@tolgasatir
Tşk ederim
-
@hadi-BE tam olarak düşüncelerimi okumuşsunuz az önce arkadaşım ile de bu konuyu konuştuk canım ülkem böyle kanı bozuk insaları hiç hak etmiyor.
-
@burakbarin, içinde söyledi: Green Card Pasaport Süresi
Merhaba Dv2022 green card'lıyım abd'ye bu ay içinde giriş yapacağım pasaport süremin bitmesine 3 ay var sizce sıkıntı olurmu? Yoğunluktan dolayı uzatamamıştım pasaportumun suresini ve mart'in sonuna kadar giriş yapmam lazım
pasaportunuzu yenilerken vizeye zarar vermemeye dikkat edin. Eski pasaporttaki vizenizi ve yeni pasaportunuzu seyahat icin kullanabilirsiniz...
-
@wisconsin92, içinde söyledi: Green card sağlık mülakatında (Unganlar) yara izi ve psikolojik durum
sağlık muayenesinde sadece sol kolumda faça mevcut tamamen ergenlikle ilintili. bakıyorlar mı orada? bakıyorlarsa bunu nasıl izah etmem gerekiyor? yardımcı olur musunuz?
Evet, izi goreceklerdir, soru sorduklarinda yalan cevap vermeyin.
onemli olan psikolojinizin yerinde olmasi.
-
@Tarif-Atolyesi, içinde söyledi: Green Card Sahibi Türk vatandaşıyla Evlenme
Merhaba, Türk vatandaşı olan biri Green Card sahibi biri ile Green Card’i aldıktan sonra evlendiyse eğer, bunun için nasıl işlemler oluyor? Ve kabul olma şansı nedir?.. 2 yıldan az olanlar için CR1 durumunu anladım ancak diğer işlemler için kabul olma olasılığı nedir ve eğer mümkünse bu yolla koşullu Green Card alma süreci nasıl ilerliyor ve ne kadar sürüyor?.. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim..
soru sormak icin yeni baslik olusturmayin, forumda var olan basliklari kullanmalisiniz.
-
@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Evet sn @crazycells ...
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
@Arne-Saknussemm, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Case id olarak sıfırsız şekilde case number'ımı, A number olarak da green card'ın ön yüzündeki 9 haneli numarayı (green card ücreti ödeme için gelen notice'de de var aynı zamanda) giriyorum sayın @crazycells . Farklı browser'da da denedim fakat unexpected error hatası aldım tekrar.
@crazycells, içinde söyledi: Amerika'da adres değişikliği yapmak USCIS (AR-11 form)
Arkadaşlar verify identity yapmaya çalışıyorum. Case ID ve A Number'ı giriyorum fakat unexpected error hatası alıyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı?
case ID olarak neredeki kac haneli rakami giriyorsunuz? A number olarak neredeki kac haneli rakami giriyorsunuz?
sayin @isoceylan99 'un yasadigi hatayi yasiyorsunuz sanirim...
Dosya numaranizi 0'lar ile denediniz mi? A'yi da dediginiz gibi 9 rakamli sayi seklinde yazmaniz dogru olmus 👍
bilgilerinizi bana ozelden cihan@yesilkartforum.com adresine gonderir misiniz? Ben deneyeyim sizin adiniza...
-
Cümleten iyi forumlar.
Bu başlığı açmamın asıl nedeni Green Card sürecinde benim gibi Avusturya doğumlu olan arkadaşların ULUSLARARASI DOĞUM BELGESINI Avusturya üzerinde alırken neler yapmasi gerektiğidir.Avusturya doğumlu arkadaşların bu belgeyi talep ederken öncelikli olarak yapması gereken ilk şey en yakınındaki Avusturya Büyükelçiliği ya da Avusturya Fahri Kosolosluguyla iletişime geçmek.
Maalesef Avusturya bu belgeyi online vb. yollarla talep ettiğinizde vermiyor.
Şahsen Avusturya nüfus idaresi ile yaptığım e-postalaşmaların sonrasında bana resmi makamlarca verilen bilgi bu sekilde oldugundan ben de yakınımda olan Fahri konsolosluk ile iletişime geçerek bu belgeyi talep ettim.
Eğer yakınınızda Fahri konsolosluk varsa size gereken yardımı kendisi yapacaktır. Özellikle belgenin doldurulması ödemelerin alımı vs.
Şayet yoksa online olarak Avusturya Büyükelçiliğinden evrak işlemleri talebiyle bir randevu oluşturmanız gerekmektedir.
Bu işlem çok basit olarak: https://appointment.bmeia.gv.at/?office=ankara
internet adresinden yapılabilir.
Ardından belgenin talep edildiği form çıktısı ile randevu saatinde Büyükelçiliğe başvurarak belge talebinde bulanabilirler.
Büyükelçiliğe giderken çıktısını alıp dolduracaklar formun linki:
https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=https%3A%2F%2Fwww.bmeia.gv.at%2Ffileadmin%2Fuser_upload%2FAllgemein%2FFormulare%2FAntrag_auf_Ausstellung_einer_Urkunde_aus_dem_ZPR_NEU_16_09_2022.docx&wdOrigin=BROWSELINKBütün bu işlemlerde iki tür belge talebi olmaktadır. İlki normal Uluslararası Doğum Belgesi olarak düzenlenmekte ve bu belgenin ücreti olarakta 42 Euro bir ödeme yapılmaktadır.
Eğer istenirse belgeye Apostil yapıştırılabiliyor, şayet Apostil talebinde bulunulursa bunun bedeli olarakta 40 Euro ödeme yapılması gerekiyor. Bu ödemeler TL olarak da yapılabiliyor.(Şahsen ben hem Uluslararası Doğum Belgesi hem da Apostil talep ettim toplamda da 82 Euro ödeme yaptım. Sebebine gelirsem Apostil belgenin doğruluğunu kanıtlayan bir belge olarak geçiyor. O sebeple bu ikisini birlikte talep ettim.)
Belgeyi Fahri konsolos üzerinden talep ettigimden belge başvurusu yaptıktan sonra elime geçmesi ortalama 3 hafta sürdü. Naçizane tavsiyem bu belgeyi almayı düşünen kişilerin erkenden alıp saklamaları yönündedir ki malumunuz konsolosluklar bazen birtakım sebeplerle tatile girebiliyorlar.
Kısacası umarım bu başlık altında anlattıklarım bazı arkadaşların işine yarar.
Yeşilkart Forum'dan çok önemli ve güzel bilgiler öğrenmemin yanında çok da bir şey ifade etmese de naçizane katkım olarak yazmak istedim.
Saygılarımla... -
-
@tolgasatir
Tşk ederim -
Benim de durum şu an aynı. 04.02.2023 itibariyle 12 ay askerde olacağım ama nisanda akıllı telefon götürebileceğim. Sonuçlara bakmakla ilgili sıkıntım yok tek sıkıntı vize görüşmeleri ds260 vs için yeterli vaktim olacak mı veya askerlik gibi bir sebeple erteleyebiliyor muyum? Bilenler cevaplarsa çok sevinirim.
-
@ErdalK, içinde söyledi: Göçmen vize için yapılan sağlık muayenesi hakkında sorular
Merhaba, ben 2018 yılında askerde iken derin venöz yetmezliği hastalığına yakalandım özetle sağ kasıkta bulunan toplar damar kapakçığı çalışmıyor ve bazı durumlarda ayakta şişlik ve morluklar oluyor. Ara ara kontrol ettiriyorum fakat uygulanan tedaviler ile şuan yaşantıma bir zarar vermiyor, bunun yanında uzun yolculuklarda ayaklarımda şişlik oluyor ve yürümem zorlaşıyor daha önce Almanya uçak yolculuğunda ayağım şişmişti , ben de hastalığa yakalandığımdan beri uçak bileti alırken hem gidiş hem dönüş için uçak kapısı ile havalimanı kapısı arasında tekerlekli sandalye talep ediyorum. Sağlık kontrolünde bu rahatsızlıktan bahsetmezsem ( muayene ücreti artsın istemiyorum ve ekim ayında yaptırdığım doktor kontrolünde bacağımda şuan de bir sorun olmadığını ilettiler) fakat ortalama 10-11 saat uçuş sonrası rahatsızlığımın nasıl bir tepki vereceğini bilmediğim için muhtemelen uçak bileti alırken tekerlekli sandalye talebinde bulunacağım. Amerika ya indikten sonra sarı dosya tesliminde ve ilgili işlemlerde tekerlekli sandalye ile ilk giriş bir sıkıntı yaratır mı bilgi verirseniz sevinirim
gecmis olsun. vize icin onemli olan toplum sagligini etkileyebilecek bulasici hastaliklar, bilginize. o nedenle sagliginizla ilgili herhangi bir bilgiyi saklamanizi tavsiye etmem.
-
@crazycells Dolandırıcılar çok Dikkatli olmak, olmayanları uyarmak bir hizmettir Tşk
-
@Barbaros-Uğur-Yilmaz bende Fransa’dan alicam bir kaç ay sonra nasıl çözmüştünüz
-
@lotusice, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Herkese selamlar arkadaşlar ;
Çok şanslı bir DV2018 kazananı , ama bir o kadarda o sene bize sıra gelmeyerek en şanssızı olarak ( 33xxx lerdeydi numaram - galiba son 13 sene içerisinde gidemeyen yoktu , hep current oluyordu 😞 bize denk geldi ) herkese merhaba demek istedim.
Tabiki başvurmaya devam ediyorum yeniden , burada benimde bir cümlem olsun istedim.
Hepimize bol bol şans ...
Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim , olmayacaksa baştan hiç çıkmasın , sonra daha büyük bir hayal kırıklığı oluyor.Sevgiler hepinize
DV2020 kazananları kendim dahil hayal kırıklığının alasını yaşadık, umudu kesmeden beklemeye devam ediyoruz.
-
@Naile-İlyas, içinde söyledi: Hamilelik ve Green Card Sureci
@Canan-Biçer Merhaba Canan hanım. Öncelikle tebrik ederimve teşekkür ederim.Bende bu konu hakkında çok araştırma yapıp pek bilgi bulamayanlardanım. Şuan 17 haftalık hamileyim. 31 Ağustosta Dq olduk hala randevu bekliyoruz. Yarın normal gebelik takibinden dolayı tetonoz aşımın ilk dozunu olmam için çağırıldım. Ayrıyetten bir kızım var. 3 yaşında o hamileliğimde aşılarımı olmuştum.Yarın gidip aşımı olsam acaba sağlık kontrolunde tekrar aşı olmak zorundamı kalırım. Bir bilginiz varmı? Siz görüşmeye gitmeden önce tetonoz aşısını olmuşmuydunuz? Daha randevu icin mail almadık ama hamile olduğum için gereksiz yere cok aşı olmak durumda kalmak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
TD (tetanoz-difteri) veya TDaP (tetanoz-difteri-bogmaca) olarak karma asi seklinde vuruluyor.
Bu ve diger yaptiginiz asilara dair asi kartlariniz yaninizda olsun, ek doz vurulup vurulmayacaginiza doktorlar karar verecek. Tek basiniza saglik ocagina gidip bu islemlerden dolayi asi vurdurmamalisiniz. Ozellikle saglik randevusundan onceki 30 gun icinde herhangi bir asi vurulmamaniz lazim.
-
@crazycells Teşekkür ederim
-
@nnur DV2022 mülakat deneyimlerinde bununla ilgili çokça örnek bulabilirsiniz, lütfen son mülakat deneyimlerini dikkatlice okuyun;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/4609
-
@rodeon22, içinde söyledi: Current olduktan sonra gelen mail
@arnblt rica etsem randevu tarihi ve kişi isimlerinin listelendiği sayfanın tam linkini atabilir misiniz?
Bu dediginiz uygulama gecmis yillarda vardi; artik konsolosluk boyle bir sayfa yayimlamiyor, bilginize.
-
@johnserim, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
5 senelik gun dolumu konsolosluktaki appointment gunu pasaporta basilan damgadaki greencard tarihi mi yoksa fiziksel olarak greencardi aldigimiz tarih olarak mi baz aliniyor ?
Amerikaya ilk giris yaptiginiz tarih. Zaten Green Card'in uzerinde o tarih yazacak.
-
@zgecantrk vize alacak her kisi icin ayri ucret odeniyor.
-
Herkese merhaba.
Mesajı güncel bilgi olsun, birileri yararlansın maksadıyla yazıyorum.Konu içindeki önceki mesajlardan aldığım bilgiler sayesinde doğum yerim olan Nürtingen'in Standesamt internet sayfasına ulaştım. Almancam olmadığından otomatik translate kullanarak doğum belgesi talebinde bulunabildim. 2 çeşit evrak talep ettim. Biri onaylı doğum sertifikası çevirisiyle ilk sırada yer alan, diğeri internasyonel doğum belgesi adıyla son sırada yer alan seçenek. İşlemi onayladıktan sonra mail adresime evrak başına 12 euro ve posta ücreti olarak +1 euro yollamam için hesap bilgileri içeren bir mail aldım. Açıklamaya ne yazmam gerektiğinide belirtmişler. ( bir kod ve sonrasında soyad, ad) Swift'i yaptım. Sanırım para karşıya ulaştığında benden kim olduğuma dair resmi bir evrak, foto vs isteyeceklerdir. (10.01.2023)
Gelişme oldukça yazdıklarımı güncelleyeceğim.
Güncelleme olarak;
25 euro'yu 10 Ocak'ta swift ile yollamıştım. İşlem esnasında 13,63 euro masraf kesilmişti. Üç gün sonrasında ise hesabımdan 20 euro daha masraf olarak çekildi. Özetle Yapı Krediden swift işlemi yapmayın. 25 euro yollamanın maliyeti 25+33,63 = 58,63 euro oldu.
Nürtingen Standesamt'dan herhangi bir mail gelmedi diye düşünüyordum. Spam'ı kontrol etmesem görmeyecektim. 17 Ocak'ta evrakların postaya verildiğini yazmışlar. (20.01.2023)
DV2021 Bekleme Odası
-
@thestars Kimi hayalle motive olur, kime ters psikoloji yapar daha çok hırslanır? Biz, en azından ben bu foruma duygularımı düşüncelerimi paylaşmaya geliyorum. Kendim gibi insanları görünce de mutlu oluyorum. Herkes çıkma ihtimalinin farkında. O yüzden bırak kim ne istiyorsa onu yapsın bence.
-
Düşünceleriniz hayalleriniz olumsuz sonuçlanırsa canınız çok yanar. Benim asıl anlatmak istediğim şey şu.. 6 Haziran'dan sonra forumda online sayısı 10-15 sayısına düşecek ama şuan belki 1.000lerde..
Yani hayal kurduğunuz şeye tutunuyorsunuz ama netice olumsuz olursa vay haline. Burada hep kazananların hikayelerini dinledin, kazanamayanlarda yazabilseydi şöyle oldu böyle oldu diye.. O zaman asıl ibreti anlardık..!!
-
@thestars Bütün umudu ve hayalleri 6 hazirana bağladım olumsuz bir şey deme kalpten giderim
-
@Mustafa34, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@thestars Bütün umudu ve hayalleri 6 hazirana bağladım olumsuz bir şey deme kalpten giderim
Yapma işte bunu... Neden kalpten gidecen ya.. Bu zaman çok zor bir istatistik.. Bak mustafa hocam sana önerim işine gücüne bakacaksın her sene başvur. Bİr sene illa kazanırsın. Ama işin sonunda kalpten gidecek bir şey yok.. Şartlara bağlama durumu
-
@thestars Nasrettin hoca demiş ki; Ya tutarsa..
Hayal kurmuş insanların morallerini düşürmenin kimseye faydası yok. Bu sene kazanamazsak seneye tekrar başvururuz. Seneye kazanamazsan bir sonra ki sene tekrar..
-
@crazycells Çok hızlı doldurmanız hata yapmanızı gerektirmez. Eğer tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduğunuzdan eminseniz ki bunda emin olunmayacak hiçbir şey de yok; göz gezdirip, teyit ettiğinizde gönderebilirsiniz.
-
@Austintx bilakis ben şimdiden uyarıp sonunda karalar bağlamayın diye milleti uyarıyorum. Nasrettin hocanın hayali masumdu.. Burada hayal kuranların hedefleri yeniden doğmak ve buda tek bir çekilişe bağlanmış. Sıkıntı bu.
