Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar green kartlı anne babanın Türkiye'de doğmuş 6 yaşında çocuğunu ABD içinde green kartına başvurusuna götürmesi için ilk girişi olacak çocuğa vize gerekirmi ?


  • 19.01.2023 te PTT ye verdiğim oğlumun pasaportu 23.01.2023 tarihinde konsolosluğa ulaştı. Dün application received oldu bugün aprroved inşallah akşama da issued olması dileğimle. Aslında mülakatta çocuğunuz var mı onun vizesi varmı diye sorduğunda boşta bulunup o bizimle gelmeyecek burda kalacak dediğimden biraz umutsuzdum fakat yine yine @denizci10 Orçun abim bana güven sıkıntısız onunda pasaportu gelecek demesiyle beni inandırdı bu yolda bizden maddi manevi yardımlarını esirgemeyen Orçun abime bir kez daha binlerce kez teşekkür ederim dileyen herkese nasip olmasını dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @nofearbrk rica ederim kardeşim. hayırlı uğurlu olsun. inşallah kazasız belasız vizenin elinize ulaşması dileğiyle.


  • Amin @denizci10 Orçun abicim senin sayende 🙂


  • @Yasemin-Gürleroğlu

    Evet

    detaylar için⬇

    Green Card Sahiplerinin ABD dışında doğan çocukları https://yesilkartforum.com/forum/post/3851


  • Merhabalar, bugun birisi 9 birisi 4 yaş iki kızımız için vize basvurusu yaptık. Eşimin de benim de amerika vizemiz var. Dv2023 kazananıyım ama henüz mülakat alamadık tabii. Kendi ais sayfamdan kızları ekleyerek yaptım, ödemeyi yaptıktan sonra mülakatsız evrak gönderimine yönlendiriliriz diye düşünüyordum ama illaki mülakat aldırdı sistem. Çok üzgünüz;( mülakat tarihi aralık 2023.
    Bu aşamada konsoloslugu aramamız fayda eder mi acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @demirnaz tek çareniz konsolosluğu aramanız. büyük ihtimalle sorulardan bir veya daha fazlasına yanlış cevap verdiniz.


  • @denizci10 teşekkürler ama hiçbir soru ile karşılaşmadık ki? Sadece kızlarımın ds160 kodu ve adres istedi sistem. Talihsiz oldu maalesef. Cok tşkler cevabınız için.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   denizci10 denizci10 

  • Merhabalar, Benim ve Eşimin vizesi var, 14 Yaş altı çocuklar için DS160 Formunu doldururken Ankara'yı seçmemize rağmen sistem belgelerin gönderileceği adresi otomatik olarak İstanbul Konsolosluğu şeklinde gösteriyor.

    Olaki mülakata çağırmaları durumu için biz Ankara Konsolosluğunu seçmiştik Ds160 formunu doldururken. Fakat şuan İstanbul Konsolosluğuna gönderin diyor sistem.

    Sizce bu bir sorun mu?


  • @demirnaz Benimle iletişime geçersen size yardımcı olabilirim. Aynı hatayı 2 gün önce ben de aldım. Fakat çözümü çok basit, öncelikle aldığın randevuyu iptal et. Akabinde sistemden çık yeniden giriş yap ve devam et seçeneğine bas ve sana sorulan sorular listesi çıkacak. Orada anne babanın geçerli vizesi varmi sorusuna evet dedikte sonra burası önemli AŞAĞIDA OKURSA DS160 DAKİ TIBBİ VE TERÖR VS SORULARININ HEPSİNE HAYIR CEVABI VERİLMİŞTİR DİYE BİR ŞEY OLACAK ONA DA EVET DOĞRU DİYE SECENEK OLACAK HEMEN SONRASINDA HAYIRLI OLSUN BELGE GÖNDERME EKRANIN CIKIYORRRRR😊


  • Bugün itibariyle çocuklarımız için posta yoluyla yaptığımız başvuru kabul edilmedi ve bizim için Ankara'daki mülakat tarihi belirlendi... Bu durumla karşılaşanlar oldu mu? Ne sordular ve genelde sonuç ne çıkıyor acaba? (Anne-Baba vize mevcut)


  • @x-jacop-x geçmiş olsun umarım mülakatta vizeyi konaylıkla alırsınız, posta yoluyla başvurunuzun kabul edilmemesinin sebebini anlayabildiniz mi?

    Bu arada Kadir beyde Ekim ayında aynı şekilde red almıştı, kendisine ulaşmayı deneyebilirsiniz. Lütfen deneyiminizi foruma yazmayı unutmayın⬇

    https://yesilkartforum.com/forum/post/311447


  • @Muhtaradana Hiç bir şekilde anlamadım. Fakat şu olabilir mi diye düşünüyorum, ben bizim zarfın içinde sadece pasaport fotokopilerini, pasaport asıllarını, geçerli abd vizemizin fotokopisini, biyometrik resim ve nüfus kayıt örneğini ekledik. Başka her hangi bir ek evrak, banka hesabı, anne babaya ait mesleki bilgilerimizi belirtir evrak da katmadik. Acaba destekleyici belge mi görmek istiyorlar.. Anlamış değilim....


  • @Muhtaradana Evet Kadir beye özelden yazdım. Umarım dönüş sağlar.. Şimdi heyecanla bekliyoruz..


  • @x-jacop-x sanmıyorum,çünkü resmi sitede (vize görüşmesine ihtiyacım var mı?) sadece bu evrakları talep ettiklerini yazmışlar, hatta konsolosluk sosyal medya hesaplarında posta yoluyla vize yenileme için kendilerine gelen evrakların fazlalığından ve bu evrakların işlemleri yavaşlattığından şikayet ediyordu.

    Acaba çocuklar için doldurduğunuz ds160 formundaki bilgilerle sizin formunuz arasında tutarsızlıklar mı var(tatil planının zamanlaması gibi), ya da formlarda aşka bir hata olabilir mi (sadece sebebini öğrenmeye çalışıyorum yoksa random mu mülakata çağıyorlar)

    Screenshot_20230311-210134_Chrome.jpg


  • @x-jacop-x aslında sadece siz bunları eklediyseniz eksik evrak göndermişsiniz. Birde sebebin fotoğraf olduğunu zannetmiyorum ama fotoğraf biyometrik fotoğrafmı yoksa Amerika vize ölçülerinde 5X5 miydi?

    "pasaport fotokopilerini, pasaport asıllarını, geçerli abd vizemizin fotokopisini, biyometrik resim ve nüfus kayıt örneğini ekledik."

    Sizde eksik olan
    -Türk kimliklerin fotokopileri
    -Ds160 formunun onay sayfaları
    -Fotoğraf biyometrik olmayacak(eğer olursa vize basamazlar ama size e-mail ya da telefonla ulaşarak uygun fotoğrafı göndermenizi isterlerdi diye düşünüyorum)


  • @Muhtaradana Şöyle ki bizim vizelerimiz Kasım ayında alındı ve biz seyahat planımızı Aralık ayı şeklinde sisteme yansıtmıştık. Fakat eşimin ameliyatı sebebiyle gidemedik. Bizde seyahatimizi Temmuz ayına erteledik ve akabinde çocuklarımızda bizimle gelsin fikri oluştu. Olay bundan ibaret.

    Fakat şöyle bir durum oldu.
    Biz DS160 Formunu doldururken Ankara'yı seçtik.
    Sistem ise bizim evraklarımızı İstanbul'a göndermemiz için kargo çıktısı otomatik oluşturdu.
    Akabinde DS160 kontrol sayfasında Ankara'yı seçerek sorgulama yaptık ve İşleme alınmadı uyarısı alıyorduk.
    Sonra Ankara dan sorgu yapınca aynı DS160 kodu bulunamadı hatasını aldık.
    Sonra İstanbul'u seçince aynı DS160 numarası ile İşleme Alındı şeklinde uyarı aldık.

    Yani İstanbul Konsolosluğu ds160 numarası ile sorgu ekranını Ankara dan kendilerine çektiler. Bu kez Ankara yi seçince böyle bir numara yok diye uyarı veriyor.

    Zaten 3 gün sonra da İstanbul'u seçip sorgu yapınca Refused uyarısı ile karşılaştık ve eposta geldi Ankara için konsolosluk görevlisi ek randevu gerektiği şeklinde bir yazı yazmışlar. Ve 27 Mart'a da randevu vermişler.

    Acaba şu olmuş olabilir mi? Örneğin İstanbul bakmıştır bu Ankara'yı seçmiş banane kardeşim Ankara'ya gitsinler onlar versin diyip sorumluluk altına mı girmek istemediler.. Bilemiyorum..


  • @Muhtaradana
    DS160 Formu
    Ödeme Makbuzu
    5x5 Fotoğraf
    Kimlik Fotokopisi Çocuk
    Kimlik Fotokopisi (Anne-Baba)
    Pasaport Aslı Çocuk
    Pasaport Fotokopisi (Anne-Baba)
    Vıze Fotokopisi (Anne-Baba)
    Nüfus Aile Kayıt Örneği
    Temmuz Ayı Otel Rezervasyonu

    Bu kadarcık evrak kattım.
    DS160 doldururken de Ankara'yı seçtim ve gayet nizamı eksiksiz doldurdum. Hiç bir detayı alamadığıma neredeyse eminim. Kendi vizemizi alırken de ben doldurmuştum.


  • @x-jacop-x ok. O zaman evralarda problem yok


  • @x-jacop-x anladım belkide sebep bu, o zaman her ihtimale karşı(posta yoluyla vizeyi sadece İstanbul konsolosluğu verdiğini önceki iletilerde yazılmıştı) Ds160 formunu İstanbul seçerek doldurup işlemlere devam etmek daha mantıklı


Benzer Başlıklar

  • 1490
  • 16
  • 5
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum