Ağabeyim annem için I-130 doldurdu ve uscis'e gönderdi. 2 hafta önce estimated time until decision 10 days görünüyordu. Bugün bakabildim "Your case is taking longer than expected to process. You will be notified if you need to take any action." yazıyor. Ne zamana çözülür acaba tahmini ne zaman bir mail gelir?
Ayrıca "Case Status" kısmında "As of April 20, 2023, we are actively reviewing your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number *************. Our records show nothing is outstanding at this time..." yazıyor.
-
Arkadaşlar, Konsolosluklara dosya taşıma maili atacağınız zaman okundu bilgisi ve gönderildi bilgisi butonunu da aktifleştirin. Konsolosluklar sizin mailinizin okuduğu ve gönderildiği zaman size okundu ve gönderildiğine dair bilgilendirme maili gelecektir. (Bilgisayarda yaptım, telefonda oluyor mu bilmiyorum)
-
@cicek Merhabalar Cıcek hanım. Eskısı kadar yesılfart foruma gırmedıgım ıcın mesajınızı henuz yenı gorebıldım. Aslında mulakatta BRP gosterılmesı zorunlu dıye bır husus bulunmamaktadır. Ancak bızım mulakatta gorevlı sahıs UK'da bulunma ıznımız oldugunu ogrenmek ıstedı. Bız buna bınaen BRP'lerımızı gosterdık. Bıldıgım kadarıyla bızden sonra mulakata gırenlere boyle bır soru sorulmadı. Yanı bızımkısı bıraz denk geldı. Sız var olanları yanınızda goturun. Cocugunuz ıcınde dogum belgesı goturun her ıhtımale karsı.
-
Merhabalar benim vize basıldı Greencard için USCİS formunu mali yıl içinde mi doldurmam gerekti . Yoksa gitmeden mi?
-
@mrts00 Merhaba, sorulariniza saglikli cevap alabilmek ve surecinize maksimum fayda saglayabilmeniz icin lutfen vize surecinizi imzaniza tasiyin.
DV2024 Sureci ile ilgili konular icin uygun baslik; DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları
Mulakat alip alamayacaginiz, ya da ne zaman alacaginizi kimse ongoremez.
-
@Gül-Kazancioğlu
Çok teşekkür ederim.🙏 -
@ezgida DV2022, gecen sene yani 30 Eylul 2022'de bitti.
-
@iyilikyapveiyilikbul çok geçmiş olsun. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Sanırım taşımaktan başka çarem yok gibi.
-
@Semihmete Make America Great Again 🙂
-
-
Bugun itibari ile acisiyla tatlisiyla DV Dönemini daha neredeyse geride bıraktık . Talihini GC a çevirebilen tüm Arkadaşları tebrik ederim . Bugun size DV23 talihlilerinin AOS Sureclerinde yasadigimiz tecrübeleri paylaşmak istiyorum . Umarim aydinlatici ve faydali olur .
Bu Sene giden Dosyalarin neredeyse %75 i son çeyrekte gitti . Son 5 Dosya is son 6 hafta kala gitti . Yaklaşık %90 i B1/B2 girişler .Bu sene Dosya alindi/kabul edildi mesajlarinin gelmesi ortalamada tam 10 İs gunu oldu . Bundan tam 30 gun sonra gibi ise Biometrics randevuları verildi . Biometrics sonrasi Mulakat tarihleri ise ortalamada 30/45 gun olmakla beraber , Dosyayi isleme alan Field Office in yogunluguna gore yine fark etti . 15 gun sonra alanda oldu 75 gun sonra Mülakat alanda.
Bahsi geçen verdigim surelerin hepsi ortalama olup , hepsi duruma , yogunluga , eyaletine gore degisiklik gosterebilir tabiki .
Bu sene Toplamda 32 GC aldik . Bunlarin 1 TX dan , 2 FL dan , 2 MA den olmak üzere Toplam 5 Dosya ve 8 kişiye Mulakatsiz olarak GC Onayi alabildik .
1 adet NOID aldik TX dan . Turist vizesi ile giris yapip cok kisa surece AOS sureci baslatildigi icin , surec hala devam ediyor .
