@ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
-
@fxu mülakat öncesi role play yapmak ile ilgili görüşünüze saygı duyuyorum, dikkate alınması gereken bir husus ancak 71 yaşındaki bir bireyin heyecanını yenmek adına bunu yapmamız babamın yararına oldu 🙏🏻
-
@T-C-Kubilay-Dikici , haklısınız emeğin gücüne ben de inanırım. Ben de eşimle aynı şekilde uğraşacağız. Sadece sizin randevunuz İstanbul 'muydu Ankara mı? Çünkü bu aralar İstanbul randevularında neredeyse hiç hareket yok. Ankara randevularına ise hiç girilmiyor.
-
@graombze aklına birsey takilirsa yaz benim anne babam geçen hafta pazartesi vizesini aldi salı yola cikti carsamba ellerindeydi. Annem önümüzdeki ay geliyor.
-
-
1- evet, ondan bahsediyor.
2- evet, mailde gelen evrakta karekod olan sayfa. -
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
@melisa2020 +17138744452 şirket WhatsApp numaram buradan iletişime geçebilirsiniz.
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
@AHK-21 herkesin formunda güncel bilgiler olmalı onlar adına yeniden form doldurabilirsiniz.
-
Merhaba 2022 yılının ekim ayında abd ye giris yaptım ve 2023nisan da yani tam 6 ay sonra Türkiyeye döndüm, burada 6 ay kaldıktan sonda yeniden abd ye gittim ve yine 6 ay kalarak 2024 martta geri Türkiyeye geri geldim. Şimdi de 2025 ocak ayının ortası gibi gidip doğum günümü orda geçirmek istiyorum, yaklaşık 10 gün kalacağım, New York JFK’den gireceğim. Girerken sorun yaşar mıyım sizce? Abd den son çıktığımdan itibaren 1 seneye yakın bir süre geçmiş olucak çünkü gittiğimde
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
Herkese merhabalar, B1-B2 turist vizesinin ödemesini yapmak için Kredi kartı ödemesi yapmayı deniyoruz. Her seferinde kartınız geçerli değil ve de isim hatası veriyor. 2 farklı karttan ödemeyi denedik ama olmadı. Bilgileri istediği yerde “Şirket adı” yazıyor. Ne yazmalıyız bu başlıklara? Bu ödemeyi nasıl gerçekleştirebiliriz?
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak? -
-
merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi? -
Bence simdi goruyorum. Cevaplanmadigina gore kimse görmemiş olabilir.
-
@Meriç-Buğra-Beyoğlu hocam deneyin tabi sizin kararınız.
biz bilemeyiz, vize memurunun takdiri tamamen.
x ülkesinden red alip y ülkesinden onay alanlar çok var.
14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
-
26 ekim 2024 gece 01:00’de bebeğimiz için başvuruyu tamamladık. Konsolosluk onayı ve talimat epostası için tahmini bekleme süresi 6 hafta olarak gösteriyor.
-
@Jason-Kenn, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
Merhabalar, sadece bilgi almak amaçlı yazıyorum, ablam bize başvurusunda bulunda ve onaylandı. 2 tane çocuğu için posta yoluyla vize başvurusunda bulunda çocuklar 12, 13 yaşlarında ancak 2 ay bekledik evrakları gönderildi. Ablam giriş çıkış yapmadı. Şuan çocukları mülakata davet ettiler. Ve vize için görüşme günlerini 1 sene sonraya verdiler. Bu süreçte ablamın giriş çıkış yapması mı gerekir?
Mülakat tarihi öne çekme imkanı yokmu tarih yakalanırsa merak ettim
-
merhaba bu yontemle cocuklar icin var olan randevuyu iptal ederek posta yolu ile basvuruya cevirebililirmiyiz
cocuklar icin randevu alirken bizim vizemiz yoktu
fakat su anda var
tesekkurler
@Muhtaradana -
Merhabalar, halihazırda benim Amerika vizem var, eşim ve 10 yaşındaki oğlum için B1/B2 başvurumuz var. Çocuk için gelen talimatlarda "14 doğum tarihinizde veya daha sonrasına planlanan randevu olmadıkça Konsolosluk görüşmesine gitmeniz gerekmez." şeklinde aslında açıkça belirtilmiş.
Diğer yandan randevu sayfasında oğlum için posta yolu ile evrakları gönderin şeklinde de ilerlemedi.
"Randevu 14 doğum tarihinizden önceyse, lütfen aşağıda listelenen belgeleri sağlayın ve bir Konsolosluk görüşmesine katılmak zorunda olan grubunuzdaki Başvuru Sahiplerinden biriyle birlikte konsolosluğa gönderin." deniliyor. Sorun etmedim, zaten eşim görüşmeye girecek, evrakları da o anda teslim ederiz.Diğer yandan burada yazılanları okuyana kadar oğlumu okuldan kalmaması için görüşmeye götürmeyi düşünmüyordum. (İstanbul'dan Ankara'ya gideceğiz.)
Eşimin vize görüşmesi sırasında oğlumu görmek istemeleri ihtimaline karşı görüşmeye götürmeli miyim?
Cevaplarınız için teşekkürler, selamlar -
@cem70 bu iletiyi okuyun lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/post/349615
Çocuklar için yeni bir ds160 doldurup ais hesabınızda Aa ile başlayan kodu değiştirmeyi unutmayın. (bu işlemi sadece bir kez yapabilirsiniz) -
@tolgatrc 14 yaş altı çocuklar parmak izi vermiyor.Mülakat görüşmesine katılmasına gerek yok rahat olun
-
@Muhtaradana Teşekkürler selamlar
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@cem70 bu iletiyi okuyun lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/post/349615
Çocuklar için yeni bir ds160 doldurup ais hesabınızda Aa ile başlayan kodu değiştirmeyi unutmayın. (bu işlemi sadece bir kez yapabilirsiniz)Çok teşekkür ederim.
Buradaki tecrübe edenleri okuyunca posta yolu ile başvurmak tereddüte düşürdü açıkçası
Acaba çocuklar için olan randevuyu öne çekmeye çalışıp konsolosluktanmı başvursam diye düşünmeye başladım.
Bir kaç gün uğrasıp öne çekmeyi deneyeceğim. olmadı posta ile başvuruya dönerim. -
@vr00 merhaba herhangi bir mail aldınız mı acaba?
-
Merhaba kızım için 31 ekimde başvuru yaptık , 5 yaşında ve bizim vizemiz mevcut. Halen evrak maili gelmedi ancak 20 Aralık gibi uçması lazım, bu konuda hızlandırmak amaçlı yapılabilecek herhangi bir adım bilen var mı acaba?
-
@dtdrn ilgili konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz.
websitesindeki iletişim formunu doldurup, gerekli bilgileri paylaşarak talepte bulunun ama fazla umutlu olmayın, ciddi yoğunluk var çünkü. -
usvisa-info dan mı yapmam gerekiyor. mail sayfası açmıyor bir türlü.
@denizci10 bey neredeyse tüm gönderilerinizi okudum sizin bir yardımınız olur mu bu konuda acaba ? -
@gucarslan, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@dtdrn ilgili konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz.
websitesindeki iletişim formunu doldurup, gerekli bilgileri paylaşarak talepte bulunun ama fazla umutlu olmayın, ciddi yoğunluk var çünkü.şimdi sitelerinde yazan numaradan telefonla gorustum ama yapılacak birşey yok diyor maalesef. beklemekten başka...
-
@dtdrn ne yazık ki ne bizim ne de başkası bir şey yapamaz. Zaten konsolosluk randevu sayfasında da vizeniz elinize geçmeden asla bilet almayın diye uyarısı bulunmaktadır. Şu an çocukların başvuruları ortalama 6-8 hafta sürmektedir. Beklemekten başka bir seçeneğiniz bulunmamaktadır.
-
Merhaba
Ds-160 formunda beraber gidilecek kişiler kısmına çocuklarımızı da yazmıştık fakat onlara form düzenlemedik ve vize ücreti ödemedik. Sadece ben ve eşim seyahat etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca gidilecek tarih randevu tarihlerinin uzun verilmesinden kaynaklı değişti. Bu bilgilerin yeni bir ds formu düzenlenerek düzeltilmesi gerekir mi yoksa beyan yoluyla konsolosluk değişiklik yapar mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.. -
@vr00 merhaba size mail geldi mi acaba???
Benzer Başlıklar
49
49.1k
Users
4.7k
Topics
468.6k