Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • liseyi açıktan bitirdim puanlarım yüksek. Üni. Abd' de okuyabilirmiyim ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ediz-Can, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    liseyi açıktan bitirdim puanlarım yüksek. Üni. Abd' de okuyabilirmiyim ?

    sorulariniz icin yeni baslik olusturmayin!

    Ilgili konuya tasidim sorunuzu... onceki iletileri okuyup konu hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz.


  • @crazycells sorumun cevabını bulamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ediz-Can, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    @crazycells sorumun cevabını bulamadım.

    Ilk sayfada universitelere nasil basvuru yapacaginiz anlatiliyor, lise not ortalamaniz basvuru surecinin bir parcasi ama tek baktiklari kistas degil. ABD'de Turkiye'dekinin aksine merkezi bir universite basvuru yontemi yok, hangi universitede okumak istiyorsaniz o universiteye basvuru yapacaksiniz ve universite sizi kabul edip etmeyeye karar verecek.


  • @crazycells
    Aradığım Cevabı aldım. Teşekkürler.


  • Selam herkese. Bu ingilizce yeterlilik sınavlarından hangisi görece diğerlerinden daha kolay olabilir
    Bu sınavlardan alanlar var mı bir kaç çeşit. TOEFL, IELTS, PTE Academic, ACCUPLACER (ESL) bunların hepsi de kabul görüyor benim başvuru yapacağım okulda. Houston community college. Hatta Texas success initiative(sat hibi bir sınav) die bir test var oda kabul oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere yurtdışına çıkabilmeniz için büyük bir fırsat teklif edeceğim. Siz de 23-24-25-26 Aralık tarihlerinde online ortamda, Zoom uygulamasında 4 gün boyunca gerçekleşecek yurtdışı eğitim webinarlarında yerinizi alın, yurtdışında okuma hayallerinizi geciktirmeyin!
    Eğitim ve kariyeriniz için onlarca yurtdışındaki okul yöneticisi ile görüşebilirsiniz.

    Katılmak İçin Form Doldurun Dil Okullarında 25 Dolar Extra İndirim Kazanın!
    Yurtdışı Eğitim Programları Hakkında Bilgi İçin Telefon ve WhatsApp:+90 555 143 59 67
    SEMİNER KATILIM ve BİLGİ FORMU: https://form.jotform.com/213124602478956


  • Hepinize merhabalar, öncelikle şimdi burda üniversite okumaktayım, ama burda notlarımın çok iyi olmaması sebebi ile ordan baştan başlamak istiyorum sorum şu, transfer öğrenci olmadan normal başvurabilir miyim ya da burda kayıt sildirince orda normal ACT veya SAT sınavları ile1. sınıfa direk transfer statüsünde olmadan başvuru yapabilir miyim? Teşekkür ederim herkese


  • @Galahad3505, içinde söyledi: Önlisans ve Lisans Eğitimi, Başvurular, SAT ve ACT sınavları

    Hepinize merhabalar, öncelikle şimdi burda üniversite okumaktayım, ama burda notlarımın çok iyi olmaması sebebi ile ordan baştan başlamak istiyorum sorum şu, transfer öğrenci olmadan normal başvurabilir miyim ya da burda kayıt sildirince orda normal ACT veya SAT sınavları ile1. sınıfa direk transfer statüsünde olmadan başvuru yapabilir miyim? Teşekkür ederim herkese

    Şu anda Türkiye'de okuyup, ABD'de okumak istediğinizi varsayarak cevaplıyorum (burada-orada yazınca karışıyor, ülke ismi yazmak daha iyi):

    Türkiye'de kayıt sildirdikten sonra ilgili sınavlara girip üniversiteye başvurmakta hiçbir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Belki de kayıt sildirmeden bile başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylanırsa da Türkiye'yi bırakıp ABD'ye geçersiniz. Mantıken ben bir sakınca bulamadım.

    Kesin bilgi değil, yorumdur. 😅


  • SAT Deneyimleri


    amerikan üniversitelerine başvurulurken kullanılan, evidence based reading and writing ve math section'larından oluşan bir sınav. kendi tecrübelerimi de araya katarak amatör bir çalışma rehberi bırakmak istiyorum buraya. ben bu merete iki kez girdim, ilkinden 1520; ikincisinden de 1530 aldım (evet, çok büyük bir fark.)

    sat hakkında genel bilgilerle başlayalım. yukarda bahsettiğim üzere evidence based reading and writing ve math kısımlarından oluşuyor. evidence based reading and writing kısmı da kendi arasında reading ve writing olmak üzere ikiye ayrılıyor: reading kısmında edebiyat, bilim, tarih ve sosyoloji alanlarından olmak üzere 5 pasaj veriliyor ve pasaj başı 10-11 soruyla, toplamda 52 tane soru yanıtlıyorsunuz. süresi 65 dakika. writing kısmında da genel olarak ingilizce grameriniz ve noktalama bilgileriniz ölçülüyor. burada 4 pasajınız ve pasaj başı 11 soruyla 44 sorunuz mevcut. süresi 45 dakika.

    math kısmına gelecek olursak, burası da kendi içinde ikiye ayrılıyor: no-calculator ve calculator kısmı. no calculator kısmı 20 sorudan oluşuyor ve süreniz 25 dakika. diğer kısım da calculator section: bu kısımda tahmin edebileceğiniz üzere hesap makinesi kullanmanız serbest. 38 sorunuz ve 55 dakikanız var. bu bölümü tamamladığınızda sınavınız bitmiş oluyor. toplamda 175 dakikada 154 soru çözmüş oluyorsunuz. yalnız sat 4 oturumda yapılır ve her oturumda sadece tek bir bölümü çözersiniz. sınav 65 dakikalık reading bölümüyle başlar, bittiğinde 10 dakikalık bir ara verilir ve 30 dakikalık writing bölümüne geçilir. writing bölümü bittiğinde direkt 20 dakikalık math no calculator bölümü çözülür. sonra 5 dakikalık bir ara verilir ve 55 dakikalık math calculator bölümü yapılır.

    sat 1600 üzerinden değerlendirilen bir sınav, bunun 800 puanı ebrw kısmından ve 800 puanı da math kısmından geliyor. ebrw'de reading 40, writing de aynı şekilde 40 puan üstünden hesaplanıyor. matematikte ise doğru sayınıza göre direkt mat puanınız veriliyor. işin sıkıntılı kısmı sat'nin sınavdan sınava değişen bir equating sistemi olması, tabii sat öğrencileri bunu çan eğrisi olarak bildiğimiz curve olarak anıyor. bu curve sınavdan sonra değil, sınavın zorluğuna göre sınavın öncesinde belirleniyor. o tarihte sınava giren öğrencilerin performansı sizin skorunuzu hiçbir şekilde etkilemiyor yani. buna göre skor hesaplama da şöyle: mesela curve'ünüz reading'de 7 yanlış sorudan 5 puan kırıyor, bu durumda reading'den 35 puan alıyorsunuz. writing'de de 4 yanlış yaptığınızda 4 puanınız kırılsın, 36 puan almış oluyorsunuz. 35 ve 36'yı topladığınızda 71 oluyor, buradan ebrw skorunuz 710 oluyor. matematikte ise skorunuz toplamda cevapladığınız 58 mat sorusu üzerinden hesaplanıyor, örneğin tüm matematik bölümünde sadece 1 yanlışınız varsa ve curve'ünüz 1 yanlıştan 10 puan kırıyorsa 790 alıyorsunuz. anlayabileceğiniz üzere yanlışı hesap makineli ya da hesap makinesiz bölümden yapmış olmanız fark etmiyor. (puanlama sistemi çok karışık gelmiş olabilir, ama deneme sınavı yaptıkça ve sınavlarınızı değerlendirdikçe nasıl bir sistemden bahsettiğimi muhtemelen anlarsınız.)

    sınava kaydolmak için collegeboard adresine gidip gerekli adımları takip ediyorsunuz. sınavın ücreti eğer türkiye sınırları içerisinde girecekseniz tahmini olarak 101 dolar oluyor. ödemeyi kredi kartından yapmalısınız (evet, debit kartlardan sistem parayı çekmiyor). bir de olabildiğince erken kaydolmaya çalışın çünkü türkiye'de sınav merkezleri çok çabuk doluyor ve yer kalmıyor bazen. böyle bir durumda ara sıra girip yeni sınav merkezi açılmış mı diye kontrol de edebilirsiniz, bazen yeni merkezler açılıyor.

    bir diğer konu da subject test mevzu. geçen aylarda collegeboard artık subject testleri yapmayacağını duyurdu. benim bu subject testlerle alakalı da bir anım var ama artık kimsenin işine yaramayacağından o topa hiç girmeyeceğim.

    sınav hakkında yüzeysel bilgileri verdikten sonra gelelim içeriğine: öncelikle ingilizceniz anadil seviyesinde değilse umarım bu entry'yi sınava gireceğiniz tarihin en az 1 yıl öncesinde falan okuyorsunuzdur. çünkü bu sınavda 1450 ve 1500+ seviyelerini görmeniz için iyi seviyede ingilizce akademik okuma beceriniz olması lazım. önce peşin peşin bunu söyleyim, iyi değilseniz bu entarinin devamını okur okumaz direkt akademik okuma çalışmaya başlayın. ilk adımı time, the atlantic, the new atlantis, the economist, scientific american, smithsonian, the boston globe gibi dergiler okuyarak atabilirsiniz. bunun dışında internette sat okuması için yapılmış çeşitli okuma listeleri mevcut, basit bir google araması yaparak bulabilirsiniz. bu nokta çok kritik çünkü hem kelime dağarcığınızı hem de okuma becerinizi bu şekilde geliştireceksiniz. özellikle reading kısmında okuduğunuz metine tam anlamıyla odaklanmanız ve okuduğunuz metin dışında hiçbir şey düşünmemeniz lazım. ben ilk girdiğim sat'de sınavdan sonra okuduğum pasajları nerdeyse cümle cümle hatırlıyordum ve 39/40 yapmıştım.

    writing kısmına gelecek olursak, burası tamamiyle çalışarak çözülebilecek bir kısım. entry'nin devamında bir iki kaynak kitaptan bahsedeceğim, onlara bakarak çalışabilirsiniz. buranın sıkıntısı şu: reading'e kıyasla daha kolay olduğundan dolayı curve daha acımasız ve bundan dolayı yanlışlarınız alacağınız puanı neredeyse reading'den daha fazla etkiliyor. o yüzden olabildiğince bu kısımda yanlış sayınızı düşürmeye odaklanın.

    math section'da tek sorununuz ingilizce matematik terimlerini öğrenmek. türk müfredatında matematik gördüyseniz inanın mat çalışmanıza gerek bile yok. aslında matematiğinizin yanı sıra bu kısımda da okuma beceriniz test ediliyor, o yüzden soruları dikkatli okuduğunuzdan emin olmalısınız.

    sınava çalışabileceğiniz en iyi sitelerden birisi tabii ki de ücretsiz olan khan academy. burada konu konu, seviye seviye sat sorularıyla birlikte collegeboard'ın hazırlamış olduğu 8 sat deneme sınavı da bulunuyor. bu deneme sınavlarını online olarak yapıp, hiç skor hesaplama zahmetine girmeden de seviyenizi az çok görebiliyorsunuz. eğer bütçe sıkıntınız yoksa uworld'e kaydolabilirsiniz. uworld'de soru cevaplama sürelerinizden değiştirdiğiniz şıklara kadar birçok istatistik skorunuzu yükseltmeniz için size yardımcı olabilir. bir de -1600.io- var, fakat burasıyla alakalı benim bir tecrübem yok.

    sat ile ilgili en büyük bilgi kaynağınız ise reddit'in sat subreddit'i. burada collegeboard'ın yaptığı yaklaşık 40 sınavı bulabilirsiniz, sorularınızı atabilirsiniz, sınavdan sonra sınav hakkında tartışabilirsiniz vs. burayı biraz karıştırdıktan sonra sınav hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

    sınava kitapla hazırlanmayı düşünüyorsanız lütfen the princeton review, kaplan, barron's gibi kaynak kitaplarından uzak durun. bu kitapların yüzde doksanlık kısmı bir işe yaramayan taktiklerle dolu ve aşırı pahalı. evet içlerinde deneme sınavları mevcut, ama collegeboard tarafından hazırlanan sınavlar değiller. elinizden geldiği kadar collegeboard'ın kendi hazırladığı sınavları çözün, başka kaynakların sınavlarına itibar etmeyin.

    kaynak kitap olarak. reading için;

    • the critical reader (erica meltzer)

    writing için;

    • the ultimate guide to sat grammar (erica meltzer)
    • the college panda sat writing

    vocabulary için;

    • sat vocabulary (erica meltzer)
    • new sat vocabulary book (katya seberson)

    math için;

    • the college panda sat math

    sat genel kitap;

    • sat black book (bu kitapta taktikler ve birkaç deneme testinin cevaplarının açıklamaları mevcut, indirmeniz tamamen opsiyonel.)

    bu kitapların tamamına internetin derinliklerine inerek ulaşabiliyorsunuz. youtube'a göz atmak isterseniz seberson method ve scalar learning güzel kanallar. seberson method genellikle reading kısmı için güzel tüyolar veriyor, scalar learning de her deneme sınavının matematik kısımlarını cevapladığı videolar yüklüyor.

    kendi tecrübelerime gelecek olursak: sınava hazırlanırken sadece tek bir kısıma ağırlık vermeyin. her bölüme gerektiği kadar ilgi göstermeye çalışın. örneğin ben ilk girdiğim sınavda reading'e ağırlık vermiştim ve güzel bir reading skoru da almıştım ancak writing ve math kısmında o kadar iyi sonuç almadım. ikinci sınavda ise bunun tam tersi oldu, bu sefer writing ve math kısmına yoğunlaştım. sınavda da writing ve math'ten iyi sonuç alırken, reading biraz düşük kaldı.

    deneme çözerken size kolaylık sağlayacak mock proctor'lar'ı kullanabilirsiniz. ayrıca pandemiden ötürü şu an sınavlar maskeyle yapılıyor, bu yüzden deneme sınavlarınızı maskeyle yapmanızı öneririm. çözdüğünüz tek bir denemenin sonucuna çok fazla güvenmeyin, normalden çok düşük veya çok yüksek almış olabilirsiniz. ben sınava girmeden iki hafta önce çözdüğüm denemelerde 1460 falan yapıyordum, hatta reading'de süreyi bile yetiştiremiyordum. sınavda ise 5 dakikam falan artmıştı. reading kısımlarını kodlarken soru soru değil, pasaj pasaj ilerlemeyi deneyin. örneğin bir pasajın 10 sorusu varsa 10'unu çözüp öyle kodlayabilirsiniz. son olarak da yine pandemiden dolayı sınav merkezleri kapatılıp, sınavlar ertelenebiliyor. son ana kadar collegeboard'ın sitesinden bunları kontrol edin. eğer sınav merkeziniz erken kapanırsa merkezinizi değiştirme şansınız var.

    eyyorlamamız bu kadardır. hepinize iyi çalışmalar dilerim.


    ilk defa gecenlerde practice test 10’unu cozdugum sinav. buradaki ve redditteki neredeyse herkes matematik cok basit yaa ebrw calismak lazim falan filan diye konustugu icin matematikte cok iyi yapmayi beklemesem de ortalama bi sonuc bekliyordum. sinavdan sonra ebrw’yi kontrol ederken allahim dedim herhalde harvard’a falan gidecegim bu ne guzel sonuc, sonra goklerden gelen bir matematik resmen yuzume kamyon gibi carpti. o kadar kotu gecti ve o kadar kotu bi sonuc geldi ki sinava girdigimden beri gunde en az 4 saat matematik calistim sadece.

    benim gibi rahat kerizler varsa “yeeaa turkiyede ortaokulda bile universite seviyesinde matematik goruyoruz nolcak yaparim” falan modlarina girmeden once bi kac test cozsun bence.

    onun disinda benim de kitap onerim olacak, matematik icin -1600.io- orange book kitabi baya hosuma gitti. ozellikle her seyi kavradiginizdan emin olmak icin harika bir kitap. tek sorun turkiyede yok ve kargo sureci 1 ay kadar suruyor. internette 200 sayfasi falan var bulabilirsiniz.

    ebrw kismi icin tavsiye verecek olursam;
    benim o partta en buyuk sirrim okumamak. simdi diyeceksiniz ki nasil? soyle ki sadece soruyu, cevaplari ve ilgili line okuduktan sonra yanitliyorum sorulari bu sirada metin hakkinda ufak tefek fikirlerim olusuyor. bu taktikle cozdugum icin de reading bittiginde yaklasik bi 15-20 dakikam kalmis oluyor. bu surede emin olmadiklarima bakiyorum ve metinleri bu sefer okuyorum.

    tabii bu ustteki yontem size cok ters gelebilir ama cok kucuk yaslarda kitap okudugum ve hizli okuma yarismalarina falan bi ara odaklandigim icin bu tempoyu kontrol etmeyi basarabiliyorum. dedigim gibi bi deneyin hosunuza giderse oyle yaparsiniz.

    calisma yontemi olarak ben pomodoro teknigiyle calisiyorum 50 dakika ders, 10 dk mola seklinde 3 ila 6 tekrar arasi veya moduma gore daha fazla yapiyorum.

    edit: bu arada herhangi bir fikir, kaynak, taktik ve bilgi alisverisine acigim yesillendirebilirsiniz.

    edit2: hazir bu kadar yazmisim programimi da yazayim belki birinin isine yarar.

    1 haftalik program

    pazartesi: practice test, sonucu kontrol etmek - eksik oldugum konulari not etmek ve yanlislara bakmak

    sali: konu calismasi, eksik oldugum derse belirledigim zamanimin %70’ni verecek sekilde calismak - 150 ile 200 arasi soru cozumu (moduma gore artip azalabiliyor)

    carsamba: konu calismasi + 50 yeni kelime ogrenme, bu sefer eksik oldugum derse %80-90 agirlik veriyorum - yorgunluguma gore soru cozuyorum

    bu sekilde sali carsamba programiyla ayni duzenle haftayi bitiriyorum. sonra yine practice test. siz de kendinize gore sekillendirebilirsiniz. benim istedigim okul minimum 1450 sat istedigi ve eksiklerim fazla oldugu icin yogun bir programda calisiyorum.

    onumde 4 ay kadar bi sure var, bu surecte matematigimi bastan yaratmam gerekecek. benim gibi olan veya ebrw konusunda yardima ihtiyaci olan varsa daima ulasabilir. iyi calismalar herkese 🙂

    ALINTIDIR. #1 #2 Ekşi Sözlük SAT Başlığı
    (Bazı bilgiler güncelliğini kaybetmiş olabilir.)


  • @Mayki, içinde söyledi: FAFSA ve Üniversite Eğitimi için diğer burs ve kredi olanakları

    F1 vizesi ile "Uluslararası Öğrenci" statüsünde lisansa başlamayı düşünüyorum ancak okul ücretleri çok yüksek. Okul harcı için neler yapabilirim? Başarılı öğrencilere okuldan burs verilir mi? Bizdeki üniversiteler gibi %25, %50 burs seçenekleri var mı?

    @crazycells ???


  • Merhaba, Amerika’da college, universite arastirmasi yaparken Amerika Kibris konsolosluguna bagli educationusacyprus ile karsilastim. Kibris’da yasayanlar icin ucretsiz danismanlik sagliyorlar. Turkiye icin boyle bir servis var mi bilemiyorum ama buraya yazmak istememin sebebi , simdiye kadar bir webinara birde online fuara katildim. Bu katilimlarda da universitelerin gorevlileri sartlari anlattiktan sonra sorularinizi yanitliyorlar. Ucretsiz online sat kurslari organize ediyorlar. Web sayfasini yada instagram sayfasini takip ederseniz kafaniza takilan sorularin cevaplarini belki bulabilirsiniz. Bol sans.


  • Merhabalar,

    Community College'lere kabul almak zor mudur? Liseden iyi bir ortalama ile mezunum. Üniversite ve yüksek lisans eğitimim de var. Ancak hem meslek değiştirmek hem de ABD'ye göç için community college düşünüyorum. Mantıklı bir seçim olur mu sizce?


  • Amerikada egitim ile ilgili aklinizda sorular var ise bu webinara katilip , sorularına cevap bulabilirsiniz. Sorularinizi onceden de gonderebilirsiniz. Katilim ucretsizdir.
    Söyleşi: Yurtdışı Üniversite Hazırlıklarında Kafa Karıştıran Konular
    Söyleşi: Yurtdışı Üniversite Hazırlıklarında Kafa Karıştıran Konular
    Yurtdışı üniversite başvurularında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir webinar

    Ask us your questions and join us on March 15th to discuss them!
    ASK HERE: https://forms.gle/Y6MTxrNoAQLgNuyw9

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Üniversiteyi Amerika'da Okumak İçin Ne Yapmam Gerek?

    Lise 2'ye yeni geçtim. İngilizcem iyi, geliştirmeye devam ediyorum. YKS'ye çalışıyorum. Fakat Amerika'da okumak için ne yapmam gerek bilmiyorum. Atıyorum 1000 sıralama mı yapmam gerek, farklı bir sınava mı girmem gerek, bilmiyorum. Bu işler ücretsiz olmuyor, bunun da farkındayım. Maddi olarak aşırı yüksek olmadıkça sıkıntı yok. Şu an ne yapmalıyım? Bu işler nasıl işliyor? Ana amacım Üniversiteyi orada okuyup 4-5 sene civarı yaşamak. Tavsiyeleriniz olursa çok çok mutlu olurum.


  • Bu ileti silindi!

  • Selamlar herkese,

    Digital SAT hakkında bilgi sahibi olan, sınavına girmiş olan kişiler var mıdır acaba?

    Sınav hakkında yeşillendirebilirseniz sevinirim.


  • Merhaba,

    Bir üniversitede mühendislik öğrencisiyim fakat okulum çeşitli sebeplerden dolayı uzadı ve ben de ailemle konuşup community college'a başvurmaya karar verdim. Bu yüzden bu konu hakkında sizlere birkaç sorum olacak:

    1-Buradaki eğitimimi yarıda bırakıp abd'de bir eğitim almaya çalışmam f-1 vize başvurumu riske atar mı?

    2- Hayatım boyunca hiç yurtdışına çıkmadım, Avrupadaki bir ülkeye schengen alıp birkaç gün kalmam vize sürecimde avantaj sağlar mı?

    3- Community College'a gitmek için yapılan vize başvurularında red oranları hakkında herhangi bir duyumunuz mevcut mu?

    Genç bir kardeşiniz olarak sizlerden yardım beklemekteyim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum