Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

• @ATS16 Teşekkürler, detaylı bir şekilde izah etmişsiniz. 2NL sonrasında açtırmam gerek çünkü sonradan fark ettiğim bazı eksikleri tamamlayıp, ds260 teslimi sonrasındaki süreçte yapılan yurtdışı seyahatlerini gireceğim.
    Bahsettiğim 2 adres bilgisinde nasıl hareket etmem gerektiği daha önce forumdan aldığım bilgilerle beraber daha da pekişmiş oldu sayenizde.
    Selamlar.

• ⭐⭐⭐

@hakan4259 güncellemeniz gereken bazı eksikler nedir özetle? DS260 formunu submit ettikten sonraki yurtdışı seyahatlerinizi formu açtırarak eklemenize gerek yok zira form doldurma tarihindeki güncel durumunuzu doğru beyan etmeniz bekleniyor sizden. Tabi ki son karar sizin…

• @hakan4259 degistirmek istediginiz onemli konular degil ise ( cocuk/eş ekleme, mahkeme kaydi vb. ) actirmaniza gerek yok. Orada beyaninizla degisiklikleri yapiyorlar. Ornegin ben anne kizlik soyadini yanlis girmistim, mulakat gunu degistirildi.

• @ATS16 seyahat kısmı doğru mantıklı geldi şimdi 🙂
    diğer taraftan önceki kısa süreli iki iş yerimi yazdım sanıyordum ama kaydetmemişim o haliyle, bir de son iş yerimde de değişiklik oldu ama ds260 doldurma sonrası olduğu için ona da gerek yok bu haliyle.

Kısacası kalan iki eski işyeri bilgilerim ve adres bilgilerim kalmış oluyor güncelleme için.

Aslında derdim mülakat zamanı bir de bunlarla uğraşmayayım, zaten evrak, para vs. elimiz, zihnimiz dolu olacak.

Teşekkürler.

• @Didem-G bilgi için teşekkürler. Sizde de 2 çocuk varmış. Her şey gönlünüzce olsun inşallah.

• @tapsix @akmaz21213434 merhaba,
    Bu maili almıştım ve Ağustos ayında Amerika'ya yerleştik. Eşimin greencard'ını Mayıs'ta geldiğimizde teslim aldığımız için ülkeye girişte hiç sorun yaşamadım ve vize süremin ekim sonuna kadar geçerli olduğunu söyleyip, hoşgeldiniz dediler. Sonra hemen Uscis ile iletişim kurup randevu talep ettim. Cuma günü gelen mailde söylenen ve sarı zarfa eklenen her detay evrak ile randevuya gittim. Maalesef ilk defa karşılaşmışlar gibi bir durum oldu. Detayları açıkladım, evrakları verdim ama hangi evrakları almaları gerektiğini bile bilmiyorlardı. Evlilik cüzdanı, fotograf, aşı kartları, adli sicil kaydı vb hepsini bunu da almalısınız diyerek teslim ettim. 5 farklı kişi gelip durumu anlamaya çalıştı, eşimin greencardına bakıp, bana senin dosyan neden kayboldu dediler 😃 bilmiyorum havalanında birlikte teslim ettik dedim. Yapılan iyi hamle olarak vize süremi direkt 1 yıl uzattılar ve pasaportta damga altına IV paketimin kaybolduğunu yazdılar. Süreci nasıl takip edeceğimi sordum ama bekleyin, online hesabınızı kontrol edin dediler, başka bilgi alamadım çok uzun konusmalara ragmen doyurucu bir bilgi gelmedi. Üzülme 1 yıl içinde gelmezse yeniden gelirsin yine 1 yıl uzatırız dediler, eşim asıl talihli olduğu için 10 yıl boyunca vize ile sorun yaşamayacagımı söylediler. İlk oluşturduğum case üzerinden devam eder diye umuyorum, şimdilik bir güncelleme olmadı, olur ise tekrar bilgi vereceğim. Umarım sizin süreçleriniz biometrik ve parmak izi ile hallolur.

Ek bilgi: Doğum sertifikası ve pasaport ile ilk işleme başladılar, burada biri e-devlet üzerinden çok dilli doğum belgesi önerdiği için onu götürdüm. Önce kabul etmediler, genç bir görevli gelip inceledi ve uygun dedi, yoksa işlemlere başlamayacaklardı, ing yazan bir doğum sertifikası gerekiyor dediler.

• Green Card odemesini 15 Şubat'ta yaptım ve 20 Mart'ta ABD'ye girdim. O günden bu yana tam 6 ay, tam olarak 180 gün geçti. Kartim hala gelmedi. 90 gun sonunda ilk sorgulamami yaptim. Maalesef sonuçta herhangi bir değişiklik olmadı. 45 gun sonra ikinci sorgulamami yaptim.45 gun bekleyin dediler. Yine bir sonuc yok. Aldığım tek cevap "lütfen bekleyin" oldu. Cok çok sinir bozucu bir durum, en azından benim için. Bu arada eşim 16 Haziran'da ABD'ye geldi ve 3 Ağustos'ta Green Card'ını aldı. Tamamen çaresizim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Aradan 6 ay gecmesine ragmen durumda bir degisiklik yok. 15 subat tarihinde odemenizi aldik diyor .

• Merhabalar. Sorumu doğru başlıkt mı yazıyorum bilemedim. Biz Amerika’ya 1 ekimde giriş yaptık. Asıl talihli eşim. SSN, green cart elimize henüz ulaşmadı, eşim acil Türkiye’ye dönüş yapması gerekiyor. Nasıl bi yol izlemesi gerekiyor. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

• @Gulbahar-Demirci merhaba. Türkiye’ye dönmek için greencarda ihtiyacınız yok zaten. Bir yıl içinde pasaportunuzdaki damgayla giriş çıkış yapabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@Gulbahar-Demirci

İsterseniz eşiniz tek başına dönsün, isterseniz tüm aile olarak dönüş yapın. SSN ve permanent resident kartlarınız DS260 formunda belirttiğiniz ABD adresine veya değiştirdiyseniz mülakat öncesi verdiğiniz ABD adresine veya değiştirdiyseniz ABD'ye ilk girişte CBP memuruna verdiğiniz adrese teslim edilecek.

Asıl talihlinin veya aile üyelerinin fiziken orada hazır olması gerekmiyor kartları teslim almak için.

• Cevabınız için çok teşekkürler

• ABD'ye giriş yapalı 3.5 hafta oldu ama halen fee payment received adımında bekliyor maalesef.

• Merhabalar
    Amerikaya giriş yaptım.Adres güncellemek istiyordum
    Memur ucsis'ten yapabileceğimi söyledi güncellemedi.Bu durumda nasıl yapılır bilmiyorum daha önce aynı durumla karşılaşan var mı yardım ederseniz çok mutlu olurum

• @eeken merhaba, benimki 49 gün sonra değişip kartım elime ulaşmıştı. Sizinki de yakında ulaşır.

• Merhaba,

Asıl talihli eşim. Benim greencardım basıldı fakat eşiminki için ASC randevusu verdiler. Buna sebep olan şey nedir? Ankara'da parmak izini vs. yanlış mı aldılar acaba? Greencard'ın tehlikeye girme durumu var mıdır eşim için.

• Merhabalar green card basımıyla ilgili bir soru sormak istiyorum 10 ekimde newyorka giriş yaptım sssn numbere sahibim green cardım henüz elime ulaşmadı evlilik süremiz 2.5 yılı aştı bu aşamada 10 yıllık green card mı basılmış olacak acaba

• @geçmiştengeleceğe merhaba. Sebep nedir bilmiyorum ama bu bir problem olduğu anlamına gelmiyor. Benden de parmak izi alınmıştı mülakat esnasında ama tekrar biometrics için çağrıldım. Sadece fotoğraf çekip gönderdiler. Ülkeye ilk girişte çekilen fotoğrafın uygun olmamasıyla ilgili olabilir belki. Endişe etmeyin.

• @MMT, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@geçmiştengeleceğe merhaba. Sebep nedir bilmiyorum ama bu bir problem olduğu anlamına gelmiyor. Benden de parmak izi alınmıştı mülakat esnasında ama tekrar biometrics için çağrıldım. Sadece fotoğraf çekip gönderdiler. Ülkeye ilk girişte çekilen fotoğrafın uygun olmamasıyla ilgili olabilir belki. Endişe etmeyin.

Çok teşekkür ederim, içimiz rahatladı.

• İlk girişten 47 gün sonra halen bir değişiklik yok, kart basılmadı maalesef.

Düzenleme: 9 Kasım itibariyle basım sürecine geçti. 15 Kasım'da postalandı, 17 Kasım'da teslim edildi.

• Herkese selamlar, 3 Kasım'da Atlanta'dan Amerika'ya girdik. 4 Kasım'da ücreti ödedik. O günden bu yana durumumuz "Visa fee payment". Benzer dönemde giriş yapan arkadaşlar var mı? Onlarda süreç nasıl işledi merak ediyoruz.

Teşekkürler...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

52.5k
Users

4.8k
Topics

479.4k

| | | |