıskançlıktan mı bilinmez
-
Bakalım ilk defa başvurucam hayırlısı allahtan galiba sadece iş başvurmakla bitmiyor belirli meslek sertifikaları bakmak lazım daha olumlu ve güzel bi hayat yaşayabilmek için
Benzer Başlıklar
102
50.6k
Users
4.8k
Topics
473.6k