Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Ozellikle yeni gocmen veya diger yollarla ABD'ye gelen ve gerekli gelir seviyesine hemen ulasamayan arkadaslarimiz icin saglik sigortasi ilk etaplarda cok mumkun olmayabiliyor. Bu nedenle, asagidaki bilgiler belki bir gun ihtiyaci olan icin faydali olabilir;

    ABD genelinde tamamen ucretsiz veya sembolik ucretlere (veyahut gelire gore dusuk ucretli) bir cok saglik hizmetini alabileceginiz klinikler bulunmakta. Bu kliniklerde teshis, tedavi, laboratuvar ve ucretsiz ilac gibi bir cok hizmet verilmekte..

    Genellikle basvuru esasi ile calisan bu saglik kurumlari, sistemin suistimal edilmemesi amaci ile asagidaki ornekler gibi gereksinimleri istiyor (her klinikte degiskendir);

    • Herhangi bir saglik sigortaniz olmamasi
    • Gelirin yoksulluk sinirinin 2.5 katindan az olmasi
    • Ilgili sehirde ikamet ediyor olmaniz

    Lutfen, yasadiginiz yerdeki Ucretsiz Saglik Klinik (Free Clinics) icin asagidaki websitesine bakin;

    https://www.freeclinics.com/

    alt text


    (2019 Yili icin Yoksulluk Sinirinin 2.5 Kati Miktarlari);
    Aile Bireyi - Yillik Kazanc- Aylik- Haftalik
    1 kisi - $30,350 - $2,530 - $582.50
    2 kisi - $41,150 - $3,430 - $792.50
    3 kisi - $51,950 - $4,330 - $1000
    4 kisi - $62,750 - $5,230 - $1,207.50


    Yasadim bolgedeki bir ornek Free Clinic;

    Sartlari saglayan insanlar icin sadece $5 karsiliginda sitede belirtilen tum saglik hizmetleri ucretsiz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    elinize saglik sayin @FreeWoRLD , oldukca yararli bir konu...

    Ben de New York icin eklemeler yapayim, oncelikle bu basligi okuyacaklarin ihtiyactan dolayi okumasindan hareketle herkese gecmis olsun diyeyim 🙂

    Burada New York'ta bedava ya da ucuz saglik hizmeti saglayan yerlerin listesi var. Bu listeden size en yakin olani hangisiyse onu ziyaret etmenizi tavsiye ederim:

    alt metni

    link: http://nycfreeclinic.med.nyu.edu/information-for-patients/health-resources/list-by-service

    NYCFC var bir de, burayi da kullanmak icin 18 yas ustu ve saglik sigortasiz olmak gerekiyor ama saglik durumunuz primary care'e giriyor mu yoksa emergency care mi burasi onemli... Cunku bu tur yerler genelde acil durumlara bakmiyorlar. Acil durumlar icin acil servise gitmek gerekiyor. Sitede randevu almaniz lazim diyor ama sabah 10'dan once walk-in de kabul ediyorlar, bu saglik kurulusundaki ilk iki randevunuz ucretsiz. Ayrintili bilgi surada:

    http://nycfreeclinic.med.nyu.edu/information-for-patients/health-services

    Duruma gore eger burasi yardimci olmazsa bile sitelerindeki dusuk ucretli hastane listesi faydali olabilir (hemen iki yukaridaki link ve foto).

    Tekrardan herkese cok gecmis olsun...

  • Yasaklı

    @knnrn ve @caglaror acaba arkadaşlar Texas ve Cali de durum nedir bedava ya da düşük ücretli klinikler var mıdr? Şartları nelerdir? Bir el atarsanız seviniriz teşekkürler. 🙂


  • Evet gecenlerde ben de buldum. Bizim MediCal basvurumuz red edildi (gelir belgesi istiyorlar). Tekrar gidecegim ama oncesinde acil durum olursa diye buralari buldum.

    Kucuk mudaheleler icin de yakindaki Urgent Care leri haritama ekledim.


  • @caglaror Taban olarak Medical ustune market placeden herhangi bir sigorta olursa yeterli. Burada (baska eyaletlerde var mi bilmiyorum) Kaiser Hastaneleri var. Sigortalari da bulunuyor. 50 cesit kategori yapmislar. Deductible olan kisim haric (ve muayene vb eklentileri) aylik 250 ile 1500 arasi odemeleri var. Full cover olanlar 1000 uzeri genelde.

  • Yasaklı

    @caglaror o Urgent Care ler bizdeki saglık ocagı benzeri yerler mi? Şimdi baktım da acil müdahale merkezleriymiş ve geceleri kapalı herhalde saglık ocagı tarzı olsa gerek...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinem Ucretsiz Saglik Merkezleri - ABD Geneli içinde söyledi:

    @knnrn ve @caglaror acaba arkadaşlar Texas ve Cali de durum nedir bedava ya da düşük ücretli klinikler var mıdr? Şartları nelerdir? Bir el atarsanız seviniriz teşekkürler. 🙂

    Sayin @FreeWoRLD 'un yukaridaki yazisini okumayi unutmayin. O siteden her sehirdeki hastane bilgisine erisilebiliyor, dolayisiyla ayrica her eyalet veya sehir icin sormaniza gerek yok.


  • @sinem Acik oldugu sureleri google maps belirtiyor ama hic deneyimlemedim. Cok yayginlar.


  • güzel bir sistem ben çok beğendim doğrusu


  • @FreeWoRLD gerçekten Allah razı olsun kara kara düşünüyordum nasıl yapacağım diye inşallah highpointte hamileliğimin son dönemlerini listedeki yerlerden birinde sağlıkla tamamlayabilirim.Cok faydası olacak bir bilgi oldu benim için sağolun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum