Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

• 26 ekim 2024 gece 01:00’de bebeğimiz için başvuruyu tamamladık. Konsolosluk onayı ve talimat epostası için tahmini bekleme süresi 6 hafta olarak gösteriyor.

• ⭐⭐

@Jason-Kenn, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Merhabalar, sadece bilgi almak amaçlı yazıyorum, ablam bize başvurusunda bulunda ve onaylandı. 2 tane çocuğu için posta yoluyla vize başvurusunda bulunda çocuklar 12, 13 yaşlarında ancak 2 ay bekledik evrakları gönderildi. Ablam giriş çıkış yapmadı. Şuan çocukları mülakata davet ettiler. Ve vize için görüşme günlerini 1 sene sonraya verdiler. Bu süreçte ablamın giriş çıkış yapması mı gerekir?

Mülakat tarihi öne çekme imkanı yokmu tarih yakalanırsa merak ettim

• merhaba bu yontemle cocuklar icin var olan randevuyu iptal ederek posta yolu ile basvuruya cevirebililirmiyiz
    cocuklar icin randevu alirken bizim vizemiz yoktu
    fakat su anda var
    tesekkurler
    @Muhtaradana

• Merhabalar, halihazırda benim Amerika vizem var, eşim ve 10 yaşındaki oğlum için B1/B2 başvurumuz var. Çocuk için gelen talimatlarda "14 doğum tarihinizde veya daha sonrasına planlanan randevu olmadıkça Konsolosluk görüşmesine gitmeniz gerekmez." şeklinde aslında açıkça belirtilmiş.

Diğer yandan randevu sayfasında oğlum için posta yolu ile evrakları gönderin şeklinde de ilerlemedi.
    "Randevu 14 doğum tarihinizden önceyse, lütfen aşağıda listelenen belgeleri sağlayın ve bir Konsolosluk görüşmesine katılmak zorunda olan grubunuzdaki Başvuru Sahiplerinden biriyle birlikte konsolosluğa gönderin." deniliyor. Sorun etmedim, zaten eşim görüşmeye girecek, evrakları da o anda teslim ederiz.

Diğer yandan burada yazılanları okuyana kadar oğlumu okuldan kalmaması için görüşmeye götürmeyi düşünmüyordum. (İstanbul'dan Ankara'ya gideceğiz.)
    Eşimin vize görüşmesi sırasında oğlumu görmek istemeleri ihtimaline karşı görüşmeye götürmeli miyim?
    Cevaplarınız için teşekkürler, selamlar

• @cem70 bu iletiyi okuyun lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/post/349615
    Çocuklar için yeni bir ds160 doldurup ais hesabınızda Aa ile başlayan kodu değiştirmeyi unutmayın. (bu işlemi sadece bir kez yapabilirsiniz)

• @tolgatrc 14 yaş altı çocuklar parmak izi vermiyor.Mülakat görüşmesine katılmasına gerek yok rahat olun

• @Muhtaradana Teşekkürler selamlar

• @Muhtaradana, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@cem70 bu iletiyi okuyun lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/post/349615
    Çocuklar için yeni bir ds160 doldurup ais hesabınızda Aa ile başlayan kodu değiştirmeyi unutmayın. (bu işlemi sadece bir kez yapabilirsiniz)

Çok teşekkür ederim.

Buradaki tecrübe edenleri okuyunca posta yolu ile başvurmak tereddüte düşürdü açıkçası
    Acaba çocuklar için olan randevuyu öne çekmeye çalışıp konsolosluktanmı başvursam diye düşünmeye başladım.
    Bir kaç gün uğrasıp öne çekmeyi deneyeceğim. olmadı posta ile başvuruya dönerim.

• @vr00 merhaba herhangi bir mail aldınız mı acaba?

• Merhaba kızım için 31 ekimde başvuru yaptık , 5 yaşında ve bizim vizemiz mevcut. Halen evrak maili gelmedi ancak 20 Aralık gibi uçması lazım, bu konuda hızlandırmak amaçlı yapılabilecek herhangi bir adım bilen var mı acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dtdrn ilgili konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz.
    websitesindeki iletişim formunu doldurup, gerekli bilgileri paylaşarak talepte bulunun ama fazla umutlu olmayın, ciddi yoğunluk var çünkü.

• usvisa-info dan mı yapmam gerekiyor. mail sayfası açmıyor bir türlü.
    @denizci10 bey neredeyse tüm gönderilerinizi okudum sizin bir yardımınız olur mu bu konuda acaba ?

• @gucarslan, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

@dtdrn ilgili konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz.
    websitesindeki iletişim formunu doldurup, gerekli bilgileri paylaşarak talepte bulunun ama fazla umutlu olmayın, ciddi yoğunluk var çünkü.

şimdi sitelerinde yazan numaradan telefonla gorustum ama yapılacak birşey yok diyor maalesef. beklemekten başka...

• ⭐⭐⭐⭐

@dtdrn ne yazık ki ne bizim ne de başkası bir şey yapamaz. Zaten konsolosluk randevu sayfasında da vizeniz elinize geçmeden asla bilet almayın diye uyarısı bulunmaktadır. Şu an çocukların başvuruları ortalama 6-8 hafta sürmektedir. Beklemekten başka bir seçeneğiniz bulunmamaktadır.

• Merhaba
    Ds-160 formunda beraber gidilecek kişiler kısmına çocuklarımızı da yazmıştık fakat onlara form düzenlemedik ve vize ücreti ödemedik. Sadece ben ve eşim seyahat etmeyi düşünüyoruz. Ayrıca gidilecek tarih randevu tarihlerinin uzun verilmesinden kaynaklı değişti. Bu bilgilerin yeni bir ds formu düzenlenerek düzeltilmesi gerekir mi yoksa beyan yoluyla konsolosluk değişiklik yapar mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim..

• @vr00 merhaba size mail geldi mi acaba???

Benzer Başlıklar

• 22
  • 38
  • 3
  • 1978
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

49

49.1k
Users

4.7k
Topics

468.6k

| | | |