Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @bahakaba

    Eger Amerika kendisi guzel olsaydi Turkiye de varlikli olan bir cok insan gelip burda yasardi ama yasiyorlar mi ekseriyatta yok oyle bir sey cunku Turkiye'de hayat on numara eger bir de maddeye de hukmedebiliyorsan Turkiye degerini bilen icin bir cennet , Amerika ney ? burda paranda olsa hayat cok siradan ve kalitesiz ve zaten Turkiye'den buraya gelenler ekseriyatta para icin geliyor ama o da bir aldatmaca burada cunku Amerika verdigini almasini biliyor ve aslinda insanlar burada bir robot gibi calisip duruyor ama sonu kendine ziyan olarak geri donuyor


  • @ssahin1977, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @bahakaba

    Ya lutfen yapma yani vatan donulur gibi durmuyor deme Turkiye su an eskiye nazaran her yonden daha iyi bir durumda ve kalkmis sen burda boyle konusuyorsun ,eski Turkiye bile 90 li yillarin sonundan baslayarak 2000 li yillarda ki haliyle benim buldugum gordugum Amerika dan her alanda bi gomlek daha kaliteli bir hayata sahipti ve bu makas su anda daha da acildi ve bana sunu diyeceksin eminim Amerika da araba,benzin,telefon,bilgisayar ucuz,Amerika gelismis bir ulke zengini cok uretimi cok her sey uretebiliyor savas ucagi uydu yapiyor uzaya cikiyor dunyanin her yerinde ordusu cirit atiyor her sey bolluk gecim derdi yok herkes is bulup calisabiliyor bababa...

    Butun bunlar disariya karsi nakis nakis islenen birer Amerikan propagandasi ve zaten bu propaganda kendi sozde Amerikan ruyasini dis dunyaya pompalayip durdu yakin gecmiste ama ne zaman 2001 oldu Amerika artik daha kendini dis,dunyaya oyle kokayca pazarlayamaz oldu dunya degisti Amerika degisemez oldu ve halen dususte.

    Burda hic bir sey degismiyor,ulke daha yeni ve modern olamiyor mevcut yapi aynen korunup sadece ufak tefek revize edilerek gunler,yillar kurtariliyor ve sozde Amerikan ruyasi zati biteli cok oldu aslinda...

    Sayın @ssahin1977 söylediğiniz durumlara göre Amerikalıların da gelip burada yaşamak istemesi gerekmez mi? Siz iki kültürü karşılaştırıp kendi sevdiğiniz veya aşina olduğunuz kültürü diğerinden üstün tutuyorsunuz.

    Kendi kültürünüzü, Türkiye'deki yaşamı çok sevebilirsiniz ama bu size göre böyle. Bunu başka bir kültürle veya ülkeyle karşılaştırdığınız zaman elmayla armudu kıyaslamış oluyorsunuz. Ben elma seviyorumdur siz armut; ama siz armut her açıdan daha güzeldir diyorsunuz


  • O kadar eksi almış ki; okurken gözlerim bozuluyordu neredeyse. Neyse ki süper zekâmı kullanıp, bir sonraki sayfaya geçip, alıntı yapılan yerden okudum.
    Hay okumaz olaydım. Bastım eksiyi hızlı geçtim.


  • @roccorocco tek mi gittiniz?


  • İşte balıyorum Ekimde bakalım ben ilk adımı attım umarım gerisi gelir.

    6 ekim de gidiyorum 4 ay kalmayı planlıyorum nj de. sonra gelip nısanda tekrar bu sefer dil eğitimi için gideceğim 9 aylık bir dil eğitimi düşünüyorum

    şimdi ücretsiz izin başvurdum geri kalan süreyi 2020 nisanda kullanacağım bakalım .

    herşey yolunda giderse . 2020 nisanda alığım izinden sonra baktım öğrenci olarak ayakta duruyorum kalabildiğim kadar kalacağım 5 -6 ay o arada bir yolunu bulmak umuduyla. ..

    bu 6 ekimdeki 3-4 ay benım için çok onemli bakalım ne olacak !!! bir şeylerin bir başlangıcı olacak. 🙂

    umudumu yitirmeden ayakta durabilirsem ne mutlu moral motivasyon yuksek tutmaya çalışıyorum .


  • @serkanist Hayırlı olsun, bende bir aksilik çıkmazsa Ekim-Kasım gibi sizinkine benzer bir planla yola çıkıyorum. Motivasyonunuzu yüksek tutun. Bol şanslar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @serkanist Uzun suredir kafani mesgul ediyordu sanirim. Bence de denemekte fayda var, omur boyu acaba demektense.


  • @frozen stresten kastınız şu ülkemize meşhur psikolojik baskı kültürü mü?toplumun her bölmesine işlemiş...


  • @Mahmut-Yılmaz elbette..stres mevzusu benim için uzun bir sohbet konusu olabilir. Maalesef artık ilkokul döneminde başlıyor ve hiç bitmiyor..


  • @endrey evet tekim. Geleli 6 ay oldu. Artik bazi seyler yoluna giriyor.


  • @serkanist, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    İşte balıyorum Ekimde bakalım ben ilk adımı attım umarım gerisi gelir.

    6 ekim de gidiyorum 4 ay kalmayı planlıyorum nj de. sonra gelip nısanda tekrar bu sefer dil eğitimi için gideceğim 9 aylık bir dil eğitimi düşünüyorum

    şimdi ücretsiz izin başvurdum geri kalan süreyi 2020 nisanda kullanacağım bakalım .

    herşey yolunda giderse . 2020 nisanda alığım izinden sonra baktım öğrenci olarak ayakta duruyorum kalabildiğim kadar kalacağım 5 -6 ay o arada bir yolunu bulmak umuduyla. ..

    bu 6 ekimdeki 3-4 ay benım için çok onemli bakalım ne olacak !!! bir şeylerin bir başlangıcı olacak. 🙂

    umudumu yitirmeden ayakta durabilirsem ne mutlu moral motivasyon yuksek tutmaya çalışıyorum .

    Ekimde bizde arkadandan geliyoruz bro yanliz degilsin 🙂

    Daha once ogrenci olarak bende 1 yil kaldim abd de.

    Green card i beklemekle bu is olmaz zaten harekete biran once gecmek lazim her bekleyis bir kaybedistir.


  • @roccorocco usta midland ,tx da kenarda dursun, bir telefona bakar. elimizden geldigine is ve ev konularinda yardimci olmak icin calisiriz...bu donemlerde sikintili sureci kesmek, olmuyorsa zorlamamak lazim. kendini kasma. haber et yeter.


  • @Ercan-Tekoglan simdilik hersey yolunda. Tesekkurler.

  • Yasaklı


  • @Sercan-Özüsağlam umarım güzel geçer seninde dostum artık adım atmak en iyisi uzadıkça sıkılıyor insan . 🙂 motivasyon yüksek tutmaya çalışıyorum cidden.

    @FreeWoRLD nasılsın 🙂 ciddi evet öyle oldu benım için bekle bekle nereye kadar ciddi. bir adım atalım dedik 3-4 ücretsiz izin istedim işallah çıkar . çıkarsa o sürede biraz ortama bakmak istiyorum :

    Amacım: bir bakacağım ayakta kalacakmıyım - eğer işler yolunda giderse ; baktım oluyur çalışma para ortam- o zaman ocak gibi geri gelir: nisan mayısa kadar çalışıp bu sefer 9 aylık bir dil kurusna gideceğim- işte ozaman herşey tam olarak belli olur bir yolunu bulup o 9 ayda . olacak herşey. işler yolunda giderse .

    kendi ayaklarımın üzerinde durabilirsem o zaman istifa ederim gelip- dil eğitimimle kalıp yasal yollardan bir ortam kurmaya çalışacağım işalllah .

    zor ama ne yapalım bakalım …

    şimdi deneme yapmaya gidiyorum kendimi sıkmadan- asla : 3-4 ay ortama bakacağım bakalım ne olacak

    yazarım zaten işalllah .

    biletlimi aldım thy 🙂

    teşekkürler dileklerizi için hepinze .


  • @vermaynen senı biliyorum dotum işalllah senınde çok güzel geçer başarılar hep iyi dileklerim senınle.


  • @serkanist, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

    @vermaynen senı biliyorum dotum işalllah senınde çok güzel geçer başarılar hep iyi dileklerim senınle.

    Tskler iyi dilekleriniz icin serkan bey, 🙂


  • @serkanist Teşekkür ederim. Asıl korku ''Başarısız'' olmak değil ; denememek olmalı.... Yolun açık olsun tekrardan dostum.


  • @Sercan-Özüsağlam kesinlikle haklısın denememek olmalı . deneyeceğim ve bakacağım aklıma kalsın istemiyorum hiç bir zaman 🙂 teşekkürler dostum


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum