Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar.
-
-
-
@Erkan001, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
Dikkat ettim de sanki yazılan tarihe göre önceliklendirme ya da bekletme yapıyorlar gibi. Yakın tarih yazanların yetiştirilmesi için öncelik veriliyor bence.
Belki de o aklıma hiç gelmedi 15 tatilde gidecektik yetişmez diye yaza planladık okul kapanışına
-
-
@Emrah-METE merhabalar daha önce giriş çıkışlarınızda sorun olabilecek bir şey olmuş muydu?mNeden cancel yapmışlar acaba?Benim de haziran sonuna kadar mevcut vizem var Mayıs sonu gibi seyahat etmeyi düşünüyorum tatil amaçlı girişte sorun olur belki diye bise yenileme başvurusunda bulunacağım ben de.Ama böyle cancel etmeleri neden olabilir ki
-
Merhaba turist vizesi ile ilk 2023 haziran ayında giriş yapıp ağustos ayında dönüş yapmıştım eşim ile birlikte 2 ay kalış olmuştu geçtiğimiz yaz haziranda girip eylülde dönüş yaptık döndükten sonra ise kasımda f1 vizesine başvurup red aldık vizemize herhangi bir damga vurup iptal durumu olmadı fakat bu yaz tekrar gitmeyi düşünüyoruz gene 2-3 aylık bir kalış süresi olacak merak ettiğim konu girişteki memurların bu red durumundan dolayı sıkıntı yapıp yapmamaları bu konuda bilgilendirme yapabilirseniz çok memnun kalırım.
-
Ban calisma izini ve oturum izini olan bir ulkeden basvurup aldim. Bu sekilde sorun olmaz
-
@Umut-Şele aileniz daha önce yurtdisina cikti mi? Yurtdisinda yasayan baska kardesiniz var mi? Ailenizin schengen ülkelerini ziyaret etmediyse bir schengen vizesi alip birkac yil sonra tekrar denemesini tavsiye ederim. Bazen böyle şanssızlık oluyor Turist vizesi harici ve GC çekiliş harici şansları yok malesef. Belki ileride siz vatandas olunca onlara GC basvurusu yaparsiniz..
-
annem ile babam ayrı mayıs 2025te 17 yaşında olacağım şu anda 11. sınıfım okulu bitirmek için önümde 1 sene daha var babam 2023 yılı green kartını kazandıktan sonra ds-260 formunu doldururken ende geleceğim için benimde adımı yazmıştı fakat ben babam ile beraber konsolosluğa gidemedim babama konsoloslukta sormuşlar kızınız buradamı? babamda hayır cevabını vermiş sonra kızınız sonradan mı görüşmeye katılacak? diye sormuşlar babamda evet cevabını vermiş ma ben o zamanlar gidip gitmeme konusunda kararsızdım kararımı verdikten sonrada 55000 olan kişi sayısı doldu ve ben gidemedim şimdi babamın konsolosluktaki görüşmesinin ardından 1.5 yıl geçti ve şimdi ven turist vizesine başvurmak istiyorum yalnız ds-160 formundaki bazı noktalarda kafam karıştı "Daha önce hiç kimse sizin adınıza Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri'ne göçmenlik dilekçesi verdi mi?" gibi ve ayrıca bu formda bana dikkat etmem gereken yerleri önerirseniz çok sevinirim (babam mülakata girerken ben 15 yaşındaydım)
-
@doomsday Merhaba, oncelikle gecmis olsun. Bu ve bune benzer surecler cok karmasik maalesef. Sizin hikayenize cok benzer sekilde olan 2 kisi var acikcasi. kisaca ozetlemek gerekirse; Birinci kisinin, bir onceki girisinde telefonunda yer alan calistigina dair fotograflarini yakaliyorlar ve kisi de inkar etmemis. Sonra da kendi istegi ile vizenin geri cekilmesi isteniyor, vizesine REVOKED yazilip, geri gonderilmis.
Yine diger kisi de, aralik 2024 de ilk girisi olmasina ragmen beyanlari tutarsiz oldugu icin geri gonderiliyor. Onun da vizesine REVOKED yaziliyor.
Iki kisi de 212(a)(7)(A)(i)(I) maddesi geregi ABD ye kabul edilmiyorlar.
Bu tarz durumlarda CBP size bu sorgulama ile alakali " CBP form I-275" formu verir. Tum sorgulama orada yer alir. Bu evraginda sizde olabilecegini dusunuyorum. Sayet hala sakli ise 212 ile baslayan yada daha farkli bir kanun maddesi yer aliyorsa onu da paylasabilirseniz daha saglikli yorum yapilabilir.
Bu tarz durumlarda yeni bir vize basvuru yapmadan once waiver yapip yapmamaniz gerektigini ogrenmeniz lazim. Eger waiver gereken bir madde den iceri alinmadiysaniz, bunun icin ilk olarak CBP ye basvuru yapip, waiver yapmaniz gerek. CBP den alacaginiz sonuc neticesinde, konsolosluga yeni bir vize basvurusunda bulunmaniz gerek.
Sayet ayni madde sizde de yer aliyorsa bunun icin waiver yapmaniza gerek yok. Size referans olmasi acisindan konuya iliskin resmi linkleri asagiya ekliyorum.
Elbette bu alanda deneyimli bir avukata da danismaniz sureci daha saglikli ilerletmenize yardimci olacaktir.Bu iki kisiden birincisinin 25 subat 2025, ikinci kisinin de 10 nisan da randevusu mevcut. Sonuclarini sizin ile de paylasirim.
Tekrardan gecmis olsun diliyorum. Bu tarz durumlarin yasanmamasi dilegiyle.
9 FAM 302.11 (U) INELIGIBILITY BASED ON PREVIOUS REMOVAL AND UNLAWFUL PRESENCE IN THE UNITED STATES - INA 212(A)(9)
Document not Found Şub 2, 2023
Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements Chapter 3 - Admissibility and Waiver Requirements
Refugees must be admissible to the United States as an immigrant at the time adjustment of status is granted. However, an officer must remember that applicants who were admitted
-
Ilerde belki ayni sorunla karsliasacak arkadaslar icin baslikla ilgili guncelleme vermek istedim.
Giris ile ilgili bir sorun yasamadilar. Havaalani polisi, yazdigim mektubu soyle bir goz ucu ile okuyup gecmelerine izin vermis. herhangi bir sure kisitlamasi da olmadi. 6 ay kalacaklar. -
Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm.
Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var:
180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor?
2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak?
Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur?
Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
-
-
@crazycells selam abicim sen bilgili bir abiye benziyorsun ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler
ayrıca bu davet mektubu dediğimiz şey sıradan bir mektup mu yoksa evrakta koymamız gerekir mi nasıl bir prosüdür anlayamadım bi türlü
-
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.

14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
-
Arkadaşlar merhaba 14 yaşından küçük kızım var.Benim amerikan vizem bulunmakta.Daha önce bu konuda bir deneyimi olan birisi varsa süreçle ilgili aydınlatabilir mi ? İnternette yaptığım araştırmalarda soruma cevap bulamadım.Biryerlerden duyduğuma göre kızımın pasaportunu amerikan konsolosluğunu kargo ile gönderip onaylanıp 3 gün sonra geliyormuş.Yaşı küçük olduğundan birebir mülakat'a girmiyorlar.Vize başvurusu normal b1-b2 deki gibi mi olacak bu arada ? Yani banka dekontları taşınır taşınmaz mallar rezervasyon şeyleri vs vs. Yoksa benden kaynaklı olarak doğrudan alıyor mu ?
-
@mrblackwater Merhaba, eşim ve benim daha önceden vizemiz vardı. Birkaç sene sonra bunkez ailece tatile gitmek için çocuklarımız içinde vize başvurusu yaptık. Hatırladığım kadarıyla önce internet üzerinden vize başvuru formunu çocuklarımız için doldurduk ve verilen randevu tarihinde hep birlikte konsolosluğa giderek çocuklarımızın vizesini aldık. İstenen evrakları zaten internet üzerinden doldurduğunuz form sırasında görüyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam biz sadece kendi vizelerimizin basılı olduğu pasaportlar, uçak bileti çıktısı ve otel rezervasyonlarını götürmüştük. Vize görevlisi sadece basit birkaç soru sormuştu ( daha önce Amerika’da nereleri gördünüz, hangi amaçla gitmiştiniz iş/tatil) sonra çocuklara bir iki sohbet içerikli soru sordu ve tatilimizin iyi geçmesini diledi. Bol şans. ( Vize başvurusu sırasında kızım 14 yaşından küçüktü ve ona bir soru sormadı hatta parmak izini bile almadı. Aynı şekilde Amerika’ ya giriştede parmak izi alınmadı. )
-
@mrblackwater Gecen sene (2018) 12 yasinda ki oglum icin Amerika vizesine basvurdum.Detaylar konusunda ok bilgiye sahip olmadigim icin Ankarada bir araci firma vasitasi ile islemler yapildi ve Randevu tarihinden oglum adina gorusmeye ben katildim.Burada ki ayrinti su, ailede kimsenin abd vizesi yoktu, sadece oglum icin muracaatta bulunduk.Muracaatta rutin nereye gidecek, orada kim var, nasil gidecek gibi sorulardan sonra vizesini sorunsuz aldim.Not : Amerikada kayinvalidelerin yanina gidecekti.)
-
Merhaba eşim ve benim amerikan vizemiz vardı, Kanada 'ya seyahet ederken bazen amerikaya da geceriz diye 3yasındaki oğlumuza da alalım demiştik. Ds turist için olan (b1, b2) formunu doldurup, parayı yatırıp, forograf ve bizim vizeler le beraber konsolosluğa yollamıstık. 3 güne elimize ulasmıstı.
-
daha önce vize almak için çalıştığınız bir danışmanlık ofisi var mı tavsiye edebileceğiniz ?
-
Erdem AKDEMİR
-
@Erdem-AKDEMİR, içinde söyledi: B1-B2 vizesine 14 yaşından küçük kızım adına başvurma süreci
daha önce vize almak için çalıştığınız bir danışmanlık ofisi var mı tavsiye edebileceğiniz ?
...
-
Merhaba, 1 ağustosta vize görüşmemiz vardı. onay aldık, pasaportlarımız da ulaştı. 3 yaşındaki kızımıza başvuru yapmamıştık, ona vize alırken nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
-
@Fatih-Aytek, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
Merhaba, 1 ağustosta vize görüşmemiz vardı. onay aldık, pasaportlarımız da ulaştı. 3 yaşındaki kızımıza başvuru yapmamıştık, ona vize alırken nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
3 yasindaki cocugunuz icin de vize ucretini odemeniz ve DS-160 formunu doldurmaniz gerekiyor.
Normalde hep beraber vize alirken tek yapmaniz gereken cocugunuzu da yaninizda konsolosluga goturmek oluyor; eger cocuk daha sonra dogduysa veya dogmus olmasina ragmen kendisi icin beraber vize almadiysaniz bu durumda yapmaniz gereken once vize ucretini odeyip, DS-160 formunu doldurup sonra bir mulakat tarihi almak.
Daha sonra ise suradan ilgili konsolosluga ulasip durumunuzu ve ziyaret nedeninizi ozetlemeniz gerekiyor. Konsolos, cogunlukla kucuk cocuklar icin mulakat sarti aramadan vize verecektir; ama bu durum tamamen kendi inisiyatiflerine kalmis. Zaten yapmaniz gerekenleri size bildirecekler.
Mulakatsiz vize vereceklerini soylerlerse, kendi pasaportlarinizi ve vizelerinizi, cocugunuzun pasaportunu, fotolari vs. konsolosluga posta ile gondereceksiniz.
Ankara icin:
Istanbul icin:
-
@crazycells
Merhabalar, banka dekontları taşınır taşınmaz mallar rezervasyon şeyleri vs vs. istiyorlar mi ? Orasını pek anlamadım açıkçası. Yoksa benden kaynaklı olarak doğrudan alıyor mu ? Ve anladığım kadarıyla randevu almak gerekiyor doğrumudur hcam çocuk için? -
@mexido, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@crazycells
Merhabalar, banka dekontları taşınır taşınmaz mallar rezervasyon şeyleri vs vs. istiyorlar mi ? Orasını pek anlamadım açıkçası. Yoksa benden kaynaklı olarak doğrudan alıyor mu ? Ve anladığım kadarıyla randevu almak gerekiyor doğrumudur hcam çocuk için?Genelde istemiyorlar, sizin vize almis olmaniz yeterli bulunuyor. Ama tabii ki bu durum konsolosa kalmis, eger isterlerse bunlari da gondermek zorundasiniz.
Evet, her ne kadar randevusuz vizeye uygun bulunma ihtimali cok yuksek olsa da randevu almanizi tavsiye ederim, sistemde tum bilgileriniz gorunsun. Eger konsolosluk onceden gormeyi kabul etmezse aldiginiz mulakat tarihinde cocugunuzu konsolosluga goturerek vizesini alabilirsiniz.
-
@crazycells, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@mexido, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@crazycells
Merhabalar, banka dekontları taşınır taşınmaz mallar rezervasyon şeyleri vs vs. istiyorlar mi ? Orasını pek anlamadım açıkçası. Yoksa benden kaynaklı olarak doğrudan alıyor mu ? Ve anladığım kadarıyla randevu almak gerekiyor doğrumudur hcam çocuk için?Genelde istemiyorlar, sizin vize almis olmaniz yeterli bulunuyor. Ama tabii ki bu durum konsolosa kalmis, eger isterlerse bunlari da gondermek zorundasiniz.
Evet, her ne kadar randevusuz vizeye uygun bulunma ihtimali cok yuksek olsa da randevu almanizi tavsiye ederim, sistemde tum bilgileriniz gorunsun. Eger konsolosluk onceden gormeyi kabul etmezse aldiginiz mulakat tarihinde cocugunuzu konsolosluga goturerek vizesini alabilirsiniz.
Teşekkürler hcam daha bebek sayılır 2yasinda bile yok. Randevusuz vizeye uygun bulunma ihtimali çok yüksek demişsiniz hcam peki randevulu randevusuz olup olmadigini nasıl anlayacagim ki ona göre randevu alıp yada randevu almayim?
-
@mexido ais websitesindeki soruları cevaplayarak randevulu veya randevusuz olabileceğini ögrenebilirsiniz.
-
@charon, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@mexido ais websitesindeki soruları cevaplayarak randevulu veya randevusuz olabileceğini ögrenebilirsiniz.
Tesekkurler inceleyecegim
Bulamadim siteyi ?
ais demistiniz? -
@mexido ais sitesi.
randevu vs. alınan websitesi.
ais.usvisa-info.com/ -
@charon, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@mexido ais sitesi.
randevu vs. alınan websitesi.
ais.usvisa-info.com/@charon ,
Teşekkürler -
@Fatih-Aytek merhaba vize başvurusu yaptınız mı ben 3 çocuğum için posta yoluyla vize aldim isterseniz bilgi verebilirim
-
@nurcimek, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@Fatih-Aytek merhaba vize başvurusu yaptınız mı ben 3 çocuğum için posta yoluyla vize aldim isterseniz bilgi verebilirim
Kısaca bilgi verebilirseniz seviniriz.
-
Anne veya babanın geçerli bir B1/B2 vizesi varsa, 14 yaşından küçük çocuklar için mülakatsız vize alabiliyorsunuz. İzlemeniz gereken süreç şu şekilde;
- Çocuğunuz için DS-160 formunu doldurun.
- Vize ücretini ödeyin ve sistemin size soracağı soruları cevaplandırın. Doğru cevapları verdiğinizde (yani gerekli şartları taşıyor olmanız durumunda) sistem sizi randevu ekranına değil, evrakları posta ile gönderin ekranına yönlendirecek.
- Talimatların ve kurye belgelerinin çıktısını alın. Ekine çocuğunuzun geçerli pasaportu, 1 adet biyometrik fotoğrafı, nüfus cüzdanı ya da vukuatlı nüfus kayıt örneğini, anne ve babanın pasaport ilk sayfalarının ve geçerli ABD vizesinin bulunduğu sayfasının fotokopisini (her iki ebeveynin de geçerli vizesi varsa ikisi için de bu belgeleri gönderin, sadece birinin geçerli vizesi varsa, vizesi olan ebeveyn için bu belgeleri gönderin diğer ebeveyn için de pasaport veya kimlik fotokopisi gönderin) ekleyerek PTT ile gönderin. Çocuğunuzun vizesi 10-20 gün içinde onaylanarak gönderilecektir.
-
@Batuhan-Dizdar arkadaşlar çocuklara vize almakta bir durum yok. Batuhan bey ziyadesiyle açıklamış. Kendisine teşekkür ederim. takıldığınız bir yer olursa bana da sorabilirsiniz. çok basit bir başvuru hiç stres yapmanıza gerek yok.
-
@denizci10, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@Batuhan-Dizdar arkadaşlar çocuklara vize almakta bir durum yok. Batuhan bey ziyadesiyle açıklamış. Kendisine teşekkür ederim. takıldığınız bir yer olursa bana da sorabilirsiniz. çok basit bir başvuru hiç stres yapmanıza gerek yok.
merhaba, bizim ailecek başvurumuz oldu 4 yaşında kızım için formu doldurdum onunda mulakatta bulunması gerekiormu

Benzer Başlıklar
86
51.2k
Users
4.8k
Topics
475.5k