Bu hafta itibari ile kotanin bittigi aciklamasinin gelmesi ile maalesef mulakat yapmis olmasina ragmen bekleyen , mülakat tarihi almis olmasina ragmen iptal edilen , ve parmak izi verip mülakat bekleyen birçok Dosya duraklamaya ve Red almaya basladi . Verilen bilgiye göre Kota 55 Bin olmasina ragmen bu sene 56038 GC basilmis .
Gecen senelerden farklı olarak bu sene DV Fee PAİD belgesini sorup Mülakatta ibraz edilmesini istediler hatta bu konuda bir RFE bile aldik , ayni zamanda geçen sene pek konu edilmeyen AOS yapildigina dair KCC E-mail Onayi bu sene sikca istendi ve soruldu .
Bu sene benim icinde ilklerin yasandigi , zaman zaman tovbeler tovbesi dedirten olaylar , aksaklıklar , ilginclikler yasandi 🙂 Biometrics oncesi gelen Mülakatlar , İkinci kez Mülakata çağırmalar , Mülakata çağırıp yoldan arayip iptal edip GC onayi vermeler , 14 yas alti Cocuklara tekrar tekrar ve israrla parmak izi verdirtmeler , Ailesi TR kalip kendi AOS yapanlara Aile üyeleri ile ilgili yazılı açıklama istemeler , Aileleri ayirip çapraz sorguya almalar vs vs .. Hareketli , Sıkıntılı , gergin bekleyiş , bolca soru işaretli , heyecanın dorukta olduğu bir surec atlattik . Benim için de Dosya hazırlamaktan cok Ablalık , Annelik , Psikologluk yaptigim evrak yerine sakinleştirici onerdigim bir surec oldu .Bu Yolu bu sene beraber yurudugumuz tum Arkadaslar , ve burada olmayan diğerleri , Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum , yeni hayatinizda şans hep yanınızda , yolunuz hep acik olsun.
-
@susadem zor görünüyor.
-
@gucarslan teşekkürler
-
@Emin-Mammad 1 yıl pasaportdaki damga ile giriş çıkır yapılabilir
-
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar,
Öncelikle şunu söyleyeyim, 2. 3. şahıs olmaması için BABAM adına konuşuyorum. Yani burada ben diye bahsettiğim durumlar sayın babam için.
Ayriyeten, daha önceki bahsettiklerimin karışıklığa yol açabileceğini düşündüğüm için olayın aslını açıklıyorum. Normalde 2013 ten beri halı yıkama firmamızı işletip yönetiyoruz. Ancak bilirsiniz işyeri sahibi bağkur ödeyerek emekli olabiliyor. Biz de bağkur olmaması için son 4 yılda sgk dan prim ödemesi yaptık, muhasebecimizin yanında sigortalı gösterdik. Babamın lise diploması yok, halı yıkamadan da gidemeyeceğiz gibi. Tek umudumuz var o da bu muhasebe elemanı olma durumu. Son 5 yılın içindeki son 4 yılda MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak gözüküyor.Babam 2024 green card talihlisi. Son 4 yıldır 4311.07 kodlu MUHASEBE MESLEK ELEMANI olarak çalışıyor. Kendisi lise mezunu değil, bu yüzden meslek ile gitmeye çalışıyor. Ancak bir sorunumuz var. Türkiyede 4311.07 olan meslek kodu onetonline da gözükmüyor. Bu mesleğin onetonline da geçerli olup olmadığına bakabilecek birisi var mı acaba?
Muhasebe meslek elemanı işkurun sitesinde böyle gözüküyor.
Meslek Kodu : 4311.07
Meslek Adı : Muhasebe Meslek ElemanıGrup Bilgileri
Meslek Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
Meslek Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları
Meslek Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Büro Elemanları
Meslek Birim Grubu : Muhasebe Kayıtları Ve Defter Tutan Büro Elemanları***bu arada ds260 formunu halâ yollamadık 😢
Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler
-
@omerars 1 Ocak 2024 tarihinden sonra ogrenebileceksiniz, veriler o zaman paylasiliyor.
-
-
@Kushimekito bun cavab tapsanız mene de deyin zehmet olmasa
-
@umutcetnkaya, içinde söyledi: DS-260 göçmenlik formu ve DV süreci danışmanlığı (Turquoise Horizon)
sayın @crazycells gorusme sagladım kendılerıyle ds-260 konusunda yardımcı olamıyorlarmıs sadece adres istersenız baslıgı guncelleyebılırsınız teşekkurler
Hatirlatma icin tesekkurler, Elif Hanim bana da birkac gun once ulasti ve bilgilendirdi. ABD'de halihazirda baslamis olan ve Turkiye'nin gelecegi icin onemli bu secimde aktif olarak gorev aldiklari ve isin Turkiye ayaginda da aktif olacaklari icin onumuzdeki haftalarda @Turquoise-Horizon DS-260 formu icin danismanlik hizmeti veremeyecek. Tekrar bu hizmeti vermeye basladiklari zaman konuyu guncelleyecegim.
-
@snowflake Birdaha kazanıp da yine gidemeyenler var diye biliyorum.Olmadımı olmuyor demekki.Kısmettten öte birşey yok.
-
@Mehmet-Yılmaz-1 Merhaba, oturum istemedi.

DV2020 Mulakat Deneyimleri
-
Saglik muayenesine mulakattan sonra girebilirsiniz yani sadece mulakat ucretini odemeniz gerekecek 1000$. Ancak lise mezuniyetinizi mulakatta kanitlayamazsaniz zaten sureci devam ettirmezler. Lise mezunu olmayanlar meslek uygunlugu uzerinden sartlari yerine getiriyor olmalari gerekiyor. Bu konuyu arastirabilirsiniz. Ds260 formunda lise terk secenegini isaretlediniz umarim.
-
@the_end, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 2020 talihlisiyim. KCC den evrak maili de aldım. 2 konudan dolayı sürece devam edip etmeme konusunda kararsızım. fikirlerinizi almak istiyorum. birincisi lise mezunu değilim. okuduğum liseden tasdikname ile ayrılmıştım. ikincisi 3 ayrı dosyadan dolayı sabıkam mevcut. cezalarımın tamamı para cezasına çevrildi. mahkemelerin konusuda bandrolsüz ürün satmak. konsolosluğa gidip red almaktansa süreci sonlandırmayı düşünüyorum. ne yapmam gerekir? bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.Peki vize alamayacağınızı düşünüyorsanız neden başvuru yaptığınızı söyleyebilir misiniz?
-
@Emre-Topçuoğlu merhaba evrak talep maili bana 17.10 da gelmişti. Evrakları gönderdim onay maili geldi.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 2020 talihlisiyim. KCC den evrak maili de aldım. 2 konudan dolayı sürece devam edip etmeme konusunda kararsızım. fikirlerinizi almak istiyorum. birincisi lise mezunu değilim. okuduğum liseden tasdikname ile ayrılmıştım. ikincisi 3 ayrı dosyadan dolayı sabıkam mevcut. cezalarımın tamamı para cezasına çevrildi. mahkemelerin konusuda bandrolsüz ürün satmak. konsolosluğa gidip red almaktansa süreci sonlandırmayı düşünüyorum. ne yapmam gerekir? bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.Herhangi bir alanda mesleki deneyiminiz mevcut mu?
Açıkcası şartlar zor görünüyor fakat bu aşamada kararı verecek olan konsolosluk.
Buradan alacağınız herhangi bir tavsiye sizi yanıltabilir. Eğer maddi imkanınız el veriyorsa ileride keşke dememek için deneyin derim.
Denemeden sonucu bilemezsiniz.. -
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 2020 talihlisiyim. KCC den evrak maili de aldım. 2 konudan dolayı sürece devam edip etmeme konusunda kararsızım. fikirlerinizi almak istiyorum. birincisi lise mezunu değilim. okuduğum liseden tasdikname ile ayrılmıştım. ikincisi 3 ayrı dosyadan dolayı sabıkam mevcut. cezalarımın tamamı para cezasına çevrildi. mahkemelerin konusuda bandrolsüz ürün satmak. konsolosluğa gidip red almaktansa süreci sonlandırmayı düşünüyorum. ne yapmam gerekir? bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.Maddi durumunuz elveriyorsa risk almak için bir kere belkide bu kadar insan arasından size gülen şansı denemeniz keşkelere yer vermemek için denenebilir. Kararı vericek olan Konsolosluk...Herşey de bir hayır vardır... Gönlünüzden geçene kulak verin. Belki kaybedeceksiniz olan paranıza olacak. Belki de kazanacaksınız hayatınız değişecek. Ne olursa olsun hayırlısı olsun aileniz için.
-
@srhnkskn birincisi arşiv kaydı gerekli olduğunu loto çıktığı zaman öğrendim. sabıkalarım eski arşiv kaydı gerekli olmasa sildirebilirdim. ikincisi yapmış olduğum işe güveniyordum. lise mezunu yada yapmış olduğunuz işte deneyimli olmamız yeterli olduğunu biliyordum. ama genelde lise mezunu alıyor sanırım. bu yüzden başvurdum.. başkaları gibi laf olsun diye değil yani...
-
@Hyller maddi durumum el veriyor. bende ilk baştan beri öyle düşünüyordum. ama okuduklarımdan sonra biraz karamsarlığa kapıldım. zaten maddiyattan çok red almanın üzüntüsünü düşünüyorum.
-
@the_end meslek konusunu yönergede işlerin kodları var 7 üstü iş ise lise mezuniyeti olmadan şartı taşımış oluyorsunuz
-
@Arzub sanırım case numarasına göre evrakları öne koyma durumu var, case numarası aktif olan yada bir sonraki bültende aktif olacak talihlilerin evraklarını inceleyip onay emailini gönderiyorlar
-
@srhnkskn birincisi arşiv kaydı gerekli olduğunu loto çıktığı zaman öğrendim. sabıkalarım eski arşiv kaydı gerekli olmasa sildirebilirdim. ikincisi yapmış olduğum işe güveniyordum. lise mezunu yada yapmış olduğunuz işte deneyimli olmamız yeterli olduğunu biliyordum. ama genelde lise mezunu alıyor sanırım. bu yüzden başvurdum.. başkaları gibi laf olsun diye değil yani...
O zaman en azından sağlık muayenesine girmeden mülakata gidersiniz sabıka kayıtlarınızla alakalı makul gerekçeleriniz varsa onları izah edersiniz ve konsolosun vicdanına bırakırsınız kaderinizi. Böyle bir şans tekrar gelmeyebilir bende denemenizi öneririm. Tabi mesleğiniz Amerikada geçerli bir meslek ise.
-
@Muhtaradana eski sisteme dönmüşler demekki
-
Sayın @bolatmali Tebrikler hayırlı olsun Amerikada ki yaşantınızda başarılar dilerim
-
merhaba,
Mülakatta vereceğimiz belgelerin hepsinin fotokopileri de olmalı mı? Bir de randevu maili Ankara konsolosluğunun yollamış olduğu mail mi olacak yoksa ilk gelen mail doğrultusunda kcc sitesinden alınan mail mi? -
@ilayda-yaren-özyaman evet tüm belgelerin fotokopisini bulundurun, evlilik cüzdanızın iki adet fotokopisi bulunsun yanınızda
Ayrıca şu iki linki inceleyebilirsiniz️
️
️
DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/97192DV2020 Mulakat Deneyimleri https://yesilkartforum.com/forum/post/97191
-
Merhaba,
DS260 formunu Mayis 2019 da gonderdim ve gönderi kabul edildi. 2020EU18xxx dosya numarasi ile o tarihten bu yana surece iliskin olarak KCC den tarafima herhangi bir mail gelmedi. Bu durum normal midir? Bana gonderilen bir maili gozden kacirmis olabilir miyim? An itibariyle yapmam gereken birsey var midir?
Tesekkurler. -
@haymatlos_ geçen sene baktığımda yeterliydi. bu sene de yeterli mi bilmiyorum. rica etsem link atarmısın? tekrar kontrol ediyim.
-
@bcnk Evrak talep maili belirli bir tarihten sonra bütün numaralara karışık olarak geldi ve sanırım bütün case numaralarından evrak talebinde bulundular. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Lshia067qJy9QKKDqB7Fi9YLgnt2RJtwwPdP0Ebj4Po/edit#gid=0 buradan mevcut durumu görebilirsiniz.
-
@salih2825 @bcnk Evrak talep emaili bana da henüz gelmedi. Daha önce sorduğumda @crazycells ocak ayına kadar bekleyin gelmzse o zaman siz email ile ulaşın demişti ben de beklemeye devam ediyorum ama bir yandan da endişeleniyorum acaba arada mı kaynadı benim dosya diye.
-
-
@Muhtaradana çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Bu yazı vesilesi ile sana ve burada bulunan bir çok kişiye sonsuz teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz bilgiler ile yolumuza ışık tutuyorsunuz....
Benzer Başlıklar
62
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k