Değerli forum üyeleri herkese selamlar. Forum başlığı konusunda bir hatam olduysa kusura bakmayın. Özel mesajlar attım, başlıklar açtım sonuç alamadım, o yüzden tek bir mesajda bir çok şey yazacağım kusura bakmayın. Öncelikle durumumdan behsetmek istiyorum. Lisans eğitimim; Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Yüksek Lisans eğitimim Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat ve Tasarım bölümü. Kız arkadaşım aynı eğitimlere sahip. Onun ile birlikte iki koldan greencard başvurusu yapmaktayız, bu sene gene başvurumuzu yaptık. 2022 senesi içinde artık greencard olmaz ise, dil okulu, yüksek lisans, ya da başka bir vize türü ile Amerika'ya gidişimiz için elimizden geleni yapacağız. Evlenme planımız var ama bunun için Amerika sürecimiz için en doğru olacak zamanı gözetelim istiyoruz. Çok yakın bir arkadaşım eş durumundan vatandaşlığını aldı, şirket kurmak, eleman olarak talep oluşturmak vs. gibi bize fayda sağlayacak her şeyi yapmaya hazır, bir başka arkadaşımız eşi ile birlikte dil okulu üzerinden gittiler ve beş senedir oradalar, onlarda yardımı olacak her şeyi yapmaya hazır. Sanatçı vizesi, çalışan vizesi, öğrenci vizesi her şey kabulümüz. Bir çok konuda iş tecrübemiz var. Ben aynı zamanda aşçıyım, restoran sahibiydim, bunları belgeleyebilirim. Bize konuya hakim birileri yol gösterebilirse çok sevinirim. Yazılacaklara ön cevap olarak maddi durumumuz iyi değil, ama çözüme yakın elimizden geleni yapacağız. Bağlantısız ve absürt bir mesaj oldu ise mazur görün, bir duygu patlaması anında spontan bir biçimde yazdım. 🙂
-
@Baha-Coskun Bende Beden eğitimi öğretmeniyim. Dosya taşıma bi yandan iş bulma derdi bi yandan heryerden saldırıyorum. İş bulma sitelerine PE Taeachers arayan okullara cv atıyorum 15 yıllık öğretmenlik, Tenis Antrenörlük, Yelkenli tekne eğitmenliğim diğer ekstralarım da var. Umarım işsiz kalmam tabi gidebilirsem
-
Buy Farms for Sale, Find Agricultural & Farmland Buy Farms for Sale, Find Agricultural & Farmland
FARMFLIP helps you find farms and farmland for sale including agricultural farms, farm ground, timberland, cattle and horse farms, minifarms, poultry farms, cropland, and more.
LandCentral: Land for Sale, Lots for Sale, Since 1997 LandCentral: Land for Sale, Lots for Sale, Since 1997Land For Sale all over USA - Low Down Payments & Affordable Interest Rates Since 1997. Over 10,000 Affordable Properties Sold.
-
Arkadaşlar merhaba herkeze kolay gelsin. 2025 green card talihlisi olarak Amazon sektöründeki araştırmalarınızı yogunlaştırdık. Türkiye'de esnaf olarak çalışmaktayım limited şirketim var. Başlangıç için ne önerirsiniz. Ürün veya çalışma modeli olarak şimdiden teşekkür ederim. @tolgasatir özellikle sizin tecrübeleriniz den faydalanmak isterim. İlerideki hedef Amerika'da depo sahibi olmak ve depo üzerinden Amazon işlerini yürütmek inşallah
-
Merhabalar,
Ben 4 yıllık maliye mezunuyum Türkiyede okudum, bir şirkette ise 2 yıldır muhasebecilik yapıyorum. Kullandığımız uygulama ne yazık ki Logo Tiger.
Amerikada yüksek lisans yapmak daha sonrasında ise bu meslekten devam etmek istiyorum. Önerileriniz ve tavsiyeleriniz var mı?
🙂 😃 -
Hepinize iyi günler, ben 19 yaşındayım, 3 yıla yakın bir süredir sanayide çalışıyorum ve bu süreç içerisinde torna, borverk ve freze gibi makinaları kullanmayı ve onlarda hassas işçilik yapmayı öğrendim. Bunun yanı sıra kaynak, taş ve montaj da öğrendim. Benim sorum şu abilerim, ben ilk okul terkim, sağlık sorunlarından dolayı maalesef bırakmak zorunda kaldım. Fakat İngilizce dilini çok iyi biliyorum, akıcı bir şekilde konuşabiliyorum ve internet üzerinden gündelik olarak konuştuğum arkadaşlarım var. Benim okul mezuniyet belgem vs. olmasa bile, yurt dışında iş bulabilir miyim? Vize sorunlarını nasıl halledebilirim? Bilgili abilerim ablalarım bana yardımcı olursa, tecrübelerini benimle paylaşırsa çok memnun olurum. Tekrardan iyi günler.
-
Yesterday I quit my job at Walmart, where I worked for over 2.5 years in two different periods. I am grateful for their support in my American adventure, even though my workload was tough at times. Thanks to them, I walked thousands of kilometers with an average of 33000 steps every day. I did a serious body workout. I worked for hours in warehouses at -32 degrees Celsius. I did the maneuvers of my life with a pallet jack. I never lost my smile and motivation. I experienced being in a team and the joy of success together. Part of my life was spent at midnight like a night owl. During the coronavirus pandemic, I stood up to COVID by working in masks for hours while you were at home being protected. While people were laid off during the pandemic, this company continued to serve without taking its foot off the gas. I think I have come to the end of this story. This might be my favorite phrase of the day. “I’m coming home soon”
Dün, iki farklı dönemde 2,5 yılı aşkın bir süre çalıştığım Walmart'taki işimden ayrıldım. Amerika maceramda, iş yüküm zaman zaman ağır ve zor olsa da bana verdikleri destek için minnettarım. Onlar sayesinde her gün ortalama 33000 adım atarak binlerce kilometre yürüdüm. Ciddi bir vücut antrenmanı yaptım. Depolarda -32 derecede saatlerce çalıştım. Paletli kriko ile hayatımın manevralarını yaptım. Gülümsememi ve motivasyonumu hiç kaybetmedim. Ekip olmayı ve birlikte başarmanın keyfini yaşadım. Hayatımın bir kısmı gece kuşu gibi gece yarılarında geçti. Korona pandemisi sırasında siz evde korunurken ben saatlerce maskeli çalışarak Covid'e karşı durdum. Pandemi döneminde insanlar işten çıkarılırken bu şirket ayağını gazdan çekmeden hizmet vermeye devam etti. Sanırım bu hikâyenin sonuna geldim. Günün en sevdiğim cümlesi bu olabilir. "Ben eve dönüyorum ."
-
Merhaba arkadaşlar 15 yıllık metal püskürtme boyacısıyım. Bu formuda yenı keşfettim. En kolay nasıl iş başvurusu yapacak firma bulurum. Tersane gemileride bayama yapabilirim fabrıkada olur yaş boyada. Önerileriniz nedir?
-
@roleximyok 50.000 dolar bile yapanlar var. kesin bir rakam yok sadece yapacağın eyalet önemli bu kişi ile irtibata geçersin
Amerikan Rüyası Amerikan RüyasıTolunay Keskin
-
herkeze merhaba ben suan icin abdde sirket actim ve yakinda parekende dukkani kiralamayi dusunuyorum ama soyle bir durumum var evlilik yoluyla green card bekliyorum ve daha gelmedi en az 6 ay gelmez su an icin ben bu sure zarfinda dukkan kiralayip actigim sirketle faaliyete baslayabilirmiyim work permitim olmadan
-
@Mine-İpek Eger o sekilde calisirsaniz, yani iki kisi saatlik $15'den ve haftada 40 saat, evet haftalik net diyebiliriz. Gideceginiz eyalete gore, biraz asagi ve yukari olabilir.
-
@laxasca merhabalar foruma yeni üye oldum. Bu konu hakkında bir girişiminiz oldu mu durumu merak ettim ama.
-
bende türkiyede forklift ehliyeti alacağım kullandığımı ispat için indeed bilgi sahibi olunacak çok ilan var ama hepsi işe alsada amerika da bir kurstan belge istiyorlar ilanların çoğunda akıcı ingilizce yazma okuma becerisi istiyorlar oda zamanla olur her şey tamsa bence çok kolay iş bulur saat ücreti 15 - 21 dolar olduğunu ilanlarda gördüm
-
-
Amerika'da şirket kuruluşlarında "Registered Agent" gerekebiliyor. Şirket tebligatlarınızı emanet edeceğiniz bu kişi/kurumların güvenilir olması önemli. Bu başlık altında bu konuda deneyim ve tavsiyelerimizi paylaşabiliriz.
Bu konuda tecrübesi olan var mı? Hangi registered agent ile çalıştınız? Memnun musunuz?
-
@Senay-Sirin, içinde söyledi: Thrifting -- ikinci el esya ticareti
@hasta-la-vista-baby Thrifting -- ikinci el esya ticareti içinde söyledi:
@senay-sirin Takip edebileceğimiz bu iş üzerine youtube kanalı önerin varmı.
Teşekkürler 🙂Bu konunun ilk yazisinda, bir kac youtube linki ve facebook grouplari var. Hepsi ingilizce oldugu icin dilinizi de gelistirmis oluyorsunuz takip ederken 🙂
Senay hanım hala devam ediyor musunuz ? Konuya ilişkin güncel durum nedir ?
Eşim tamamen el yapımı seramik bardak kupa gibi ürünler yapıyor.
Etsy üzerinden satmayı deneyeceğiz ancak el yapımı el emeği ürünlerin satışı ile ilgili gerek fiziki gerek ise e ticaret olarak bize bulunabileceğiniz başka bir satış önerisi var mıdır?
-
@cemil-kaya Cemil bey merhaba. Ise giris sureciniz nasil oldu acaba. En basit islerde bile tecrube istiyorlar. Bir adim bile atamiyoruz. Sanirim Arkeoloji mezunusunuz. Arkeolog olarak girmediyseniz farkli bir yol bulmussunuzdur diye dusunuyorum. Bununla ilgili bilgi verirseniz cok aydinlatici olacaktir. Iyi gunler dilerim.
-
-
Merhaba değerli arkadaşlar,
Bununla ilgili daha önce yazı görmüştüm fakat forumda yaptığım farklı aramalarda bu işle ilgili ayrıntıya ulaşamadım.Köpek gezdirerek para kazanmayı tecrübe edinmiş kişiler burada tecrübelerini paylaşırlarsa bize ışık tutmuş olurlar.
Veya bu konuda araştırma yapmış olanlar yazabilir.
Hangi eyaletlerde yaygın yapılır? Herhangi bir uygulama kullanmak mı gerekiyor? Ücretlendirmesi nasıldır? Birden çok köpek gezdirilebilir mi? vs.
-
çabuk elinizi tutun uygun bir iş ilanı var. Baş tasarımcı olduğu için işe alım çok daha kolay olur. @sash çevrende iş arayan varsa iyi bir fırsat olabilir
-
Amerika'da elektrikçilik
-
Amerika'da elektrikçilik yapabilir miyim? herhangi bir belge lazım mıdır? kurs almak denklik almak lazım mıdır? Nasıl yapabilirim bilgisi olan yazarsa sevinirim....
-
@gurbetde-yaşam Amerika da elektrikçilik içinde söyledi:
Amerika da elektrikçilik yapabilir miyim? herhangi bir belge lazım mıdır?kurs almak denklik almak lazım mıdır? Nasıl yapabilirim bilgisi olan yazarsa sevinirim....
-
@knnrn cvp için teşekkürler...ben teknik lise mezunu elektrikçi yım.tesisat ve pano otomasyon sistemleri üzerine ustaligim..yani ben orda çalışmam için önce okula gidip (Texas eyaleti için) önce 4000 saat çıraklık sonra da 4000 saat elektrikçilik okuyup mu belge alabilirim.benim diploma min hiçbir katkısı yok mu?
-
Çirak olarak biyere girip hemen baslayın. Duruma gore collegeye yazılırsınız seneye
-
Bende universite mezunuyum hemde elektrik pano tesisatinda ustalik belgem var yani bizim belgeler cöp orda gecmiyor anladigim kadariyla peki ulusal meslek egitimi adi aldinda ozel bir kurulus var onlara gore belge her yerde geciyor ama gercekler cok farkli c
-
Çıraklara maaş veya kendi masraflarını karşılayabilecek kadar ödeme sağlanıyor mu? Çırak olarak işe alınmak ne kadar zor? Elektrik ile alakalı bir iş yeri açmak için zorunlu olarak Electrical Contractor License lazım mı? Açıkçası teknik lise mezunu olarak orada vasıfsız elemanız sanırım. Bu beni biraz kendi mesleğimi yapmaktan soğuttu keza şartlar belli, Türkiye'de teknik lise mezunu olduktan sonra iş yeri açabiliyorken ABD'de anladığım kadarıyla neredeyse 10 yıl heba etmek lazım ve çıraklık dönemi maaş verilmiyor. Oraya yaşamak ve hayata tutunmak için giden birisi için çok zor şartlar bunlar. Bizi çırak olarak işe alacakları bile belli değil. Bilgi verebilecek, aynı aşamalardan geçmiş hiç elektrikçi yok mu acaba? Enteresan şekilde Amerika'da bu işi yapan Türk birisini bulamıyorum.
-
@Meto-0, içinde söyledi: Amerika da elektrikçilik
Çıraklara maaş veya kendi masraflarını karşılayabilecek kadar ödeme sağlanıyor mu? Çırak olarak işe alınmak ne kadar zor? Elektrik ile alakalı bir iş yeri açmak için zorunlu olarak Electrical Contractor License lazım mı? Açıkçası teknik lise mezunu olarak orada vasıfsız elemanız sanırım. Bu beni biraz kendi mesleğimi yapmaktan soğuttu keza şartlar belli, Türkiye'de teknik lise mezunu olduktan sonra iş yeri açabiliyorken ABD'de anladığım kadarıyla neredeyse 10 yıl heba etmek lazım ve çıraklık dönemi maaş verilmiyor. Oraya yaşamak ve hayata tutunmak için giden birisi için çok zor şartlar bunlar. Bizi çırak olarak işe alacakları bile belli değil. Bilgi verebilecek, aynı aşamalardan geçmiş hiç elektrikçi yok mu acaba? Enteresan şekilde Amerika'da bu işi yapan Türk birisini bulamıyorum.
https://www.indeed.com/m/viewjob?jk=2ad0c18b7ed3ab34&from=appsharedroidBu is ilani apprantice icin tecrubeye gore 14 - 20$ arasi baslangic ucreti diyor. Onemli olan sizin kendinizi ne kadar gelistirdiginiz. Eger buraya gelene kadar 110v ile ilgili temel bilgileri ogrenirseniz ve ingilizce'nizde sizden istenileni ve sizin problemi anlatabileceginiz kadarsa rahatlikla is bulup, kazanacaginiz para ile gecinebilirsiniz. Buradaki bu zorlugun nedeni yapilan isin ne kadar onemli oldugu ile alakasidir. Ayni tir soforlugu egitimleri gibi. Tabii insanlar bunlari da atlamanin yollarini bulmuslar.
-
@mamma-mia , içinde söyledi: Amerika da elektrikçilik
https://www.indeed.com/m/viewjob?jk=2ad0c18b7ed3ab34&from=appsharedroid
Bu is ilani ciraklik, icin tecrubeye gore 14 - 20$ arasi baslangic ucreti diyor. Onemli olan sizin kendinizi ne kadar gelistirdiginiz. Eger buraya gelene kadar 110v ile ilgili temel bilgileri ogrenirseniz ve ingilizce'nizde sizden istenileni ve sizin problemi anlatabileceginiz kadarsa rahatlikla is bulup, kazanacaginiz para ile gecinebilirsiniz. Buradaki bu zorlugun nedeni yapilan isin ne kadar onemli oldugu ile alakasidir. Ayni tir soforlugu egitimleri gibi. Tabii insanlar bunlari da atlamanin yollarini bulmuslar.
Cevabınız için teşekkürler, burada 2 yıl deneyim yazmış iş veren, mülakatta türkiyede elektrikçiydim desem her hangi bir faydası dokunur mu?
-
Bu is ilani ciraklik, icin tecrubeye gore 14 - 20$ arasi baslangic ucreti diyor. Onemli olan sizin kendinizi ne kadar gelistirdiginiz. Eger buraya gelene kadar 110v ile ilgili temel bilgileri ogrenirseniz ve ingilizce'nizde sizden istenileni ve sizin problemi anlatabileceginiz kadarsa rahatlikla is bulup, kazanacaginiz para ile gecinebilirsiniz. Buradaki bu zorlugun nedeni yapilan isin ne kadar onemli oldugu ile alakasidir. Ayni tir soforlugu egitimleri gibi. Tabii insanlar bunlari da atlamanin yollarini bulmuslar.
Cevabınız için teşekkürler, burada 2 yıl deneyim yazmış iş veren, mülakatta türkiyede elektrikçiydim desem her hangi bir faydası dokunur mu?
Ben elektrikci degilim oncelikle bunu belirtip verdigim cevaplarin tahmini cevaplar oldugunu goz onunde bulundurmanizi rica ediyorum.
Cirak olarak isci alacak is yeri sizden tesisati cekmenizi beklemez zaten. Siz kullanilan el aletlerinin, merdivenin vs. nin ingilizce isimlerini ogrenin, temel 110v sistemini calisin, ev tesisatlari ile ilgili internetteki bilgileri calisin yeterli olur diye dusunuyorum. Burada kilit nokta ingilizce seviyeniz. Size bir sey soruldugunda, soylendiginde anliyormusunuz? Sizden isteneni yerine getirebilecek misiniz? Budur diye dusunuyorum.
-
Ben elektrikci degilim oncelikle bunu belirtip verdigim cevaplarin tahmini cevaplar oldugunu goz onunde bulundurmanizi rica ediyorum.
Cirak olarak isci alacak is yeri sizden tesisati cekmenizi beklemez zaten. Siz kullanilan el aletlerinin, merdivenin vs. nin ingilizce isimlerini ogrenin, temel 110v sistemini calisin, ev tesisatlari ile ilgili internetteki bilgileri calisin yeterli olur diye dusunuyorum. Burada kilit nokta ingilizce seviyeniz. Size bir sey soruldugunda, soylendiginde anliyormusunuz? Sizden isteneni yerine getirebilecek misiniz? Budur diye dusunuyorum.
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler, nispeten bir fikir sahibi oldum. Dediğiniz konulara çalışacağım.
-
@knnrn Hocam selamlar
Elektrik elektronik mühendisliği son sınıfım öğrencisiyim. Kendimi PLC programlama, otomatik kumanda ve elektronik kart tamiri konusunda geliştirdim. Acaba bir elektrik elektronik mühendisinin ABD de iş bulma zorluğu süresi olasılığı nedir. Dil problemim yok
-
@Meto-0, içinde söyledi: Amerika'da elektrikçilik
Merak etme tabiki maaş veriyorlar ama az tabi yıllar geçtikçe tecrübe ile beraber yükselir ve çırak olarak iş bulabilirsin senin yeterki istekli olduğunu görsünler
-
Merhabalar biraz gec olacak cevap ancak Amerika'da elektrikcilik license almak her eyalette farkli, journeyman license almaniz icin Union ya da Non Union Electrical Contractor sirketlerinde Apprentice olmaniz gerekiyor bu genelde 4 yil suruyor. Tabi size kimse yan is(Side Work) yapamazsiniz demiyor, disarida Handyman adi altinda bir suru insan elektrik isi yapiyor acikcasi license olmadan. IBEW var sendika, burada genelde Elektrikciler $60-70 aliyor saati. Elektrikciligin bir suru dallari var acikcasi ben Lineman olmaya calisiyorum onumuzdeki ay okula baslayacagim.
-
Odtüden inşaat mühendisi bile green card cıktıgında sınava girip sertifikasyonunu alıp öyle başlaya biliyor iş yapmaya. Amerika türkiyede oldugu gibi Sınırdan geçen kafa kesen adamın sakalı kesilip elinden bıçagı alınıp oto tamircisi veya aşçı yapıldıgı bir yer degil malesef Ben kanadada oto kaportacılıgı okudum çıraklıgımız bizim 3 sene. Okulu bir seneye sayıyorlar, bu sürec icinde düşük ücrete calısıyosunuz tabiki fakat throughout certification un bir süreci ve bedeli var (Sınava girilip interprovincial red seal alınıyor.
Benzer Başlıklar
51
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.6k