Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan Gerçekten çok güzel bir haber, bakalım sürecin geri kalanında neler olacak ve bizleri ne gibi sürprizler bekliyor daha.

    @troy, vize sayısını arttırmaları da ayrıca güzel olan gelişme gerçekten. Yani yıllardır başvurduğum GC çekilişinin, ilk defa kazandığım sene böylesine bir süreç yaşatması "talihli" kelimesini cidden sorgulamama sebep oldu. Ama ne olursa olsun gerçekten gitmek isteyen herkes için mutlu şekilde sonuçlanması en büyük temennim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowflake moralinizi bozmak istemem ancak J Mehta, karardaki yazım yanlışını bu sabah yayınladığı bilgi notu ile düzeltti.

    kısaca dağıtılacak vize sayısı 9095 olacak;


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Gomez Davası Final Kararı

    DV2020 kazananlarının uzun süredir beklediği Gomez davasının final kararı açıklandı.

    J Mehta, rezerv edilen 9095 vizenin 30 Eylül 2022'ye kadar verilmesini emretti.

    bütün DV2020 kazananlarının gözü aydın olsun!

    242 Gomez order.pdf

    🇺 🇵 🇩 🇦 🇹 🇪

    J. Mehta, karardaki yazım hatasını düzelterek kararını 9095 olarak yeniden yayınladı.

    Gozumuz aydin, umarim vizelerimizi aliriz.


  • @gucarslan Teşekkürler bilgilendirme için, genel anlamda vizelerin verilecek olmasına karar verilmesi pozitif bir gelişme, bu yüzden moral bozmayacağım bu yazım yanlışı için 🙂


  • merhaba ;

    benim aklıma 2 soru takılıyor birincisi 9095 vize nasıl dağıtılacak? ikincisi 23385 olan çekilişi numarama çıkma ihtimali nedir.? yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Süleyman-Kocapınar, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    merhaba ;

    benim aklıma 2 soru takılıyor birincisi 9095 vize nasıl dağıtılacak? ikincisi 23385 olan çekilişi numarama çıkma ihtimali nedir.? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Su an aksi bir aciklama yapilmadi icin, KCC normal duzenine devam edecek diye dusunebilirsiniz... Yani hazir olan dosyalari -vizeler bitene kadar- dosya numarasi ve belgelerin tamamligina gore konsolosluklara gonderecek.


  • @crazycells umaarim basarili bir ssekilde ssonlanirr 2 senedir bekliyorum tam takim hazirim pasaportuda yarin guncelleyecegim mmulakat yerinde eski pasapsort yeni passasport sorunu olmaz degil mi bu arada hala corona asisi olmadim konsolosluga gelmeden once bunlari yaptirmak gerekiyormu zaman kaybetmek istemiyorum..


  • 90955 vize bilgisini mail yoluylami alacagiz yoksa https://dvprogram.state.gov/ bu siteden numaralarimizlami sorgulayacagiz


  • Arkadaşlar belki daha önce konusu geçmiştir ama ben göremediğim için sormak istedim, 9095 vize dağıtımı nasıl yapılacak, sıradan mı devam edilecek yoksa kura gibi bir yöntem mi olacak? Bir de 34 binlere gelme olasılığını ne görüyorsunuz acaba?:)

  • ⭐⭐⭐

    @amanintouchable, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    Arkadaşlar belki daha önce konusu geçmiştir ama ben göremediğim için sormak istedim, 9095 vize dağıtımı nasıl yapılacak, sıradan mı devam edilecek yoksa kura gibi bir yöntem mi olacak? Bir de 34 binlere gelme olasılığını ne görüyorsunuz acaba?:)

    4 yorum yukarıda 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Judge Mehta has issued his final order on the DV2020 Gomez lawsuit. Previously he have issued his opinion that explained he planned to order the issuance of the visas, BUT he had instructed the government and plaintiffs lawyers to discuss and hopefully recommend a timeframe for issuance of the visas. That was the main thing we were waiting for, and that is what has now been resolved.

    So let me clarify what this order will mean and what it does not mean.

    First, the order says that the reserved 9095 DV2020 visas must be issued by September 30, 2022. The order originally said 9905, but that was a typo and the judge has since corrected the number later in the day. It is 9095. That is FINAL.

    The order says the visas will be issued in "random" order. That is open to some interpretation, but I will explain in a moment what I believe it means. The court has not said how the visas will be prioritized, and has said the court will not "micromanage" the process.

    OK - so what does this mean. Let's do some Q&A

    Q1. What will the random order mean?
    A1. This could mean a couple of things. Theoretically they could refer back to the case number which was the random order already assigned to the case. That’s is as described in the law. However, all cases in DV2020 were current, so in that scenario the case number is no longer important, but order of processing is driven by the date the case became documentarily qualified. My guess is it will be DQ date, but given preference to cases already interviewed (that were on AP), already scheduled and so on. Then they would move to other cases based on DQ date. Now - I don't know that for sure, and I don't know how many cases/selectees are DQ for DV2020.

    Q2. When will the visas be issued?
    A2. I suspect there will be a delay while the government figures out how to operate this order. Theoretically the government could appeal this order, they have 30 days in which to start that process, so we can expect a delay until at least mid November.

    Q3. What will happen to cases not already DQ?
    A3. AS I mentionioned I do not know how many cases are DQ, so I don't know whether cases that are DQ'd could take all 9095. We have to wait and see.

    Q4. Will they divide visas by region or by country?
    A4. I don't know. It is possible they could allocate the visas in some predefined proportion based on regions. Countries have no allocation, so that will not be a factor.

    Q5. What about DV2020 visas that were expired and not re-issued in September?
    A5. I don't know. Chuck Kuck is trying to clarify that aspect.

    Q6. How about cases denied in DV2020 because of the Muslim ban.
    A6. I believe those cases could be reconsidered, yes, but we need to wait and see.

    Q7. Does this help cases from DV2019 or before?
    A7. No. Not for Muslim ban or any otherwise reason. This ONLY applies to DV2020.

    Q8. So what can I do now - should I call the embassy or KCC?
    A8. No, not yet. Wait some days because right now they will simply tell you they have no instructions. Wait.

    Q9. Should I get anything ready or get a medical?
    A9. Not yet. You might want to gather your documents and it you can, get your police certs updated, but do not spend money on documents or medical yet.

                  BritSimon | October 14, 2021 at 5:18 am |
    

  • @Hussein pasaport değişikliğinin sebebini açıklayıp eski pasaportu da götürürsünüz sorun olmaz. 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren artık göçmen vize almanız için covid aşılarınızı yaptırmış olmanız gerekiyor, sağlık raporu alana kadar aşıları tamamlamanızı öneririm, sağlık randevusunda aşı kartınızı gösteriyorsunuz çünkü

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Hussein resmi siteden yapılacak duyuruya binaen yine mailinize mülakat bilgisi alacaksınız, normal süreçteki gibi. başka şekilde süreci ilerletemezler..


  • @gokayK bilgi cin cok tessekkur ederim bu hhafta icinde butun bu islemler tamamlanmis olacak


  • @gokayK asilari derken sadece biontech yeterli olmazmi sinovactami olmak gerekiyor.


  • @Hussein 2 doz biontech yeterli, aşılar derken iki doz demek istedim


  • Sn.@MySea tecrübelerinizi okudum. En son size yardım etmedi değince çok üzüldüm..Ya böyle durumlara hazırlıklı olmak gerekiyor..Ama 20 yıldır oradasın foruma girip anılarınızı paylaşmaya devam etmeniz çok güzel.


  • @AYSY33 Umarim sizin arkadasiniz yardimci olur. En azindan ilk birkac hafta yol gosterir ki bu sayede daha rahat adapte olabilirsiniz.


  • Merhaba tek kişi için anakarada yapılacak mulakat ıcın gıder ve banka hesabında ne kadar bulunması gerekir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @POLAT-ALEMDAR hangi yılın kazananısınız?
    lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum