@gucarslan teşekkür ederim
-
@hashirama Benim çevremde şu an 1,5 milyon lira verecek biri yok hocam maalesef 😃
-
-
-
Merhaba.
Bu gün aklıma gelince güncelleme yapma gereği duydum.
21 Eylül 2024 tarihinde ABD'ye girişimi eşim ile birlikte yaptım.
17 Kasım 2024 tarihinde 10 yıllık green cardımı aldım.Aralık ayında Türkiye'ye döndüm. Mart ayında ise artık daha uzun süreleri orada geçirmek üzere ABD'ye döneceğim.
Hiçbir süreçte evliliğimiz ya da kimliğimiz vb. sorun olmadı.
Trump sonrası süreçte durumlar nasıl olur bilemiyorum ama bizim gibi LGBTİ bireyler toplumda kadınlardan bile daha dezavantajlı duruma düştü ülkemizde. O yüzden umarım ki bizler iyi bir geleceği elde edebiliriz.
-
Merhabalar DS 260 formu doldururken innovice id number Engeline takıldık bizde böyle bir fatura numarası yok formu dolduramadik...Bu numaraya nerden ulaşabilirim..Tarafıma iletilmedi... Hem kendim hem çocuklarım için bu formu dolduracagim...Konsolosluga da ulaşamıyorum.. Hastane ye de ulaşamıyorum..Bir de Ankara konsolosluguna nasıl mail atabiliriz..Tercüman bilgilerini iletebilmemiz ancak mail atarak gerçekleştirebiliyormuşuz..Ama mail adresi bilgim yok..Yardımcı olabilecek olan var mı acaba...
-
Merhaba,
Eşim H-1B vizesi aldı. Bende H-4 vizesine başvuracağım.
Arkadaşımla kavga ettik.
“Silahtan sayılan cisimle kasten yaralama, neticesi sebebiyle yüzde sabit iz kalması” maddelerinden yargılandım. Şikayetten vazgeçme ve silah yoktu dememize rağmen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.İstinafa başvurmadan Yeni Adli Tıp Raporu aldık. Yüzde iz geçtiği/kalmadığı belirtiliyor.
Dilekçemize silah yoktu, yüzde sabit iz geçti diye itiraz edeceğiz.
Muhtemelen HAGB e düşürecekler.
“Silah kullanarak kasten yaralama” suçundan HAGB almış birisi H-4 vizesi alabilir mi ?Süreçte ne önerirsiniz, vizeye istinaf sonucu gelince mi başvurmak gerekir? Daha önceden adli sicil kaydım yok.
Bu ceza kesinleşmeden vize alma ihtimalim var mı ?Bilgili veya deneyimli olanlar yönlendirirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
-
22 Ocak 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere USCIS, yasal daimi mukim statüsüne geçiş için başvuruda bulunanların Form I-693, Göçmenlik Tıbbi Muayene Raporu ve Aşı Kaydı üzerinde COVID-19 aşısı olduklarına dair belge sunmalarına ilişkin her türlü gereklilikten feragat etmektedir. USCIS, COVID-19 aşısının kanıtlanmasıyla ilgili herhangi bir Kanıt Talebi veya Reddetme Niyeti Bildirimi yayınlamayacaktır. USCIS, başvuru sahibinin COVID-19 aşısı olduğuna dair belge sunmamasına dayanarak herhangi bir statü düzeltme başvurusunu reddetmeyecektir.
Göçmen vize mülakatı öncesi sağlık muayenesi kontrolüne girecek kişilerin, mülakata girecekleri ülkedeki konsolosluğun veya kurumun yetkilendirdiği sağlık kuruluşu ile konuyu teyit etmesi süreçleri açısından faydalı olacaktır. Bol şans 🍀
-
@nevermore AP ye kaldım dedin ne demek istedin anlamadım psikolog mu eğer öyleyse bir problem yaşasın mı bendede çok sövme var 😕
-
@demirdenkadifeldiven evet sıkıntı yok.
-
merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?
-
-
İnşallah hocam, çok teşekkür ederim.
-
@ayvalik10 hocam linkini güncelleme ya da tekrar yükleme imkanınız var mı?
-
İyi akşamlar, ABD’de fabrikası olan biri bana sponsor olup şu anda çalışma vizesi için USCIS ile görüşüp vize almamı sağlayabilir mi? Bu sırada ben mülakata orada girebilir miyim?
Bildiğim kadarıyla DS-260 formunu doldurduğum için başka bir vizeye başvurmam sıkıntılı. Ama ben değil de bir işveren bunu oradan yaparsa süreç nasıl ilerler?
-
@Umut-kılıç mülakata ankara'da gireceksiniz, konsolosluk adresi..
eğer bahsettiğiniz kurum unganlar ise endişe etmenize gerek yok.
ilgili raporu hard copy olarak onlardna temin edebilirsiniz dilerseniz.
kurumla iletişme geçmelisiniz. -
Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
@Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız..
"kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.]konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin 🙂
-
Mesela ben de bulamıyorum diplomamı. Ben 2019 yılında emekli oldum memuriyetten. Ayrılırken dosyalara baktım bulamadım. Gerçi hatırladığım kadarıyla noter tasdikli nüshası vardı bir yerlerde. Ama greencard çıkarsa işi garantiye almak için okuldan gidip tekrar çıkartacağım. Ayrıca bilgisayar kurs diplomam da soft nüshası mevcut. Basılı nüshayı da halk eğitimden çıktısını alacağım.
-
Adam Metrobuste de ayakta. Ömrü ayajta geçmiş. Walmart ta rafa süt dizerkende ayakta olmak koymaz. Sittin senedir TR de ve bir birikimi yok. Firsat gelmis Amerika ya gidiyor. Sonucta, harcla da olsa borclada olsa yasal olarak Amerika ya varmis. Herkesin kicinin ebati farklidir. Oturdugumuz yerden don bicmeyelim.

DV2021 Bekleme Odası
-
Merhaba, forumu takip ettiğimde mülakat mailleri alanların olduğuna dair yazılar görüyorum. Ancak Türkiye'de halen büyükelçiliğin kapalı olduğunu biliyorum. Acaba kaçırdığım birşey mi vardır sormak istedim. Evrak durumumu kontrol ettiğimde de halen evraklarımın KCC de olduğunu büyükelçiliğe transfer olmadığını görüyorum. Yapmam gereken herhangi birşey var mıdır. Şimdiden nazik dönüşleriniz için teşekkür ederim. Umarım herkes hayallerine kavuşur.
Dosya Numarasi: 2021EU9XX
DS-260 Gonderimi: 09/10/2020
KCC Evrak Istegi: 15/10/2020
KCC Evrak Onayi: 05/01/2021
Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
Vize Onayi: gg/aa/yyyy
Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy -
@Elchina ankara konsolosluğu açıldı hocam. İlk mülakat 8 temmuz.
-
Teşekkürler bilgi için @Orhan-Cabarov o zaman şuan bekleme sürecine geçtik diyebiliriz sanırım ekstra yapmam gereken bir durum yok değil mi bir ödeme vs bunlar sonraki aşamalar diye biliyorum ama
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyy -
@Elchina Rica ederim hocam. O kadarını ben bilmiyorum. Sayın @gucarslan daha iyi bilir.
-
@Aeroexpres, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Sono Vize bülteninde mülakat verildiğine dair bir haber yok. Konsolosluğun resmi sitesinde de böyle bir açıklama yok. Tezinizin kaynağını yazarmısınız? Haberi nereden okudunuz?
ne vize bulteninde ne de konsoloslugun sitesinde boyle veriler zaten aciklanmiyor.
kendilerine mulakat tarihi verilen forum kullanicilari bu bilgileri aktariyor.
-
@Elchina, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merhaba, forumu takip ettiğimde mülakat mailleri alanların olduğuna dair yazılar görüyorum. Ancak Türkiye'de halen büyükelçiliğin kapalı olduğunu biliyorum. Acaba kaçırdığım birşey mi vardır sormak istedim. Evrak durumumu kontrol ettiğimde de halen evraklarımın KCC de olduğunu büyükelçiliğe transfer olmadığını görüyorum. Yapmam gereken herhangi birşey var mıdır. Şimdiden nazik dönüşleriniz için teşekkür ederim. Umarım herkes hayallerine kavuşur.
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyykonsolosluklar uzun bir suredir acik, sadece kapasiteleri dusuk... Bu ileti ve altindakileri okuyabilirsiniz:
-
Teşekkürler bilgi için @Orhan-Cabarov o zaman şuan bekleme sürecine geçtik diyebiliriz sanırım ekstra yapmam gereken bir durum yok değil mi bir ödeme vs bunlar sonraki aşamalar diye biliyorum ama
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyyevrak onayi aldiysaniz yakinda mulakat tarihi de alirsiniz demektir. Su ana kadar mulakat tarihi alabilmis herkes ilk 1000'de...
-
ABD Ilk Giris: gg/aa/yyyymerhaba, büyük ihtmalle bir sonraki mülakat dağıtımında size de mülakat verilecek.
beklemenizi ve hazırladığımız aşağıdaki siteyi takip etmenizi rica ederim. burada mülakat alan cn'leri anlık gösteriyoruz. bunun dışında şuan yapmanız gerkn bi' şey yok. mülakat mailinizi aldığınızda gerekli adımları bu başlığın ilk iletisinde bulabilirsiniz.ayrıca imzanızı bu iletide olduğu gibi düzenleyebilirsiniz, iletilerinizin altına yazmanıza gerek kalmaz
-
Merhaba, dosya numaramız 9300 'lerde bugün evrak onayı maili geldi. Bilgilendirmek istedim. Mülakat maillerini almamız dileğiyle.
-
@Lion35 merhaba gelen onay mailini buraya kopyalabilir misiniz nasıl formatta geliyor bakalım ? bir de mülakat alınca da yazar mısınız onu ne şekild e aldığınızı maille mi yoksa nasıl diye ? teşekkürler bol şans.
-
Congratulations! Our records indicate that your case is ready to be scheduled for an interview when your case number becomes current and appointments are available. Interviews are scheduled numerically based on region and which case numbers have already been processed.
All DV 2021 interviews must be concluded by September 30, 2021. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via the email address listed on your DS-260 to check dvprogram.state.gov for details.
If your case becomes current and you have not received notification to check [dvlottery.state.gov]dvprogram.state.gov, you may contact [email protected] to confirm all of your documents have been received, and that you are ready to be scheduled for an interview. This notice does not necessarily confirm that all your documents have been received or are acceptable.
This notice is not a guarantee of receiving a visa or a visa interview. KCC is a document processing facility and does not make adjudicatory decisions.
Umarım bir mülakat maili alırım ve paylaşırım, hepimize bol şans...
-
@Lion35 benim anladığım 9300 ler ise current olmuş no.Ve onay da almışsınız bu yazıda "if your case becomes current and you have not received notification..." eğer mülakat almazsanız kcc ye email atin diyor ben mi yanlış anladım ? Onaylandı dokumanlarim ve current olmama rağmen mülakat almadım şeklinde..mail mi atsanız acaba 1 hafta içinde ?
-
Bu gece rüyada https://ceac.state.gov adresine girip dosyamın nvc de mi yoksa konsoloslukta mı olduğunu kontrol ediyordum. Kontrol ederken nvc yazısı yerine başka bir yazı gördüm. Dosyamın konsolosluk da olduğunu ve mülakata çağırdıklarını gördüm. Rüyamda o sevinci yaşadım resmen, çok gerçekçiydi. Telefon elimde koşa koşa aileme gösteriyordum. Onlarda gitmemi istemedikleri için sevinmiyorlardı.
Herhalde her gece kontrol ettiğim için rüyama girmiş. İnşallah hepimiz gerçeğini yaşarız.
-
@İpek-Dedemen-Erdur Mail atabilirsiniz elbette ancak şu anda CN 800'e kadar mülakat verdikleri için maile olumlu cevap vermeleri imkansız maalesef
-
@Orhan-Cabarov Bugünden itibaren kontrole başla abi, haziranı güzel kapatabilirsin
-
@Lion35, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merhaba, dosya numaramız 9300 'lerde bugün evrak onayı maili geldi. Bilgilendirmek istedim. Mülakat maillerini almamız dileğiyle.
tebrikler, darısı mülakat mailine inşallah.
-
@İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@Lion35 benim anladığım 9300 ler ise current olmuş no.Ve onay da almışsınız bu yazıda "if your case becomes current and you have not received notification..." eğer mülakat almazsanız kcc ye email atin diyor ben mi yanlış anladım ? Onaylandı dokumanlarim ve current olmama rağmen mülakat almadım şeklinde..mail mi atsanız acaba 1 hafta içinde ?
Bu mail normal yıllardan bize kalan standart onay maili. Şimdiki koşullarda çok ciddiye almamak lazım.
-
@Orhan-Cabarov En kısa sürede gerçekleşir inşallah.
Ben de geçen hafta rüyamda 23 Ekim mi 23 Kasım mı hatırlamıyorum randevu aldığıma dair mail almıştım -
@Sono evet yaşadım cevap vermiyorlar ne yazık ki..Çok ilginç.
-
Bu arada yanlış anlaşılma olmasın yukarıdaki iletimde onayın kendisini değil de mailin içeriğini kast etmiştim. Onay almak tabi ki de önemli. @Lion35 Hayırlı uğurlu olsun

Benzer Başlıklar
84
51.1k
Users
4.8k
Topics
475.0k