https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci?_=1670221835224 bu konu başlığını okuyun lütfen detaylı bilgileri bulabilirsiniz.
-
-
-
@volcanocan geçmiş olsun maalesef bariz bazı durumlar umarım dv vizenizi alırsınız..
-
Cok tesekkurler herkese hizli donusleri icin
-
@mumtazgecer merhaba, önceki mesajlara bakıldığında bir sorun olmayacağından bahsetmişler ama ben de tam emin olamadım çünkü randevu sayfasında aşağıdaki gibi bir yazı var: "Lütfen başvuracağınız Konsolosluk Bölümü konumunu seçin. Aşağıda seçilen Konsolosluk Bölümü konumu, DS-160 formuna girilen Konsolosluk Bölümü konumuyla eşleşmelidir."
Daha 12 nisan'a var ama siz yine de gittiğinizde deneyiminizi paylaşır mısınız lütfen? -
Arkadaşlar, biliyorsunuz hem Amerika hem Kanada vizesi senede 6 ay seyahat izni veriyor. 6 ay kalmanın önerilmediğini biliyorum ama mesela her sene 3-4 ay Amerika'da 3-4 ay Kanada'da kalınsa bir sıkıntı olur mu ? Böyle bir şeyi tecrübe eden var mı ?
Aydınlatırsanız çok sevinirim
-
Merhaba, sizin durumunuzun tıpatıp aynısını biz yaşıyoruz. Eşim amerikan vatandaşı, 2020 yılında evlendik. Tr’de yaşıyoruz. Biz de önce bir oryantasyon turu için gitmek istiyoruz. Ir-1 süreci öncesinde ya da esnasında gidip 15-20 gün etrafı görebileceğimiz turistik vize verirler mi onu merak ediyoruz. Sizin süreciniz nasıl ilerledi? Sonuç alabildiniz mi? Cevap için teşekkürler
-
@crazycells Hocam ben turist vizesiyle amerikada çalışıyorum yasal olmayan bir durum biliyorum ancak kalış süremi uzattım ve yakın zamanda çıkmam gerekiyor. Diyelim ki 1 sene sonra tekrar gelmek istedim bir sorun yaşar mıyım ve çalıştığımı görevliler görebilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.
-
-
@doanynr Merhaba, ABD vatandaşlarının 21 yaş üstü çocukları için uygun olan Family Sponsored Green Card için başvuru yapmanız gerekiyor. Bekarsanız F1, evliyseniz F3 vizesi için başvurabilirsiniz.
İncelemeniz gereken konu başlığı şu;
Yeterince araştırıp konuyu iyice kavradığınıza emin olursanız, bu başlıktaki yönergeleri takip ederek başvurunuzu kendiniz yapabilir veya göçmenlik konularında uzman bir avukatla çalışabilirsiniz.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 vize görüşmesinde söyledikleriniz ile realitede olanlar arasında sorgulama yapılmıyor, geçerli olduğu tarihlerde gidebilirsiniz.
@dytmelek, içinde söyledi: Turist vizesini aldıktan sonra ABD'ye giriş zamanı
@Kemal-1 benim bildiğim kadarıyla öyle bir zorunluluk yok, planlar değişiklik olabilir doğru ifade edebilirseniz bence sıkıntı çıkmaz. Biz de mülakatta belirttiğimiz yere gitmeyeceğiz onu da sorarlarsa mantıklı bir şekilde açıklayacağız. Vize alıp hiç gitmeyenler bile vardır hatta😅
çok teşekkürler
-
Youtube'da bi video izledim, 5 kez red yedikten sonra nasıl onay aldım diye. Videodaki abi daha önceki 10 yıllık B1/B2 vizesini uzattığı için -yasal olarak- hep dinlemeden red vermişler. Abi de Guatemala'dan denemiş ordaki officer en azından dinledi, sonra onay vverdi diyordu. Bence de cidden diğer ülkelerde imkan varsa denenmeli
-
Bu mesajı çok gördüm,ilk randevumu kasıma almıştım,gir çık yaptım agustos yapabildik şansma sonra da o kadar çok zorladım ki ban yedim 🙂 6 saatte açılıyor ban i yerseniz.ban yemeseniz de randevu yok mesajını alıyorsunuz eğer siteye çok giriş yaparsanız .en son baktım bu iş olmayacak @Rushvisasnow sağolsun işi ona devrettim.uykusuz gecelerime son verdim 😉 nisana randevu aldim
-
İyi akşamlar, merhabalar. B2 vizesi için başvuru başlattım ve yarıda bıraktım. Annem üzerinden başlattım ve tamamladım. Diğer aile üyelerini eklemek için print aplication'a bastım. Kendimi eklemek için ilk sayfayı doldururken beni anasayfaya attı. Tekrar aynı yere gelip aile üyesi eklemeye çalıştığımda butonun soluklaştığını gördüm. SSS'ye baktığımda email confirmation'a tıklanıp oradan aile üyelerinin eklenebileceği yazıyor. Dediği gibi yaptım ama öyle bir seçenek çıkmadı. Aşağıya bu sss'yi ekliyorum.
"I am traveling with my family or as part of a group. Can I create a family or group application?
Yes. When you select “Email Confirmation” on your Confirmation Page, you will be directed to a “Thank You” page. On the “Thank You” page you will see an option to create a family or group application. When you select this option, certain information from your application, such as destination, will automatically be imported to and displayed on a new application. Please note that if you use this option you must create an individual application for each family member or for each individual within the group."Burada kafama takılan benim bu formu doldurmadan 1 gün önce kendi adıma başvuru başlatmam ve yarıda bırakmam oldu. Acaba ilk sayfada ismimi girdikten sonra sistem ismimi tanıyıp beni sayfadan atmış olabilir mi? Yani bir anlamda mimlenmiş olmak gibi?
Konuda bilgisi olanların yardımını rica ederim.
-
Merhabalar. Anne ve babamin vize basvurulari icin randevu alirken vize turu olarak sadece B2 secenegini gormeyerek B1/B2 sectim. Kendilerinin yaslari buyuk ve emekliler, su anda calismiyorlar.
Henuz DS-160 formlarini tamamlamadim. Sadece kisisel bilgilerini girip basvuru numaralarini alip, vize randevusu icin kullandim. Dolayisiyla DS-160 gonderilmis durumda degil. Fakat vize randevum alinmis durumda, tarihi belli. Vize turu alani da internet sitesinden degistirilmiyor.
Bu secimimden oturu basvuru sonucunun etkilenme ihtimali bulunuyor mu? Ne yapmami onerirsiniz. 320 dolari da yakmak da zor olacak yeni bir basvuru icin. Sizce gerekli mi? Simdiden yanitlariniz icin tesekkur ederim.
-
@denizci10 Öncelikle teşekkür ederim dediğiniz şekilde denedim ama olmadı daha sonra telefondan denedim telefondan oldu.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. -
-
@dytmelek ne kadar sevindim.darisi bizd olur umarım.yolunuz açık olsun.dinlemek,okumak isterim.
-
@vmature "revoke" maili gelşmeyebilir.
gönderdiğiniz mailin cevabını beklemelisiniz. -
@xkira7 dolaba dümene Dil okuluna yazıl sırpca mesela
Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
-
Merhaba arkadaşlar. Amerikada turist vizemiz varken, arabamızla nasıl pizza delivery, doordash, uber eats vs... gibi dağıtım işleri yapabiliriz? Yada bahçe ve tamirat işlerinden anlıyorsak bu tip işleri nasıl bulabiliriz? Şimdiden herkese teşekkürler...
-
@altaylı639 Turist Vizesi İle Çalışmak içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar. Amerikada turist vizemiz varken, arabamızla nasıl pizza delivery, doordash, uber eats vs... gibi dağıtım işleri yapabiliriz? Yada bahçe ve tamirat işlerinden anlıyorsak bu tip işleri nasıl bulabiliriz? Şimdiden herkese teşekkürler...
Ancak kacak olarak yapabilirsiniz bu isleri, cunku turist vizesi size para karsiligi calisma imkani vermiyor maalesef. Maalesef kacak olarak calismaniz da yasal bir durum degil.
O nedenle, turist vizesiyle calisma planlari yapmamalisiniz.
-
@crazycells aslında sormak istediğim konu tamda bu. Diyelimki gittim, arabamı aldım, ssn olmadan bu uygulamalara nasıl kayıt olabilirim?
Bahçe işleri vs. İçin ssn olmasada olur ama uygulamalardan yapılan işlerde kayıt esnasında ssn istiyor sanırım. Bunu problemi çözmenin bir manası var mıdır? -
@altaylı639 maalesef bilemiyorum.
-
@crazycells F1 Öğrenci vizesiyle orda olup Youtube'den para kazandığımızda tespiti mümkün olabiliyor mu? Tespit edilmesi zor bir durum olarak görüyorum.
-
@majezik eger SSN numaranizi verdiyseniz o durumda IRS'i durumdan haber ediyorlardir, boyle durumlarda tespiti kolay olur; ama aksi durumda -yani SSN'yi vermediyseniz- bu tur bilgilere erismek kolay degil. Ben otomatik olarak ulasacaklarini sanmiyorum, ancak cok ciddi bir durum olmasi lazim ki, cok kapsamli bir arastirma yapsinlar...
-
@crazycells Katılıyorum, bir Amerikan firmasıyla reklam anlaşması vs yapılmadan tespit edilmesi zor gibi görünüyor.
-
@majezik Turist Vizesi İle Çalışmak içinde söyledi:
@crazycells F1 Öğrenci vizesiyle orda olup Youtube'den para kazandığımızda tespiti mümkün olabiliyor mu? Tespit edilmesi zor bir durum olarak görüyorum.
hocam siz hala yapmadınız mı başvurunuzu?
-
@altaylı639
İllegal olmayan borsa hisseleri alıp satmak veya hediye kazanımı gibi vergi ödemesini gerektirecek işlemler için ITIN numarası alarak sosyal güvenlik numarası istenilen yerlerde kullanılabiliyor.https://yesilkartforum.com/forum/topic/1633/bireysel-vergi-kimlik-numarası-itin
-
@dustyblue Daha çok var
-
@majezik Turist Vizesi İle Çalışmak içinde söyledi:
@dustyblue Daha çok var
diğer forumdan beri planlıyorsunuz 2 yılı geçti :)) en son hatırladığım geçen eylülde başvuracaktınız :))
-
@dustyblue Aslında geçen sene gidecektim, ancak Rahip Brunson olayı ve doların patlamasıyla vize red alma ihtimalim artmıştı. Aralık ayında Fransa'ya iş gezisine gitcektim onuda beklemek istedim. En sonunda bu sene vize başvurusnda bulunacağım Haziran ayında. Aralık'ta da ABD'deyim inşallah. Bu arada Aralık ayındaki okul başlangıcı için Haziranda vize mülakatına girmem sıkıntı yaratırmı bilemedim.
-
6 ay hımm, sanırım okul başlangıç tarihini baz alıp 15 gün ya da 1 ay evvelinden başlatıyorlar vizeni. verseler bile haziranda değil kasımda aktif hale gelecek şekilde verirler vizeni.
-
b2 turist ile Tax ID cikartabiliyormuyuz cikartiyorsak ne isimize yarar? (vergi vermek icin kullaniliyor diye biliyorum sadece)
-
@vermaynen, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
b2 turist ile Tax ID cikartabiliyormuyuz cikartiyorsak ne isimize yarar? (vergi vermek icin kullaniliyor diye biliyorum sadece)
eger para kazaniyorsaniz ve SSN'ye uygun degilseniz cikarttirilabiliyor, ama B2 ile para kazanmak yasal olmadigi icin B2 ile cikarttirabileceginizi sanmiyorum.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1633/bireysel-vergi-kimlik-numarası-itin
-
@crazycells, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
@vermaynen, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
eger para kazaniyorsaniz ve SSN'ye uygun degilseniz cikarttirilabiliyor, ama B2 ile para kazanmak yasal olmadigi icin B2 ile cikarttirabileceginizi sanmiyorum.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1633/bireysel-vergi-kimlik-numarası-itin
tskler crazycells,
-
Arkadaslar merhaba.Amerikada kacak calismak hakkinda bir baslik acma gereginde bulunmadim.Bende 2018 Greencard talihlisiyim.2019 temmuz ayindan beri New York'ta ikamet ediyorum ve calisiyorum.New York Amerikanin en cok kacak calisanin oldugu eyaleti.Her ne kadar ilk geldigim zamanlarda Amerikaya illegal/legal gelen Turklerin cok olsa keske desemde sonrasinda bu dusuncem tamamen degisti.Eger Amerikada yasama hayaliniz,dusunceniz varsa Greencard'i cekilis,evlilik veya yatirim yoluyla alabiliyorsunuz almaniz sizin icin dogrusu olacaktir.Diger turlu maalesef cok bedel ödersiniz ve burda vatandas,greencardli,work&travel'i olan arkadaslarin cok vebalini alirsiniz..Hersey gonlunuze gore olsun..
-
@katakomp, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
burda vatandas,greencardli,work&travel'i olan arkadaslarin cok vebalini alirsiniz..Hersey gonlunuze gore olsun..
burada ne demek istediniz?
-
@DustyBlue, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
@katakomp, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Çalışmak
burda vatandas,greencardli,work&travel'i olan arkadaslarin cok vebalini alirsiniz..Hersey gonlunuze gore olsun..
burada ne demek istediniz?
"Kaçak olarak daha ucuza çalışacağınız, çalışmak zorunda olacağınız için yasal çalışma hakkı bulunan vatandaş, yeşil kartlı ya da work and travel ile gelenlere kıyasla daha çok tercih edileceğiniz için onların işsiz kalmasına ya da onların da kaçaklar gibi ucuza çalışmasınına sebep olacaksınız" demek istiyor sanırım.
-
@mydream Dogrudur.
Benzer Başlıklar
135
28.6k
Users
4.8k
Topics
341.5k