Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar direk konuya giriyorum ;
    E2 vizesi için Amerika’da şirket kurulumu yaptık ;

    1-sizce 1 yıl belli bir ciro yapıp vizeye öylemi başvurmalı yoksa beklemeden yatırımcı belli bir mablağ $ yatırım gösterip henüz hiçbir faaliyet göstermeden iş planı ilemi e2 ye ilerlemeli acaba?
    2-Bu Arada Amerika’daki şirketin burdan herhangi bir şirket ile bağlantısı yok sizce olmalımı?


  • Hangi alanda sirket kuracaksiniz ve ne kadar bir butce koydunuz paylasimlarinizi bekliyoruz bilginin cogalmasi adina.


  • Benim Amerikada E2 vizesi ile kalan bildiğim bir çok kişi var ve onlar hemen başvurdular. 1 yıl falan beklemediler. Yinede bu konularda deneyimli bir avukata sorabilirsiniz.


  • @money-money-money E2 vizesinde ki en önemli detay kurduğunuz iş yerinin aktif olarak çalışıyor olması. Şirket kurulumu yapmak sadece ilk adım olabilir ve sadece şirket kurarak e2 ye başvuramazsınız. Kanımca zaten bunu biliyorsunuzdur. Daha önce forumda okuduğum kadarıyla iki türlüde başvuru yapanlar olmuştu. İlki Amerika’ daki işine b1/b2 vizesi ile gidip gelen bir kişinin ( ki şimdi ismini hatırlayamadım) girişte ki memurun burada işiniz var ise e2 vizesine başvurmalısınız demesi üzerine zaten uzun zamandır aktif olan iş yeri üzerinden vize başvurusu yapması diğeri ise önce Amerika’ ya gidip işini kurup daha başındayken iyi bir business plan olusturup basvuru yaptirmasiydi. Burada onemli olan her iki turlude planinizi iyi yaparak gercek bir is kurarak ve benim fikrim mutlaka destek alarak basvuru yapmaniz.


  • @famel teşekkür ederim , dediğiniz gibi gerçekten çalışacak bir şirket olacak elbette ,düşük ihtimalde olsa 7 mayısı bekliyoruz bir yandan, duruma göre iş planı ve avukatla bu işi tamamlamak mantıklı olacak sanırım


  • @vermaynen E2 için en isabetli yöntem? içinde söyledi:

    Hangi alanda sirket kuracaksiniz ve ne kadar bir butce koydunuz paylasimlarinizi bekliyoruz bilginin cogalmasi adina.

    E ticaret ve e ticaret yapmak isteyenler için destekleyici bir servis projesi var , bu işe yatırımcı olacak kişi bütçeyi hisse karşılığı finanse edecek , ancak ben 1 yıl kendi başımıza ciro yapıp 1 yıl sonra mı e 2 ye ilerlesek, (çünki bizde 100k koyacak durum yok şu an)
    Yoksa işin en başında ortak alıp , yatırımcı desteği ile mı ilerlesek diye düşünüyorum. Buradaki ikilem işimize ortak alıp almamak aslında , işin tutacağından eminiz bir yandan.

  • ⭐⭐⭐

    @money-money-money E2 için en isabetli yöntem? içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar direk konuya giriyorum ;
    E2 vizesi için Amerika’da şirket kurulumu yaptık ;

    1-sizce 1 yıl belli bir ciro yapıp vizeye öylemi başvurmalı yoksa beklemeden yatırımcı belli bir mablağ $ yatırım gösterip henüz hiçbir faaliyet göstermeden iş planı ilemi e2 ye ilerlemeli acaba?
    2-Bu Arada Amerika’daki şirketin burdan herhangi bir şirket ile bağlantısı yok sizce olmalımı?

    Bir kaç sene önce yoğun araştırmıştım. E2 vizesi alan bir şahıs ve ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 4 avukatla görüşmeler yapmıştım bu vize konusunda.

    1. E2 vize gereksinimlerinde şirketin ciro yapmış olması veya aktif olarak çalışıyor olması gerektiğine dair hiçbir madde yok. (https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/e-2-treaty-investors)

    2. Yine gereksinimlerde şirketin Türkiye ile bağlantısına dair herhangi bir madde bulunmamakta. (E1 vizesinde bu madde mevcut)

    Edindiğim bilgilere göre (avukatlatdan ve e2 sahibi kişi tarafından);

    • Yatırımın oranı işletme ve iş türüne göre değişiyor olsada, $90k-$100k lık bir yatırımın vize alımını daha kolaylaştıracağı belirtiliyor. (Bir cok hikaye dolasiyor cok daha dusuk miktarlara, arastirmak gerekir)
    • E2 başvurularında en önemli noktanın, ciddi bir yatırım olması ve bu yatırımın geri dönüşü olmayan bir yatırım olması gerektiği. Örnek vermek gerekirse; $80k yatırımın $20k kadarının 1 senelik kira için ödenmiş olması gibi.
    • İşletmenin çalışmaya hazır halde veya büyük aşamasının tamamlanmış olması gerektiği belirtilmekte. Yani yorumlar sadece planda olan bir iş kabul görmediği yönünde.
    • Diğer bir önemli noktanın ise yatırım olacak meblağın kaynağını kanıtlamış olmak. Tüm detayına kadar inildiğini E2 alan arkadaş belirtmişti. Yatirim yapacaginiz para borc veya hediye edilmiste olabilir ve musade ediliyor fakat hediye veya borc gelen yerden yine paranin kaynagini kanitlamaniz gerekiyor. Yani hediye eden kisinin bu parayi nereden elde ettigi gibi.
    • Hali hazırda çalışan bir işletmeyi devralmanın, genellikle sıfırdan kurulacak işletmelere göre vize alımlarında daha avantajlı olacağının bilgisini bir çok noktadan almıştım.

    Benim araştırdıklarıma göre edindiğim bilgiler bunlardı. E2 arastirmasi sonrasi vazgecerek L1 hakkinda bilgi olmam sayesinde L1 vizesi ile gelmis bulundum.

    Fakat elbette E2 hakkinda daha fazla bilgi sahibi veya birebir vize almış arkadaşların daha iyi tavsiyeleri olacaktır. Kolayliklar dilerim


  • @freeworld çok teşekkürler


  • @money-money-money Okudugum bazi bilgilere gore belirtilen rakamlar (+100k) genelde e2 almasini kolaylastiriyor. Ama bildiginiz gibi aslinda e2 sartlarinda belirli bir rakam yazmiyor. Projenize guveniyorsaniz 25-30 bin usd ile e2 almis kisilerin yorumlarini okumustum. Cunku bazi isler cok buyuk kurulum rakamlari istemiyor ve siz iyi bir plan sunarsaniz 100k kriterine takilmayabilirsiniz. Sonucta e2 basvurusu red alsa bile daha sonra tekrar basvurulabiliyor. Yanliz daha once bir avukat ile yazistigim bilgiyi paylasayim. E ticaret sirketleri e2 basvurusu yapmaniza uygun olmuyor. Ama sanirim sizin ki daha cok danismanlik sirketi gibi.
    Basarilar, deneyimlerinizi bizde ogrenmek isteriz. Ayrica umarim gerek kalmaz 🙂 Bol sans.


  • @famel E2 için en isabetli yöntem? içinde söyledi:

    @annecik Okudugum bazi bilgilere gore belirtilen rakamlar (+100k) genelde e2 almasini kolaylastiriyor. Ama bildiginiz gibi aslinda e2 sartlarinda belirli bir rakam yazmiyor. Projenize guveniyorsaniz 25-30 bin usd ile e2 almis kisilerin yorumlarini okumustum. Cunku bazi isler cok buyuk kurulum rakamlari istemiyor ve siz iyi bir plan sunarsaniz 100k kriterine takilmayabilirsiniz. Sonucta e2 basvurusu red alsa bile daha sonra tekrar basvurulabiliyor. Yanliz daha once bir avukat ile yazistigim bilgiyi paylasayim. E ticaret sirketleri e2 basvurusu yapmaniza uygun olmuyor. Ama sanirim sizin ki daha cok danismanlik sirketi gibi.
    Basarilar, deneyimlerinizi bizde ogrenmek isteriz. Ayrica umarim gerek kalmaz 🙂 Bol sans.

    Merhaba, 25-30 bin usd ye e2 almis kisilerin yorumlarina nasil ulasabiliriz bilgi edinmek acisindan faydali olabilir. Hangi is kolundan basvurulari gerceklestirmisler acaba?


  • @vermaynen E2 Visa USA isimli bir Facebook grubunda okumustum.


  • @famel E2 için en isabetli yöntem? içinde söyledi:

    @vermaynen E2 Visa USA isimli bir Facebook grubunda okumustum.

    tesekkurler.


  • bu tarz videolar var izleyin


  • @birumut E2 için en isabetli yöntem? içinde söyledi:

    bu tarz videolar var izleyin

    tesekkurler .


  • @birumut E2 için en isabetli yöntem? içinde söyledi:

    bu tarz videolar var izleyin

    videoyu yeni izledim ,bu kişinin e2 süreci devam ediyormuş,videoyu çektiğinde b1 statüsünde işlerini yürütüyor imiş,yanlış duymadıysam 70 bine yakın harcama yapmış ,adam e 2 ye basvurmuş ,bildigim kadarıyla en az 2 abd li çalışan istihdam etmek gerekiyor e2 de,fakat adam yaptığı food trailer işinde böyle bir istihdamdan bahsetmedi ilginç


  • e2 vizesine Türkiyeden basvuran kişiler var mı forumda.neler yaptılar nasıl yol izlediler hangi avukat ile çalıstılar.yatırım yapmayı planlıyorum.deneyimlerini dinlemek isterim teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ayvalik tesekkurler cevabin icin.inceledim o lnkleri ama e1 vizesi vardi ya da abd den basvuranlar vardi genelde.benim merak ettigim turkiye den basvuru yapip basarili olan kisiler ve sektor v.s. gibi detaylar o kisileri bulamiyorum 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @periturk @mysea sorman lazım en eski amerikada yaşayan kendisidir


  • @ayvalik te;ekk]r ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

113
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum