Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @waterman selamlar -request oluştururken Case information / form number kısmına acaba ne seçmemiz gerekiyor bilginiz varmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 bu program varmış


  • merhabalar, abd ye ilk giriş sonrası kartlar ortalama ne kadar sürede geliyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @elif678 ortalama 30-45 gün arası düşünebilirsiniz.


  • Arkadaşlar saçma ama içime işkil düşüren bir sorum var, USCIS sitesinden hesap oluşturmadan eşim adına ödeme yaptım. Eşimin A numarası ve ANK ile başlayan dosya numarasını girdim sonra payer olarak kendi adımı soyadımı ve kredi kartı bilgilerimi girdim. Kullandığım kredi kartım Amerika adresim olduğu için direk onu yazdım.

    Mantıken A- numarası ve ANK'li dosya numarasında eşimin bilgileri olduğundan GC ı basarken onun bilgilerini basarak yollıcaklar ama olur da payer olarak ben bilgilerimi girdiğim için benim adım soyadımı basarak yollamazlar değil mi kartı ? Kusura bakmayın biraz absürt bir soru oldu belki ama içime kurt düşünce sormak istedim.


  • @crazycells @gucarslan Hocam selamlar hayırlı günler, Benim status durumum “Card has been produced” olarak değişti yaklaşık üç gün önce. Ben pasaport kontrolünde yeni bir adres verdim ve o adresteyim ama ds formu ve mülakat adresi farklıydı. Yorumlardan biraz yola çıkarak adres değişikliği yaptım online yani aslında pasaport kontrolünde verdiğim yeni adresi girip request ettim ne olur ne olmaz garanti olsun diye çünkü eski adresi değiştirmemiş olanlar olmuş dolayısıyla benim gc eski adrese giderse orda yaşayan yok ve sıkıntı olurdu. Bu yeni adresi tekrar request etmem güncel statü durumunu yani basım aşamasını geciktirir mi? Teşekkürler

    -GUNCELLEME
    Kartim elime ayin 14 unde ulasti tam giris yaptiktan 1 ay sonra.
    SSN 14 gun sonra USCIS tarafindan elime ulasmisti.
    Konum Salt Lake City, UTAH.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitsagun, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Herkese merhaba,
    En son 18 kasımdan parmak izi vermistim daha once i90 formunu doldurdugum için ancak benim greencardtan hala bir haber yok malesef. Bir sonraki adim olarak ne yapmam gerekiyor acaba?

    USCIS hesabinizdaki bekleme suresi ne kadar gorunuyor acaba?

    Biyometrik randevuyu gectiyseniz tek yapmaniz gereken basvurunuzun sonuclanmasini beklemek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    merhaba. türkiyedeyim. 22 mayı ameriya giriş hyaptım. haziran 15 çıkış yaptım. grencard gelmemişti. tr deyim şimdi. verdiğim adres arkadaşımın adresi. 120 gün içinde gelir diye sorun etmedim. bu sitenin yönlendirmesiyle kontrol ettim. 10 haziranda kartım adrese gitmiş görünüyor. ama posta kutumuzda böyle bir teslimat yapılmadı. ne yapmam gerekiyor teşekkür ederim..

    Buradaki sayfadaki USPS koduyla suradan bakinca ne gorunuyor:

    https://www.usps.com/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadıkkurtoglu, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Ödeme yaptıktan sonra verify your identity kısmını doldurmak zorunda mıyım? Doldururken zaten an unexpected error occurred hatası alıyorum. Adres değişikliği yapmayacağım. Burayı doldurmadan green card adresimize gelir mi?

    ABD'ye giris yapmadan once mi "verify" etmeye calistiniz?

    Onemli olan ucretin odenmesi, ve sonraki ekranda "receipt number"i kontrol etmeniz, daha sonra sureci o receipt number ile suradan takip edeceksiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Bir de buraya sorayim

    Merhabalar 1 hafta sonra abdye giris yapali 2 ay olacak. Ama halen daha greencardim gelmedi. Uscisden kontrol ettigimde '' Immigrant Visa Fee Payment Received '' yaziyor. ( Uscis hesabini dogruladim evet )

    mail adresim Maryland da yani greencardim buraya gelecek.

    Dedigim gibi 2 ay olacak ve halen daha greencardim gelmedi. Bu bana pek normalmis gibi gelmedi. Size sorayim dedim.

    Sizlerin greencardlari ne kadar zamanda geldi .

    Benimki gibi uzun suredir karti gelmeyen oldu mu ?

    Tesekkurler.

    Su an bir sorun gorunmuyor, 90 gun gecmesine ragmen bir aktivite olmazsa suradan kartin yeniden gonderilmesini isteyebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Effeking, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Merhaba arkadaşlar, bir sorum olacaktı daha önce denk gelen veya tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Biz 28 Ağustos günü Miami'den giriş yapıp aynı gün içerisinde Türkiyeye dönmüştük. SSN'lerimiz Eylül ayında teslim oldu fakat kartların statüsü hala "payment received" olduğu için USCIS hesabımı kurcalarken documents kısmında appointment scheduled isimli bir pdf gördüm. Açıp bakınca "noticed date" 23 Eylül olduğu yazıyor ama adresini kullandığım arkadaşa herhangi bir posta gelmemiş. Pdf içeriğinde ad soyad, receipt no ve kullandığımız adres var. Eşimin appointment tarihi 10 Ekim, benimki 13 Ekim olarak görülüyor. Biz temelli yerleşmek için Aralık'ta Texasa gideceğiz. Belge içerisinde aşağıdaki açıklama yer almaktadır, fikri olan varsa yardımcı olabilir mi ?
    "PLEASE READ THIS ENTIRE NOTICE CAREFULLY. To process your application, petition, or request, U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS) must collect your biometrics. Please appear
    at the below Application Support Center (ASC) at the date and time specified.
    IF YOU FAIL TO APPEAR AS SCHEDULED, YOUR APPOINTMENT MAY NOT BE RESCHEDULED. TO REQUEST THAT USCIS RESCHEDULE YOUR APPOINTMENT, SEE THE
    INSTRUCTIONS AT THE BOTTOM OF THIS NOTICE. IF USCIS DOES NOT RESCHEDULE YOUR APPOINTMENT, YOUR APPLICATION, PETITION, OR REQUEST WILL BE
    CONSIDERED ABANDONED AND DENIED."

    Ve yine bir diğer başlık aşağıdaki gibidir;
    REQUESTS TO RESCHEDULE/SPECIAL HANDLING
    "If you are unable to attend your scheduled ASC appointment, you may request that USCIS reschedule your appointment by calling the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 (TTY 800-767-1833).
    Your request to reschedule must: 1) be made before the date and time of the original appointment and 2) establish good cause for rescheduling. If you fail to make a request before your scheduled
    appointment or fail to establish good cause, USCIS may not reschedule your ASC appointment. If USCIS does not reschedule your appointment, your application, petition, or request will be considered
    abandoned and denied.
    If you have a serious ongoing medical condition and you cannot leave your home/hospital, you may request a mobile biometrics/homebound appointment by following the instructions on the back in the
    Notice for People with Disabilities or by visiting uscis.gov/accommodations."

    Green Card'in basilmasi icin parmak izi ve foto vermeniz gerekiyor. USCIS ile iletisime gecip yeniden randevu isteyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yigitsagun, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @waterman, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @yigitsagun evet ordan bi istek oluşturun bakalım ne olucak. Cevap verme süreleri 60 gün bilginize

    formu doldurdum ancak başvurunuz işlem süresi içinde olduğu için soruşturma yapılamaz diyor

    alt metni

    herhangi bir gecikme olmadigi icin yeniden istek olusturmaniza izin vermiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mahir-tunç, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @crazycells uscis fee ödemesi yaparken herhangi bi hesap oluşturmadım.ödeme alındı ve mail adresime receipt ıd numarası geldi, receipt ıd ile sorgulama yaptığımda 90 gün içinde adresinize postalanacaktir bilgisi var,kartın basım aşaması ve gönderilmesini girmiş olduğum ekrandan takip edebilir miyim.

    elinizdeki receipt number ile su sayfadan kontrolu yapabilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yamakasi, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @crazycells Merhabalar. Esim icin göçmen vizesine başvurdum ve bir kaç gun gun once vize elimize gecti. Immigration fee'yi odedim. Fakat esime actigimiz USCIS account'dan verify identity yaparken "An unexpected error occurred" hatasını alıyorum. Aslinda daha oncesinde bu hatayı almiyordum ama beni her denedigimde sürekli üyelik girişine geri gönderiyordu. Anlayacaginiz bilgileri girdikten sonra tekrar tekrar üye girişi yapıp bir yere varamıyordum. Bende kendi USCIS hesabımdan (I-130 başvurusunu yaptıgım) verify identity yapmayi denedim. Maalesef bundan sonra "An unexpected error occurred" yazısı çıkmaya başladı. Galiba sistemin kafasını karistirdim. Ama dediğim gibi oncesindede calismiyordu. Bu durum duzelir mi? Nasıl bir yol izlemem gerekir? Duzelmese dahi en onemlisi esimin bir kaç gun sonra ABD'ye girişine mani olur mu? Yardimlariniz icin şimdiden çok teşekkür ederim.

    Not: ABD deki adres degisikligimi yaklaşık 6-7 ay once USCIS'e bildirmiştim. Yani adres konusunda herhangi bir silintimiz oldugunu düşünmüyorum.

    web browser degistirerek (google chrome ile) yeniden deneyin isterseniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tsea, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Merhaba
    Green card ım verdiğim adrese teslim edilmeden geri gönderilmiş. Takip numarasından baktığımda bır kaç güne imha edileceği yazıyor. Uscis den adres değişikliği yaptım

    Dıd not receive cad by mail den yenileme yapacağım fakat Form Number olarak hangisini seçmeliyim
    bilgi verirseniz sevinirim

    OS155A olarak secin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mervetk, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Eşim greencard sahibi bizde eş statüsünden 2 sene işlem sonrası kızımla 3 mart 2022 de giriş yaptık Amerikaya. Fakat 1 sene oldu hala greencard gelmedi. Tekrar başvuru yaptık parmak izi aldılar ama onun üstünden de 4 ay geçti hala bir haber yok nasıl bir yol izlemeliyiz şimdiden teşekkür ederim.

    I-90 basvurusu yaptiniz o halde? Basvurunuz sonuclandi mi? Yoksa hala surec devam mi ediyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mervetk, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Yarın telefonla bağlanmayı deneyeceğim umarım bir sonuç alırım

    Suradan kartin yeniden gonderilmesini de istediniz mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Damla-D, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @waterman selamlar -request oluştururken Case information / form number kısmına acaba ne seçmemiz gerekiyor bilginiz varmı?

    Form number OS155A

    Receipt number ise USCIS fee'yi odedikten sonra ekranda gordugunuz numara...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AE123, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    Arkadaşlar saçma ama içime işkil düşüren bir sorum var, USCIS sitesinden hesap oluşturmadan eşim adına ödeme yaptım. Eşimin A numarası ve ANK ile başlayan dosya numarasını girdim sonra payer olarak kendi adımı soyadımı ve kredi kartı bilgilerimi girdim. Kullandığım kredi kartım Amerika adresim olduğu için direk onu yazdım.

    Mantıken A- numarası ve ANK'li dosya numarasında eşimin bilgileri olduğundan GC ı basarken onun bilgilerini basarak yollıcaklar ama olur da payer olarak ben bilgilerimi girdiğim için benim adım soyadımı basarak yollamazlar değil mi kartı ? Kusura bakmayın biraz absürt bir soru oldu belki ama içime kurt düşünce sormak istedim.

    hayir, yollamazlar. Parayi kimin odediginiz bir onemi yok, onemli olan dosyanin kime ait oldugu...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur-Ok, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

    @crazycells @gucarslan Hocam selamlar hayırlı günler, Benim status durumum “Card has been produced” olarak değişti yaklaşık üç gün önce. Ben pasaport kontrolünde yeni bir adres verdim ve o adresteyim ama ds formu ve mülakat adresi farklıydı. Yorumlardan biraz yola çıkarak adres değişikliği yaptım online yani aslında pasaport kontrolünde verdiğim yeni adresi girip request ettim ne olur ne olmaz garanti olsun diye çünkü eski adresi değiştirmemiş olanlar olmuş dolayısıyla benim gc eski adrese giderse orda yaşayan yok ve sıkıntı olurdu. Bu yeni adresi tekrar request etmem güncel statü durumunu yani basım aşamasını geciktirir mi? Teşekkürler

    bu asamada sistemdeki adres neyse oraya yonlendirilecektir diye tahmin ediyorum, ama yine de sistemdeki adresinizi suradan guncelleyin:

    Ayrica normal olarak doldurduktan sonra, bir de ana sayfadaki "Have you filed an immigration-related application or petition and your case is pending a decision or you have not received a notice, card, or document?" sorusuna YES diye cevap verip o sekilde doldurun, iki turlu de adresiniz guncellensin.

    Ikinci dedigimde formu OS155A olarak secin ve receipt number olarak USCIS immigrant fee'yi odedikten sonra ekrandaki receipt number'i yazin...

    Sonrasinda ise USPS'ten kartin nereye gittigini takip edin. Bir sorun olursa bu basliga yazin, durumunuza gore yonlendireyim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum