@ezgilera, içinde söyledi: amerika'nın artıları kadar eksileri de var peki sizce neler eksi?
Forumda gezerken bu konuya daha önce rastlamamış olmama şaşırdım. Bu tarz konu başlıklarını daha çok seviyorum realistik bir insan olarak.
Tüm konuyu okudum, ilk sayfalar genel olarak tartışmadan ibaret ve konunun amacına hitap etmiyor olsa da sonlara doğru gayet faydalı şeyler var.
Paradır, birikimdir, vergidir vb. bunlar halledilir şeyler bence. Ne kadar çok gelirin varsa o kadar çok giderin oluyor ki gayet normal bence bu. Türkiye'deki gibi zenginlere vergi affı, fakire sürekli vergi yükü yok en azından.
Yalnız beni endişelendiren konu hiç yazılmamış. Belki de sadece Amerika iç olayları düşünüldüğü içindir.
Bence Amerika'nın en büyük eksisi uzak olması. Direkt uçuş olan şehirlerden birinde yaşıyor olsanız bile, Türkiye'deki bir acil durum sebebiyle Türkiye'ye dönmeniz gerekse, tüm her şey yolunda gitse dahi, en erken 15 saat civarı sürecektir İstanbula varmanız. İstanbul değil de başka bir ilse gitmeniz gereken, durum daha da vahim.
Zaten direkt uçuş olmayan bir yerden son dk uçuşu ile aktarmalı bilet alıyorsanız yaklaşık 1 gün.
Şanslı değilseniz ve günde tek sefer olan o direkt uçuşu kaçırdıysanız, o uçuşa yer bulamadıysanız vb. en az 1.5 günü gözden çıkartmanız lazım.
Bu durum benim için en büyük eksisi.
Avrupa ülkeleri olsa birkaç saat mesafe sadece. İstanbul'un trafiğinde Pendik'ten Silivri'ye kadar arabayla gideceğiniz sürede, Almanya'dan, İtalya'dan, Avusturya'dan, Polonya'dan uçakla gelebilirsiniz örneğin.
Bu aciliyet konuları söylendiğinde aklıma direk cenaze geliyor. Ancak realist baktığımızda bu bir dezavantaj değil.. Hayatada realist bakıyorsanız eğer, ölen ölüyor zaten. Toprağın altına gidiyor, bilinci kapanıyor. Geride kalanlar bu durumu kafaya takıyor sadece..