-
@thestars Benim durumum inanki herkesten farklı ben makine mühendisliği mezunuyum yurt dışında okudum gitmeden YÖK yüksek öğretim kurumu denklik var gidin okuyun dediler üstelik burs verdiler gidip okudum Avrupa Birliği başarı bursu ile Türkiyeye döndüğümde diplomayı onaylatmaya gittim dediler ki diploma denkliği kaldırıldı üstüme kaynar sular döküldü benim gibi 60000 mezun ve mağdur var ve ben şimdi katnakçı olarak çalışıyorum dalga geçen mi dersin dışlayan mı dersin bendeki çileyi ve ezikliği ne sen sor ne ben söylim
-
@thestars Yaşını başını almış insanlarız. Ben sinerjiye inanan bir insanım. Ama tekrar edim, kazanma şansımın farkındayım. Bunun bana kimsenin söylemesine gerek yok. 6 haziranda azalırız, 2021 nisan başı gibi tekrar bekleme odasını doldururuz. Senin dediğin gibi açıklanacak güne kadar unutan da vardır. Benim ona da saygım var. Nasıl benim gidip o insanlara, ''kardeşim neden unutuyorsun ümitlensene'' demem garip ise, senin de ümitlenmeyin demen o kadar garip.
-
@thestars Benim durumum inanki herkesten farklı ben makine mühendisliği mezunuyum yurt dışında okudum gitmeden YÖK yüksek öğretim kurumu denklik var gidin okuyun dediler üstelik burs verdiler gidip okudum Avrupa Birliği başarı bursu ile Türkiyeye döndüğümde diplomayı onaylatmaya gittim dediler ki diploma denkliği kaldırıldı üstüme kaynar sular döküldü benim gibi 60000 mezun ve mağdur var ve ben şimdi katnakçı olarak çalışıyorum dalga geçen mi dersin dışlayan mı dersin bendeki çileyi ve ezikliği ne sen sor ne ben söylim
Eğer kendine güvenin varsa ki bu kadar azime mutlak karşılık bulursun. ABD = GC değildir. Farklı alternatifleri düşünmüyor musun? Ya da düşünmedin mi? Yani bu kadar karamsar olmak bize değil sana zarar verir. @thestars dediği üzere bazen akışa bırakmak gerekir. Evet kimiler için kaybedecek bir şey yoktur. Lakin hayat müşterektir, armut piş ağzıma düş mantığı yok.
-
Ümitlenmeyin değil, üzülmeyin.. Sonuçlar yıkıcı olmasın.. Sakin olmakta yarar var. Akışına bırakın yeter..
-
Acaba sadece Türkiyeye kaç kişilik kontenjan veriliyor çekilişte
-
@thestars Bişey sorucam. Neden müdahale etmek isteği duyuyorsun? Gerçekten çok merak ediyorum.
-
Acaba sadece Türkiyeye kaç kişilik kontenjan veriliyor çekilişte
Muracat edenlerin toplaminin max %7si.
-
Sebebi yok. Ben, oyun bozan çocuğum... Neyse bu son mesajımdı 6 Haziran'a kadar yazmam. Hayallerle yaşayanı, gerçeklerle olgunlaştırırlar.
-
@clourpoint Teşekkür ederim Kral
-
Bu ve eski forumlar dahil okumadığım konu - ileti nerdeyse olmayan ben , her sene aynı heyecan ile çekilişi bekliyorum. Hayal kurmak insanlara çoğu zaman tutunacak bir dal verir. Herkes şansının düşük olduğunun farkında bence , bari insanların hayallerine karışmayalım. Bunca senedir gördüğüm seçilemediniz yazısı değilmiş aslında beni üzen 2. Başvurumda anladım. Greencardtan hiç haberi olmayan , 3. bir şahısın başvurusuyla kazananlarmış aslında beni üzen. Bu sene pasaport sayesinde bir nebze ümitliyim. Olursa ne ala, olmazsa ilk kaybedişimiz değil.
daha önce wat ile 4 ay yaşadığım , çalıştığım, hala görüştüğüm arkadaşlarımın olduğu ülkeye gitmek bu sefer nasip olur inş
-
@thestars Arkadaslar herkes birbirini kirmadan yazsin alinacak gucenecek bir sey yok.Hepimiz ayni gemideyiz.batarsak hep beraber batacagiz.
-
@thestars ''Hayallerle yaşayanı, gerçeklerle olgunlaştırırlar'' Tecrübe ile sabit ise seni dinlemekte fayda var. 6 haziranda görüşmek üzere. Hayırlı akşamlar..
-
6 haziranda çıkarsa forumda kutlarız inşallah
Benzer Başlıklar
65
27.5k
Users
4.8k
Topics
331.0k