Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Türkiye’den mavi diplomalı bir psikoloji mezunun Amerika’da diploma geçerliliği varmıdır? Amerika’da psikolog olarak çalışabilir miyim ?


  • @gokansakar ben de bu konuyu merak ediyorum ve araştırıyorum. Bir yandan da iş araması yaparken master degree istemeyen tek bir ilana bile rastlamadım. Klinik Psikoloji yüksek lisansı programına devlet üni.sinde girmek benim için çok zordu. Vakıf üniversitelerinde ücretler 45k dan başlıyor. Buradaki eğitime o parayı vermektense dolar kazanacağım Amerika'da neredeyse aynı maliyete master yapmak bana daha mantıklı göründü.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gokansakar Amerika'da Psikolog olarak çalışmak içinde söyledi:

    Türkiye’den mavi diplomalı bir psikoloji mezunun Amerika’da diploma geçerliliği varmıdır? Amerika’da psikolog olarak çalışabilir miyim ?

    Turkiye'de psikoloji mezunu, yuksek lisans ve doktorayi Ingiltere'de yapmis, uzun yillar cok iyi kurumlarda klinik psikolog olarak calismis olan bir arkadasim su anda ABD'de calisabilmek icin ABD'de yuksek lisans yapiyor. Evet, doktora ustune yuksek lisans. Ozetle, ABD'de yuksek lisans yapmadan calismak mumkun degil.


  • Sadece yüksek lisans da değil, terapi yapmak icin lisans almanız lazım ve lisans şartlarından biri de doktora yapmak.


  • merhabalar, ben ege üni. psikoloji öğrencisiyim, green card sahibiyim ve Amerika'da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans yaptıktan sonra orada iş bulabilmem mümkün mü?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rosie, içinde söyledi: Amerika'da Psikolog olarak çalışmak

    merhabalar, ben ege üni. psikoloji öğrencisiyim, green card sahibiyim ve Amerika'da yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Yüksek lisans yaptıktan sonra orada iş bulabilmem mümkün mü?

    Tabii ki mumkun ama ne yapmak istediginize (hangi pozisyonda calismak istediginize) hizli sekilde karar verip, master yaparken ona gore hazirlik yapmanizi tavsiye ederim.


  • Amerikada psikolog olmak başka bir şey, danışman olmak başka bir şey. Lise mezunu biri bile lisanslama sürecini başlatıp belirli alanlarda danışman olarak iş bulabiliyor, turkiyede bu işleri psikologlar yapıyor, yani sonuçta yine Turkiye'de psikolog olmaya eş görevler. Hatta bu tür isleri amerikaya mesleksiz girenler icin bile öneren twitter hesapları gördüm, ki çok haklılar. Ayrıca otizm spektrumundaki bireylerle çalışmak isterseniz ABA terapi gibi yaklasimlara dair yine belirli lisanslama süreçlerine girip y.lisans öncesi iş bulabilirsiniz. Internet aramalarınızı sadece psikolog kelimesi üzerine değil, daha geniş spektrumda yapmanızı öneririm. Işe başlayıp düzeninizi oturtunca da yüksek lisans üzerine düşünmeye başlarsınız..


  • Nerelerde hangi pozisyonda türkiyede psikolojiyi bitirmiş kişileri alırlar? İnternette mesela ilan ararken ne tüe kurumları araştırmalıyım?


  • Türkiye üniversite diplomamla (4 yıllık psikoloji) Amerika'da nerelerde ne pozisyonda çalışabilirim? İş ararken hangi kurumlara kabul edilirim? Yüksek lisans yapma gibi bir olanağım ve zamanım yok malesef yalnızca şu anki diplomamla neler yapabileceğimi merak ediyorum.


  • Selamlar geren kart için ben de seçildim psikologum ve ABD ye gidersem neler yapabilirim, bu konuda yol gösterecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, yüksek lisansım yok orda bağımlılık veya noropsikoloji Master düşünürsem eğer Nasıl bir yol izlemem gerekir, ? Psikologluk dışında devlet ne gibi imkanlar sağlayabilir, gelmeden önce tr de alıp orda kullanabileceğim sertifikalar olabilir mi : kuaförlük, masaj, tesisat işleri, aşçılık vb. Teşekkürler


  • @omerbas, içinde söyledi: Amerika'da Psikolog olarak çalışmak

    Selamlar geren kart için ben de seçildim psikologum ve ABD ye gidersem neler yapabilirim, bu konuda yol gösterecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, yüksek lisansım yok orda bağımlılık veya noropsikoloji Master düşünürsem eğer Nasıl bir yol izlemem gerekir, ? Psikologluk dışında devlet ne gibi imkanlar sağlayabilir, gelmeden önce tr de alıp orda kullanabileceğim sertifikalar olabilir mi : kuaförlük, masaj, tesisat işleri, aşçılık vb. Teşekkürler

    Ingilizcenizi gelistirip alakali alanlarda is bakabilirsiniz. Mesela NC'da social worker konusunda acik oldugu icin, kisa ve ucretsiz veya dusuk ucretli (100% burs verebiliyorlar) kurslarla eleman yetistirmeye calisiyorlar. Waiting list vardi gecen senelerde, bana 6 ay kadar sonra sira gelmisti, baska ise basladigim icin katilmadim.

    Yine Charlotte'da Goodwill Opportunity Campus (Goodwill University) dedikleri bir kurum var, is imkanlari genis alanlarda ucretsiz sertifika programlari ve ise yerlestirmede yardimlari oluyor. Orada da waiting list var.

    Olabildigince ingilizcenizi gelistirin Turkiyedeyken, gerisi bir sekilde hallolur bence.


  • Şenay hanım yanıtınız için teşekkür ediyorum orta düzey İngilizcem var, Tr’de bu süreçte sizce nerden bir kurs alabilirim ya da Nasıl bir yol izlemeliyim. Toefl için bir hazırlık yapmalıymışım sizce yoksa orda mı girmem gerekiyor bu tür sınavlara konuşma İngilizcem fena değil fakat akademik İngilizcem iyi değil. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum bu kurumların online sertifika programları olursa eğer ayrıca gitmeden önce başvuru yapmak fayda sağlar mı? Buralara gitmeden önce mi başvuru yapmalıyım ?


  • Merhaba, 2017 yılı psikoloji bölümü mezunuyum ben de. Bölümü türkçe okudum maalesef. Abd'de kendi mesleğime devam etmeyi çok istiyorum fakat akademik dilim yok ve oradaki denklik'te sadece dilin yeterli olmayacağını düşünyorum. ielts'e hazırlanıp dil konusunu halledceğime innaıyorum. fakat yüksek lisans eğitimi almam orada çalışmam için şart gibi duruyor.
    ilk etapta ny ve çevresinde yaşayacak ve yüksek lisans birisi için uygun fiyatlı okulları araştırmak için bir site arıyorum fakat bir türlü denk gelemedim 😕 bilgisi olan var ise yardımcı olur mu?


  • @omerbas, içinde söyledi: Amerika'da Psikolog olarak çalışmak

    Selamlar geren kart için ben de seçildim psikologum ve ABD ye gidersem neler yapabilirim, bu konuda yol gösterecek tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum, yüksek lisansım yok orda bağımlılık veya noropsikoloji Master düşünürsem eğer Nasıl bir yol izlemem gerekir, ? Psikologluk dışında devlet ne gibi imkanlar sağlayabilir, gelmeden önce tr de alıp orda kullanabileceğim sertifikalar olabilir mi : kuaförlük, masaj, tesisat işleri, aşçılık vb. Teşekkürler

    Psikoloji uzerine master dusunuyorsaniz, Sayin @Senay-Sirin'ninde belirttigi uzere social worker alanina yonelirseniz, bircok yerde is bulabilirsiniz. Eyalet programlarinda, buyuk firmalarda, okullarda, nursing homelarda, senior living sitelerinde vb...


  • @omerbas Benim bahsettigim Community college'in bir hizmeti. Cok emin olmamakla birlikte Toefl yerine community college'in ucretsiz ingilizce yeterlilik sinavini gecmenin yeterli olacagini zannediyorum. Bence Turkiyede "hangi kursa gideyim hangi sinavi geceyim" den cok ingilizcenizi ilerletmeye yogunlasin. Kimisi kursta daha iyi ogrenir kimisi kendi kendine. Size kalmis. Bu tur kurslarin cok pahali oldugunu dusunce, ben olsam telefona yukledigim app'ler vb daha ucuz alternatifleri de dusunurdum. Kelime bilginizi arttirmak icin kendi alaninizda ingilizce yazilari 2 kopya print edip, birinin ustune bilmediginiz kelimelerin anlamini satir aralarina yazip, defalarca okuyup tekrar edin. ertesi gun ustune hicbirsey yazmadiginiz 2. kopyasini okurken kelimelerin anlamini hatirlamaya calisin. Bu sekilde kelimeleri context icinde ogrenmis olursunuz ve daha kalici olur. Hergun 10-15 yeni kelime ogrenip, oncekileri de tekrar ederek uc ayda 1000 yeni kelime ogrenmek faydali olur. Daha sonra, ayni ciktilari kullanarak, bir paragrafi yuksek sesle okuyup, sonra kagida bakmadan, ingilizce olarak ayni paragrafi bir iki cumleyle yuksek sesle ozetleyin. kendi konustugunuzu duymak, sessiz calismaktan cok cok cok daha faydali. Bence, bir eyalete tasindiktan sonra, buyuk bir community college'a gidip hizli is bulma programlarini yuzyuze konusmak daha iyi olur.


  • @MySea social worker olarak çalışmak için lisans mezuniyeti şartı yazıyor çoğu yerde aslında, community college'lerın verdiği case worker eğitimleri ile buralarda çalışabilir miyiz acaba? bilginiz var mı? bir de önerebileceğiniz mesleki eğitim yerleri nereler? goodwill gibi...


  • @beng Eyalete gore degisiyor ama genel olarak lisans alabilmek icin minimum 4 yillik lisans (bachelor) degree lazim. Mesela, Delaware'de social worker olarak lisans alabilmek icin bu alanda master's degree gerekiyor.

    Community college veya diger case worker egitimleri hakkinda malesef bilgim yok.


  • @MySea Merhaba bir sey danışmak istiyorum. Şu an Türkiyede bir hastanede sosyal çalışmacı olarak görev yapıyorum. Peki Amerikada tıbbi sosyal hizmet alanında ihtiyaç durumu nedir, maaşlar nasıldır? Ayrıca Türkiyede bu görevi yapıyor olmam Amerika'da bir kolaylık sağlar mı yoksa sil baştan mı başlamam gerekir?


  • @kprelif Asagidaki linklerde tum bilgiler detaylari verilmis:


  • @MySea teşekkür ederim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum