@smartcells hafika bilgiler?👏🏻 Hangi sehirlerle karsilastirma yptiginizi yazarsaniz sevinirim.
-
@serserotek https://www.forbes.com/advisor/education/teaching/best-and-worst-states-for-teachers/
Bu linke bakmanizi oneririm. Genel olarak ogretmenlik hakkinda. Amerika’daki ogretmenlik hakkinda birkac sey soyleyebilirim. Turkiye’ye hic benzemiyor. Kulturden dolayi ogrenciler cok bireyselci ve ozgur. Bizim ogretim kulturu ile buranin ogretim kulturu birbirine cok zit. Diger bir konu ise ogretmenligin cazibeligi. Bizdeki gibi devlet memurlugu ogretmenlik gibi yapilmak istenen bir meslek hic degil. Amerika’da ogretmenler gercekten yetersiz maas almakla bilinirler ve bu hicbir zaman duzeltilmeye calisilmaz. Attigim sitede eyaletlerdeki baslangic maaslari yaziyor. Ogretmenlerine onem veren birkac eyalet var. Ona gore kararinizi verin.
-
@smartcells hafika bilgiler?👏🏻 Hangi sehirlerle karsilastirma yptiginizi yazarsaniz sevinirim.
-
Merhaba, mesaji biraz gec gordum ama umarim faydasi olur.
Yaklasik 2 yildir NC'de yasiyorum. Istanbul'dan gelen biri olarak kalabaliktan sehir hayatindan trafikten bikmistim, burada tam aradigim huzuru buldum diyebilirim 🙂 Biz baskent Raleigh civarinda yasiyoruz ama Raleigh-downtown'da degiliz, 10 dk mesafedeyiz, sehrin gorece kesmekesinden uzaktayiz, hos Istanbul'dan gelen birine gore buranin en kesmekesli hali bile sakin sayilir 🙂
NC'nin en sevdigim tarafi yemyesil olusu. Evimiz ormanin icinde burada. Istanbul'da boyle bi yasam icin Zekeriyakoy veya Gokturk'te oturmak gerekirdi. Bunun yani sira lokasyon itibariyle NC beachlerine 2-3 saat mesafedeyiz bu da guzel. Dag selale filan oyle seyler isterseniz de Asheville var 3-4 saat mesafede orasi da tam bi doga harikasi.
Trafik is saatlerinde burada da yogun olabiliyor ama oyle Istanbul'daki gibi yarim saatlik mesafeyi 1,5 saatte gitmiyorsunuz trafik yuzunden. Evden calistigim icin arada sirada trafik saatine denk gelsem de o kadar batmiyo 🙂
Okul puanlarinin benim oturdugum lokasyonda iyi oldugu soyleniyor ama o konuda cok bilgim yok malesef yanlis yonlendirmek istemem sadece iyi oldugunu duydum.
Bocek yilan sormussunuz, orman olunca onlar var tabi, benim icin de burada yasamanin en zor tarafi bu olabilir ama her mevsim degil neyse ki Nisan-Eylul arasi gibi.
Cocuklar icin outdoor indoor mekanlar cok fazla var o konuda sikinti cekmezsiniz, esimin yegenleri var oradan biliyorum.
Ev kiralari gorece bazi eyaletlerden iyi bana gore. Cary, Apex, Morrisville, Garner ilk aklima gelen Raleigh'e en yakin duzgun yerlesim yerleri, Mesela Cary'de kiralar 2 bedroom ortalama bi townhome icin 2000-2500 civari, apartment'lar daha uygun olabilir muhtemelen onlara da bakmakta fayda var.
Uber, doordash, instacart filan her sey var. Havalimani yakin, Durham'da bize 20 dk mesafede mesela.
Ozetle ben cok tavsiye ederim. Ama tasinmadan mutlaka bi gelip gezin gorun bence 🙂Baska sorunuz olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Kolay gelsin.
-
MA eyaletinde bir guvercini korkutmanin bile cezasi var, $20 veya 1 ay'a varan hapis. Burada 2 yilimi doldurmak uzereyim ve simdiye kadar hicbir ciddi sucla karsilasmadim. Burasi belki de Amerika'nin en liberal eyaletlerinden birisi fakat kurallar bakimindan cok muhafazakar. California'daki gibi markete girip istediginizi calip elinizi kolunuzu sallayarak cikamazsiniz, veya New York'daki gibi insanlarin evine cokemezsiniz (squatting). Birkac sikintili town disinda islenen suclardan haberim bile olmuyor, oldugunda da zaten polis geregini yapiyor. Buna ek polisler burada yillik asagi yukari $150-450k arasi kazaniyor (evet, saka degil) ve buyuk bir cogunlugu Veteran, cunku burada kamu hizmetlerinde veteranlara direkt oncelik veriliyor.
-
Eyaletlere gore 2023 kisi basi ortalama yillik gelirleri gosteren bir site:
https://fred.stlouisfed.org/release/tables?eid=257197&rid=110
-
@OrlandoGücü bilgilendirici sunumunuz için çok teşekkürler.
-
@alpha2015tr Günaydın evet çok doğru tespit alt tarafı piyango şansımız varsa çıkar. çıkanlarda gitmiyor
-
@CacaoChan, içinde söyledi: Eyaletlerin Vergi Oranları
Eyaletler sales tax alıyor bile olsalar her kalemden tax toplamıyorlar. Buna da dikkat etmek gerek. New York için söylemem gerekirse grocery (ekmek, süt, yumurta, bisküvi vb...), clothing, ilaçlar gibi kalemlerde vergi alınmıyor. Ama onun dışında elektronik üründe veya bardak vs gibi ürünlerde %8.75 vergi toplanıyor.
Sales taxes in the United States - Wikipedia Sales taxes in the United States - Wikipedia [bağlantı metni]
4. By jurisdiction maddesine giderek detaylı tabloyu görebilirsiniz
States may collect sales tax, but not all items are taxed. For example, in New York, groceries, clothing, and medicines are tax-exempt. However, a tax of 8.75% applies to items like electronic products and glasses. When selling it's important to understand local tax regulations for compliance. Custom Clothing Labels
-
Sayın @bhdrergvn Çok teşekkürler, yapılan işin takdir edilmesi bir özgüven ve kişisel gelişmişlik göstergesidir, tekrar teşekkürler.
William James der ki " İnsan doğasının en derin özlemi takdir edilmektir "
Takdir en önemli motivasyon kaynağıdır, motivasyon da bir hedefe ulaşmak için gereken en temel gereksinimdir.
Maalesef toplum olarak bu konuda cimri demeyeyim de çok tutumluyuz diyeyim.
Uluslararası şirketlerde takdir etme ile ilgili çok araştırmalar yapılmakta bu becerinin olumlu dönüşler için mutlaka geliştirilmesi için yapılacaklar belirlenmektedir.
Bilgiye değer verilmeyen toplumumuzda çoğunluk "niye takdir edeyim ki" diyecektir. Bu bir şahsi talep yada sitem değil doğrudan gelişmişlik meselesidir. -
@vecihi hayırlı olsun, başlıktaki yerler değil de bulunduğunuz yeri seçme sebebiniz ne oldu?
-
@Rüzgar Biz de eşimle gidince nereleri görmek istediğimizi planlıyorduk, teşekkür ederiz. DV2023'ten selamlar:)
-
18 çok genç bir yaş olduğu için New York bölgesini tavsiye ediyorum. sürekli enerjik, akan bir alan özellikle Manhattan, Brooklyn, quenns bölgesi. diğer eyaletler biraz daha sakin yaşam isteyenler için geçerli olabilir.
-
@MySea, içinde söyledi: Elliott Kış Fırtınası (Elliott Winter Storm)
Delaware su anda -13 C derece. Gunes var bu sabah ama etkisiz eleman! 🥺
ayni sekilde NYC su an gunun en sicak saatlerini -9 C ile yasiyor ama hissedilen sicaklik -17 C... Neyseki dunku kar cok kisaydi ve tutmadi, en azindan sokaklarda yurunebiliyor. Hava gunesli ama soguk ruzgar gunesten daha etkili.
-
@Gökhan-Gülen, içinde söyledi: ABD'deki Doğal Afet Bölgeleri ve Doğal Afetlere Hazırlık
Merhabalar. Ben green card ile ABD'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Ama orada hortumların, kasırgaların olması beni korkutuyor. Bir hortum veya kasırga sonucu ölmek, yaralanıp sakat kalmak ya da evimin parçalanması sonucu evsiz kalmak istemem. Bana green card çıksa sırf bu sebepten dolayı Vermont gibi, New Hampshire gibi, Rhode Island gibi, Delaware gibi, Massachusetts gibi, Connecticut gibi, Nevada gibi, New Jersey gibi hortumların ve kasırgaların çok az görüldüğü eyaletlere yerleşmek isterim. Bu doğa olayları hakkında ne düşünüyorsunuz? Bana ne söyleyebilirsiniz? Sizce abartıyor muyum?
@Gökhan Gülen merhaba, umarım hiçbir canlı yukarıda belirtilen doğal afetlerden kaynaklı zarar görmez. Kabul etsek de etmesek de bu olaylar yaşadığımız dünyanın bir gerçeği. Bu afetleri doğrudan engelleme imkanına sahip olamadığımıza göre bu durumdan en az zararla veya mümkünse zarar görmeden nasıl tedbirler alabiliriz, nasıl kurtulabiliriz ona bakmamızın daha uygun olacağı kanaatindeyim. Siz de takdir edersiniz ki başımıza bir şey gelecekse her yerde gelebilir bu durumu ön kabul ile Amerika'ya gelmeniz sizin için daha faydalı olur.
-
Şu şekilde kısmi bir karşılaştırma yapabilirsiniz;
Ayrıca forumda zaten eyaletler ile ilgili genel bilgi ve yaşayanların tecrübeleri var;
Colorado: https://yesilkartforum.com/forum/topic/68/colorado?=1655565575147
Florida: https://yesilkartforum.com/forum/topic/65/florida?=1655565575149 -
@feyzanur6, içinde söyledi: Para biriktirmek için en uygun eyalet
merhaba 3 kız arkadaş j1 vizesi ile pensilvanya-pocono da çalışmaktayız. bu süreç 2022 eylül ayında bitecek. Sonrasında ise de 2 sene daha para biriktirmek için kalmayı düşünüyoruz. Fakat hangi eyalette kalmak para biriktirmek açısından kolay olur bilmiyoruz. yüksek bir beklentimiz yok fakat şu anda kaldığımız yer tamamen köy gibi olduğu için biraz canlı ve sıcak bir yer önceliğimiz olabilir. Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.
-
-
@ayvalik10 Çok teşekkürler , ancak genel olarak çok uzak her yere uzak belki Hawaii Hawaii'ye bile uzak olabilir.
-
@crazycells yani sadece çalış babam çalış:) gerçi Amerika'da bir umut var Türkiye'de o umutta kayıp oldu ev almak için. Ev fiyatları günümüzde 15-20 yıllık bakımsız evler bile 250 bin ile 300 bin arasi
-
@SituFangs, içinde söyledi: ABD eyaletleri arasında favorileriniz var mı?
Herhangi bir nedenle: sanki orada bulunmuşsunuz ve burayı çok sevmişsiniz ya da doğayı ve iklimi sevmişsiniz ya da en sevdiğiniz film orada geçiyormuş gibi ya da sadece adını beğenmişsiniz gibi.
Birini seçmek zorunda kalsaydım, benzersizliği, uzaklığı, ilginç tarihi, yerli halkları, harika manzaraları ve seyrek nüfusu nedeniyle bu Alaska olurdu. Orada yaşayan arkadaşlarım da var. En sevdiğim country müzik sanatçısı Hobo Jim de oradan.
Bunun dışında, Oklahoma (ismini seviyorum ve çöller harikadır), https://9apps.ooo/ Montana (yine adı ve doğası), Idaho (orada geçen harika filmler var ve oldukça kırsal ve eski) gibi başka favori eyaletlerim de var. New York (delicesine büyük bir uluslararası şehre ve el değmemiş bir doğaya sahip olmak harika), Washington (Twin Peaks!) ve tüm Dixie South.issue got solved
Amerika'da sehir ve eyaletlerin "EN"leri
-
Amerikada nüfusuna oranla en fazla Türkiye doğumlu insan yaşayan ilk 10 yerleşim:
- Freeport, ME (Nüf. 1,485) 6.7%
- La Luz, NM (Nüf.. 1,697) 4.6%
- Peconic, NY (Nüf. 683) 3.6%
- Forest Home, NY(Nüf. 572) 3.3%
- Upper Brookville, NY(Nüf. 1,737) 2.8%
- Mantua, VA (Nüf. 7,135) 2.4%
- New Milford, NJ (Nüf. 16,572) 2.4%
- Granby, MA (Nüf. 1,368) 2.0%
- Freemansburg, PA (Nüf. 2,621) 2.0%
- Robins AFB, GA (Nüf. 1,170) 2.0%
Veriler city-data.com'dan alınmış olup büyük çoğunluğu 2010 yılına ait bilgilerdir.
-
Amerikada gelenin(yerleşen) gidenden(terkeden) daha fazla olduğu ilk 10 yer:
- Sumter County, FL (The Villages, Wildwood, Lake Panasoffkee) (pop. 53,345) 1.84 times more
- St. Bernard Parish, LA (Chalmette, Meraux, Violet) (pop. 67,229) 1.81 times more
- Hillsborough County, FL (Tampa, Citrus Park-Fern Lake, Brandon) (pop. 998,948) 1.50 times more
- Limestone County, AL (Athens, Salem, Ardmore) (pop. 65,676) 1.40 times more
- Orleans Parish, LA (New Orleans) (pop. 484,674) 1.33 times more
- Brunswick County, NC (Oak Island, Midway, Boiling Spring Lakes) (pop. 73,143) 1.31 times more
- Williamson County, TX (Round Rock, Georgetown, Cedar Park) (pop. 249,967) 1.27 times more
- Grand Traverse County, MI (Traverse City, Kingsley, Chums Corner) (pop. 77,654) 1.27 times more
- Ward County, ND (Minot, Minot AFB, Burlington) (pop. 58,795) 1.26 times more
- Sussex County, DE (Milford, Seaford, Georgetown) (pop. 156,638) 1.26 times more
Türkçeleştirmeye üşendim kusuruma bakmayın
-
Amerikada gidenin gelenden fazla olduğu ilk 10 yer:
- Starr County, TX (Roma-Los Saenz, Rio Grande City, Roma) (pop. 53,597) 1.41 times more
- Jefferson County, AR (Pine Bluff, White Hall, Altheimer) (pop. 84,278) 1.37 times more
- San Juan County, NM (Farmington, Shiprock, Simpson-Chaco) (pop. 113,801) 1.35 times more
- Broome County, NY (Union, Binghamton, Vestal) (pop. 200,536) 1.33 times more
- Wayne County, MI (Detroit, Livonia, Dearborn) (pop. 2,061,162) 1.32 times more
- Genesee County, MI (Flint, Burton, Beecher) (pop. 436,141) 1.32 times more
- DeKalb County, IL (DeKalb, Sycamore, Sandwich) (pop. 88,969) 1.29 times more
- St. Mary Parish, LA (Morgan City, Franklin, Patterson) (pop. 53,500) 1.26 times more
- Darke County, OH (Greenville, Versailles, Arcanum) (pop. 53,309) 1.26 times more
- Lucas County, OH (Toledo, Oregon, Sylvania) (pop. 455,054) 1.26 times more
-
Amerikada yerel hapishaneler ve polis tutuklamaları dahil benzeri sınırlandırmalar altında olan insan sayısının nüfusa oranı en yüksek 10 şehir:
- Whiteville, TN (housing) (pop. 4,573) 63.0%
- Lovejoy, GA (housing) (pop. 6,302) 46.3%
- Eagleville, PA (housing) (pop. 4,800) 33.6%
- South Highpoint, FL (housing) (pop. 5,195) 32.4%
- French Camp, CA (housing) (pop. 3,376) 31.9%
- Goulding, FL (housing) (pop. 4,102) 27.5%
- Richwood, LA (housing) (pop. 3,386) 23.8%
- Clarks, LA (housing) (pop. 1,008) 22.3%
- Springetts Manor-Yorklyn, PA (housing) (pop. 4,577) 22.2%
- Five Points, FL (housing) (pop. 1,265) 21.7%
Teksasa rağbet olduğu için 11. ve 12. sıradakileride yazayım
11. Newton, TX (housing) (pop. 2,423) 21.6%
12. Groesbeck, TX (housing) (pop. 4,309) 21.0%Tennesseedeki Whitevillede nasıl bir yerse yaklaşık on kişiden yedisi hapislerde,50 km. yanından bile geçmemek lazım.
-
Amerikada yoksulluk seviyesi altında yaşayan insan sayısı en az olan ilk 10 şehir(Nüf.50.000+)
- Chino Hills, CA (housing) (pop. 76,572) 2.2%
- Flower Mound, TX (housing) (pop. 68,609) 2.3%
- Levittown, NY (housing) (pop. 51,881) 2.4%
- Highlands Ranch, CO (housing) (pop. 96,713) 2.5%
- Sammamish, WA (housing) (pop. 50,169) 2.5%
- Sugar Land, TX (housing) (pop. 83,860) 2.7%
- Bethesda, MD (housing) (pop. 60,858) 2.8%
- Woodbury, MN (housing) (pop. 65,656) 3.0%
- Bowie, MD (housing) (pop. 56,759) 3.3%
- Arlington Heights, IL (housing) (pop. 75,994) 3.5%
-
Amerikada yoksulluk seviyesinin %50 altında yaşayan insan sayısı en az olan ilk 10 şehir(Nüf.50.000+)
- Fishers, IN (housing) (pop. 83,891) 0.6%
- Pflugerville, TX (housing) (pop. 53,752) 0.6%
- Lakeville, MN (housing) (pop. 58,562) 0.6%
- Maple Grove, MN (housing) (pop. 65,415) 0.6%
- Highlands Ranch, CO (housing) (pop. 96,713) 0.7%
- South Jordan, UT (housing) (pop. 59,366) 0.7%
- Apple Valley, MN (housing) (pop. 50,201) 0.8%
- Naperville, IL (housing) (pop. 144,864) 0.8%
- Woodbury, MN (housing) (pop. 65,656) 0.8%
- Allen, TX (housing) (pop. 92,020) 0.8%
-
Amerikada nüfusu en yüksek 20 şehir ve km² başına yoğunluk (2019)
- New York City New York 8,601,186 11,056/km²
- Los Angeles California 4,057,841 3,343/km²
- Chicago Illinois 2,679,044 4,550/km²
- Houston Texas 2,359,480 1,431/km²
- Phoenix Arizona 1,711,356 1,276/km²
- Philadelphia Pennsylvania 1,576,596 4,537/km²
- San Antonio Texas 1,565,929 1,312/km²
- San Diego California 1,453,775 1,728/km²
- Dallas Texas 1,379,735 1,567/km²
- San Jose California 1,033,519 2,248/km²
- Austin Texas 1,001,104 1,205/km²
- Jacksonville Florida 920,984 476/km²
- Fort Worth Texas 913,939 1,023/km²
- San Francisco California 897,536 7,388/km²
- Columbus Ohio 890,228 1,572/km²
- Charlotte North Carolina 889,019 1,121/km²
- Indianapolis Indiana 863,771 923/km²
- Seattle Washington 766,893 3,532/km²
- Denver Colorado 732,144 1,844/km²
- Washington Dc Dis.Of Columbia 713,549 4,506/km²
-
Amerikada 2016 için cinayet işlenmeyen 10 büyük şehir
Datalar FBI 2016 Uniform Crime Reporting Programından alınmış.Violent crime dedikleri şiddet suçları var ama anlaşılacağı gibi oranları düşük.
Kaynak: areavibes.com1.Fremont,CA Nüfus: 235.881
2.Vancouver,WA Nüfus: 174.912
3.Elk Grove,CA Nüfus: 169.742
4.Frisco,TX Nüfus: 162.917
5.Naperville,IL Nüfus: 148.070
6.Bellevue,WA Nüfus: 142.238
7.Roseville,CA Nüfus: 132.556
8.Thousand Oaks,CA Nüfus: 129.853
9.Norman,OK Nüfus: 122.143
10.Round Rock,TX Nüfus: 119.308 -
@DonTurcos güzel bilgiler ellerine sağlık
-
Amerikalıların asılsız korkuları
Amerikalıların en çok korktukları doğal afetler:
1.Depremler 21.12%
2.Hortumlar 17.62%
3.Doğa yangınları 16.91%
4.Kasırgalar 16.13%
5.Kuraklık 12.62%
6.Rüzgar 1.31%
7.Dolu 0.70%Aslında Amerikadaki en ölümcül doğal afetler:
Ölüm Maddi Zarar(milyar$)
1.Tropikal Siklon(kasırgalar dahil) 3,263 $814.10
2.Şiddetli Fırtınalar(hortumlar dahil) 1,380 $197.50
3.Kuraklık 1,179 $144.50
4.Kış Fırtınaları 678 $38.00
5.Seller 438 $109.80
6.Doğa Yangınları 238 $53.60
7.Depremler 71 $44.90
8.Donma 1 $15.60 -
Amerikada yerleştiğiniz zaman üste para yada teşvik alacağınız 7 şehir:
1. Burlington, Vermont
Vermont eyaleti Burlington ve daha küçük olan Brattleboro, Manchester ,Rutland gibi şehirlerin nüfusunu artırmak için buralara yerleşmeye ve eyalette uzaktan çalışmaya(işlerinizi bilgisayar vasıtasıyla evinizden,ofisinizden yapmak) karar verenlere taşınma masrafları için 10.000 dolara kadar para,bir bilgisayar ve ortak kullanılan bir çalışma alanı veriyor.
2. Marne, Iowa
Büyük şehirler olan Omaha ve Des Moines arasında 120 kişinin yaşadığı Marne bedeva ev parseli veriyor.basit bir başvuru formu doldurup arsanızı seçtikten sonra ortalama
80 feet X 120 feet ölçülerinde olan yerinize geleneksel veya modüler evinizi inşa edebilirsiniz.
3. New Haven, Connecticut
Yale Üniversitesi ve geniş imkanların bulunduğu güzel bir sahil şehri olan New Haven üç başlıkta 80.000 dolarlık teşvik paketi sunuyor.Bunlar yeni ev alanlara downpayment denilen peşinat için 10.000 dolar faizsiz kredi,enerji tasarruflu yenilemeler yapacaklar için 30.000 dolar ve şehirdeki devlet okullarından mezun olan çocuklara eyalet içindeki herhangi bir üniversitede okyabilmesi için 40.000 dolar.
4. Baltimore, Maryland
Baltimore ,satın alma programı dahilinde şehirde yaşamak için herhangi bir yer arayanlara $5.000,çalışmaya karar verenlere de yeni evlerini almak için ek olarak bir $5.000 daha teşvik veriyor.Başka bir program dahilinde boş bir ev alıp yenilemek isteyenlere de $10.000 teşvik veriyor.
5. Harmony, Minnesota
1000 kişinin yaşadığı küçük bir şehir olan Harmony de bir ev inşa etmek isterseniz bir sayfalık bir başvuru formu doldurarak 12.000 dolar nakit alabilirsiniz.
6. Hamilton, Ohio
Oturanların sadece %15'inin üniversite mezunu olduğu şehir bunu değiştirmeye kararlı.5800 iş fırsatının olduğu şehir,kentte yaşayan ve Hamilton sınırları içinde çalışan genç meslek sahipleri için $5.000 öğrenci kredisi veriyor.
7. Ludington, Michigan
Eğer bir girişim fikriniz var ve fon bulmakta zorlanıyorsanız iş planınız Mason ilçesinde olmak kaydıyla her yıl bir yarışma ile şanslı bir girişimciye 50.000 dolar verdiğini bilmelisiniz. -
@donturcos sayin @DonTurcos Alaska'da da bu tur sehirler vardi, hic gormediniz mi Alaska'yi listede?
-
@crazycells Benim kaynakta sadece bunlar vardı
Eklemeyi unutmuşum ;
-
EYALETLERİN EN SOĞUKTAN EN SICAĞA YILLIK ORTALAMALARI
-
SICAKLIĞIN -18 °C ve ALTINDA OLDUĞU GÜN SAYISI
-
SICAKLIĞIN 0 °C VEYA ALTINDA OLDUĞU GÜN SAYISI YILDA 100'DEN FAZLA OLAN ŞEHİRLER
-
ORTALAMA GÜNLÜK SICAKLIĞI 11 °C ALTINDA OLAN BÜYÜK ŞEHİRLER
-
@DonTurcos hocam freeport soğuk değil mi ? türkler pek soğuk sevmez gibi?
-
@Nothing-Man Araştırmalar genelde büyük şehirler için yapılmış,şu linkte nüfusu 1000'in altında dahi olsa her yerleşim yeri için toplu bilgilere ulaşabilirsiniz.
-
Benzer Başlıklar
79
46.7k
Users
4.6k
Topics
458.0k