Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhaba,

    Student and Exchange Visitor Program (SEVP) sertifikalı(kısaca m ve f vizesi alabilmek için i-20 belgesi düzenleme yetkisi olan okullar) uygun fiyatlı dil okulu ya da college bilgilerini paylaşabilir miyiz?

    her eyalet için liste burada var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @crazycells Abd'de uygun fiyatlı dil okulları içinde söyledi:

    Su konuyu da incelemenizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/287/abd-de-dil-okulu-fiyatları-konaklama-i20-ve-diğer-maliyetleri

    aslında o başlığı okuduktan sonra açtım bu başlığı. şöyle ki;

    bu listedeki okulların pek çoğu aracı kurumlar vasıtası ile öğrenci alımı yapıyor. Ben new yorktan bir örnek vermek istiyorum. new yorkta x college türkiyeden iki farklı yolla öğrenci alıyor birincisi doğrudan ikincisi aracı ile. doğrudan alım yaptığı durumda belli bir burs ya da indirim sağlıyor not ortalamasına bakarak ve bu da yıllık eğitimin ortalama 3200 dolara gelmesine sebep oluyor(evet rakam bu kadar düşük) bu okulun türk öğrenci danışmanı var, fakat bu okula aracı kurumla gitmeye kalkarsanız rakam 4500 hatta bazen 5000 seklinde sunuluyor.

    işte benım amacım kaplan vs değilde uygun fiyatlı nispeten düzgün ve piyasaya düşmemiş okullar hakkında bilgi kaynağı oluşturmak. olumlu olumsuz yanlarını bir araya getirmek. Chicagoda SOLEX var mesela uygun fiyatlı fakat olumsuz yanı çok yüksek oradan rus ve eski sovyet ülkelerinden öğrenci barındırıyor. vs vs örnekler çoğaltılabilir.

    upper west side da bir dil okuluna 6 ay/haftada 20 saat gidip başvuru ücreti dahil 3700-3900 ödemek varken , neden 10 bin dolar ödeyelim ki?


  • Merhaba arkadaşlar,
    Bildiğiniz gibi sonuçlar açıklandı fakat bana yine hüsran 😞
    Şöyle bir plan yaptım fakat kafamda hala sorular var;
    Eylül gibi turist vizesi alıyorum ve Orlando Florida'ya geliyorum. Ekimde (bakın burası çok önemli) Green Card'a avukatla başvuruyorum, galiba çıkma oranı çok yüksekmiş, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? avukat kaç para ister? kesin çıkıyor mu?
    Bu sürede kaçak çalışıyorum. Vize sürem dolmaya yakın bir dil okuluna başvuruyorum. Dil okulu vizemi turistten öğrenciye çevirir mi ? çevirirken ne tür belgeler ister benden?
    Son olarak bu hayallerimi gerçekleştirmek için en uygun yer Orlando Florida mı? yoksa sizin önereceğiniz bir eyalet var mı benim için ?
    Teşekkürler şimdiden.


  • @benchtengelen ABD'de uygun fiyatlı dil okulları içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar,
    Bildiğiniz gibi sonuçlar açıklandı fakat bana yine hüsran 😞
    Şöyle bir plan yaptım fakat kafamda hala sorular var;
    Eylül gibi turist vizesi alıyorum ve Orlando Florida'ya geliyorum. Ekimde (bakın burası çok önemli) Green Card'a avukatla başvuruyorum, galiba çıkma oranı çok yüksekmiş, bu konu hakkında bilgisi olan var mı? avukat kaç para ister? kesin çıkıyor mu?
    Bu sürede kaçak çalışıyorum. Vize sürem dolmaya yakın bir dil okuluna başvuruyorum. Dil okulu vizemi turistten öğrenciye çevirir mi ? çevirirken ne tür belgeler ister benden?
    Son olarak bu hayallerimi gerçekleştirmek için en uygun yer Orlando Florida mı? yoksa sizin önereceğiniz bir eyalet var mı benim için ?
    Teşekkürler şimdiden.

    bu yazdıklarınızın çoğunun cevabı forumda var fakat avukatla green card basvuru yapmaktan kastınızı anlamadım.


  • @benchtengelen Greencard'a avukatla basvurmaktan kastiniz nedir? Green card lotosuna basvurmaksa eger, avukatlar bununla ugrasmaz. Basit bir sey cunku. Bir de loto sansa dayali oldugu icin ihtimalin yuksek olmasi diye bir sey yok. Ama eger siz yatirimci veya artist veya nitelikli calisan kategorileri araciligiyla Green card basvurusu yapmak istiyorsaniz avukatlar yardimci olur. O durumda da tabii ki hic birseyin garantisi yok. Ama avukatiniz sizi yonlendirecektir. Bir arkadasimdan duyduguma gore Turist vizesi ile gelip ogrenci vizesine cevirme durumu cok zorlasmis. Benim tavsiyem direk ogrenci vizesi ile gelin. Ya da turist vizesi ile 6 ay kaldiktan sonra tekrar Turkiye'ye gidip ogrenci vizesine basvurun. Cunku kurallara gore, turist vizesi ile gelen kisinin amaclari ve niyetleri arasinda egitim almak olmamali, ve eger burada kaldiginiz sure icinde sizin bu amaclariniz arasina egitim de girerse, ilk Amerika'ya turist vizesi ile gelirken boyle bir niyetinizin olmadigini, burada gerceklesen belirli olaylar nedeniyle bu yeni fikri edindiginizi kanitlamanizi istiyor basvurunuzda.


  • @dustyblue merhaba, Raleigh'teki dil okullarına bakıyorum ama bulamadım bir türlü. Ücretsiz yada uygun fiyatlarda bildiğiniz var mı?


  • zoni dil okulu nasıl arkadaşlar?

    bu okula giden var mı veya gidecek olan var mı?


    1. sorum.. dil okuluna kayıt yaptırıp (yani onların daha vizeye başvurmadan önce referans olması gerekiyor) sonra vize başvurusunda bulunuyoruz sanırım öyle değilmi?
    2. sorum.. peki bunu kesin olarak bir dil okuluna kayıt yaptırırsam dahi vize için kesin referans olurlar mı ?
    3. sorum.. öğrenci vizesi dedikleri şey tam olarak bu mu, mantığı ? bir dil okulu referans yapmak mı tek şart bu mu yani oraya gitmek için ?
    4. sorum.. üniversiteye de kayıt yaptırsam vize de sağlanır mı ? ve bu üniversite ücretsiz devlet üniv. olursa olur mu ?
    5. sorum.. özel üniversite ücretleri minimum kaç dolardan başlar en kötü fiyat verir misiniz ?
      bunlar hakkında lütfen yardımcı olun teşekkür ediyorum 🙂
  • ⭐⭐⭐⭐

    @Serhat-Okcu 1. evet 2. hayır 3. hayır 4. başına evet sonuna ücretsiz üniversite mi varmış abd de 5 abd de en ucuz üniversiteler senin yukarda sorduğun devlet üniversiteleri onların bile en ucuz bölümleri en ucuz eyalette bile 7 8 bin dolardan başlıyor dönemi/ yılı


  • @Rhonster
    1..hep evet hayır demişsiniz en azından 3. soruma neden hayır dediniz açıklasanız keşke ?
    2.. öğrenci vizesini almak için başka yollar da mı var, neler ? dil okulu ve üniversite kaydından başka ne şekilde alınır ?
    3..okula kayıt yapmak istemezsem dil okuluna kayıt yaptırmak istersem yine de olur mu ?
    4. öğrenci olmayan ama mezun olan birisi de dil okuluna kayıt yaptırmak ister olurmu yoksa üniversite mi okumak zorunda ?
    5. ben şuan 2 yıllık önlisans mezunuyum DGS ile 4 yıllık lisansa tamamlayacağım bu sene bendeki bu şartlar dil okuluna girmeyi sağlar mı ? (uzaktan eğitime tamamlayacağım )


  • @Serhat-Okcu

    1. Dil okulu ile irtibata gecip, istedikleri belgeleri saglayip, kayit ucretini ve SEVIS ( egitim ucretinin tamami degil. Egitim ucretinin odemesi vizeyi alip buraya geldikten sonra yapilir) ucretini odemeniz gerekir. Okul sizin ekonomik sartlariniza bakacaktir. Her okul yasam ve egitim masraflarinizi karsilayacak kadar bir paranizin oldugunu gormek ister. Kaydinizi onaylarsa size I-20 denen bir belge duzenler ve gonderir. Bununla birlikte vize basvurunsda bulunursunuz.

    2. Birinci sorunun cevabindan da anlasilacagi gibi referans olma gibi bir durum soz konusu degil. Ogrenci kayit kabulu soz konusu. Bu da zaten vizeye basvurabileniz icin on sart. Okulun size gonderecegi I-20, ben bu kisinin durumunu inceledim ve okulumda ogrenci olmasini onayliyorum demek bir bakima.

    3. Ogrenci vizesi Amerikaya gelmek icin tek sart degil. Ama bir yabanci olarak eger amerikada dil egitimi ya da universite egitimi almak istiyorsaniz evet ogrenci vizesi almak zorundasiniz. Ogrenci vizesi size egitiminizi surdudurdugunuz sure boyunca Amerkada yasal oturma izni saglayacaktir. Calisma izniniz olmayacak. Aslinda kimi durumlarda var ama su an ona deginmenin bir onemi yok. Ogrenci vizeniz 1 yillik ya da 5 yillik olabilir. Vizenizin gecerlilik suresi boyunca Amerika disina seyahat edebilir ve sorunsuz tekrar ulkeye giris yapabilirsiniz. Tabi bu size kafaniza gore seyahat izni vermez. Bir ogrenci olarak derslere katilmak zorundasiniz. Devamsizlik hakkiniz yok denecek kadar azdir. Vizenizin suresi dolarsa, egitiminize devam ettiginiz surece yasal olarak Amerikada kalmaya devam edebilirsiniz ancak ulke disina cikarsaniz tekrar giris yapabilmeniz icin yeniden vize basvurusu yapmaniz gerekir.

    Amerikaya gelmenin tek yolu ogrenci vizesi almak degil elbette. Tursit vizesinden, gocmen vizesine; yatirimci vizesinden H1B vizesine kadar cesit cesit vizeler var.

    1. Universiteden kastiniz ne? Dil okulu mu, bir bolum mu? Universiteye kayit olabilmeniz icin oncelikle dil yeterliliginizin olmasi gerekir. Universiteye kayitlar oyle dil okullarininki gibi kolay olmayacaktir. Burada ucretsiz devlet universitesi yok. State universiteleri var ki onlarda pahalidir. Ama ozel universiteler cok cok daha pahallidir. Yaklasik fiyatlar vermek gerekirse:
      NOVA Community College'de eger kredisiz ESL dersi almak isterseniz donemlik ucret yaklasik 3200 dolar. Kredili ESL alabilme sartlari saglayip almak isterseniz bu da donemlik yaklasik 4500 dolar. 2 yillik bir bolum okumak isterseniz yillik yaklasik 20.000 dolar.

    2. Eger ozel universiteden kastiniz universiteden dil egitimi almak degilde bir lisans ya da on lisans dersleri almak ise bu eyalete, bolume, okulun kalitesine vs.... gore degisecektir.


  • @mydream
    Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim 🙂
    Aslında benim amacım ilk başta tabi ki sadece bir dil okuluna yazılmak, bir üniversiteye yazılmak değil, ama dil okuluna yazılmak için illaki kişide aradıkları bir aktif öğrenci olmam mı gerekiyor ? İlla öğrenci olmam gerekiyorsa benim açık öğretim veya örgün öğretim görmeme bakıyorlar mı bir etken mi ? Ve son olarak genelde dönemlik ödemeleri taksit mi alırlar yoksa bütün dönemim peşin mi ?
    Dil eğitimini görürken kaçak yollarla çalışanlar da mevcut elbet bunu biliyorum zaten bir amacım da bu benim dil okuluna ait ücreti çıkartmak.


  • @Serhat-Okcu Aylik olarak odeme alan okul var mi bilmiyorum. Benim gittigim okullarda her kurun ucreti dersler baslamadan pesin aliniyor. Vize alma konusunda da ogrenci olup olmamanizin aslinda bir onemi yok. Vize gorusmesinde yetkilinin bakacagi seyler maddi durumunuz, neden ingilizce ogrenmek istediginiz yani ne isinize yarayacak ingilizce ve Turkiyeye doneceginize ikna edecek baglar. Sizin gocmenlik niyetinizin olmadigina ikna olmalari gerekiyor. Ayrıca okula kayıt kabul alabilmeniz için de okul sizden ya da varsa sponsorunuzdan maddi durumunuzu gosteren belge isteyecektir. Bu tutar 12 bin dolardan asagi olmayacaktir. Basvurdugunuz okulun maddi kriterlerini karsilayamazsaniz I-20 alamayacaginiz icin vize basvurusu da yapamazsiniz. I-20 yi her yenilediginizde yeniden okula guncel finansal durumunuzu gostermeniz gerekir.


  • @mydream tekrar teşekkür ederim cevaplarınız için 🙂


  • @Serhat-Okcu Rica ederim.


  • ESL kurslarına giden var mı?
    Varsa deneyimlerini paylaşabilirler mi?


  • .........


  • @mydream merhabalar, bu okullar bizden 1 yillik dokum istiyorlar. 19 bin dolar nasil gosterelim ki ogrenci adamiz. bunu makul bir fiyata getirmenin taktigi yada bildiginiz daha ucuz kurs var mi acaba? simdiden tesekkurler


  • @celica Merhaba, okullar sizden bir yillik dokum istemez. Hatta dokum istemez. Vize basvurusunda belki bir kac ay geriye gidecek sekilde dokum istenebilir. Okullarin sizden istedigi kendilerinin belirledigi tutara sahip oldugunuzu gosterir banka belgesi. Bir sponsor da bulsaniz olur. Mutlaka bu para sizin olacak, masraflarinizi siz karsilayacaksiniz diye bir sey yok. 12 bin dolar civari para gostermenizi isteyen okullar da mevcut ESL icin. Tabi bu miktarlar okulun bulundugu eyalet, okulun kalitesi vs gore degisiklik gosterecektir.

    Bu tutarlara biraz daha aciklik getirmek gerekirse... Aslinda okulun sizden gostermenizi istedigi o tutarlar onlara vereceginiz para degil. Bildiginiz gibi genel olarak ogrencilerin calisma izni yok. Yani okumaya geldiginizde tum masraflari karsilayacak yeterlilikte olmaniz hakli olarak beklenmete. Size yaklasik 12 bin dolar mebla gostermenizi isteyen bir okulun aciklamasini yapayim. Okul diyorki, yaklasik bir yilda 3600 bana odeyeceksin, 400 kitaplara, geri kalan 8000 de senin kiran, yeme icmen, saglik sigortan vs. Aslina bakarsaniz 8000 dolarla bir yil gecinmek imkansiz.

    Mesela NOVA da bu tutarla soyle.

    Tuition $ :6,240
    Living Expenses : $ 13,311
    Health insurance, books, etc. : $ 1,200
    Total : $ 20,751


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum